balla d. károly webnaplója nagy archívummal és nem túl szapora frissítésekkel | seo 2020: infra ClO2

>BDK FŐBLOG | | >Kicsoda Balla D. Károly? | | >Balla D. Károly ÉLETRAJZ | | >BDK KÖNYVEI | | >Egy piréz Kárpátalján | | >Balládium | | >Berniczky Éva | | TOVÁBBI FONTOS OLDALAIM > >
  

Balla D. Károly blogfő

  

Balla D. Károj: ÚJ BLOG elipszilon nélkül

  

Balla D. Károj első ly nélkül

  

BDK Balládium Blog

 

Balla D. Károly honlapjai

 

Mit kell tudni Kárpátaljáról?

 

Kik a pirézek, hol élnek? műhely

 

Kárpáty VIP PR cikkek

 

Első Google-helyre kerülés

 

weblap.org/google-helyezes-javitas/ X

 

Lapok színei a francia kártyában

 

PR-cikk beküldés: Seo tanácsadás

 

Linképítő Google-Seo

Google weblap optimalizálás, honlap seo

 

Optimalizált honlapok, SEO BP

 

Honlap seo optimalizálás


bdk blog archívum | BALLA D. KÁROLY WEBNAPLÓJA | + pr cikkek

Hosszú lemezjátszónélküliség után

2003. február 16. - BDK
(2003. febr. 16.) Újra van lemezjátszóm! Újra le tudom forgatni azt a kb. 200 bakelit korongot, amelynek javát még kamasz-, majd legénykoromban vásároltam össze Unváron, Kijevben, Budapesten, Moszkvában, a Krímen, mindenütt, ahol megfordultam és volt módom lemezes üzletbe bekukkantani. Két legnagyobb portyázó helyem Pesten a Csehszlovák Kultúra Háza (a Károly, akkori Tanács körúton) és méginkább a Lengyel Kultúra Háza (az Andrássyn, akkor Népköztársaság útján). Utóbbi helyről legalább 30 lemezem származik, lengyel jazz, jazz-rock, blues (pl. SBB) és, na most fel kellene állni, megnézni, hogyan írják helyesen a nevet: Czeslaw Niemen, atya ég, 20 éve ki nem mondtam, le nem írtam ezt a nevet, pedig akkoriban jobban ismertem, többet hallgattam, mint Zoránt és Koncz Zsuzsát együttvéve. Orosz jazz is van bőven, Alexej Kozlov és az Arsenal pl. De megvan az összes (!) Omega, Illés+Fonográf, LGT a két utolsót kivéve. Generálok, Skorpiók, Piramisok, Bergendik... És pár tucatnyi klasszikus is, főleg barokkok, de akad pár modern, Sosztakovics, sőt, Pendereczki is. Egészen lázba jöttem attól, hogy ezeket most a hosszú lemezjátszónélküliség után újra meghallgathatom.

Tovább

A posztcopyright kultúra kezdőpontja?

(2003. febr. 14.) Napokig csak csordogálnak az események, aztán meg minden hirtelen és egyszerre felpörög. Még alig tudtam napirendre térni afölött, hogy a Kriterion kéri a regényem (Szembesülés) kéziratát. Ez ugyan e percben még le van kötve az utóbbi könyveimet gondozó pécsi Pro Pannoniánál, de az igazgatója legutóbb nem nyilatkozott valami biztatóan a kiadási lehetőségeket illetően. Most írtam neki, rákérdeztem, számíthatok-e valamire. Mert ha nem, adom a Kriterionnak. (Komikus adalék: a regény nincsen teljesen készen, pedig gyakorlatilag 13 éve írom; kétszer már befejeztem, megjárt két kiadót, most van a harmadiknál - de nyáron elkezdtem újraírni, és még lenne vele munkám; de Kolozsvárról szűk hónap határidőt kaptam csak.) [Konkrét rákérdezésemre aztán a Pro Pannonia elkötelezte magát a Szembesülés mellett, és 2005-ben meg is jelent. - 2008.]
Bármilyen kedvező fejlemény, ez mégsem tud most annyira foglalkoztatni, mint a virtuális könyvbemutató előkészületei, közelgő időpontja. Ma KÉT NAGY EMBERt nyertem meg a résztvételre. Hosszan tűnődtem, hogy nevüket eláruljam-e már most, vagy mindenki az épp egy hét múlva szétküldendő meghívó révén értesüljön róla. Végül az utóbbi mellett döntöttem. Szó se róla, hízeleg a hiúságomnak, hogy ilyen kaliberű személyiségek várhatók a premierre, épp ezért picit körvonalazom kilétüket. Egyikük az internetes világ egyik legismertebb magyar szekértője, aki filozófiai, esztétikai, történelmi aspektusból vizsgálja a világhálót és hatását, a szövegek szabad terjedését és létezésük új dimenzióit. Több könyvet is írt erről. Levelében nem kevesebbet állított, mint azt, hogy a könyvbemutatónk „a posztcopyright kultúra egyik kezdőpontja lehet”. A másik súlyos egyéniség maga is őskomputeres, ősinternetes alkotó, legélesebb tollú publicistáink egyike, aki a dolgokat mindig metafizikai beágyazottságukban vizsgálja. Ő meg arról írt, hogy a virtuális könyvbemutatón bármilyen faktuális gesztus csakis mint „a szemléletben tükröződő eventualitás” értelmezhető. Milyen igaz!

Éva figyelte, amint sugárzó örömmel fogadtam ezeket a leveleket, és azt mondta, úgy lelkesedem, mint egy gyerek.

Vállalom, és nem tűnődöm azon, hogy ez vajon a gyengém-e vagy az erényem.

Repríz. Az eredetit lásd: 2003. február
-- egyben összehasonlítási lehetőség: változatlanul vagy szerkesztve benne van-e ez a részlet az időszakot felölelő naplókönyvemben.

Válaszok 3 ismeretlen kérdésre

(2003. febr. 12.) Érik az embert meg- lepetések. Keresgélek a neten, pró- bálok utánanézni annak, amit Rollay Dák Béla interjújában olvastam, közben más keresőrendszereket is kipróbálok, nem-magyarokat is, az AltaVistát például, aztán a kereső- kérdéseket variálom, és már nem is tudom, honnan hová jutva megtalálom egy ismeretlen szövegemet. Mi a szösz?

Tovább
Számítástechnia. Megbízható használt notebook felújítása: webáruházból használt laptop vásárlás garanciával - Első kulcsszó: szerviz budapest.
süti beállítások módosítása