balla d. károly webnaplója nagy archívummal és nem túl szapora frissítésekkel | seo 2020: infra ClO2

>BDK FŐBLOG | | >Kicsoda Balla D. Károly? | | >Balla D. Károly ÉLETRAJZ | | >BDK KÖNYVEI | | >Egy piréz Kárpátalján | | >Balládium | | >Berniczky Éva | | TOVÁBBI FONTOS OLDALAIM > >
  

Balla D. Károly blogfő

  

Balla D. Károj: ÚJ BLOG elipszilon nélkül

  

Balla D. Károj első ly nélkül

  

BDK Balládium Blog

 

Balla D. Károly honlapjai

 

Mit kell tudni Kárpátaljáról?

 

Kik a pirézek, hol élnek? műhely

 

Kárpáty VIP PR cikkek

 

Első Google-helyre kerülés

 

weblap.org/google-helyezes-javitas/ X

 

Lapok színei a francia kártyában

 

PR-cikk beküldés: Seo tanácsadás

 

Linképítő Google-Seo

Google weblap optimalizálás, honlap seo

 

Optimalizált honlapok, SEO BP

 

Honlap seo optimalizálás


bdk blog archívum | BALLA D. KÁROLY WEBNAPLÓJA | + pr cikkek

A harmadik ebéd

2002. november 23. - BDK
(2002. nov. 23.) Éva most tart a harmadik ebédnél. Nem evésben, főzésben. Mindig így van, ha elutazunk. A hűtőszekrényben annyi komplett ebédnek kell lennie, ahány napra elutazunk. Menüt is készít: felírja egy lapra, hogy vasárnap = húsleves, kék fazék az alsó polcon, cérnametélt mellette a műanyag tégelyben, rakott karfiol a nagy jénai tálban, hozzá pecsenyehús a piros lábosban lesütve, cékla - stb. Előfordul, hogy a fazekakra kis vinyettákat ragaszt. Szüleim ülnek a szobában és tanulmányozzák az étlapot. Épp olyan elengedhetetlenül fontos része az életüknek, mint a 8 órai hírek, a sok marék gyógyszer, a napi hatszori vérnyomásmérés, 1-től a Verkli a Petőfin, a 4 és 6 órai hírek a Kossuthon, az esti híradók. Pontról pontra végrehajtják a napot. Ha elutazunk, a déli ebédrehívás helyett van az étlap.

Tovább

Aprópénzre váltom

A Debrecen c. hetilapban megjelent kis tárcám, rövidesen jön a következő. Írtam egyet a BeregInfónak is, az ÉS glosszámat hozta, a zEtna webmagazin újabb „őrült” projectjére (egy százéves képeslap alapján kellett történetet írni) tegnap elküldtem a szövegemet. Vajon elég jó úton vagyok afelé, hogy, amint mondani szokás, „aprópénzre váltsam a tehetségemet”? Apróságokat írogatok, miközben a regényemet szorgalmasan hanyagolom. Az idén egyetlen novellát sem írtam, verset sem túl sokat. Valahogy az elég nagy számú esszé, kritika, cikk nem enyhíti hiányérzetemet.

Repríz. Az eredetit lásd: 2002. november
-- egyben összehasonlítási lehetőség: változatlanul vagy szerkesztve benne van-e ez a részlet az időszakot felölelő naplókönyvemben.

Soha többet - legközelebb

(2002. nov. 20.) Vasárnap - tavaszig utoljára - útra kelünk. Néhány dolgot még el kell intéznünk, le kell zárnunk az idén, nem akarjuk bevárni a fagyokat, jeges utakat. Jó kis esti ködökben így is lehet részünk.

Laptopvásárlás Budapesten

Rászántam magamat, hogy notebookot vegyek a munkámhoz. Többek között éppen a gyakori utazások miatt. Ma már a legtöbb szállodában van Wi-Fi, illetve vélhetően olyan konferencia-központokban is, ahol olykor el szokták szállásolnói minket részvevőként előadóként, továbbá gyakran szolgálnak szállásunkul intézmények vendégszobái, ha ez az intézménnyel egy épületben van, akkor vélhetőleg az internetkapcsolat is lehetséges. Ha mégsem, ott vannak a netkávézók: beülünk, kiteszem a laptopot, kávézás közben megnézem a leveleimet. Ha a szálláson nincs net, akkor is lehet írni, dolgozni, hála egy remélt qwertz magyar laptop-billentyűzetnek.

Tovább

Ősznézőben Nevickén

 

(2002. nov. 18.) Tegnap őszt nézni voltunk Nevickén. Kicsit elkéstünk, két szempontból is. Lekéstük az évszak tündöklő ragyogását, amely általában november elején-közepén éri el a csúcspontját. Most a szokatlanul hideg október és a néhány fagyos nap földre parancsolta a máskor ez idő tájt még fákon pompázó leveleket. Már csak az avar ezerszínűségét láttuk, holott én abban szerettem volna gyönyörködni, hogyan süt át a lombokon a nap. Ráadásul magát a napsütést is lekéstük. Délben még őszi verőfény volt, de mire ebéd után összeszedtük magunkat, beborult, még ám annyira, hogy a nevickei dombtetőre szinte szürkületi homály borult. Ezért is nem sikerültek igazán jól a fotók. Persze jobb készülékkel ezeknek a fényviszonyoknak is jobban sikerülhetett volna megörökíteni a hangulatát. Ízelítőnek talán így is megteszi.

Tovább
Számítástechnia. Megbízható használt notebook felújítása: webáruházból használt laptop vásárlás garanciával - Első kulcsszó: szerviz budapest.
süti beállítások módosítása