balla d. károly webnaplója nagy archívummal és nem túl szapora frissítésekkel | seo 2020: infra ClO2

>BDK FŐBLOG | | >Kicsoda Balla D. Károly? | | >Balla D. Károly ÉLETRAJZ | | >BDK KÖNYVEI | | >Egy piréz Kárpátalján | | >Balládium | | >Berniczky Éva | | TOVÁBBI FONTOS OLDALAIM > >
  

Balla D. Károly blogfő

  

Balla D. Károj: ÚJ BLOG elipszilon nélkül

  

Balla D. Károj első ly nélkül

  

BDK Balládium Blog

 

Balla D. Károly honlapjai

 

Mit kell tudni Kárpátaljáról?

 

Kik a pirézek, hol élnek? műhely

 

Kárpáty VIP PR cikkek

 

Első Google-helyre kerülés

 

weblap.org/google-helyezes-javitas/ X

 

Lapok színei a francia kártyában

 

PR-cikk beküldés: Seo tanácsadás

 

Linképítő Google-Seo

Google weblap optimalizálás, honlap seo

 

Optimalizált honlapok, SEO BP

 

Honlap seo optimalizálás


bdk blog archívum | BALLA D. KÁROLY WEBNAPLÓJA | + pr cikkek

Az internet káros

2007. február 07. - BDK
Sajnálattal állapítom meg, hogy míg korábban a Kárpátaljai Református Egyház Zsinati irodájának a honlapján egy dekoratív és tartalomgazdag konstruktivista képvers volt látható (lásd), addigra ennek helyét mára egy szövegcentrikus, bár a maga nemében modern költői felfogást tükröző, Index of / című költemény foglalta el az adott címen.


Valami tehát készül a reformátusok egyháza táján. Alighanem honlap, ha az a valami, ami épülni látszik, egyáltalán megfelel ennek a fogalomnak. A dátumokból mindenesetre akár arra is gondolhatnánk, hogy immáron négy éve folyik a munka.

 

Az egyes könyvtárak egyébként megnyithatók, és belépve találni lehet egy használaton kívüli fórumot, egy korszerű, de beüzemeletlen honlapmotort, továbbá két teljesen korszerűtlen, de valamilyen szinten már elkészült honlapot. Az egyik például ezzel a látvánnyal köszön ránk:

 


Itt én voltam a mérókód felrakása óta a 36. kattintó. Perverzitásba hajló kíváncsiságom legyőzte a látvány riasztó jellegét, ráböktem a magyar trikolórra, és lesz, ami lesz, beléptem. Hasonló látvány, bal oldalt menü, közte egy olyan, hogy aktuális, na, ezt még megkockáztattam.

A szép főzelékzöld oldalon a 2007 a misszió éve című írás olvasható, benne, mindjárt az elején, a sommás ítélet:
A média mai társadalom-formáló szerepe sokszor káros hatású, gondoljunk itt az internetre, vagy a tévéműsorokra.
Mondja ezt az ungvári lelkész - na hol? Hát az interneten. (Stílusról, helyesírásról ne essék szó.)

De mond egyebet is, például:
...csoportmunkára van szükség, ahol meg lehet élni a gyülekezeti közösséget. A depressziós embereknek a mai világban is támasz kell. Krízishelyzetben sokat tehet az egyház.
Fontossá vált a lelkigondozás. Kellenek: filmklubok, vallásos esték, falunapok, kirándulások, énekkarok, családi táborozások. Be kell vonni a médiát a munkánkba.
A médiát, amelynek pedig - mint megtudtuk fentebb - társadalom-formáló szerepe káros hatású?

Arról már nem is beszélve, hogy vajon mi a fenének foglalkozzon az egyház emberekkel és családokkal, amikor a legnagyobb helyi főnök, a kárpátaljai református püspök egy friss interjújában egyértelműen leszögezte, hogy:
A mi egyházunk nem a népet kívánja szolgálni, hanem az Istent.
Ezek után már csak az a kérdés, hogy egy ilyen honlapot a Jóisten elfogad-e szolgálatnak.

--------

Frissítés sokkal később: a régi lapokra mutató linkek már nem működnek, viszont a több elvetélt amatőr kísérlet után az egyháznak lett tisztességes honlapja.

A bejegyzés trackback címe:

https://bdk.blog.hu/api/trackback/id/tr4334579

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Az internet káros 2010.11.10. 09:52:00

Sajnálattal állapítom meg, hogy míg korábban a Kárpátaljai Református Egyház Zsinati irodájának a honlapján egy dekoratív és tartalomgazdag konstruktivista képvers volt látható (lásd), addigra ennek helyét mára egy szövegcentrikus, bár

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Héder János 2007.02.08. 13:14:45

Szeretettel vettük tudomásul az építő jellegű kritikáját. Valóban a napokban kezdtünk egy honlap szerkesztésébe, amit folyamatosan fejlesztünk. A munkát lelkes amatőrök végzik, akik szívesen vesznek minden építő jellegű javaslatot. Amennyiben segítséget tud nyújtani, mint a téma neves szakértője, várjuk további észrevételeit. Mindezek ellenére szeretnénk felnőni az előttünk álló feladathoz, mégis a kapott tálentumainkal inkább templomainkban próbálunk szolgálni elsősorban.

BéDéKá posztumusz 2007.02.08. 13:29:19

Szervusz, János, örülök, hogy vettétek a (hon)lapot. Viszont nem értem, ha károsnak mondod az internetet, akkor miért állítod szolgálatodba.

Jelzem továbbá, hogy kis írásomról megjelenésekor értesíteni akartam webmestereteket, de a honlapon megadott webmester@ungvarirefegyhaz.hu
címről levelem visszapattant. (Azon pedig mosolyogtam, hogy ebben a mélcímben benne van az, hogy fegyház... Mint ahogy nekem az is kicsit komikus, hogy "Áldott böngészést" kívántok olvasóitoknak. Ha áldott, akkor mégsem káros?)

Ja 2007.02.08. 14:30:58

BDK, biztosan átugrott a tekinteted rajta, de ott áll a szövegben, hogy "SOKSZOR káros". Ebben az esetben nem az. Nem értem, hogy mit nem értesz ezen. :)

Ja 2007.02.08. 14:51:08

János, szerintem ne zászlókkal kezdjétek hanem inkább fényképekkel, hasznos információkkal, hirekkel. És ami nagyon fontos először teszteljék és csak utánna kerüljön ki a nagyközönség elé.
Ezzel a malörrel már így is sokat vesztett az egyház a presztizséből.

Héder János 2007.02.08. 14:56:21

Tisztelt Ja!
Kösönjük a hozzászolást.
Héder János

Héder János 2007.02.08. 15:08:33

Nem működik

Héder János 2007.02.08. 15:13:05

Kedves Károly! Az általad kifogásolt mondatban valóban szerepel az, hogy sokszor, - itt a erkölcstelen tartalmakra és a véres játékokra gondoltam, de ez nem tartozott szorosan a mondanivalóm lényegéhez. Azóta frissitettük az oldalt és kijavitottuk a webmester cimét is.

Héder János 2007.02.08. 15:14:02

Még nem hirdettük sehol ezt a kísérleti oldalt, de mint látjuk valóban alkalmas az internet a gondolatok gyors terjesztésére. A munkát még csak most kezdtük el, de lassan szeretnénk formában ismerté tenni mindennapi munkánkat és a gyülekezeteink további életét is. Elfogadjuk, hogy az egyházunknak még sok mindenben fejlődnie kell, de 50 évet kell bepótolnunk. Hisszük, hogy a népünket szolgáljuk, már csak a létünkkel is. Édesapádat jól ismerem, gondolom te is segítő szándékkal közeledsz felénk, bár személyesen 15 éve láttalak Beregfürdőn egy konferencián. Tudom, hogy nem vallod magad vallásos embernek, de ha tudsz segíteni, akkor nagyon megköszönném. Üdvözlettel: Héder János

BéDéKá posztumusz · http://ungparty.net/linkfelho/ 2007.02.08. 15:17:05

Kedves Ja, a 'sokszor' nem változtat a leányzó fekvésén, mert az internet soha nem káros. Ez olyan, mintha a lelkész úr azt mondaná, hogy a könyvnyomtatás sokszor káros, holott az soha nem az. Esetleg vannak káros könyvek és káros honlapok, de önmagában a könyv, a tévé, a mozi, a szinház, a sajtó stb. soha nem káros. Ha valaki így fogalmaz, akkor lövése sincs az egészről. Persze bárki elutasíthatja az internetet (vagy a tévét) - csak akkor miért használja mégis?

Kedves János, még arra a megjegyzésedre visszatérve, hogy "A munkát lelkes amatőrök végzik" - no, hát pont ez látszik meg rajta. Kárpátalján lelkes amatőrök működnek egy csomó olyan területen, ahol szakmai profizmusnak kellene lennie. Ezért tartunk ott, ahol. Ahogy egy lelkésznek is évikig kell tanulnia a szakmáját, ugyanúgy a webes szakma is évekig tanulandó, nem kevesebb szorgalommal és erőfeszítéssel. Persze bárki kiállhat prédikálni, és bárki összebarkácsolhat valami szájtot - de ÉPPEN EZ AZ, ami inkább káros, mint hasznos.

BéDéKá posztumusz · http://ungparty.net/linkfelho/ 2007.02.08. 15:27:14

Kedves János, újabb kommentedet még nem olvastam, amikor az előzőmet írtam. Utóbbira reagálva.

Az internet olyan, hogy amit publikálnak, nyilvánossá tesznek, azt akkor is meg lehet találni, ha nincsen külön "meghirdetve".

Ha az internetet használni kívánjátok munkátokhoz, akkor nem azzal kell kezdeni, hogy károsnak nyilvánítod.

"Hisszük, hogy a népünket szolgáljuk..." - A püspök úr akkor miért állítja ennek ellenkezőjét? "A mi egyházunk nem a népet kívánja szolgálni, hanem az Istent."

Hogy segíteni fogok, azt nem ígérhetem, de epés kritikámra mindig számíthatsz.

Héder János 2007.02.08. 15:53:14

Kedves Károly!

Ha ismernéd a Református Egyház történetét és elveit, akkor tudnád, hogy a Soli Deo Gloria azt jelenti, hogy mindig Isten áll a református ember életében az első helyen. Akár tetszik, akár nem ez a mai világi embernek. De tudni kell azt is, hogy a keresztyén ember a népet szolgálva mutaja meg azt hogy mennyire szereti istenét. Tehát ha a püspök úr egyházpolitikusként a népet helyezte volna Isten elé, akkor keresztyén szemmel pogánnyá lett volna. A keresztyén ember tudja, hogy akkor szereti Istent, ha szereti az embertársát. És ha szeretni az embertársát, akkor szereti Istent.
Egy mondatot kiragadva a püspök úr beszédéből nem lehet elítélni az egész egyházat.
Ritkán beszélnek arról, hogy mit tesz az egyház, inkább arról beszélnek, hogy mit nem tesz.
Bizonyos vagyok benne, hogy az egyház mindent túlél, akár velünk, akár nélkülünk. Gondolok itt a 2000 éves jogfolytonosságra, amivel nem sok profi cég dicsekedhet. Az apostolok sem dicsekedhettek profizmussal, mégis eszközzé tudtak válni Isten kezében.
A biblia erről így tanít: „Mert az Isten „bolondsága” bölcsebb az emberek bölcsességénél, és az Isten „erőtlensége” erősebb az emberek erejénél.
Mert nézzétek csak a ti elhivatásotokat, testvéreim; nem sokan vannak köztetek, akik emberi megítélés szerint bölcsek, hatalmasok vagy előkelők.
Sőt azokat választotta ki az Isten, akik a világ szemében bolondok, hogy megszégyenítse a bölcseket, és azokat választotta ki az Isten, akik a világ szemében erőtlenek, hogy megszégyenítse az erőseket:
és azokat választotta ki az Isten, akik a világ szemében nem előkelők, sőt lenézettek; és a semmiket, hogy semmikké tegye a valamiket;
hogy egyetlen ember se dicsekedjék az Isten színe előtt.
Az ő munkája az, hogy ti a Krisztus Jézusban vagytok. Őt tette nekünk Isten bölcsességgé, igazsággá, megszentelődéssé és megváltássá, hogy amint meg van írva: „Aki dicsekszik, az Úrral dicsekedjék.” 1Kor. 1,26-31

Én nem támadtam meg magát az Internetet, csupán felhívtam a figyelmet arra, hogy vannak haszontalan, sőt káros tartamak rajta, de mi szeretnénk a saját oldalainkat hasznos információkkal megtölteni.

Remélem ezzel kicsit közelebb tudtam számodra hozni a református emberek látásmódját és ez segíteni fog egymás jobb megértésében.
Várom további "epementes" észrevételeidet.
Héder János



BéDéKá posztumusz 2007.02.08. 16:10:12

Kedves János, kevés dolgot rühellek jobban, mint amikor valaki érvelés gyanánt saját gondolatok helyett agyonidézi a Bibliát. Abban a gazdag tárházban nagyjából mindenre és mindennek az ellenkezőjére is lehet megfelelő citátumot találni (mellesleg azok ugyanúgy szövegkörnyezetükből kiragadott mondatok...). De én hitvitákat semmi esetre sem kívánok sem veled, sem mással folytatni. Csupán két olyan ellentmondásra mutattam rá, amelyet persze szét lehet beszélni idézetekkel, de ez az én szememben a lényegen nem változtat.

Az egyik ellentmondás az, hogy te az internetet (sokszor) ártalmasnak minősíted, NEM EGYES TARTALMAKAT kárhoztattál, hanem magát az internetet nevezted néven. Fentebb elmondtam, hogy ez miért szamárság. Az ellentmondás pedig abban van, hogy ha valamit (egy eszközt) károsnak gondolsz, akkor miért használod. (Szintúgy a médiáról beszélsz és nem a médiumok közvetítette egyes tartalmakról.)

A másik ellentmondás, hogy míg te népszolgálatról beszélsz, addig a püspököd egyértelműen NEMET MOND a nép szolgálatára. Nem fölébe helyezte az istenszolgálatot, hanem tagadta a népszolgálatot. És ezt már másodszor olvasom őtőle, először még püspökké választása előtt nyilatkozta ugyanezt. Ez valóban csak egy kiragadott mondat, de arra bőségesen elegendő, hogy engem még annál is nagyobb távolságra riasszon a ref. egyháztól, mint amilyenre eddig voltam tőle.

Ja 2007.02.08. 16:11:45

Tisztelt Héder János!

Szívesen, bár nem hiszem, hogy segítettem ezzel.

Ja

Ja 2007.02.08. 17:16:11

Az utolsó hozzászólásod három kérdést vetett fel bennem, amelyek nem igazán tartoznak ehhez a poszthoz, de megkísérlem, hátha kedved lesz rá válaszolni és remélem nem tekinted támadásnak. Ha igen akkor jöhet a hidegzuhany, felkészültem. :)

Mennyire értékeled a bibliát, mint irodalmi művet? Ateistaként olvastad a bibliát, vagy az olvasása közben lettél az? A bibliában leírt csodákat elhiszed, vagy csak a képzelet játékának tartod? Tudom, kissé provokatív, de miért ne.

nagya 2007.02.08. 18:43:28

Tisztelt Heder Janos,
Szemely szerint nagyon orulnek annak, ha sikerulne osszehozni egy jol mukodo honlapot. Orulnek neki, mert szarmazasomat tekintve reformatus vagyok, neveltetesemet tekintve meg nem az, leven 1974 es 1991 kozott eltem Karpataljan, es a szuleim nem voltak templomjaro emberek, sot, meg talan hivonek sem mondhatnam oket. Erdekelnek a gyokereim, termeszetszeruleg, erdekel a hit, amelynek a keresztvizet viselem, es kerdeseim is lennenek. Helyi gyulekezetbe nem tudok elmenni, mert egyreszt eleg sokat jovok-megyek, masreszt, ahol vagyok, ott altalaban nincs magyar reformatus gyulekezet.
Vannak tortenelmi egyhazak, amelyek franko honlapot uzemeltetnek, pl., a zsido.com, es mivel jo es latogatott: szukseg van ra.
Szoval: hajra.

nagya 2007.02.08. 18:45:11

Szia Karoly,
kivancsian varom Ja utso kerdesere a valaszodat. :) remelem, lesz turelmed valaszolni.

BéDéKá posztumusz linkfelhő · http://ukrajna.net/linkfelho/ 2007.02.08. 18:47:27

Kedves Ja, ezekre a kérdésekre valószínűleg nem egy poszt kommentdoboza nyújtja a válaszadáshoz a legnagyobb komfortot, de azért nem akarom megkerülni a kérdéseidet. Viszont röviden nehéz válaszolni, mert árnyalt és részletes fogalmazást igényel a téma. Ezért elkezdem, aztán, amint meguntam magam, abbahagyom.

Először is: valószínűleg nem vagyok ateista. Persze istenhívő az még kevésbé vagyok. Meggyőződések és hitek helyett én inkább kételyekkel élek. A szigorúan tudományos, materialista világképet elégtelennek gondolom a teljesség kifejezésére, ez nem jelenti azt, hogy olyanfajta istenképem lenne, mint talán a vallásos emberek többségének. Az az istenkép, amit a "népvallások" hirdetnek, számomra primitívnek tűnik, elfogadni nem tudom, a megváltás és az üdvtan pedig túlságosan ideologikus számomra, erősen taszít. Ezzel együtt valamiféle - egyáltalán nem antropomorf - ősprincípiumnak a létezése számomra nem sokkal hihetetlenebb, mint mondjuk az ősrobbanásban kelettkezett tér és idő elmélete. Az emberi elmét sem tudom kizárólag anyagi természetűnek elfogadni, de persze "az isten bennünk lakik" dajkameséjét sem tudom komolyan venni. Ám, mondjuk, az emberi gondolat, az érzés, a sejtés, az intuíció létezése számomra lehetségessé teszi az anyagin tulmutató transzvendentális létezést. A lét, a létezés komlex dolog, szerintem van valós és van képezetes (imaginárius, szellemi, virtuális, spirituális - nevezd, ahogy akarod) összetevője, éppen ezért nem tudom azokat a tanokat elfogadni, amelyek az egyiket a másik fölébe helyezik.

Na, a Bibliáról majd legközelebb.

BéDéKá posztumusz linkfelhő · http://ukrajna.net/linkfelho/ 2007.02.08. 18:50:59

transzCendentális - elgépeltem

wu2 2007.02.08. 20:15:39

Na, szóval az ilyen munkát nem lekes, de tehetségtelen amatőrökre kell bízni, hanem profi webszerkesztőkre.

Ezen kívül meg micsoda dolog az, hogy szöveget képként tesznek be az oldalra. Pl. Héder János életrajzának első része. Miféle színvonaltaláanság már ez itt?

BéDéKá posztumusz linkfelhő · http://ukrajna.net/linkfelho/ 2007.02.08. 20:21:25

Olvashattad fentebb, hogy a Jóisten jobban szereti a tehetségtelen amatőröket, mint a profi szakikat :)

Héder János 2007.02.08. 20:38:52

"Ne tévejegjetek ,Isten nem csufoltatik meg, mert amit vet az ember, azt is aratja" Galata levél 6,7

"Mert a keresztről való beszéd bolondság ugyan azoknak, akik elvesznek , de nekünk , kik megtartatunk Isten ereje." Római levél 1,18

Uraim a honlapot kritizálhatják, ehhez joguk van. Tiszteletben tartom ezt a jogukat, csak annyi inteligencia nem szorult önökbe , hogy kihadják ebből mások vallásos érzéseit.



Héder János 2007.02.08. 20:46:48

A szkepticizmus egy régi dolog. A kételkedés, ha jol emlékszek az édenkertben jelenik meg. Az első kételkedő maga a Sátán. Persze ő nem létezik némelyek számára. A mindenkori kritika, mint tudományos eszköz, mindent szétszed és nem tud semmit összerakni kritikája után. Azt sem tudja hogy a kételkedő maga mit hisz és mit nem , egyáltalán létezik. Vajon ez nem valaki másnak a gondolata. Hol itt az eredetiség?

BéDéKá posztumusz · http://ungparty.net/linkfelho/ 2007.02.08. 20:46:56

János Tiszteletes Uram, hogy mi a véleményem az olyan érvelésről, amelyben az önálló gondolatot idézetek helyettesítik, azt már elmondtam. A vallásos érzületeddel sincs bajom, csak ha kimerészkedsz az internetre, akkor ne számíts arra, hogy a saját ájtatós nyájad fog neked bólogatni. Ha szamárságokat írsz, itt beszólnak neked, nem úgy, mint a templomban. Bezony, ilyen egy káros hely az internet.

Héder János 2007.02.08. 20:54:01

És ez nekeg a jo hely. Büszke lehetsz magadra.

BéDéKá posztumusz · http://ungparty.net/linkfelho/ 2007.02.08. 21:08:51

A büszkeség tőlem idegen fogalom, de az interneten valóban jól érzem magam, mint mások talán másutt. Kinek a pap, kinek az internet. Különbség, hogy én nem megyek oda, ahol nem érzem jól magam.

Ja 2007.02.08. 22:02:45

Örülök, hogy válaszolsz.
Értem, nem vagy sem ateista, sem istenhívő. Ez kezd bonyolódni, de gondolom, hogy mire célzol. Várom a további válaszokat.

Kedves Héder János, az az érzésem, hogy BDK "epés kritikája" miatt, ismét az internetről fog hamis képet alkotni. Kérem ne adja fel ilyen gyorsan.

Wu2, lehet, hogy csak azért teszik ki képként, hogy ne lehessen könnyen copy-paste-el kimásolni.

wu2 2007.02.09. 08:19:19

Kedves Tiszteletes Uram! Mi a fasz köze van a vallásos érzületnek a honlap színvonalához? Akarom mondani, színvonaltalanságához.

BéDéKá posztumusz · http://ungparty.net/linkfelho/ 2007.02.09. 08:39:14

wu2, miért csodálkozol ezen? más vonalon is ez van: ha azt írom egy novelláról, hogy rosszak a mondatai, azt úgy fogják fel, hogy lenézem a realizmust és megvetem a népéletet. ha azt írom, hogy egy költő folyton ugyanazokat a verseit adja közre és nem tud továbblépni a cenzurális viszonyok között kialakított szimbólumrendszeren, akkor azt úgy veszik, hogy támadást indítottam a népi-nepzeni hagyományok ellen. soha senki nem haragudott még meg a saját hibáira, hanem csakis arra, aki szóvátette. itt sem az van, hogy javítani kellene azon a borzadályos honlapon, hanem hogy mi itten vallásgyalázunk. én már ezen nem lepődöm meg.

viszont ha Héder tiszteletesnek nincs több mondanivalója, akkor a magam részéről le is zárnám itt a vitát. ha ugyan.

PAD 2007.11.01. 16:41:25

Kedves János!

Nem érdemes foglalkozni azzal a kritikával, amelynek mindössze annyi a célja, hogy földbe döngöljön másokat. Illetve addig érdemes vele foglalkozni, amig tényleg jogos és reális elvárásokat tükröz. Amikor átmegy szörszálhasogatásba meg személyeskedésbe, akkor már a "kritikus" úgyis magát jellemzi, nem azt az objektumot, amelyet (néha akár elegáns formába öltöztetett) indulatkitörései közepette önnön személyiségproblémái takargatására emleget.

A te hozzászólásaidon az olvasó a kezdetektöl érzi a jóindulatot. Az meg, hogy a kisemmizett, pénztelen kárpátaljai református gyülekezeteknek nincs fedezete profi informatikusok alkalmazására, nyilván a blogger számára sem ismeretlen. De aki agressziv, az ott rúg, ahol gyenge pontot lát.
PAD
(U.i. Kiváncsi vagyok, kikerül-e a hozzászólásom a lapra, és kinn marad-e. Azt elfogadom, hogy én is a lap olvasása közben felgyülemlett indulataimat irtam most ki magamból. És oda rúgtam, ahol harmatgyenge a blogger: a megértés, az emberségesség területére. Remélem, azért túléli.)

BDK · http://ungparty.net/ 2007.11.01. 16:50:13

Pad, dehogy rúgtál, ez csak bolhatoppantás.
Különben nyilván te is tudod, hogy ez elsősorban ízlés és igényesség, nem pedig pénz kérédse.

A honlap mellesleg, mint látom, megszűnt. Vajon az én bírálatom volt ilyen megsemmisítő :)?

brunhold · http://www.hackedgame.try.hu 2007.11.02. 15:33:05

hogy maradjunk az internetnel.
Karos lehet ha az internet uralkodik rajtad es nem te az interneten.
Ugyan akkor szorakoztato es hasznos is, ha valaki azt keresi rajta.

BDK · http://ungparty.net/ 2008.02.09. 20:53:56

Igen, már láttam. Végre egy profi oldal. De ahogy látom, ez nem a korábbi ócskaság fejlesztménye, hanem vadi új. Gratulálok hozzá, szép munka, jól működő oldal. Tartalmáról egyszer talán máskor. Ha egyáltalán.
Számítástechnia. Megbízható használt notebook felújítása: webáruházból használt laptop vásárlás garanciával - Első kulcsszó: szerviz budapest.
süti beállítások módosítása