balla d. károly webnaplója nagy archívummal és nem túl szapora frissítésekkel | seo 2020: infra ClO2

>BDK FŐBLOG | | >Kicsoda Balla D. Károly? | | >Balla D. Károly ÉLETRAJZ | | >BDK KÖNYVEI | | >Egy piréz Kárpátalján | | >Balládium | | >Berniczky Éva | | TOVÁBBI FONTOS OLDALAIM > >
  

Balla D. Károly blogfő

  

Balla D. Károj: ÚJ BLOG elipszilon nélkül

  

Balla D. Károj első ly nélkül

  

BDK Balládium Blog

 

Balla D. Károly honlapjai

 

Mit kell tudni Kárpátaljáról?

 

Kik a pirézek, hol élnek? műhely

 

Kárpáty VIP PR cikkek

 

Első Google-helyre kerülés

 

weblap.org/google-helyezes-javitas/ X

 

Lapok színei a francia kártyában

 

PR-cikk beküldés: Seo tanácsadás

 

Linképítő Google-Seo

Google weblap optimalizálás, honlap seo

 

Optimalizált honlapok, SEO BP

 

Honlap seo optimalizálás


bdk blog archívum | BALLA D. KÁROLY WEBNAPLÓJA | + pr cikkek

Hát ez mi? - I.

2007. augusztus 03. - BDK
Kedves Barátaim! Tegyük kellemesebbé ezt a hétvégét is néhány feladvánnyal. Mint mindig, a megfejtés örömén túl valami érdekességre, különös esetre számíthattok. A megoldás most is megtalálható az interneten, ha nem is könnyű nyomára akadni - de rávezető segítségemre most is számíthattok. Egyelőre inkább csak tippeket várok: MI EZ?


Frissítés. Megfejtés.

Egyiptomi múmia műlábujja. Ha neked is hiányzik a jobb nagy-lábujjad, máris kipróbálhatod, milyen protézist készítettek évezredekkel ezelőtt az óegyiptomiak! Ezen a honlapon még az e-mail-címet is megadták: jelentkezhetnek, akik tesztelni akarják az eredeti másolatát.

A tudósok sokat vitatkoztak rajta, hogy "kozmetikai célokat" szolgált-e avagy funkcionális szerepe is volt. A Manchesteri Egyetem kutatói most elhatározták, pontot tesznek a történet végére, és tesztekkel bizonyítják, hogy a fából és bőrből készült pótlás a járást tette könnyebbé. Feltevésüket igazolni látszik az is, hogy a lábúj már "hordott", azaz használták, jártak rajta. Tehát nem csupán a múmia széppé, egésszé tétele érdekében készítették.


Ha a feltételezés beigazolódik, akkor a múmiaujj miatt át kell írni a protézistörténelmet. Ez a portéka ugyanis évszázadokkal korábbi, mint a jelenleg legrégibbnek tartott római műláb, amely a második világháborúban egy német bombatámadás során Londonban semmisült meg.

Linkek (a legtöbb cikkben vannak másutt nem közölt részletek):

Köszönöm a játékot és a szellemes tippeket, a helyes megfejtést Egyiketsem nevű olvasónk adta meg, amihez gratulálok. (Rövidesen új feladvánnyal jelentkezem)

A bejegyzés trackback címe:

https://bdk.blog.hu/api/trackback/id/tr57131332

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Brutuska 2007.08.03. 11:21:57

Netán egy bonzszobor ujja?:)

BDK · http://ungparty.net/ 2007.08.03. 11:24:02

Nem bronzszoboré, pláne nem azé a ledöntött híresé!

egyiketsem · http://egyiketsem.blog.hu 2007.08.03. 12:38:05

Ez kérlek egy egyiptomi múmia mű-lábujja, állítólag egész jól működött.

Krisztián 2007.08.03. 12:56:54

Talán Józsi bácsi egyetlen elüszkösödött nagylábujja?

Dupladiviz 2007.08.03. 13:24:18

Dehogy lábujj! Ez egy fából faragott, egygombos egér. Annak idején, az őskorban a grafikus felület feltalálása előtt nem voltak még legördülő menük, így az egeret nem lehetett másra használni, mint megfelelő sor fölé vinni, és kattintani vele egyet. Ezért nem is volt szükség két gombra. Őseink kifinomult anatómiai ismereteit mutatja a csodálatos, ergonomikus, összkomfortosra formatervezett, finoman ívelt test. Fejlett elektrotechnikai képességeikre utal, hogy az alapos restauráció bebizonyította, hogy az egér elején nincs vezeték, de még csak annak helye sem, szóval wireless technikájú volt. Sajnos (mint az a bal alsó sarokban lévő kis csíkokból jól látszik) az idő gondosan odatapasztotta ezt a hófehér lapot a lelethez, így nem tudjuk megmondani, hogy görgős, vagy lézeres egérről beszélünk-e, de abban biztosak vagyunk, hogy az efféle kifinomult eszközök (mint ez az egér, és a számítógép, melyhez csatlakozott) felhasználásra került az olyan nagy volumenű munkáik megtervezésében, mint a méltán híres lascaux-i barlangrajzok.

BDK · http://ungparty.net/ 2007.08.03. 13:25:18

egyiketsem: bizony az!

frissítésben benne lesz pár eligazító link.

a legérdekesebb, hogy a pontos másolat tesztelésére lábujjhiányos jelentkezőket várnak.

frisítés rövidesen.

tehát EGYIKETSEM nyert, gratulálok!

BDK · http://ungparty.net/ 2007.08.03. 13:26:47

Mindenkinek köszönöm a szellemes ötleteket!

nagya 2007.08.03. 16:57:35

Nem szivesen zaklatnek fel senkit igy hetvege elott, de a "nagylabujj szerepe a felegyenesedett jarasban" temakornek akkor irodalma van, mint a dielektikus materializmusnak... magam is tettem hozza egy-ket rovid sort, de errol, illetve egyeb izommal/mozgassal kapcsolatos perverziomrol nem nyilatkozom.
Számítástechnia. Megbízható használt notebook felújítása: webáruházból használt laptop vásárlás garanciával - Első kulcsszó: szerviz budapest.
süti beállítások módosítása