balla d. károly webnaplója nagy archívummal és nem túl szapora frissítésekkel | seo 2020: infra ClO2

>BDK FŐBLOG | | >Kicsoda Balla D. Károly? | | >Balla D. Károly ÉLETRAJZ | | >BDK KÖNYVEI | | >Egy piréz Kárpátalján | | >Balládium | | >Berniczky Éva | | TOVÁBBI FONTOS OLDALAIM > >
  

Balla D. Károly blogfő

  

Balla D. Károj: ÚJ BLOG elipszilon nélkül

  

Balla D. Károj első ly nélkül

  

BDK Balládium Blog

 

Balla D. Károly honlapjai

 

Mit kell tudni Kárpátaljáról?

 

Kik a pirézek, hol élnek? műhely

 

Kárpáty VIP PR cikkek

 

Első Google-helyre kerülés

 

weblap.org/google-helyezes-javitas/ X

 

Lapok színei a francia kártyában

 

PR-cikk beküldés: Seo tanácsadás

 

Linképítő Google-Seo

Google weblap optimalizálás, honlap seo

 

Optimalizált honlapok, SEO BP

 

Honlap seo optimalizálás


bdk blog archívum | BALLA D. KÁROLY WEBNAPLÓJA | + pr cikkek

Schengen

2007. december 22. - BDK
Napok óta birizgál a gondolat, hogy valamit mégiscsak írnom kellene Schengenről, vagyis arról, hogy a december 21-re virradó éjszakán küszöbömig jött a schengeni határ, miután Magyarország és Szlovákia is belülre került. A dolog összmagyar szempontból természetesen nagyon örvendetes, és kevés bennem az önzés ahhoz, hogy a nagy ünneplést elrontsam saját helyzetünk problémásabbá válásának a képeivel.

Alighanem magyarok millióinak álma valósult meg a lehetőséggel, hogy akár az Atlanti-óceánig utazhat anélkül, hogy valahol is sorompó állná az útját. Ez, kétség kívül, nagy dolog, jogos tehát az eufória. A határon túli magyarok nagy tömegeinek a szempontjából is kedvező a fejlemény, indokolatlan lenne hát amiatt keseregni, hogy bezzeg én, a mostoha kárpátaljai magyar, megint kimaradtam a jóból. Annál is kevésbé, mert - a híradásokból legalábbis úgy tűnik - Magyarország ezúttal valóban elszántságot mutat abban, hogy az itt élők kapcsolattartásában bekövetkező kedvezőtlen változásokat enyhítse. Életbe lépett a kishatár-menti egyezmény (ami persze csak részmegoldás), jelentős pénzösszeget különítettek el arra, hogy a schengeni vízumot kiváltók költségeit csökkentsék, és elég tág azok köre is, akik ingyenesen kaphatják meg ezt a beutazási engedélyt. Az ördög tehát talán nem annyira fekete, mint amilyennek a falra festettük. (Viszont az aggodalmaink korábbi gyakori hangoztatásának minden bizonnyal szerepe volt abban, hogy ezek a könnyítő intézkedések megtörténtek.) Arról nem is beszélve, hogy ha Magyarországra utazván megkapom a szabályos schengeni vízumot, akkor elvben semmi akadálya annak, hogy én magam is tegyek egy párizsi kitérőt. Hogy a gyakorlati akadályai ennek melyek, arról most ne essék szó: hadd örüljek egy kicsit együtt a magyarok többségével.

A bejegyzés trackback címe:

https://bdk.blog.hu/api/trackback/id/tr76272235

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

usztai péter 2007.12.22. 19:17:46

Most végre"Demokratikus"vasfüggöny választ el minket a "Szabad"Europátol.Magyarország mindent megtesz azért hogy könyitse sorsunkat(Határon tuliaknak)csak ne utazzunk oda.Végre megkellene értenünk hogy nemkivánatos polgárok vagyunk.Rosszabbak vagyunk mint bármilyen másik népség a világon,mi észrevétlenül elvegyülhetünk kőztük.Ellopjuk házukat,munkahelyüket,nyugdijukat,betegbisztositásukat ellopjuk gyermekeiket.Én 34-éves kárpátaljai vagyok,mindig büszke voltam magyarságomra,viszont ma már bekel látnom hogy nincs semmi értelme magyarként felnöni.Jobb lenne ha beolvadnánk a töbségbe és nem érteni amikor az óhazában le"geci"ukánoznak.Emberek hát kell ez nekünk?Szarjartok EUROPÁRA,ök is SZARNAK rátok. Kellemes Karácsonyt és Békés Boldog Új Évet mindenkinek,sok szeretettel és tisztelettel U.Péter jelenleg Budapeströl.

BDK · http://ungparty.net/ 2007.12.22. 19:33:30

kedves usztai péter, ezt a kérdést én azért ennél sokkal bonyolultabbnak látom.

Szeitz 2007.12.22. 21:55:53

Bonyolultabb is, egyszerűbb is. Több évig voltam oszták intézet munkatársa. Sváb származásom és dialektusom a nem közvetlen ismerősök elött elrejtette Lajtán innenségemet. A T. kollegák - mint szakembert, hogy úgy mondjam "megbecsültek". A családi, baráti körökbe is, úgy, ahogy befogadtak be. De azt megtudtam - mert számos magyar (meg más inne oldali) "viselkedését" alkalmamm volt nyugati kollegáim szemével nézni, hogy a nyugati-gőgön túl, miért az ellenszenv.

B. E. 2007.12.23. 08:58:49

Kedves usztai péter! Meggyőződésem, hogy a határ innenső oldalán is csak csőlátásúak kezdenek ukránozni, románozni, tótozni stb. Autóban ülve én megrettenek egy-egy ukrán rendszámú batár láttán, mert nem az jut eszembe, hogy kárpátaljai magyar ül benne, hanem hogy valamelyik ukrán maffiózó (sajnos van belőlük nálunk is bőven). Meg még az jut eszembe, hogy az illetőnek eszébe se jut betartani bizonyos közlekedési normákat (pl. a világítást még sötétben se kapcsolja be stb.), mert nemigen ismeri őket (sok ilyet láttam). De ha kiszállsz az autóból, akkor nem az alapján foglak megítélni, hogy honnan jöttél, ha hogy milyen ember vagy. Szívesen fogadlak mint becsületes, jószándékú személyt, és számomra nemkívánatos vagy, ha aljas és rosszindulatú. És ugyanez vonatkozik a határ mindkét oldalán élőkre. Nem kellene ilyen parttalan vitákat szítani és fölösleges indulatokat generálni "itteni" és "ottani" magyarok között! Európainak érzem magamat, mindig is annak éreztem, de nem szarok sem rád, sem senki másra. Kívánok viszont én is boldog ünnepeket, boldog új évet neked (és mindenkinek, aki olvassa a bejegyzésemet); egyben felajánlok neked egy gyorstalpaló magyar helyesírás-tanfolyamot.

szökevény 2007.12.23. 19:00:22

Pétya, Pétya, a következő üzeneted már a Szajna partjáról írod. Nekem az az érzésem, hogy még a Dnyepert se láttad.Még a neved se tudod rendesen leírni, uszítópeti. Pesten is találsz melegszívű magyarokat, rendes cigányembereket, jóakaratú zsidókat, téged is tisztelő svábokat. Ugorj fel hozzám egy pofa sörre, mielőtt elhúzol Párizs felé. Addig meg olvasd Adyt,meg Márait, és BallaDétől néhány verset. Rád fér, szajhalelkű.

BDK · http://ungparty.net/ 2007.12.24. 09:57:07

A sértegetés viszont nem vonja maga után az érintett belátását.

szökevény 2007.12.24. 20:47:49

bocs. Karcsi, Szajnát akartam írni, de éppen F. Villont olvasgattam.. De Péterünk olvasott már Radnótit? Fanni várja Őt ? S ha Fanni egy gyönyörű ukrán nő, akkor olvadjon, de másképp nem érdemes, csak szerelemből.....ennyi... boldog karácsonyt!
Számítástechnia. Megbízható használt notebook felújítása: webáruházból használt laptop vásárlás garanciával - Első kulcsszó: szerviz budapest.
süti beállítások módosítása