Bortnyik: Zöld szamár, kép, festmény, Bortnyik Sándor, magyar avantgárd képzőművészet, kortárs művészet
bortnyik sándor zöld szamárA Magyar Elektronikus Könyvtár egyik nagyszerű kezdeményezése a  2003-ban indult Száz Szép Kép nevet viselő program, melynek keretében a magyar képzőművészet 100 klasszikus és modern festményét mutatják be.  A felépülő virtuális galéria legújabb darabja egyik kedvencemmel, a XX. századi festészet emblematikus alkotásával, Bortnyik Sándor Zöld szamár című képével foglalkozik sokoldalúan.


A html formátumú digitális kiadvány voltaképp más forrásokból merítő szöveggyűjtemény. A hét ciklusba sorolt dokumentumok igen pontosan eligazítják az olvasót a szerző kiléte felől, tárgyalják a mű keletkezési körülményeit, elhelyezik a stílusirányzatok sorában, közölnek továbbá érdekességeket és komoly szakbibliográfiát - akinek kedve van hozzá, ennél is behatóbban ismerkedhet meg az adott korral, művészetével, a nemzetközi és magyar avantgárddal, Bortnyikkal.

A szövegeket a címadón kívül néhány további Bortnyik-kép illusztrálja. Itt nekem kis hiányérzetem keletkezett: lehetne több kép, és lehetne mindegyiknek nagyobb méretű verziója, úgy, mint a Zöld szamárnak, hogy olvasó ne csak a 100 kiválasztott képből, hanem az egyes szerzőkből is összeállíthassa a maga virtuális galériáját.

bortnyik zöld szamár

A kiadványt jó szívvel ajánlható a festészet minden kedvelőjének, de azoknak is, akik tanulják - vagy akár tanítják - a magyar művészettörténetet. Leginkább pedig persze azoknak, akik maguk is zöld szamár szobra alól szemlélik a világot.Több Bortnyik: Kieselbach Galéria

Korábbi írásaim kapcsolódó témákban:

Kapcsolódó cikk a MEK terveiről.

Zöld szamár, kép, festmény, fotó, XX. század, modern, Bortnyik Sándor a magyar avantgárd képviselője, képzőművészet, festészet, kortárs művészet, virtuális galéria, kép, kultblog, digitálé, e-könyv, szamizdat, avantgárd, internet, tömeges sms

Ez a blogbejegyzés a Bortnyik Sándor Zöld szamár kulcsszóval a legjobb Google keresőtalálatok közé került. Ezt a honlaptartalom optimalizálásával értem el, illetve speciális google sms marketing módszer alkalmazásával. Ugyanezzel az egyéni metódussal dolgozom (és érek el részleges eredményeket) a 2015-ös nagy virtuális VPS keresőmarketing projekten is.

A bejegyzés trackback címe:

http://bdk.blog.hu/api/trackback/id/tr3985389

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben.

Nincsenek hozzászólások.
Posztumusz író virtuális manzárdból tekinget a világba. Balla D. Károly közéleti és kulturális blogja. Bázis blog, komplex blog. BDK - Ungvár - Kárpátalja. Kult, irodalom, közélet, politika, internet, web, manzárd, virtuálé, személyes UngParty jegyzetek - Kozmopatrióta és lokálpolita. Egy liberális értelmiségi Kárpátalján. Hogyan: Google első Linképítés - kereső barát honlap SEO optimalizálás | SEO-net szakértő: Keresőmarketing - Linképítés - honlap keresőoptimalizálás | Weboldalak Google-szempontú organikus keresőoptimalizálása egyéni módszerekkel. Kreatív szövegírás, keresőbarát weblap készítés. 2015-ös Seo-projektum: Virtuális szerver bérlés - Vps szolgáltatás - Server hosting Budapest. Arvisura és Csupakabra. Honlapoptimalizálás: tömeges sms marketing üzenet - mobil télikert kampány optimalizálás kreatív szövegírás, pr cikk elhelyezés - szamizdat webszöveg írás pr online marketing specialista és honlapoptimalizálás

Tetszett a bejegyzés? Kövesd a blogot!

blog.hu