balla d. károly webnaplója nagy archívummal és nem túl szapora frissítésekkel | seo 2020: infra ClO2

>BDK FŐBLOG | | >Kicsoda Balla D. Károly? | | >Balla D. Károly ÉLETRAJZ | | >BDK KÖNYVEI | | >Egy piréz Kárpátalján | | >Balládium | | >Berniczky Éva | | TOVÁBBI FONTOS OLDALAIM > >
  

Balla D. Károly blogfő

  

Balla D. Károj: ÚJ BLOG elipszilon nélkül

  

Balla D. Károj első ly nélkül

  

BDK Balládium Blog

 

Balla D. Károly honlapjai

 

Mit kell tudni Kárpátaljáról?

 

Kik a pirézek, hol élnek? műhely

 

Kárpáty VIP PR cikkek

 

Első Google-helyre kerülés

 

weblap.org/google-helyezes-javitas/ X

 

Lapok színei a francia kártyában

 

PR-cikk beküldés: Seo tanácsadás

 

Linképítő Google-Seo

Google weblap optimalizálás, honlap seo

 

Optimalizált honlapok, SEO BP

 

Honlap seo optimalizálás


bdk blog archívum | BALLA D. KÁROLY WEBNAPLÓJA | + pr cikkek

Alattomos pörgepor (felhívás)

2008. július 14. - BDK
vps szerver bérlésKedves Barátaim a nagy virtuáléban! Hosszabb kihagyás után újraindítom identifikciós játékomat, amelyben eddig nem létezett szavakat, kifejezéseket alkotunk és értelmezünk. Az előzmények és általános tudnivalók itt olvashatók: Képzetes szavak lexikonja. A korábbi gyakorlatnak megfelelően az új címszót az előző (2006-os) forduló egyik szócikkéből (Tintaman blogja) választottam.

Ennek értelmében kérlek benneteket, hogy az ALATTOMOS PÖRGEPOR címszónak írjátok meg alkotói fantáziátok szerinti meghatározását, szócikkét, identifikcióját. A meghatározás lehet személyes és elfogult, de keltheti a tudományos megalapozottság benyomását is. Lehet komoly vagy humoros-ironikus, lehet könnyeden felületes vagy súlyosan veretes, kapcsolódhat szorosan vagy lazábban a címszóhoz. Lehet rövid vagy hosszú, szellemes vagy unalmas, bárgyú vagy tudákos. Identifikcionálhatjátok a feladott fogalmat egyetlen szinonimával vagy tömör állítással, mini-esszével vagy kis történettel.

Alapfeltétel: szövegetekben szerepelnie kell legalább egy új fikciós elemnek: (eddig) nem létezett fogalomnak, tárgynak, képzeletbeli személynek, feltételezett könyvcímnek, helyszínnek, körülménynek stb. – olyan szónak vagy kifejezésnek,  amelyet a Google nem ismer!!! (Fontos: ezeket a fikciós elemet jelöljétek a szövegben dőlt betűvel, hogy a későbbi fordulók számára új címszóul könnyebben kiválaszthassam.)

Szócikkeiteket megírhatjátok első felindulásotokban vagy alaposan megfontolt szándékkal, de ne később 2008. július 18-a déli 12 óránál, amikor is a fordulót lezárom. [Összegzés, eredményhirdetés a hét végén, következő forduló jövő hétfőn.]

A játék további feltételei:

1. Ha van blogotok (vagy honlapotok): készítsétek el a szócikket saját webhelyeteken!! A poszt címe legyen ez: ALATTOMOS PÖRGEPOR. Ha módotokban áll, készítsetek és/vagy tűzzetek be képeket, ábrákat, hivatkozzatok szerzőkre, adjatok meg linkeket. A cikkben utaljatok a jelen felhívásra, feltétlenül addjátok meg a linkjét, például ilyen formában: Alattomos pörgepor vagy BDK felhívása. Miután publikáltátok a szócikketeket, alább feltétlenül adjátok meg - hozzászólásként - a cikketek linkjét!

2. Akinek nincs saját blogja vagy más webhelye, az nyisson egyet! [Két éve épp egy ilyen inspirációra indította oldalát Évi - és hamarosan a Blogter talán legnépszerűbb bloggere lett.] Erre több alkalmas webszolgáltató is kínálkozik: blog.hu, freeblog.hu, blogter.hu, blogol.hu... De ha semmiképpen nem akarjátok saját oldalatokon publikálni a szócikket, akkor betűzhetitek definíciótokat hozzászólásként ide alulra. A pontversenyben azonban csak azok vesznek részt, akik külön weboldalon publikálták szócikküket! 

3. Az így publikált szócikkek linkjeit egybegyűjtöm a leendő eredményoldalon. Egyben pontozom is a nekem leginkább tetsző identifikciókat.

4. Öt forduló után kihirdetem a pontverseny győztesét, aki megkapja a Kiváló Imaginátor címet (és egy dedikált könyvemet).

Játékra fel hát, várom a bejegyzéseiteket - és ide alulra az értesítő linkeket! [A linkek révén a játékban részt vevő posztok összekapcsolódnak, hálózatot alkotnak, a Google pedig hamarosan tucatjával ontja a találatokat az addig nem létezett kifejezésre.]
--------------

A jelen felhívás szövege szabadon terjeszthető és publikálható, sőt, egyben -endő -andó is -  tegyétek közzé blogotokban, küldjétek szét levélben, terjesszétek az iWiWen - hívjátok fel játékos kedvű barátaitok figyelmét az Identifikcióra, biztassátok játékra őket!

___________

vps akció, identifikció, virtuális játék szerver, akcióblog, szöveg, bdk kultblog, organikus google első találat

Ivóvíz kezelés és fertőtlenítés

Szennyvíztisztítás

 SEO 2019 ClO2 - Tiszta ivóvíz projekt: https://twinoxide.hu/klor-dioxid/ Első kulcsszó: vízfertőtlenítés klór-dioxid vegyszerrel

Laptop akkumulátor töltő

Notebook AC adapter, videókártya és tablet érintőkijelző, laptop töltő és akkumulátor minden típushoz a budapesti számítástechnikai szakbolt, ivóviz és webáruház kínálatában.

  • Notebook service szolgáltatás, javítás szerelés Budapest

VPS - virtuális szerverek bérlése Budapesten

Szervergép bérlés – Szerverelhelyezés Budapest – Fizikai, hibrid és virtuális szerverek – Felhő alapú szerver. VPS szolgáltatás - Szervergép bérlése. Blog: Friss IT hírek, aktuális VPS szolgáltatások. Virtuális szerver bérlés és professzionális laptop szervíz Budapesten. Virtuális, hibrid, fizikai és cloud szerverek bérlése. Új technológiák: felhő szerver, cloud server hosting service:

 

A bejegyzés trackback címe:

https://bdk.blog.hu/api/trackback/id/tr9565212

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

tigrisnyul 2008.07.15. 06:11:44

szia. köszi a meghívást, de túl szoros a határidő, ma indulunk nyaralni! jó játszást!

BDK · http://ungparty.net/ 2008.07.15. 11:30:12

Igen, Szamárfül, az első bekezdésben én megadtam a kifejezés forrását. A poszt megjelenése előtt ez volt az egyetlen találat a Googleban. Már most elkezdett a találatok száma szaporodni, pedig még egyetlen szócikk sem született. Érdemes figyelni!

Tigrisnyúl: jó nyaralást. Ha visszajöttél, kukkants ide.

Viga Vendel 2008.07.15. 12:23:24

játékos kedvem lenne volt hozzá, de tigrisnyúloz hasonló szituáció. csomagolás,készlés, indulás. remélem, lesz még ilyen.

Rapai Ágnes 2008.07.15. 14:10:42

Alattomos pörgepor:

Az alattomos pörgeport én csak akkor rakom bele a pulutykába, ha olyanom van. Most megkérdezhetné a kedves olvasó:
1.Mikor van olyanja?
2.Mi az a pulutyka?
3.Vajon mi a franckarika az alattomos pörgepor?

Most pedig sorra válaszolok.

1.Akkor van olyanom, hogyha hiányzik a zöldbe egy kis barna.
2.A pulutyka majdnem olyan, mint a kelkáposzta főzelék, csak finomabb, hogyha Gyulai kolbászt is rakunk (PERSZE!) bele.
3.Az alattomos pörgepor pedig az őrölt fekete bors, amelynek legkülönfélébb gyógyító hatására esküszik, aki esküszik, nekem eszembe sem jut rábeszélni a kedves olvasót.

BDK · http://ungparty.net/ 2008.07.15. 14:58:02

Ó, köszönöm mindenkinek, igazán gyorsak vagytok!!
És CSUPA REMEKLÉS!

De gondom is van. Az egyértelműen fogalmazott felhívás ellenére néhányan levélben küldték el szócikküket. Szerintetek tegyem fel egy külön oldalra? Vagy majd az eredményoldalra, ahová a linkeket is összehordom?

· http://mo.blogter.hu 2008.07.15. 16:17:03


Az esélytelenek nyugalmával én is játszottam egyet:
mo.blogter.hu./?post_id=280226

évi 2008.07.15. 16:56:51

Nicsak, Mó is:)

Károly, sztem egy külön oldalra,de rád bízom:)

BDK · http://ungparty.net/ 2008.07.15. 18:54:07

Már hogyne jöhetne, én örülök a legjobban, ha sokan bekapcsolódnak!

---

Különben érdekes, hogy főleg történeteket írtok a kifejezés magyarázatául, és nem "klasszikus" szócikkeket. Levélben meg épp az utóbbiakból kapok. Még gondolkozom, hol és hogy és mikor publikálom ezeket.

Kárpátguru · http://karpatguru.blogter.hu 2008.07.15. 19:39:58

amúgy, szőrmentén:

az alattomos pörgepor nem más, mint egy
omlatag poros törpe

Stiller Kriszta 2008.07.15. 19:44:50

Alattomos pörgepor: Lúdmosolyként megjelenő destruktív állandó, amely széklábízű elméleteket kompromittálva, önmagával negatívan stagnáló koherens viszonyra képezhető le.

BDK · http://ungparty.net/ 2008.07.16. 09:16:09

Leta, nagyon ütős a posztod; kérdés, ki mennyit ért meg a két évvel ezelőtti eseményekre való utalásaidból.

BDK · http://ungparty.net/ 2008.07.16. 14:19:43

Köszönöm az újabb opuszokat.

A jegyzőkönyv kedvéért ideírom, hogy a mai napon a Google már száznál több találatot jelez az alattomos pörgeporra.

Leta 2008.07.16. 14:33:10

Én köszönöm, itt is. Igazából nem a megértetés volt a cél, hanem egy régmúlt korszak hangulatának megidézése, de ott részletesebben leírtam kommentben;)

ST · http://regenylapok.blogter.hu 2008.07.16. 16:13:23

Évi meghívására játszottam, köszönöm a lehetőséget.

regenylapok.blogter.hu/?post_id=280510

Zebra 2008.07.16. 18:16:08

Örülök, hogy folytatódik a játék, olvasok, és vidulok. Sőt, már írok is, és ha találok egy arra alkalmas helyet, menten közreadom, hogy mi a tuti alattomos pörgepor ügyben.

Köszi, Bédéká, és köszi mindenkinek, aki már írt. :)

BDK · http://ungparty.net/ 2008.07.16. 18:55:47

Kedves Zebra, a remélt visszatérésed a blogszférába a játék legnagyobb vívmánya lesz!

Mark'yhennon · http://shepardy.blog.extra.hu 2008.07.16. 20:21:52

shepardy.blog.extra.hu/?p=95

Ez itt az enyém. Köszi a meghívást. M'y

BDK · http://ungparty.net/ 2008.07.16. 21:30:42

Köszönöm minden újabb játékostárs odaadó részvételét!

évi 2008.07.16. 22:49:24

Zebra!!!
Nocsak, nocsak:))))

Zebra 2008.07.17. 07:31:54

Szia Évi! Olvastam a késhegyig menődet is, és bocsáss meg, hogy ott nem szóltam hozzá, de itt föntebb neked is megköszöntem. :)

A Hannibal Lektűr-attitűd · http://hannibal.blog.hu/ 2008.07.17. 09:28:34

ez nyaralós hetem
de köszönöm a rámisgondolást

BDK · http://ungparty.net/ 2008.07.17. 09:36:36

Kedves Hannibál, köszönöm a jelzést, jó nyaralást (bár szerintem beleférne a pörgeporra szánt időcske). várlak a következő fordulóban is!

Évi, Zebra, mi volt az a késhegyre menő? Mióta ritkán járok a Blogterre, minden balhéból kimaradok :)

Zebra 2008.07.17. 09:39:43

Hát Évinél az alattomos pörgepor lett volna késhegyre menő, csak a kés hiányzott - ugye - hozzá az ő hegyével együtt, s ez okozta a bonyadalmat. :)

évi. 2008.07.17. 10:29:19

Szia Zebra, ezek szerint BDK el sem olvasta a posztomat:))))
Mostanában nincs sok balhé amúgy...:)

BDK · http://ungparty.net/ 2008.07.17. 11:16:21

Már hogyne olvastam volna, csak a késhegyre menést itt most egyenesen értettem, de most már mindenben felhomályosultam.

Figyelem! Holnap délben lejár a határidő!!

Zebra 2008.07.17. 12:08:05

Íme az igazság alattomos pörgepor' ügyben: elit.blog.hu/2008/07/17/alattomos_porgepor_1

évi. 2008.07.17. 13:40:49

Brávó Zebra:)

BDK · http://ungparty.net/ 2008.07.17. 14:02:45

Remeklés! A lappok is örülni fognak!

Zebra 2008.07.17. 14:27:47

A számik - ha kérhetem, BDK! A "lapp" ugyanis helytelen és sértő. :)

BDK · http://ungparty.net/ 2008.07.17. 17:14:03

Csak kíváncsi voltam, hogy kitör-e belőled itt is a lappangó lappvédő :)

B. E. 2008.07.17. 18:37:24

Kedves Zebra! A "lapp" szó használata pontosan annyira sértő, mint pl. a "finn". Igaz, ők nem így hívják magukat, és eredetileg a környező népek (svédek, norvégok) nevezték így őket. Ma valóban udvariasabb arrafelé a "számi" megnevezés, de mifelénk nincs semmi pejoratív mellékzöngéje. Kezdjük ugyan mi is használni, ha a népről beszélünk, de a magyarban még egyáltalán nem elterjedt a kifejezés. A finnugrisztikán belül mindmáig lappológiának nevezik a velük foglalkozó szakterületet, "számológia" szó nincs. A legutóbbi években megjelent nyelvészeti, néprajzi és népzenei szakmunkák címében is a "lapp" szó szerepel. És fog a most készülőkben is.

Zebra 2008.07.17. 19:21:11

Kedves B.E.! Mindenekelőtt megköszönöm, hogy igen szakszerűen felvilágosítasz engem, minket mindezekről.
Tudnod kell rólam, hogy magam csodálkoztam a legjobban, mikor kis remekművem tákolása közben megtudtam, hogy a lapp elnevezés a lappok közt helytelen és esetleg sértő. Finnugorisztikával csak annyit foglalkoztam életemben, amennyit egy nagyon hétköznapi műveltségű ember foglalkozik vele - hallottam, hogy van valami olyasmi. Lappológiáról soha nem is hallottam eddig. Pedig ez rám nézve szégyen, hiszen voltak, vannak finn, sőt lapp barátaim, ismerőseim. Nemhogy nem sértődtek meg valahányszor lappnak mondtam a lappot, és ők tudtommal sosem nevezték magukat előttem száminak, hanem még azt is mondták nekem magukról, hogy ők észak cigányai.
Na, most akkor kezdjünk el romázni, mert a cigány helytelen és sértő... :)

Ezek után remélem, hogy a kis áltudományos marháskodásom azért egy kis mosolyt megérdemel.

bajla · http://bajla.blogter.hu 2008.07.17. 20:36:01

íme az én szösszenetem. és köszönöm a lehetőséget!

BDK · http://ungparty.net/ 2008.07.17. 21:27:40

Ó, nagyon köszönöm mindkettőtöknek. Érdemben már csak holnap tudok reagálni. És délig még szabad a pálya.

Összetett/Juliska · http://kitalalt.blogter.hu/?post_id=280839 2008.07.17. 21:33:52

A szabálytalan megoldás. Bátraké a szerencse:

kitalalt.blogter.hu/?post_id=280839

B. E. 2008.07.17. 22:09:03

Kedves Zebra! Bocsánat, bocsánat, bocsánat! A pörgäporo egyszerűen lenyűgözött, ezt elfelejtettem az előbb. Nagyot virultam rajta, komolyan! Jómagam amúgy a lapp nyelvvel (is) foglalkozom, ezért mertem megtenni előző bejegyzésemet. Ha egyébként finnül beszélek lappokkal, soha nem használom a "lapp" szót (illetve annak finn alakját), de magyarul a kutya se tudja (na jó, rajtunk, kevesünkön kívül), kik azok a számik. A nyelvészeti szakirodalom egyébként még finnül is általában a "lapp" megnevezést használja, ha viszont néprajzi, trténelmi, szociológiai témákrl van szó, akkor inkább a "számi"-t. Ha angolul írok cikket a lappokról, akkor se szívesen használom a "Saami" szót, és az első említésnél meg is magyarázom, mi az.
Ami meg a roma--cigány megnevezéseket illeti? Ők maguk is cigány önkormányzatról meg cigány nyelv(ek)ről beszélnek, ugye? És a félrenyelt falat se romaútra megy, meg romakereket se hányunk, romapecsenyét se eszegetünk.
Az pedig, hogy a lappológiról nem hallottál, egyáltalán nem szégyen, ez annyira belső szakmai ügy, hogy én szégyellem, amiért egyáltalán megemlítettem.
További kellemes pörgäporolást!

Ellenpiréz 2008.07.17. 23:01:37

Mi az piréz ? A neked nem tetsző véleményeket törlöd?
Nyasgm.

Tibor · http://vadastibor.blogspot.com/ 2008.07.18. 07:58:28

Nagyon felbosszantott ez a sok áltudományos magyarázat.

vadastibor.blogspot.com/

Összetett · http://kitalalt.blogter.hu/?post_id=280839 2008.07.18. 08:00:13

Elnézést. Úgy látszik az összes próbálkozásom sikeres volt. Én csak egyszer gondoltam betenni ide a linket, de a rendszer megsokszorozott.
Egy link is elég belőlem, a felesleges 96-ot törölnéd? Köszönöm:)

BDK · http://ungparty.net/ 2008.07.18. 09:58:22

Ó, ez igazi pörgepor-dömping! De örülök! (Csak győzzem olvasni, értékelni)

A duplázott vagy fölösleges linkbeszúrásokat töröltem.

Köszönöm az aktivitásotokat!!!

Pávai Patak Márta · http://www.kivulbelulirodalom.klog.hu 2008.07.18. 10:13:59

Jaj, Károlyom, majdnem lekéstem!

kivulbelulirodalom.klog.hu/80/alattomos-porgepor/

Szeretettel küldé
Márta

BDK · http://ungparty.net/ 2008.07.18. 10:26:14

Egy játékostársunk a másik poszt alá tette a szócikke linkjét, ráadásul a szerkesztői felületről linkelte, így nem működik a látogatok számára. De megkerestem, íme a jó link a jó helyen:

elekesfrici.blogter.hu/?post_id=280845

Myrtille · http://myrtille.blog.hu 2008.07.18. 10:45:58

Kiegészítettem, a kutatás folyamatban van.

BDK · http://ungparty.net/ 2008.07.18. 11:15:08

Mivel a versenykiírás egyértelműen saját webhelyen való publikálást feltételez (csak végső esetben komment-betűzást), így bajban voltam a mégis levélben kapott definíciókkal. Szükségmegoldásként - versenyen kívül - ide tettem fel őket:

elit.blog.hu/2008/07/18/levelben_erkezett_alattomos_porgeporok

hinata 2008.07.18. 11:56:16

az utolsó pillanatban, de megpróbáltam én is :)

bocs.nolblog.hu/?post_id=39961

BDK · http://ungparty.net/ 2008.07.18. 11:58:41

kedves elekes ferenc, ez a link sem jó, valószínűleg a szerkesztői felületről linkeled. de fentebb már betűztem a jó linket

Nola 2008.07.18. 12:07:12

Látom, jó sok írás érkezett:) Egyelőre még csak Letá posztját olvastam, de majd elolvasom mindet.

BDK · http://ungparty.net/ 2008.07.18. 12:09:17

A NEVEZÉST EZENNEL LEZÁROM!

(persze azért még lehet pörgeporozni, de már csak versenyen kívül)

Köszönöm mindnyájatok aktív résztvételét - és az olvasók figyelmét.

Eredményoldal hamarosan (a hét vége folyamán).
Az általatok először használt új kifejezések valamelyikével hétfőn indul az új forduló.

Én pedig nekilátok minden bejegyzést figyelmesen újraolvasni.

Köszönöm még egyszer a régi és az új játékostársaknak az odaadását! Igazán remek formát nyújtott mindenki!

A Google pedig szépen szaporítja a pörgeport.

Nola 2008.07.18. 12:09:40

Vagyis Leta. Bocs.

BDK · http://ungparty.net/ 2008.07.18. 12:13:58

Pedig a Letá olyan szép csehesen hangzott! :)

Nola 2008.07.18. 12:18:05

Mondjuk tényleg szép:) Ha Leta épp csehül érzi magát, akkor használhatja a Letát:) De jó neki, nemcsak hangulatjeleket használhat, mert a neve is hangulatos:)

Cseke Gábor 2008.07.19. 09:16:03

Kedves pörgebarátok!

Tegnap, július 18-án, kevéssel a végső benevezési határidő lejárta előtt levelet kaptam budapesti barátomtól, Nagy Józseftől, aki amúgy Nándi is, meg még sok minden, de nem ez a lényeg, hanem amit ír az akcióval kapcsolatban:

"Jól pörgött a pörgeporos pörgekalap.
BELENÉZTEM KICSIT AZ ALAPBLOGBA IS, AHOL VALAKI KÉRDEZI: MI A FÉSZKES FRANC AZ A PÖRGEPOR.
Rémlik valami: ifjúkorom feledhetetlen olvasmánya volt Marcel AYMÉ francia úrtól A faljáró, és abban mintha szerepelt volna a "négyvegyértékű pörgepor". Te is emlékezhetsz rá, korod megengedi...
Tehát fordítói lelemény (a fészkes francok ilyent nem tudnának kitalálni...) - Talán Bajomi Lázár Endrétől, ő agyba-főbe fordított és elég leleményes is volt.
Ugyanilyen lelemény volt a Zabhegyezőből a "becsempészni a lompost", ezt volt szerencsém megkérdezni a szemrevaló fordító hölgytől (aki nyelvtanár kollégám volt egy gimiben), és egyszerűen annyit mondott, hogy hirtelenjében ez jött a nyelvére.
Ahogy a másiknak a pörgepor...
Hiába, nyelvében él a nemzet.
Nyelv-Ész Nándi"

Hirtelenében nem tudtam, mely polcomon lapul nevezett Faljáró, de szombat reggel megleltem valahol, s mindjárt az 5. oldalon, A faljáró c. novella második bekezdésének végén ezt olvastam:

"A doktornak módjában volt meggyőződnie, hogy igazat mond, és a vizsgálat kiderítette, hogy a bajt a pajzsmirigy fojtófalának csavar alakú keményedése okozza. Túlfeszített munkát rendelt, továbbá, hogy vegyen be, éspedig évente két késhegynyivel, négy-vegyértékű pörgeport, ami nem más, mint rozsliszt és kentaurhormon keveréke."

Innen gratulálnék Nagy Józsefnek, no meg Bajomi Lázár Endrének, javasolva, hogy vétessenek be ők is valamilyen módon a játékban, hiszen azt illusztrálják - szerintem zseniálisan -, hogy lelemény ide vagy oda, nehezen van új a nap alatt...

BDK · http://ungparty.net/ 2008.07.19. 10:11:29

Kedves Gábor, nagyon köszönöm az érdekes és értékes adalékot! Filoszfülnek muzsika ilyen gyökerekről olvasni. Meg is kérdezném Tintamant, akinek posztjából az "alattomos pörgepor" kifejezést vettem, véletlen egybeesésről van-e szó, vagy benne is egy régebbi olvasmányélmény alapján ötlött fel a szó, hogy aztán az "alattomos" jelzővel mégis teljesen egyedivé tegye.

Nagy Józsefet barátsággal üdvözlöm innen, a játékoldalról, egyben invitálom is a rövidesen induló második fordulóba.

Bajomi Lázár Endre munkássága előtt pedig - ezt talán a játékostársak nevében is mondhatom - ezúton kollektíve tisztelgünk.

évi 2008.07.19. 10:23:21

nem megmondtam,hogy késhegyni....?:)))))))))))))

szamárfül/pável · http://pavelolvas.blog.hu/ 2008.07.19. 12:07:41

Cseke Gábor, köszönjük! zseniális!

lehet, h, Csabi olvasta ezeket vmikor régen, és feltolult, mint saját ötlet?!

a lompos: az se semmi, h "ez jött a nyelvére!" :D

ST 2008.07.19. 12:12:25

Ahogy Szilasi tanár úr mondotta: aki azt gondolja, hogy újat mond, ritkán zseniális, valószínűbb, hogy műveletlen.

Tintaman 2008.07.19. 15:27:50

Igaza lehet Szilasi tanár úrnak, mivel az említett művet nem olvastam.

De az nem kizárt, hogy valamikor hallhattam valaikitől és egyszercsak beugrott mint saját ötlet, négyvegyértékű helyett alattomosan.

BDK · http://ungparty.net/ 2008.07.19. 16:29:47

A dolog teljesen rendben van, egyfelől ez csak egy játék, másfelől ugyanolyan érdekes a dolog akkor is, ha véletlen egybeesésről, akkor is, ha közvetett és akaratlan allúzióról van szó.

öregSam 2008.07.19. 17:39:36

Üdvözlöm a rendes játékosokat!
Az én művem jóval a kiírt határidő után született meg, így pontversenyen kívül, de elhoztam közétek:
oregsam.blogter.hu./?post_id=281250

Cseke Gábor 2008.07.20. 00:41:25

Elolvasva a legfrissebb bejegyzéseket, kicsit úgy érzem, mintha elrontottam volna a játék hangulatát. Nem állt szándékomban, úgy hogy nézzétek el nekem. Semmivel sem kevesebb a dolgok ismeretében mindaz, amit a pörgepor révén sikerült összehozni. Igaz, hogy ennek a neve "a cél szentesiti az eszközt", de az az igazság, hogy mindig a játék a fontos, nem az utólagos hangulat.

Zebra 2008.07.20. 08:33:32

Cseke Gábor, nem igazán értem, miért exhumálod magad. A magam nevében mondom persze: egyáltalán nem rontottad a hangulatom és a játékkedvem, sőt! A hozzászólásodban említett nevek a játék rangját emelik a szememben.
Tintaman érdemeiből semmit nem von le, hiszen a kiírásban az a kreált szavakkal szemben támasztott követelmény, hogy a Google ne ismerje.
Ráadásul - és gondolom más is így van ezzel - most majd igyekszem hozzájutni a Faljáróhoz, és elolvasom. Ezért sem kell elnézést kérned. :)

BDK · http://ungparty.net/ 2008.07.20. 09:55:54

Zebrával értek egyet. Gábor, neked és Nagy Józsefnek valamennyien csak köszönettel tartozunk, és ebbe Tintamant is beleértem, aki nagyon természetesen reagált az új fejleményre.
Tehát köszönjük ismét az adalékot!!

BDK · http://ungparty.net/ 2008.07.20. 09:56:57

Tegnap este egy időre elszállt a blog.hu, így nem tudtam ide és máshová betűzni az új linket. Elkészült az eredményoldal:

bdk.blog.hu/2008/07/19/alattomos_porgepor_eredmeny
Számítástechnia. Megbízható használt notebook felújítása: webáruházból használt laptop vásárlás garanciával - Első kulcsszó: szerviz budapest.
süti beállítások módosítása