balla d. károly webnaplója nagy archívummal és nem túl szapora frissítésekkel | seo 2020: infra ClO2

>BDK FŐBLOG | | >Kicsoda Balla D. Károly? | | >Balla D. Károly ÉLETRAJZ | | >BDK KÖNYVEI | | >Egy piréz Kárpátalján | | >Balládium | | >Berniczky Éva | | TOVÁBBI FONTOS OLDALAIM > >
  

Balla D. Károly blogfő

  

Balla D. Károj: ÚJ BLOG elipszilon nélkül

  

Balla D. Károj első ly nélkül

  

BDK Balládium Blog

 

Balla D. Károly honlapjai

 

Mit kell tudni Kárpátaljáról?

 

Kik a pirézek, hol élnek? műhely

 

Kárpáty VIP PR cikkek

 

Első Google-helyre kerülés

 

weblap.org/google-helyezes-javitas/ X

 

Lapok színei a francia kártyában

 

PR-cikk beküldés: Seo tanácsadás

 

Linképítő Google-Seo

Google weblap optimalizálás, honlap seo

 

Optimalizált honlapok, SEO BP

 

Honlap seo optimalizálás


bdk blog archívum | BALLA D. KÁROLY WEBNAPLÓJA | + pr cikkek

Vitéz igazgató

2008. szeptember 30. - BDK
Úgy tűnik, a nemrégiben vitézzé avatott Dupka György névjegyén volt még egy kis hely, ezért ő lett a kicsit furcsa nevű és most felavatott beregszászi Európa-Magyar Házban székelő  Kárpátaljai Magyar Művelődési Intézet igazgatója. Gratulálunk. Annak is, aki kinevezte.


Ennél legfeljebb az lehet örvendetesebb, hogy az Ungvári Nemzeti Egyetem most megnyílt magyar karának az eddig csupán a magyar tanszéket és a Hungarológiai Központot vezető fiatal Lizanec Petro Mikolajovics lett a dékánja.

De hogy azért az új intézmények egyébként nagyon kívánatos létrejötte feletti nagy örömünkben kicsit búnak is ereszthessük a fejünket: megszűnni látszik a fekete Kárpáti Igaz Szó.

A bejegyzés trackback címe:

https://bdk.blog.hu/api/trackback/id/tr33689235

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Rohonyi 2008.09.30. 17:22:08

Rohonyi ezúton gratulál Dupka György kinevezéséhez.És gyanítja, hogy ez az újabb cím már csak a névjegykártya hátoldalán fért el. És tulajdonképpen mire is jó ez az Európa-Magyar Ház?

Petro Mikolajovics Lizanecnek is gratulál Rohonyi, és reméli, hogy új feladatát is hasonló színvonalon látja el, mint a Hungarológiai Központ igazgatását.

B. E. 2008.09.30. 20:10:06

Minden személyes vonatkozást mellőzve megint előbújt belőlem a nyelvész-kisördög: mi a csoda az, hogy Európa-Magyar Ház??? Létezik ezek szerint Ázsia-Magyar, Amerika-Magyar, Afrika-Magyar, Ausztrália-Magyar Ház is? Mert ezt a nevet másképp nem tudom értelmezni. A cikk szerint az intézmény "erősíti majd a helyi magyarság erkölcsi-szellemi tartását", s ez a cél nemes, üdvözlendő. Csakhogy szerintem, sajnos, ilyen névvel mindez megvalósíthatatlan. A szellemi tartáshoz ugyanis legelső helyen szükségeltetne a gondolatáramlás fő eszközének, a nyelvnek korrekt használata. Ez meg nem az. És ezzel egyetlen igazgató se tudna mit kezdeni. Kár, mert a szándék szép lenne.

BDK · http://ungparty.net/ 2008.10.01. 09:16:22

"Furcsa nevű" - írtam én is, pedig nem annyira furcsa, mint inkább hibás, igazad van. Én azt sejtem, hogy ez "Európa- és Magyar-Ház" akarna lenni, csak eleve az igazgató úr torz nyelvérzékéhez igazították :)

B.V. 2008.10.01. 09:17:37

Polnyj pizgyec! Én mindenesetre nagyon szomorú vagyok (s nem feltétlenül az utolsó hír olvastán, hiszen az a valami már évek óta agonizál), komolyan!

B.V. 2008.10.01. 11:25:11

Javasolnék egy játékot. Összeírtam azokat a mindenféle titulusokat, amelyek hirtelenjében eszembe jutottak s amelyekkel D. Gy. rendelkezik. A kérésem: bővítsük közösen ezt az egyelőre 23-as listát. Kiváncsi vagyok, meddig jutunk el.

1.Vállalkozásfejlesztési Központ igazgatója
2.Az Intermix igazgatója
3.Az UNIÓ Alapítvány elnöke
4.Az Információs Irodahálózat igazgatója
5.A Kárpátaljai Magyar Művelődési Intézet igazgatója
6.Az Együtt felelős kiadója
7.Tiszaháti Hírmondó felelős kiadója
8.A megyei tanács képviselője
9. A Kárpát-medencei Magyar Képviselők Fórumának (KMKF) tagja
10. Az UMDSZ alelnöke
11. A MÉKK elnöke
12. A KHÖT titkára
13. A Magyar Írószövetség Kárpátaljai Írócsoportjának titkára
14. Az Anyanyelvi Konferencia elnökségének tagja
15. Író
16. Költő
17. Szociográfus
18. Helytörténész
19. Kultúrpolitikus
20.Újságíró
21. Vállalkozó
22. Aspiráns
23. Vitéz

BDK · http://ungparty.net/ 2008.10.01. 11:55:51

Hinnya! De van még:

24. A Szolyvai Emlékbizottság titkára

És szerintem megsértődik, ha a "polgárjogi harcos"-t nem vesszük bele. És nincs valami funkciója ezekben: Kárpátaljai Magyar Szervezetek Fóruma, könyvkuratórium, Nemzetiségek Háza?

Mivel nekem nem ugrott be, hátha másnak sem:
KHÖT = Kárpátaljai Határmenti Önkormányzatok Társulása

A Tiszaháti Hírmondóhoz még nem volt szerencsém, de volt (vagy van?) egy Kárpátaljai Magyar Krónika c. kiadványa...

BDK · http://ungparty.net/ 2008.10.01. 12:05:19

Nem is Kárpátaljai, hanem Kárpáti Magyar Krónika. De találtam egy felsorolásban olyat is, hogy Gazdasági Szemle...
Különben pedig tanulságot belekukkantani ebbe a közel sem teljes listába: www.nek.gov.hu/index.php?main_category=2&action=view_item&item=206 - ennyi bába mellett nem csoda, ha elvész a gyerek.

P.I. 2008.10.01. 12:23:23

Hö-hö! De Hős Anya biz' sosem lesz... Vagy még várjunk ezzel?

B.V. 2008.10.01. 13:05:56

24. A Szolyvai Emlékbizottság titkára
25. A Kárpáti Magyar Krónika (MÉKK-lap, szerkesztő: Kenyeres Mária) felelős kiadója
26. Polgárjogi harcos

Van egy egykorvolt képviselők ungvári klubja, ott is tag. A könyvkuratórium nekem is rémlik... De a lista még szabdon bővíthető!
Egyébként megnéztem az ajánlott honlapot. Nagggyon érdekes. Találtam rajta "holt lelket " pl. az Ádám Barnabás által vezetett szervezetett (Á. B. hosszú évek óta áttelepült M-ra). Meg tettem egy felfedezést: a "másik" oldalon is van egy majdnem olyan tehetséges és sokoldalú személy, mint D. Gy.: Brenzovics László. Jó tíz év a korkülönbség köztük, így B. L. még akár be is hozhatja a lemaradást:)

Boros Oszkár · http://borososzi 2008.10.01. 14:39:24

Dupka nemzetes uramnak még a "kiiváló áruk fóruma" cím is kijár. Továbbá: a "Brezsnyevet előző".

Rohonyi 2008.10.01. 21:15:16

Kárpátaljai Magyar Gazdaszövetség. Ebben ugyan se nem elnök, se nem titkár, de valójában a Dupka-féle szervezetek hálójához tartozik.

Kovács Vilmos Baráti Társaság. Ott is valami főember a Dupka.

B.V. 2008.10.02. 08:33:55

A vitézséget az 56-osoktól kapta, így nem csodálkoznék, ha tagja lenne valamiféle 56-os szervezetnek is. Szerintem biztos az. Meg van valami rehabilitációs bizottság, ahol a KGB-s ezredessel, Korszunnal kavar. (Ez egybként tetszik nekem — 56 és KGB-ezredes).
A gyűjtés folyatódik, és szerintem akár egy disszertáció is lehet belőle: Dupka György, a földönkívüli címmel:)

B.V. 2008.10.02. 09:10:49

BDK, előre is elnézést kérek, de ide kívánkozik a Kárpátalja egyik legfrissebb írása (töröld, ha úgy gondolod):

A Lehoczky Műhely helyett "van másik"

Vidékünk nagy "polihisztora", Dupka György nem adja fel, ismét kutat. Ha nem megy a milliók megszerzése a tudományos kutatóműhelyre - kitalál mást. Annak idején a zöld Kárpáti Igaz Szó 2007. október 23-ai keddi számában tudatta a kárpátaljai olvasókkal, hogy ő (Dupka György) az ELTE kulturális mediátor szakának végzős hallgatója, kutatási területe a magyarlakta települések kultúr-szociológiai és a kárpátaljai magyar szervezetek vizsgálata.
Mégis miről van szó? Hát arról, hogy az elmúlt héten átadták az UMDSZ által a Szülőföld Alap támogatásával felépített Európa Magyar Ház egyik szobájában leledző Kárpátaljai Magyar Művelődési Intézetet. Ezt azonban, eltérően a hasonló intézményektől, mint például a lendvai Magyar Nemzetiségi Művelődési Intézet (Szlovénia) vagy a Vajdasági Magyar Művelődési Intézet (Vajdaság, Szerbia), nem az adott ország kulturális büdzséjéből, hanem a magyar adófizetők pénzéből hozták létre és működtetnék.
Hogy ki lett a frissen megnyitott intézmény vezetője? Hát Dupka György, aki egyéb bokros teendői, elfoglaltságai és tisztségei mellett, úgymint: az UMDSZ ügyvezető alelnöke, a MÉKK elnöke, az Ungvári Vállalkozásfejlesztési Központ vezetője, a Kárpátaljai Határ Menti Önkormányzati Társulás felelős titkára, a magyar-magyar kapcsolattartási támogatást koordináló Unió Alapítvány kuratóriumának elnöke, a magyarigazolványokat kiadó Kárpátaljai Központi Információs Iroda igazgatója, a Magyar Írók Kárpátaljai Írócsoportjának titkára, a Magyar Nyelv és Kultúra Nemzetközi Társasága - Anyanyelvi Konferencia tisztségviselője, az Intermix Kiadó igazgatója, a Kárpátaljai Megyei Tanács képviselője, valamint, "hivatalos" életrajza (Kárpáti Igaz Szó Online - Élet-Jel) szerint költő, szerkesztő, kultúrpolitikus, művelődéstörténész - természetesen erre is talált időt.
Vagy ez már nyugdíjasállás?

-figyelő-

B.V. 2008.10.02. 09:17:11

szerkesztő, kultúrpolitikus, művelődéstörténész

EZ IS ÚJ!!!!!

Rohonyi 2008.10.02. 10:08:37

És a legfontosabb: civilszervezeti vezető...

P.I. 2008.10.03. 09:52:07

Fel kell ruházni a Kárpátaljai Magyarság Zrt. elnök-vezérigazgatójává, oszt kész.

B.V. 2008.10.03. 13:03:37

A Kárpátaljai Magyarság Zrt földönkívüli elnök-vezérigazgatójává! Egyszerű halandó – mint te, én, de még a földönkívüliekkel amúgy jó kapcsolatokat ápoló BDK sem – minderre gyenge, buta és alkalmatlan lenne!

Zebra 2008.10.06. 08:03:09

Mi ő nekünk? azt el nem mondhatom,
Mert nincs rá szó, nincsen rá fogalom;
De megmutatná a nagy veszteség:
Ha elszólítná tőlünk őt az ég...

(Bocsánat, de itt a jó édes anyaországban nekem ezek a sorok tolultak fel a fentieket olvasgatva.)
Számítástechnia. Megbízható használt notebook felújítása: webáruházból használt laptop vásárlás garanciával - Első kulcsszó: szerviz budapest.
süti beállítások módosítása