balla d. károly webnaplója nagy archívummal és nem túl szapora frissítésekkel | seo 2020: infra ClO2

>BDK FŐBLOG | | >Kicsoda Balla D. Károly? | | >Balla D. Károly ÉLETRAJZ | | >BDK KÖNYVEI | | >Egy piréz Kárpátalján | | >Balládium | | >Berniczky Éva | | TOVÁBBI FONTOS OLDALAIM > >
  

Balla D. Károly blogfő

  

Balla D. Károj: ÚJ BLOG elipszilon nélkül

  

Balla D. Károj első ly nélkül

  

BDK Balládium Blog

 

Balla D. Károly honlapjai

 

Mit kell tudni Kárpátaljáról?

 

Kik a pirézek, hol élnek? műhely

 

Kárpáty VIP PR cikkek

 

Első Google-helyre kerülés

 

weblap.org/google-helyezes-javitas/ X

 

Lapok színei a francia kártyában

 

PR-cikk beküldés: Seo tanácsadás

 

Linképítő Google-Seo

Google weblap optimalizálás, honlap seo

 

Optimalizált honlapok, SEO BP

 

Honlap seo optimalizálás


bdk blog archívum | BALLA D. KÁROLY WEBNAPLÓJA | + pr cikkek

Napló, 2007. júl. 22.

2007. július 22. - BDK
Az ugye már az írói válság biztos jele, ha az ember a kánikulára hivatkozva mondja le az ehavi novellát? A Mozgónak még megírtam a Hónaplót (Mező Ferinek nagyon tetszett), az Új Szóba még elkészült a publicsek, de a Népszava Szép Szójába lemondtam az ehavi novellát.

Üres a fejem, csak a hőség miatti diszkomfort-érzés terpeszkedik benne, azt a képzetet keltve, hogy soha többé nem tudok majd tisztességes novellát kicsiholni belőle.

*

Tegnap nagy családi összejövetel volt nálunk. Apu 80 éves, hétfőn lesz a könyvtárban a hivatalos banzáj, előtte megtartottuk a családit. Én egyre nehezebben viselem az ilyen alkalmakat, azt pedig különösen nagy idegenkedéssel nézem, ahogy apu nyüzsög és tüsténkedve szervezi-szervezteti széles körű megünnepeltetését. Az előkészületek legtöbb mozzanata számomra nemcsak idegen, hanem visszatetsző is. Szerencsére a végkifejletet megúszom, a nagyterem a harmadik emeleten van - és a könyvtárban nincsen lift. Hogy is írta a naplójában Gábor Miklós? "A tehetetlenség egyben kényelem is."

*

Elkészült naplókönyvem (2000±3. Az ezredforduló hét esztendeje) első borító-vázlata. Rémes volt: a padlásablakból betörő fény az én arcomat világította meg, és a szemüvegembe volt beleírva a cím. Holott éppen ebben a könyvben írom, hogy három dolog van, amit soha nem tennék a könyvem borítójára: az állami és a nemzeti zászló, valamint a saját arcmásom. Szirtes Gábor szerencsére első szavamra kicseréltette a borítót, maradt a padlásablak és a fénypászma. Kérésemre még egy árnyékolással megoldott szobasarok is látható, s ezen felül még azt kértem, az ablakban látszódjon néhány madársziluett; lehetőleg ugyanúgy, mint Halott madárral című verseskönyvemen. A Pro Pannóniánál megjelenő utóbbi 3 könyvemen volt madár, nehogy már erről lemaradjon. Ezzel együtt is a borító nem igazán tetszetős, kicsit talán primitívnek mondanám. Csönge szerint látszik rajta, hogy valaki leült a számítógép elé, és néhány négyszögből pár perc alatt rakta össze egy rajzolóprogramban. Szó se róla, komputergrafika helyett jobban örültem volna én is valódi grafikának vagy művészfotónak. De ez most nem jön össze, úgy tűnik. Eddig 4 nagyon szép könyvet csinált nekem ez a kiadó, itt az ideje, hogy most egy csúnyácska következzen. (Pedig Gábor felajánlotta, hogy én tervezzem, de azt gondoltam, olyan profi munkát úgysem tudok végezni, mint a korábbi borítóim voltak;  lehet, hogy ezúttal tévedtem.)

Korábbi 3 nagyon szép madaras könyvem a Pro Pannoniánál:

A bejegyzés trackback címe:

https://bdk.blog.hu/api/trackback/id/tr79122866

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

újlány · http://ujlany.blogter.hu 2007.07.22. 15:06:03

Szia!
Azt hittem, kapunk mintát is, hogyan nézett volna ki...

Egyébként nem írói válság. A melegtől tényleg cseppfolyós lesz az ember agya. Elmúlik, ha jön a hűvös. Ha jön.
Ha meg nem múlik el, legföljebb érdekes lesz az életrajzod. (Írói tehetsége egy szokatlanul forró nyári kánikulában múlt ki.)

BDK · http://ungparty.net/ 2007.07.22. 16:13:45

Anélkül, hogy valaha is kiteljesedett volna.

Az eredeti borítótervet majd akkor teszem fel, ha gyerekeket akarok ijesztegetni.

vélettlen balettos 2007.07.24. 20:42:53

Lenyűgöző, ahogyan apádat szereted:)

BDK · http://ungparty.net/ 2007.07.24. 20:57:25

Záhonyban nincsenek is véletlen balettosok.

évi 2007.07.25. 12:06:06

Csodálom,hogy volt aki túlélte ezt a meleget,és nem került alkotói válságba függetlenül attól, mi az alkotása tárgya...

Az első botíróterv is talán csak a hőségnek tudható be:)

BDK · http://ungparty.net/ 2007.07.25. 12:09:07

Azóta elkészült egy teljesen új borító - nagyon szép! Talán rövidesen bemutatom. (A korábbi menthetetlen volt, még a madár sem segített rajta.)
Számítástechnia. Megbízható használt notebook felújítása: webáruházból használt laptop vásárlás garanciával - Első kulcsszó: szerviz budapest.
süti beállítások módosítása