balla d. károly webnaplója nagy archívummal és nem túl szapora frissítésekkel | seo 2020: infra ClO2

>BDK FŐBLOG | | >Kicsoda Balla D. Károly? | | >Balla D. Károly ÉLETRAJZ | | >BDK KÖNYVEI | | >Egy piréz Kárpátalján | | >Balládium | | >Berniczky Éva | | TOVÁBBI FONTOS OLDALAIM > >
  

Balla D. Károly blogfő

  

Balla D. Károj: ÚJ BLOG elipszilon nélkül

  

Balla D. Károj első ly nélkül

  

BDK Balládium Blog

 

Balla D. Károly honlapjai

 

Mit kell tudni Kárpátaljáról?

 

Kik a pirézek, hol élnek? műhely

 

Kárpáty VIP PR cikkek

 

Első Google-helyre kerülés

 

weblap.org/google-helyezes-javitas/ X

 

Lapok színei a francia kártyában

 

PR-cikk beküldés: Seo tanácsadás

 

Linképítő Google-Seo

Google weblap optimalizálás, honlap seo

 

Optimalizált honlapok, SEO BP

 

Honlap seo optimalizálás


bdk blog archívum | BALLA D. KÁROLY WEBNAPLÓJA | + pr cikkek

Mégis, kinek az illúziója?

2007. március 11. - BDK
illúziók ellenébenA határon túli magyarság ügyét nem lehet tisztába tenni addig, amíg a magyar belpolitikát a végletesen elmérgesedett helyzet jellemzi és az ország társadalmát egy szellemi polgárháború hangulata hatja át.


Tovább

Ungvár régi képeslapokon

Fotó, képeslap - a régi Ungvár - archív fényképek. Bár nem hajt semmilyen gyűjtőszenvedély, a gépemben szép kis kollekció állt össze a régi Ungvárról. A képeket különböző honlapokon találtam az elmúlt években, többségük korabeli képeslap kópiája. Más-más a készítési technikájuk, különbözik a beolvasás minősége, mérete. Egységesítés nélkül feltettem mindet egy oldalra, itt néhány érdekesebbet mutatok be ízelítőül.


A legrégebbi alighanem ez:

Akkor készült (talán még az I. világháború előtt), amikor még létezett a város közepén keresztül folyó Kis-Ung. (Mai ungváriak számára: a Kis-Ung utcája az, amelyik a piac mögött vezet, ezen az enyhén felfelé ívelő utcán pedig a régi vármegye házához (ahol ma a képtár van) és a református templomhoz vezet. A jobbra látható torony pedig a hajdani evangélikus templomé (a tisztek házával szemben).

Ugyancsak elég régi állapotában mutatja a mai Petőfi teret ez a kép:
Ekkor éppen Kossuth térnek hívták, tehát ez is a cseh idő kezdete, azaz 1920 előtti állapotában mutatja.

Ugyanez a helyszín (más nézetben) cseh időből Masaryk-szoborral:

Mai fiatalok kedvéért: szemben a Munkácsi utca, jobbra a Minaj utca (Sváb utca) nyílik, azaz háttal állunk a korábbi képen balra látható épületsornak.

És íme az Ung-part a régi híddal. A főbb épületek ma is nagyjából ugyanezt a képüket mutatják, a vasíves hídon kívül az egyetlen érdekesség: látszik a bazilita szerzetesház (a mai egyetemi korpusz) udvarában akkor állt kápolna tornya.
És akkor maga a híd közelebbről:


Ha jól veszem ki a részleteket,  a mai 1-es iskola épülete nem állt még a helyén.

A Korzó magyar időben:


A korzó sarka cseh időből:


És ilyen üres volt a tér a mai filharmónia, a hajdani zsinagóga előtt:

Friss: néhány újabb gyűjtés (Kárpátalja vizuális öröksége), katt:

Rendezetlenül és feldolgozatlanul: a régi Ungvár (lakás kiadó) - közel félszáz képen

Frissítés 2014: új honlapom: Kárpátalja - Ungváron kiadó lakás - Uzhhorod - Унгвар + SEO

Időnként itt is: Fotó - Ungvár, régi Kárpátalja

________________

Szerverbérlés, VPS - sms marketing

Keresőmarketing working 2015: virtuális dedikált szerverek bérlése Budapest. Tömeges sms marketing kampány Bérlakás, bérautó témában - weblap optimalizálás Kárpátalján

ungvári boríték megcímzése - google első képeslap címzés

Piréz vagyok

Az alábbi blogbejegyzéssel én lettem az ELSŐ PIRÉZ... Aztán sok minden történt...
 
Tegnap a híradásokat olvasva, hallgatva, nézve  még csak azt éreztem, hogy kifejezett rokonszenvet érzek a pirézek iránt. Mára beláttam, ezzel nem elégedhetek meg. Ezennel kijelentem tehát, hogy mától teljes meggyőződéssel egész valómban

piréznek tekintem magam.

 


 

Mindez 2007-ben történt. Később aztán a pirézek és a pirézség sajátos jelentéstartalmú fogalommá vált. Voltak, akik más népnevek, etnikumok megnevezése helyett kezdték használni, de végül azok lettek sokkal többen, akik a kirekesztés, az idegengyűlölet, a sovén mélymagyarság elleni fellépés szimbólumának tekintették. Piréznek lenni annyi, mint a másságot értéknek tekinteni. Piréznek lenni annyi, mint a szemébe röhögni az összes rasszistának, újnácinak, antiszemitának.

Sok egyéb infó és fejlemény az alábbi linkeken

Virtuálom magam

Nem azért mondom, de a virtuális hídfoglalás okán ma egy órán belül hívott telefonon Friderikusz Sándor és Orosz József. Kerülő úton fülükbe jutott az interakció híre, felkeltette érdeklődésüket. Sajnos a televíziós egyenes adás több mint gubancos, viszont a Klubrádióban ma 18.00 óra után, Orosz József Kontra műsorában - ha igaz - benne leszek. Hallgassátok.

Tovább
Számítástechnia. Megbízható használt notebook felújítása: webáruházból használt laptop vásárlás garanciával - Első kulcsszó: szerviz budapest.
süti beállítások módosítása