balla d. károly webnaplója nagy archívummal és nem túl szapora frissítésekkel | seo 2020: infra ClO2

>BDK FŐBLOG | | >Kicsoda Balla D. Károly? | | >Balla D. Károly ÉLETRAJZ | | >BDK KÖNYVEI | | >Egy piréz Kárpátalján | | >Balládium | | >Berniczky Éva | | TOVÁBBI FONTOS OLDALAIM > >
  

Balla D. Károly blogfő

  

Balla D. Károj: ÚJ BLOG elipszilon nélkül

  

Balla D. Károj első ly nélkül

  

BDK Balládium Blog

 

Balla D. Károly honlapjai

 

Mit kell tudni Kárpátaljáról?

 

Kik a pirézek, hol élnek? műhely

 

Kárpáty VIP PR cikkek

 

Első Google-helyre kerülés

 

weblap.org/google-helyezes-javitas/ X

 

Lapok színei a francia kártyában

 

PR-cikk beküldés: Seo tanácsadás

 

Linképítő Google-Seo

Google weblap optimalizálás, honlap seo

 

Optimalizált honlapok, SEO BP

 

Honlap seo optimalizálás


bdk blog archívum | BALLA D. KÁROLY WEBNAPLÓJA | + pr cikkek

Ötvenentúl

2008. augusztus 31. - BDK

Nem mintha különösebb bajom lenne a korommal, de azért nem túl nagy öröm, ha egy ilyen című honlapon idéznek az embertől. Mentségemre szóljon, hogy amit idéznek, azt huszonévesen is így gondoltam.

A vírus száma

- ukrajna, oktatás, nyelv - budapest: laptopon vírusvédelem - honlap seo szerviz -

Balla D. Károly:

A vírus száma

 Kárpátalján most például a 461-es szám kelt riadalmat.

 Az emberekben van némi hajlam arra, hogy egyes szám- és betűsorokat különleges jelentéssel ruházzanak fel. És itt nem a kabalisztika vagy a babona számaihoz tapadó vélekedésekre gondolok, hanem olyasmire, mint az ezredfordulós Y2K-hisztéria, amikor is a dátum „lenullázódásával” járó számítógépes katasztrófával riogatták az emberiség nem jelentéktelen részét. De hasonló rettegés fogta el évekig az amerikaiakat a 0911 számsor láttán, amely nem csupán a Világkereskedelmi Központ elleni terrortámadás dátumát, hanem az Egyesült Államok létét veszélyeztető globális fenyegetettséget jelentette számukra. Vagy gondoljunk arra a félelmünkre, amelyet egy időben a H5N1 jelsor váltott ki belőlünk (mint a madárinfluenza új, emberre is veszélyes vírusának törzsszáma).

Kárpátalján most például a 461-es szám kelt riadalmat. Az ukrán oktatásügyi miniszternek 2008. május 26-án kiadott és elhíresült rendelete viseli ezt a sorszámot.

Ez a rendelet helyezte hatályba a nemzetiségi iskolák számára „az ukrán nyelv oktatásának javítása céljából” kidolgozott, 2008-tól 2011-ig érvényes programot. A cselekvési terv alapján az új tanévtől kezdődően a nem ukrán iskolákban az egyes tantárgyak oktatását illetően a nemzetiségi nyelvről fokozatosan az államnyelvre kell áttérni.

A rendelet méltán keltett felháborodást a kárpátaljai magyar közösségben. Már csak azért is, mert az itteni tanügyi szakemberek évek óta cikkeznek arról, hogy az ukrán nyelv oktatásának a módszertanát országos szinten hibás alapelvre helyezték, az ukránul egyáltalán nem beszélő, más anyanyelvű kisiskolásoknak az elemiben grammatikai ismereteket kell elsajátítaniuk anélkül, hogy beszédkészségüket kifejlesztették volna. Az ukránt nem idegen nyelvként, hanem közel azokkal a módszerekkel tanítják, mint az anyanyelvet, aminek aztán az lett az eredménye, hogy a független Ukrajna létezése óta felnevelkedett más ajkú nemzedék alig-alig beszél és ért az államnyelven. (Ennek szomorú eredménye az idén látható volt az emelt szintű érettségin kötelezőnek előírt ukrán nyelv- és irodalomvizsgán.) Ahelyett azonban, hogy az oktatásügy országos vezetői változtattak volna az ukrán nyelv oktatásának a módszertanán, ahelyett, hogy gondoskodtak volna megfelelő számú és minőségű tankönyvről és szótárról, ahelyett, hogy tettek volna valamit a nemzetiségi iskolákban tanító ukrántanárok képzése terén – ahelyett az oktatás nyelvének fokozatos megváltoztatása mellett döntöttek. Amitől persze még a kárpátaljai magyar gyerek nem fog jobban tudni ukránul, hanem ezután már a számára alig érthető nyelven előadott történelmet, földrajzot, matematikát sem fogja megfelelően elsajátítani. Még kevesebb lesz a továbbtanuló magyar diák, még a mostani hiányokat is felülmúlóan nem lesznek magyar orvosok, ügyvédek, mérnökök… Mindenki rossz megoldásnak tartja, a magyar szülők sokasága kényszermegoldásként mégis azt a kiutat választja, hogy eleve ukrán iskolába íratja gyermekét.

Úgy tűnik, a megalakulása után nemzetiségeivel szemben évekig toleránsnak mutatkozó Ukrajna most bekeményített, meg akarja mutatni, hogy csak azért is nemzetállamot farag a soknemzetiségű országból. Az oktatási miniszter például egy múlt heti értekezleten közölte, a vonatkozó rendeletet a külföldi tiltakozások ellenére is végrehajtja, mert Ukrajnában egységes oktatási rendszernek kell érvényesülnie.

Az államnacionalizmus 461-es törzsszámú vírusa tovább fenyeget.

(Balla D. Károly)


Megjelent: Új Szó, 2008. aug. 30.

seo project:: Notebook javítás Budapest

  • Laptopszerviz szolgáltatása: vírus irtás, Asus töltők
  • laptop szerviz szolgáltatás, kijelző és billentyűzet

Asus - Dell - Lenovo

Velem foglalkoznak

Két blogger is növeli mostanában az idézettségi indexemet. Az egyik tűnik a könnyebbik esetnek: a kis Kárpáty Benga, úgy tűnik, a legendás Kárpáty News hajdani babérjaira áhítozik, igyekszik jól meg aszondani a dolgokat. Talált egy archív fotót, amelyen még a józsefattillastúdiós időkben együtt szereplek az Ivaskovics-trióval (és Dupkával, ajjaj!), ez jó apropónak tűnt számára, hogy a fotót és egy  akkori dokumentum-novellámat Gárdával fotózkodó című júniusi posztommal üzköztesse. (Azzal viszont valóban megnevettetett, ahogy hírbe hoz Dupka örökbecsű dalával...). A másik blogger liberális nézeteimről kívánna polémiát folytatni velem ebből az alapállásból: "Míg az európai zsidóság számára a liberalizmus, a liberális eszmék a túlélés, a gyarapodás alapját képezik, ugyanis ők a világ minden pontján "idegenek" és elemi szükségük van az úgynevezett tolarenciára, addig a magyar populációra nézve biztos út az önfeladásra, az identitás vesztésre, a populáció dezorganizálására." Hogy én kívánom-e vele a polémiát, azt elfelejtette megkérdezni.

 

 Honlaptámogatás erőforrások:

 

Let's Go! - Go online, online go játék

Úgy 15-20 évente megtanulok gózni. Legelőször kiskamaszként, könyvből. Magam rajzoltam hozzá táblát.  Pénzérmék, egykopekesek voltak a fekete kövek, egy vasaló fűtőspiráljáról leszedett, gúla alakú kis kerámiák a fehérek. Partner híján nem túl sokáig űztem ezt az ősi japán stratégiai játékot. Aztán a harmincvalahanyadik születésnapomra Imre barátomtól kaptam egy készletet. Addigra tökéletesen elfelejtettem a szabályokat. Hogy játszani tudjunk, újra át kellett vennem őket. Lezavartunk néhány partit, de maradtunk a sakknál. Most meg az online játék kedvéért újra megtanultam. Leginkább menet közben idéztem fel a régi ismereteket, illetve jöttem rá a finomabb részletekre. Azt hiszem, leginkább 6-10 éves japán gyereket a partnereim; vernek, mint a répát. De néha már nyerek is. Két győzelmem szép rajzolatát meg is örökítettem.

Tovább
Számítástechnia. Megbízható használt notebook felújítása: webáruházból használt laptop vásárlás garanciával - Első kulcsszó: szerviz budapest.
süti beállítások módosítása