balla d. károly webnaplója nagy archívummal és nem túl szapora frissítésekkel | seo 2020: infra ClO2

>BDK FŐBLOG | | >Kicsoda Balla D. Károly? | | >Balla D. Károly ÉLETRAJZ | | >BDK KÖNYVEI | | >Egy piréz Kárpátalján | | >Balládium | | >Berniczky Éva | | TOVÁBBI FONTOS OLDALAIM > >
  

Balla D. Károly blogfő

  

Balla D. Károj: ÚJ BLOG elipszilon nélkül

  

Balla D. Károj első ly nélkül

  

BDK Balládium Blog

 

Balla D. Károly honlapjai

 

Mit kell tudni Kárpátaljáról?

 

Kik a pirézek, hol élnek? műhely

 

Kárpáty VIP PR cikkek

 

Első Google-helyre kerülés

 

weblap.org/google-helyezes-javitas/ X

 

Lapok színei a francia kártyában

 

PR-cikk beküldés: Seo tanácsadás

 

Linképítő Google-Seo

Google weblap optimalizálás, honlap seo

 

Optimalizált honlapok, SEO BP

 

Honlap seo optimalizálás


bdk blog archívum | BALLA D. KÁROLY WEBNAPLÓJA | + pr cikkek

A böszmeség kelepcéje

2008. június 03. - BDK
Miközben a magyar sajtó még hangos Orbán Viktor egy szűk körben elhangzott beszédének a nyilvánosságra kerülésével kapcsolatos találgatásoktól és értelmezésektől, és miközben kezüket összedörzsölve némi látható kárörömmel mondogatják a baloldalon, hogy lám csak, a jobboldal vezére is hazudozik,  most már neki is van őszödi beszéde, aközben nekem, baloldali érzelmű, liberális gondolkozású magyar embernek továbbra is igen rossz a politikai hangulatom. És hovatovább azt is be kell látnom, hogy kellemetlen közérzetem okát nem – vagy nem elsősorban – a jobboldal ilyen-olyan ügyeiben kell keresnem. Persze egyáltalán nem örülök annak, hogy a polgári és nemzeti jelzőt kisajátító oldal előretört, hogy minden közvélemény-kutatás és elemzés azt mutatja: a Fidesz elsöprő győzelemmel nyerheti a következő választást. Nem örülök annak, hogy az ellenzék népszavazások kikényszerítésével tartja sakkban a kormányt, és, kell-e mondanom, nagy aggodalommal tölt el a Magyar Gárda megjelenése, a gyűlöletbeszéd terjedése, a szélsőségesek erőszakos fellépése. Meg hát természetesen én is csóválom a fejemet a nyilvánosságra került tényleges vagy állítólagos Orbán-beszéd egyes kijelentésein, megütközöm a laikus számára is nyilvánvaló, na jó, legyek finom: ellentmondásokon.

Rossz politikai közérzetem azonban mégsem emiatt van. Hanem amiatt, hogy egy ideje nem látom, nem érzem azt a biztos platformot, amelyen állva mindezt magabiztosan elítélhetném. Ma a magyar liberális baloldal olyan súlyos belső válsággal küzd és olyan krízisbe sodorta az országot, amely – számomra legalábbis – túlságosan nagy ahhoz, hogy morális alapot érezzek a jobboldal elítéléséhez.

Hat éve kerültek kormányra azok az erők, amelyekben bíztam, s amelyektől azt reméltem, véget vetnek azoknak a negatív jelenségeknek, amelyeket a Fidesz-kormány évei alatt elharapózni láttam. Végre nem lesz hatalmi arrogancia, visszaszorul a korrupció és a klientúra-építés, pártpolitikai szempontok helyett a hozzáértés dominál majd a kormányzásban. Demagógia helyett szakértés, szimbolikus politizálás helyett racionális cselekvés, rövid önérdek helyett hosszú távú országos és nemzeti közérdek… Hogy ehelyett mi történt, azt talán fölösleges elsorolnom… Magyarországnak ma döcögő gazdasága, alig kezelhető adósságállománya és roppant korlátozott cselekvőképességű kisebbségi kormánya van, amely lényegében már elvérzett a reformokon, amely a lakosság döntő többségének a szemében elvesztette hitelességét, amely nem tudta kivívni a határon túli magyarság szimpátiáját. Aligha tehető mindezért felelőssé az ellenzék, bár kétségtelen, hogy destruáló magatartásával roppant megnehezítette a kormányoldal amúgy sem könnyű dolgát.

Külön fejezetet érdemelne a koalícióból kilépett SZDSZ magatartása. Az a párt, amely a liberális eszmények letéteményese lehetne, kormányzati kudarcot vallott és belső válságától tépázottan ma romjaiban hever, a támogatottsága olyan minimális, hogy kérdésessé vált, legközelebb bejut-e egyáltalán a parlamentbe. Kudarca egyben azt is jelenti, hogy a liberális gondolkodás kiszorulhat a magyar parlamenti demokráciából: és ez az SZDSZ bűne lesz.

Mint ahogy az egész baloldal vétkeként fogható fel az is, hogy nem volt képes okosan élni a hatalmával, hiába kapott két ciklusra is felhatalmazást a választóktól. Böszmeségével – hogy ezt a stilárisan nagyon pontos gyurcsányi önminősítést használjam – kelepcébe csalta nem csupán választóit, hanem a baloldali liberális szimpatizánsokat is.

Balla D. Károly

Megjelent: Új Szó, 2008. május 31.

A bejegyzés trackback címe:

https://bdk.blog.hu/api/trackback/id/tr100500936

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

popp 2008.06.03. 12:55:55

Nagyon hasonlóan gondolkozunk. Hasonlóak voltak a reményeink is hat évvel ezelőtt: "Végre nem lesz hatalmi arrogancia, visszaszorul a korrupció és a klientúra-építés. pártpolitikai szempontok helyett a hozzáértés dominál majd a kormányzásban." - az eltelt hat évet végig élve, volt ebben reményben egy jó adag naivitás. Az, hogy Horn -kormány alatt önmérsékletet tanusított a Szocialista Párt az visszanézve a rendszerváltás közelsége miatt lehetett. A legjobb példa, hogy Tocsik-űgyet nem tusolták el, hanem a nyilvánosság előtt még kicsit szuégyelték is magukat. Erre jött az Orbán-féle egészpályás letámadás. Amely fölpiszkálta az MSZP-s mezei hadak önérzetét és kormányra kerülve azt gondolták, ha ők is, akkor mi is. Ehhez jött még 2002-es igérgetési verseny, ami már rosszat sejtetett, bár ráfért a közalkalmazottakra a fizetésemelés. Gyurcsány reform-kisérlete a egyrészt saját arroganciája, másrészt megintcsak a pozícióját-féltő, öszödi beszédet kiszivárogtató és folyton elégedetlenkedő mezei hadak ellenállásán bukott meg.

Vannak ugye a politikai elitnek közös ügyei is, az utópályák és az olajozás ősbűne. Az milyen már, hogy az Orbán-, majd a ballib kormányok alatt is egy-egy azolajügyben vastagon érintett személy vezeti a Kormányzati Ellenőrző Hivatalt (KEHI)? Ez van, de mi lesz?

BDK · http://ungparty.net/ 2008.06.03. 14:44:19

Kedves popp, köszönöm hozzászólásod.

Hogy mi lesz, azt roppant nehéz megtippelni. Jó lenne hinni, hogy egy önmérséklő, hatalmában biztos és épp ezért mértéktartó Fidesz-kormány következik. Amelyik megpróbál az ország dolgaira koncentrálni. Amelyik nem nyomatja ezerrel a saját ideológiáját-világnézetét-demagógiáját. Amelyik odafigyel A MÁSIK véleményére is és amelyik a másfajta gondolkodást képviselőket nem gondolja azonnal idegenszívűnek, hazaárulónak. Amelyik féken tartja a szélsőjobbot ahelyett, hogy bátorítaná.

Nagy kérdés, hogy nem épp az ellenkezője történik-e majd, és nem alakul-e ki valamiféle keresztény-konzervatív diktatúra-szerűség, amelyiknek ez a legyengült baloldal ellenzéki szerepben aligha tud majd ellensúlya lenni.

Az is kérdés, hogy Orbán a nemzet atyja akar-e lenni (jobbik eset) vagy saját hadainak győzelmét a "jaj a legyőzöttelnek" alapon kihasználó vezér. Avagy - és erre a legkisebb az esély - megelégszik egy egy normális miniszterelnök szerepével, olyanéval, aki minél kevesebb szólammal, de annál több bölcs cselekvéssel úrrá lesz a válságon. Azt hiszem, erre lenne képessége, az a baj, hogy jelleme-hajlama nincsen hozzá.

Trixi 2008.06.03. 20:45:07

Szerinten: jaj a legyőzötteknek taktikát választja.

Zoidberg 2008.06.04. 10:03:54

"Jó lenne hinni, hogy egy önmérséklő, hatalmában biztos és épp ezért mértéktartó Fidesz-kormány következik. Amelyik megpróbál az ország dolgaira koncentrálni. Amelyik nem nyomatja ezerrel a saját ideológiáját-világnézetét-demagógiáját. Amelyik odafigyel A MÁSIK véleményére is és amelyik a másfajta gondolkodást képviselőket nem gondolja azonnal idegenszívűnek, hazaárulónak. Amelyik féken tartja a szélsőjobbot ahelyett, hogy bátorítaná."

Sajnos a fidesz ennek még a látszatára se nagyon próbált adni az elmúlt években. És mivel mindig lecsúsztak a választásokról, a legjobb helyzetekben is - mert elbízták magukat félidőben.. mikor a kormány amúgy is népszerűtlen.. nem emlékeztet ez kísértetiesen a aktualitásokra? - ha megkaparintják a hatalmat, akkor nem bizzák a véletlenre az elkövetkezőket. Szerintem hatalombebetonozás fog megindulni, közjogi 'reform', pl az államfő jogkérének szélesítése.. És ki lenne az ideális államfő na ki? Horth.. Akarom mondani Orbán Viktor.. Ez régóta lóg a levegőben, szerintem a mi Vikint tudatosan készülődik, szép lassan, de határozottan a 'Kormányzói' szerepre, vagy legalábbis a hatalom alkotmányos bebiztosítására. (Hogy a határontúliak államporgálságát be se hozzam a képbe) Nem tudom, ezt a fideszesek akár csak sejtik-e vagy egyálltalán, csak egy elmélet a részemről, de nem is érdekes, mert ebben a buzgó hatalomszerzési hisztiriában amiben szenvednek, folyton elfeledkeznek arról, hogy a választásokat is meg kell nyerni és a szavazók egy kisebb, de nem elhanyagolható hányada, igényt tart bizonyos formai követelményekre, bizonyos kultúrális kontextusra ahhoz, hogy ne rémítse meg őket egy alig színlelt politikai l'art pour l'art társulat, mint amilyen a fidesz.

Ráadásul szerintem nem kell temetni a baloldalt, főleg az mszp-t nem. (ami nem olyan jó mert láthatóan, sokkal demokratikusabb tömeg párt, mint mondjuk a fidesz és nem annyira kap helyet benne a permanens személyes hataloméhség, mégis lényegében ők is impotensek, illetve még az is lehet, hogy a fidesz autoriter kormányzása végső soron jobban működne, lehet, hogy ügyesek a fiúk csak bizonyítani kell nekik, de a demokrácia és a liberális értékek sérelme nekem nagyobb veszélynek tűnik, mint a gazdaság időszakos gyengesége.. Tudom könnyű nekem normális életkörülmények között.. Mindegy)

A Fletó elég keményen odatette magát szerintem ez elmúlt időszakban, biztos vagyok benne, hogy nem haszontalan dolgokra ment el minden energiája, és ha már épkézlább reformot nem tudott véghezvinni - részben a ellenzék ízléstelen és rövidlátó, hataloméhes viselkedése miatt - talán amit nem látunk, de az mszp-ben elindult valami. Egy generáció váltás, egy mozgolódás, akármi.. Szerintem tudnak még villantani.

A nagy kérdés az szdsz és a többi kispárt. Szerintem lassan eljön az ideje, hogy a magyar választók diferenciálni kezdenek, új, tiszta erőket fognak keresni, elcsépelődött és bemocskolódott ez a két tömegpártunk, túl sok szart bodáltak egymásra, bűzlik mind a kettő..

Szerintem az igazi nagy kérdés nem az, hogy ki nyer, szerintem a fidesz nagy hibáját ott vétette el, hogy túl leplezetlenül teszi amit tesz, és a baloldalt nagyon jól lehet egységesíteni és harcba hívni, ha a demokratikus eszmény veszélybe kerül, szerintem nem eteti meg a magyarokat egy trikolórba csomagolt horthy hinta lován ülő töpszli kis kádá... Micsoda képzavar! :)

A nagy kérdés az, hogy kialakulnak-e az egyre jobban áhított új politikai erők, illetve a régiek mikor lesznek képesek megújúlni.. A konszenzusos politika előbb útóbb teret nyer ezt diktálja a piaci és a társadalmi nyomás is szerintem, ez talán a demokrácia fejlődés útja, a népnek elég bölcsnek kell lennie, a tekintélyelvűség leküzdéséhez, persze a kérdés, hogy a nép meddig enyészett egy alapvetően tekintélyelvű pártállam súlya alatt..

De az idő természetesen a demokráciának dolgozik, hiszen az öregek nem lesznek fiatalabbak és jönnek az új és új szavazók akik már nem fertőzöttek az államszocializmussal..

Nem is beszélve az EU-s nyomásról..

Bocsánat ez biztos hemzseg a hibáktól és iszonyú hosszú lett, de valamiért most jött ki belőlem ez a sok dolog, amin már én is töröm a fejem hetek óta.. (Hetek? Hónapok? Évek?)

Legközelebb mértéktartóbb leszek és átolvasom mégegyszer igérem, most ez sajnos nem ment.

Üdv,
Bence

BDK · http://ungparty.net/ 2008.06.04. 10:25:18

Kedves Bence, kösz a hosszú hozzászólást, ne szabadkozz, ez a tér végül is erre való. Amit írtál, az pedig akkor is értékes, ha spontán módon és kicsit hevenyészve fogalmaztad meg. De ez egy hozzászólás, nem akadémiai székfoglaló, mint ahogy ez az egész is csak egy blog, nem pedig atomóra - mint egy blogertársam szlogenje is jelzi.

A Fideszt illetően a te forgatókönyved a valószínűbb, természetesen. Én egy picit abban bízom, hogy a F annyira biztonságban érzi majd magát, hogy megengedhet magának bizonyos nagyvonalúságot és kőkemény nyomulás, egészpályás letamadás, gyors mindent maga ala kaparás helyett ráérősebb és nagyvonalúbb galoppba kezd. Belátom, bizonyos naivitásra vall ebben bízni.

Ami az MSZP-t illeti, pedagógiai okokból rájuk fér egy alapos bukás, még ha egyet is értek veled abban, hogy a jobboldali ideológia veszélyesebb lehet, mint a pangó gazdaság.

Az az igazság, hogy a magyar baloldal sokkal eredményesebb és ezerszer szimpatikusabb ellenzékben, mint hatalmon, és én már vágyom arra, hogy kicsit megint kedvelhessem...

Animus 2008.06.04. 23:50:12

Igen talán járuk férne két ciklusnyi ellenzékeskedés is, és meg kell adni az esélyt a fidesznek, jobboldali refomrokat mindenesetre könyebb lesz lekommunikálni nekik, mint baloldali társaiknak, akik viszont vagy tanultak belőle milyen ártalmas dolog népszavazással és egyéb nem egészen parlamentarisztikus eszközökkel útját állni a haladásnak pusztán a szavazatmaximalizálás miatt, de az is lehet, hogy ellenzékben nekik is a hatalmi vágyuk kerekedne felül..

A te forgatókönyved talán ideális lenne, de a fidesz állalában ha nyeregben van újan túlkapásokra ragatatja magát, amik visszaköszönnek a választási részvételükben, és így rendre elbúkják a biztosnak tünő meccseket. Persze talán a fideszes hibákból nem csak a szocik tanulnak, hanem maga a fidesz is. :)

Meglátjuk, az én hitem a kisebb pártokban rejlő lehetőségekben van. Bár ez is némileg talán naív, vagy inkább a reményeimet fejezik ki, nem a valóságot.

Köszönöm, hogy megoszthattam,
Bence

Zoidberg 2008.06.05. 12:31:19

Jááj most látom, az előző bejegyzést a 'elidegenített' nickemmel szignóztam, bocsesz, ésjazaki műszakban az ember nikk-név-skizoid llesz hamar.. :)

Üdv,
Bence

istvami 2008.06.06. 19:34:28

BDK, t0bbször írtam neked - ne politizálj, nem értesz ehhez.
Most végre rájöttél, hogy több éven át ámitottad magad és az olvasóidat, hogy a szocik - rendes társagág. Én viszont figyelmeztettelek, azok csak hazudni és lopni tudnak. A kommunisták tanitványai...
Mont meg ne zsörtölődj, nyafogj - inkább cselekedj.
Fegyverbe!

BDK · http://ungparty.net/ 2008.06.06. 19:36:23

Bence, minden néven felismerhető vagy.

Tatler 2008.06.07. 11:35:48

"Kedves" olvasók! Nehéz itt megszólalni mert sok tekintetben valami bolsevik fanatizmus jellemzi a legtöbb bejegyzést. A probléma gyökere viszont nem politikai hanem gazdasági eredetű. Ezzel viszont senki sem foglalkozik! Szóval tök mindegy bizonyos szemszögből ki hazudik ki nem, a lényeg az ország gazdasági működése vagy nem működése. Jelenleg Magyarország hitelekből és pár nagymenő pénzügyi spekuláns "jóindulatából" kapzsiságából él. Tök mindegy ilyen szempontból mit mond Orbán vagy Gyurcsán. Kiváncsi leszek mit mondanak majd a nyugdíjasok amikor egyszer majd nem kapaják meg a nyugdíjukat mert nincs miből kifizetni. A Magyar politikai elit csődbe vitte az országot! Ti idióták amikor majd nem lesz mit zabálnotok akkor is itt marcangolódtok majd hogy mit mondott ez vagy az, még jó, hogy nem Árpád vezért okoljátok hogy ő tehet mindenről mert ide hozta ezt a söpredék magyar népséget. Igen ezt kell mondjam pedig én is magyar vagyok szégyen és gyalázat amit műveltek. Aztán van itt egy apróság még amire érdemes figyelni és ez fontos is, ha állam csőd lesz elszabadul a pokol és ugyanűgy válogatás nélkül fognak akasztgatni mint 56-ban. Na akkor hozakodjatok majd elő ezzel mit mondott a gyurcsány meg az orbán.

Szamosfalvi Albert · http://albertszamosfalvi.com 2008.06.07. 23:09:49

Gyerekek vegyétek màr észre hogy Magyarorszàg most sem
önàllô , azelôtt az Oroszok diktàltak , most meg az Europai Ûniô
meg és fôleg az Amerikaiak ébresztô !

Szamosfalvi Albert · http://albertszamosfalvi.com 2008.06.07. 23:11:16

Persze az ex kommunistàknak most is sok szava van , mivel ôk tàvoztak a kasszàval !

Zoidberg 2008.06.08. 15:51:44

Döbbenet, hogy mindent ami közélet, betámadnak a poltikai dögevők (kérlelhetetlen fajta), bűnbakokat fogyasztani. Kár, hogy a félmondatokból, 'sokatmondó' jelzőkből és felkiáltójelekből összehordott barna kis halmaikat osztják csak meg velünk és a gondolataikat kint hagyják.

Eltökéltem, fröcsögve, veszekedésre várva, vitára készületlenül.

:-|

hsz 2008.06.17. 00:37:23

Az írását olvasgatva ismerős gondolatokra bukkantam... Lehet, hogy már egyszer olvastam ezt? Nem. Megvan! Hasonló a többi firkához. No, nem az önéihez, hanem az "oldallapok" pacsmagolásaihoz. Bízunk, félünk, remélünk... Kitől? Miben? Ugyanaz. Szakadék széle, aztán egy lépés előre. Ez van. Ez van?
Suszter és a kaptafa... De becsülendő, ha van vélemény...

Karaffa Gyula · http://karaffagye.blogspot.com 2008.06.22. 10:48:34

Kedves BDK!

Nem olyan régia téma, hogy nem lehetne felmelegíteni kicsit egy hsz-emmel.

Nekem eszembe sem jut "oldalakban" gondolkodnom. Én SZDSZ szavazó voltam 12 éven át, s mondhatom, a világ legnagyobb hülyesége volt részemről, mert szavazatommal én is hozzásegítettem őket ahhoz, hogy politikai súlyuk által nem determinált hatalmi pozíciókba kerülhette az elmúlt, mndhatni a "rendszerváltást" követő időkben. Én tanultam a hibáikból s már 2006-ban nem voltam hajlandó rájuk voksolni. Kiábrándító ugyanis a hatalmi éhségük, s az elvtelenségük. A párt vezérkarának boldogulása miatt (ha jól megnézzük, tízegynéhány arcot láthatunk csak évtizedk óta náluk) az ördög seggét is megcsókolnák, és tipikus a "magyar realitás-vesztés" definíciójához az, hogy állítólagosan öt százalékosságuk ellenér négy minisztert (is) adtak.
Gerinctelenek, a programjukból eddig szinte semmi nem valósult meg, ha a katonaságot nézzük, automatikusan haladt a szerződésées állomány felé, ahhoz csak várni kellett. Adócsökkentésről s egyebekről papoltak éveken keresztül, s mi történt? Adóemelés. Kóka azt mondta a koalícióból kiválásuk után, hogy romokban a gazdaság. Hát nem te tetted ezt vele, Kókajános!? Nemrég még ugrott a puma, mára kiderült, hogy plüsspuma volt , s csak dobták, nem ugrott!

Hogy miért beszélek az SZDSZ-ről? Mert ez a párt a MSZP rákfenéje. Azt gondolták, hogy a könyebb irányítás miatt kellenek, és nem vették észre, hogy egy percig nem irányíthattak miattuk. Ráadásul ugye a Medgyessy-puccs is! Partnereket elárulni, az megy. Gyurcsányt a picsába küldeni, az megy. S közben a szörnyű programjuk következtében az MSZP "testében" döglégy-gubacsként falták a gazdatest húsát! Mára megtörtént a teljes átalakuláűs, és ami született, az kiábrándító, csak a vak nem látja, hogy egy torzszülött rovátkolt barom jött létre, amit le kellene csapni! (Előre hozott választás)

Az MSZP magának köszönheti a sorsát, máskor válogassa meg jobban a partnereit!

De az MSZP sem szűz ebbnen a sztoriban!

Miért haggya, hogy olyan miniszterelnöüke legyen, akit többször hazugságon értek! Aki cinikus dandy, egy a szó igazi értelmében soha nem dolgozó valaki, aki azt meri mondani, hogy tudja, mi az hajnalban kelni, s hetvenezerért dolgozni. Már kisztitkár korában arányaiban több pénze volt, mint a munkásosztály nagy töbségének, olyanoknak, akik bányákat túrtak, szart lapátoltak, vagy a földet művelték! Magyarán Gyurcsány hiteltelen, súlytalan percember. És az ilyen hosszú regnálásának épp az MSZP a felelőse, SZDSZ-es rémképeknek hívem akik elhitették, hogy egy ilyne ember az, aki megmenti a pártot!

Hát nem, a pát soha nem látottan népszerűtlen, és az is marad, akár kihúzzák a 2010-ig tartó időt, akár nem. A magyar emberek nagy többségének lelkében a baloldaliság él(t). Ezt sikerült most nagy tömegekben megváltoztatni. Mert ha egy baloldali milliárdos osztja az észt, közben naponta milliókat keres, száz milliós páncélautóval jár, és félelme miatt több milliárdos költségbe veri az országot (vízágyúk, rendőrség megerősítése, páncélautók, kordonok le, kordonok fel) akkor a leghülyébb ember is "kapcsol"!

Gondoljatok bele, már a szürke tény is milyen nevetséges, "milliárdos baloldali, szocialista". Ezt nekünk a suliban még úgy tanították, hogy ők a kapitalisták, s a kapitalizmus és a szocializmus egymással kbékíthetetlenül ellentétesek lennének! Hát nem?

Olyan a jelenlegi miniszterelnökünk, minisztereink, vezetőink helyzete, mint mikor a farkas báránybőrbe búvik, s mikor látják, még legel is, csakhogy odahaza, este a mélyhűtőjéből nagyobb és szaftosabb húskat zabálhasson!!

Bocs, ha hosszú lettem volna.

Karaffa Gyula

BDK · http://ungparty.net/ 2008.06.22. 14:25:07

A kiábrándulás hosszú folyamatához képest rövid voltál, kedves Gyula.

Albert · http://albertszamosfalvi.com 2008.07.11. 15:03:15

Sajnos otthon hosszû idomitott àllapotot vàltott fel az "önàllôsèg",
a tehetségeknek ideolôgiai irànyulàsuktôl valô függésének hosszû
idôszaka utàn , nézzétek meg az orosz tàrsadalmat , hogy ott most is milyen erôs a korbàcsigény , ezek a dolgok nem mennek egyik naprôl a màsikra , mazohistàkbôl hedonistàkat varàzsolni
nem könnyû .

begri 2008.10.05. 00:22:18

BDK most olvasgatom a blogodat, nagyon jópofa dolgok vannak benne, máskor is visszatérek ide, de az első érzés ami lejött .... :)
hogy te is csak egy magyar vagy sry
ami azt is jelenti, hogy mivel ha 9 magyart zárunk egy helyre ott vér fog folyni alapon, ...hát vagy megöletsz valakit, vagy kiharcolod hogy megöljenek téged vagy más valakit, stb.
...nem értem, pedig értelmiségi vagy, ennek ellenére olyan érzés fogott el mintha csak tettetnéd... és tudod, mintha inkább egy hivatalt tartanál fenn, azt is csak úgy kintről, nehogy valaki azt mondja hivatalban dolgozol :) ez olyan ambient, olyan aranyos, szükségünk van rá.
tudod, 2 zsidó 3 vélemény, ez a magyarokra is áll, nem kell feltétlenül durcáskodni, na :)
biztos ha fiatalabb lennél nem enne meg annyira a megszokás

BDK · http://ungparty.net/ 2008.10.05. 10:25:57

Csak részben értem, hogy mire célzol érszrevételeid egy részével, s van, amit teljes értetlenséggel fogadok: "hát vagy megöletsz valakit, vagy kiharcolod hogy megöljenek téged vagy más valakit" - ezt vajon miből következteted? Én akkor sem értem, ha szimbolikusan gondoltad: sem akaratom, sem lehetőségem nincsen semmi olyasmire, amire célozni vélsz. Annyi esetleg igaz lehet, hogy a magatartásommal kiközösíttettem magamat innen-onnan, de megöletésnek ezt mégsem lehet még metaforikusan sem nevezni, mert egyes köröktől való elszigeteltségemben is meglehetős aktivitással működöm.

Eléggé furcsállom a "hivatal' ügyében tett észrevételeidet is, mert éppenhogy arról szóltak az elmúlt éveim: minden lehetséges hivataltól és kötelezettségtől leváljak és visszamenjek abszolút magánembernek. Ez jó ideje megtörtént, magamon kívül az égvilágon semmit és senkit nem képviselek, a legpicibb hatalmam sincs, és fórumom is csak ez a magánblog. De persze neked lehet más a véleményed. Akkor is, ha szerintem erősen tévedsz.

De győzz meg az ellenkezőjéről, a hiúságomnak hízeleg, ha valaki engem elemezget.
Számítástechnia. Megbízható használt notebook felújítása: webáruházból használt laptop vásárlás garanciával - Első kulcsszó: szerviz budapest.
süti beállítások módosítása