balla d. károly webnaplója nagy archívummal és nem túl szapora frissítésekkel | seo 2020: infra ClO2

>BDK FŐBLOG | | >Kicsoda Balla D. Károly? | | >Balla D. Károly ÉLETRAJZ | | >BDK KÖNYVEI | | >Egy piréz Kárpátalján | | >Balládium | | >Berniczky Éva | | TOVÁBBI FONTOS OLDALAIM > >
  

Balla D. Károly blogfő

  

Balla D. Károj: ÚJ BLOG elipszilon nélkül

  

Balla D. Károj első ly nélkül

  

BDK Balládium Blog

 

Balla D. Károly honlapjai

 

Mit kell tudni Kárpátaljáról?

 

Kik a pirézek, hol élnek? műhely

 

Kárpáty VIP PR cikkek

 

Első Google-helyre kerülés

 

weblap.org/google-helyezes-javitas/ X

 

Lapok színei a francia kártyában

 

PR-cikk beküldés: Seo tanácsadás

 

Linképítő Google-Seo

Google weblap optimalizálás, honlap seo

 

Optimalizált honlapok, SEO BP

 

Honlap seo optimalizálás


bdk blog archívum | BALLA D. KÁROLY WEBNAPLÓJA | + pr cikkek

Hadroneső Kijevben?

2008. szeptember 29. - BDK
infrasugárzó új szóA közmondás szerint akasztott ember házában nem illik kötélről beszélni. De mi a helyzet akkor, ha magukon a háziakon ütközik ki a kötél-komplexus, és ők hozzák szóba a kötél általi fenyegetést akkor is, ha az teljesen indokolatlan? Illetve hát talán igazságosabb úgy fogalmazni, hogy az egyszer már megégett ember nemcsak a tűztől, hanem a füsttől is fél – ugyan mi mással lehetne magyarázni a mostani esetet, melynek során az ukrán főváros lakosai sajátos bűnbakot találtak maguknak.


Kijevben hetek óta zuhog az eső, és a hírek szerint egy nagy múltú lap szerkesztőségébe özönlöttek a telefonhívások, amelyben az aggodalmaskodók a jelentős médiafigyelem mellett most üzembe helyezett genfi részecskegyorsítót tették felelőssé a szűnni nem akaró felhőszakadásért, sőt, közérzetük megromlásáért is a tudósok „kétes, kiszámíthatatlan következményekkel járó kísérleteit” hibáztatták. Számomra nem kétséges, hogy az ügyben Csernobil kollektív emlékezete játszott közre: akkor is esett az eső, amikor 1986-ban a lakosságnak kötelezően részt kellett vennie a szovjet dolgozók önkéntes május 1-jei felvonulásán, mit sem tudván arról, mi történt pár nappal korábban mindössze 120 km-re, s miféle sugárzó anyagot hoznak a felhők. Nem csoda, ha a kijeviek semmi jóra nem számítanak, ha a lapok gyanús atomfizikai kifejezéseket használva egy óriási tudományos kísérletről számolnak be – és ráadásul az eső sem akar elállni.

Az ügy horderejét egyébként jellemzi, hogy az újságnak meg kellett szólaltatnia Valerij Pugacsot, a kijevi Nukleáris Kutatóintézet nagyenergiájú fizikai részlegének a vezetőjét, aki lehűtötte a kedélyeket: a nagy hadron ütköztető (LHC) több mint kétezer kilométerre található az ukrán fővárostól, így semmilyen befolyása nem lehet az utóbbi időjárására. Felteszem, a kijeviek hittek is, meg nem is tudósnak, illetve az újabb hírnek, miszerint 2009 tavaszáig bizonyos üzemzavarok miatt (na ugye!) a részecskegyorsítót nem indítják újra.

A kijeviek közérzetét – és nemcsak az övékét – azonban minden bizonnyal nem csupán a korán jött ősz, a hosszú esőzés vagy a tudományos létesítmények iránti bizalmatlanság rontja. Újra súlyos hatalmi válság alakult ki az országban, a két korábbi szövetséges összekülönbözött, egyikük felmondta a koalíciót és most a korábbi ellenséggel látszik együttműködni (vajon honnan ismerős ez a felállás?). Egyre valószínűbb, hogy Viktor Juscsenko államelnök kénytelen lesz feloszlatni a parlamentet és előrehozott választásokat fog kiírni – holott már a 2007-es is nem soron következő, hanem szintén előrehozott volt.

Minderre ráadásul itt van az USA-ból indult pénzügyi világválság, amely alól – és ebben egyetértenek a szemben álló politikai felek – Ukrajna sem vonhatja ki magát. De hogy azért legyen minek örülni is a pénzzel kapcsolatban: a Nemzetközi Fejlesztési Bank (IFB) által szervezett szokásos éves versenyen az ukrán fizetőeszköz, a hrivnya nyerte el az év legszebb valutája címet. Az esztétikai szempontok mellett értékelték papírjának a tartósságát is: a hírek szerint a hrivnya a strapabírást tekintve erősebbnek bizonyult, mint az angol font. Úgyhogy remélhetően a politikai és gazdasági kríziseket is túléli, nem különben az előrehozott választásokat. Mire az utóbbit kiírják, vélhetőleg az eső is eláll Kijevben.

Balla D. Károly


Megjelent: Új Szó, 2008. szept. 27.

A bejegyzés trackback címe:

https://bdk.blog.hu/api/trackback/id/tr84686891

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

BDK · http://ungparty.net/ 2008.09.30. 10:24:19

töröltem B.V. kommentjét: teljes cikkketl ne tűzzetek be, pláne, ha semmi köze a témához. a betűzött cikk címe és linkje egyébként már kint van az "Erre jártam" dobozban.

b.v. 2008.09.30. 15:50:36

igazad van, bocs:)

BDK · http://ungparty.net/ 2008.09.30. 15:53:42

kösz a megértést. talán lesz egy említés a dologról köv. posztomban, ha van mondandód ezzel kapcs, ott helye lesz.

professzor 2008.10.08. 09:22:27

én ugyan jelenleg Oroszországban élek magyar állampolgárként,de meglehetösen közvetlen ismereteim vannak küönösen kelet-ukrajnárol.Privát és üzleti vonatkozásban egyaránt.Ha megengeded rögtön különválasztanám a kievben élök közérzetét az ország népességének,különösen a keleti országrész népességének közérzetétöl.Ha a fövárosé és a csinovnyikoké most éppen nem nevezhetö euforikusnak ugy a keleti végek polgárainak közérzetét kb.a fekáliával lehetne összehasonlitani..már elnézést.Az oka közismert,alacsony bérek,inflácio,munkanélküliség,pocsék munka és életfeltételek,oroszos..sajnos a rosszabik értelmezésben...kultura és habitusok,kiszolgáltatottság a hatalomnak és a maffiának..szoval teljes létbizonytalanság.Némi reményt probálkoznak ugyan a donyecki maffiozok..élükön Janukoviccsal táplálni az emberekbe,de a döntés nem az ö kezükben van...változatlan a függés az oroszoktol,ami lehet,hogy jo,de lehet,hogy nem annyira..ez elsösorban orosz szövetségi politikai kérdés...az eszközök is az oroszok kezében vannak és lesznek még jo ideig.A viszonylagos konszolidáciot szerintem jelenleg legjobban a nagy mixerhölgy Timosenko gátolja,féktelen hatalomvágyában...egyre inkább kezzd belöle elötörni a déli vér....amit ukrános szökeségével takar,de gondosan. A széles koalicio itt ugyan megvlosithato lenne,de az ország szempontjábol talán közömbös a dolog kimenetele.ennél ma már a kelleténél jobban elkötelezte magát Ukrajna a eu és az amerikanizmus mellett..a másik tragédia,hogy igazábol nekünk se nagyon kell egy felfejlödöben lévö agrárország a maga monokulturális agráriumával..tul nagy konkurens az öreg kontinensnek...Azt mondom folytassuk....
Számítástechnia. Megbízható használt notebook felújítása: webáruházból használt laptop vásárlás garanciával - Első kulcsszó: szerviz budapest.
süti beállítások módosítása