balla d. károly webnaplója nagy archívummal és nem túl szapora frissítésekkel | seo 2020: infra ClO2

>BDK FŐBLOG | | >Kicsoda Balla D. Károly? | | >Balla D. Károly ÉLETRAJZ | | >BDK KÖNYVEI | | >Egy piréz Kárpátalján | | >Balládium | | >Berniczky Éva | | TOVÁBBI FONTOS OLDALAIM > >
  

Balla D. Károly blogfő

  

Balla D. Károj: ÚJ BLOG elipszilon nélkül

  

Balla D. Károj első ly nélkül

  

BDK Balládium Blog

 

Balla D. Károly honlapjai

 

Mit kell tudni Kárpátaljáról?

 

Kik a pirézek, hol élnek? műhely

 

Kárpáty VIP PR cikkek

 

Első Google-helyre kerülés

 

weblap.org/google-helyezes-javitas/ X

 

Lapok színei a francia kártyában

 

PR-cikk beküldés: Seo tanácsadás

 

Linképítő Google-Seo

Google weblap optimalizálás, honlap seo

 

Optimalizált honlapok, SEO BP

 

Honlap seo optimalizálás


bdk blog archívum | BALLA D. KÁROLY WEBNAPLÓJA | + pr cikkek

A Rosszabbik

2009. június 08. - BDK
Minden nemzetnek megvan a joga az önveszejtésre. Ha a magyarság a Jobbik révén kívánja magát szalonképtelenné tenni Európában, ebben nehéz lenne megakadályozni. S ha újra el akarja űzni legjobb elméit az országból - csak emelje politikai tényezővé a szélsőjobbot.


Az okok nyilván összetettek, többrétűek, egyszerre aktuálpolitikaiak és történelmi távlatúak. Aktuálisan alighanem azonos felelősség terheli a gyönge kormányzás mögött álló, a társadalom szétzilálódását megengedő politikai erőket és a szélsőségektől elhatárolódni vonakodó, azt inkább nyíltan vagy burkoltan biztató, a kormány revolverezésére felhasználó ellenzéket. Történelmileg pedig - minden szomorú tapasztalat ellenére - a magyarság egy nem jelentéktelen részében él az igény a radikális jobboldali nemzeti ideológia, a rasszizmus és antiszemitizmus iránt. Ezt az igényt ugyan elaltathatja a friss történelmi trauma, fékezheti a keményebb vagy lágyabb diktatúra, elaltathatja a viszonylagos jólét - de egyfelől látens módon folyamatosan jelen van a társadalomban, másfelől az első adandó alkalommal felszínre tör, teret követel magának. Ez roppant sajnálatos, hiszen az nyilvánvaló, hogy az amúgy is súlyos problémák megoldásához a szélsőjobbos alternatíva nem hozza közelebb az országot, ellenben hozzájárul a társadalmi feszültségek további növekedéséhez, a nemzeti-etnikai-vallási kisebbségek nem alaptalan félelméhez, nemcsak a liberális érzelműek, hanem a jóízlésű józan gondolkodásúak rossz társadalmi közérzetéhez is.

Az EU-választások eredménye nem önmagában riasztó. Az ugyan nyilvánvaló, hogy a Jobbik mandátumokhoz juttatásával Magyarország a rosszabbik arcát mutatja Európának, ezen túlmutatóan azonban a számok azt jelzik, hogy ha a Jobbik egy közelgő parlamenti választásokon is aktivizálni tudja a maga négyszázhuszonvalahányezer szavazóját (vélhetőleg ennél többet is), akkor egy 70 % résztvételi arány mellett is bőven elérik az 5 %-os parlamenti küszöböt (mint ezt az mtv1 esti műsorában Török Gábor politológus sebtiben kiszámolta). Ez pedig azt fogja jelenteni, hogy Magyarországon parlamenti legitimációt kap a nyílt cigányozás és a zsidózás.

A baloldal roppant gyenge szereplését látva abban aligha bízhatunk, hogy ez a politikai oldal gátat szabhat a szélsőjobb térnyerésének. Így az emberben az a képtelen kívánság fogalmazódik meg: bárcsak a Fidesznek sikerülne ellehetetlenítenie a Jobbikot. Mert a Jobbikhoz képest a Fidesz a jobbik rossz.   

A bejegyzés trackback címe:

https://bdk.blog.hu/api/trackback/id/tr461170822

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Pannóca 2009.06.08. 10:10:43

Szerintem is vészjósló a jobbik térnyerése. De az utolsó bekezdésed optimista reménykedésével nem értek egyet, én úgy érzem, hogy a fidesz is kezd elmenni nacionalista irányba, látják, hogy mennyire bejön most a demagóg duma. Szerintem az lesz, hogy összefognak a jobbikkal.
Ne legyen igazam!

dixidixi 2009.06.08. 10:26:32

Sztem megismétlődik a MIÉP-es forgatókönyv

rainy_day_coffee 2009.06.08. 13:41:46

Europa-szerte ez szamit most trendinek, szelre, lehetoleg jobbra szavazni. Igyhat mi is... Az a baj velunk, hogy nem csak fizikai ertelemben vagyunk nagyon kicsi orszag.
Pontosan azt kapjuk majd, amit megerdemlunk.
A kozeljovo retorikaja talan meg a kozelmultenal is fajdalmasabb lesz, valoszinuleg. Ugyanakkor, a nep, a szent nep beszelt, tehat igy van jol.

Dorothy*** 2009.06.08. 20:32:22

Az eredmény számomra egy cseppet sem meglepő. A folyamat nem most kezdődött , csak most vált tisztán körvonalazhatóvá. Az utóbbi időben olyan emberektől hallottam szélsőséges véleményt , akikre már nem tudtam rálegyinteni .A két legextrémebb eset : az egyik legjobb barátom és egy zsidó ismerősöm.
A kérdés már csak az: miképp folytatódik ez a történet?
Az ország egy nap"kinyitja szemét és felébred az „álomból” , a jó elnyeri jutalmát, vagy legalább is a királylány kezét……….netán rémálommá válik, jónehány ember homlokára csalva ezzel verejtékcseppet. Illetve az, hogy mindaddig –mert az elsőben bízom- engem, a magánszemélyt hányszor égetnek majd szénné odakint a véleményükkel …
Viszont egy kérdés nem kérdés többé :
Van-e ma rasszizmus Magyarországon ?

dixidixi 2009.06.09. 08:12:48

A Világtrend megteremté a globalizációt. Az Ember ezt a válság révén a saját bőrén megtapasztalta, ránézett, s mondá: ez NEM jó.
S lőn a nemzeti vonal megizmosodása.
Vissza a kályhához...

rainy_day_coffee 2009.06.09. 16:56:46

Hat epp ez az, hogy ennek piszokul semmi koze semmifele "nemzeti" vonalhoz.

dixidixi 2009.06.10. 08:11:45

hogyne lenne, hiszen ők az Euro-szkeptikusok. S most már a lakosság java része is az.

dixidixi 2009.06.11. 08:37:57

A cigányokkal kapcsolatban pedig jó volna, ha valaki már politikai szinten is kimondaná a tutit. Mert mindannyian tudjuk, csak "nem ildomos" bevallani.

v. b. 2009.06.11. 09:23:08

Egy mandátumhoz minimum két dolog kell:
1. a jelölt
2. a választó

A választónak nannak igényei, és keresi azt a jelöltek, aki azokat kielégíti. Magyarország választópolgárainak bizonyos száaléka a Jobbik által ígérteket igényli. Erről nem a választópolgár tehet és nem a Jobbik. Hanem: az összes többi jelölt (párt).
Hogy klasszikust idézzek némi módosítással: "Teccettek volna normális dolgokat csinálni és kínálni".
Mondom én mindazon túl, hogy nem vagyok Jobbik-párti!

v. b. 2009.06.11. 09:30:08

Ja és még valami: a demokrácia gyönyörű rákfenéje, hogy választáskor ugynannyit nyom a latban egy Nobel-díjas tudós szavazata és az analfabéta, alkoholista Dezső voksa.

BDK · http://ungparty.net/ 2009.06.11. 09:31:14

v.b., hát én is azzal kezdtem, hogy ha ez kell, ha erre van igény, akkor nincs mód megakadályozni az önveszelytést. azt is láthatóan hiába várnánk el a szélsőjobbra szavazóktól, hogy belássák: a Jobbik-féle politika éppenséggel pont a magyarságnak árt a legtöbbet.

Dorothy*** 2009.06.11. 21:41:53

@v. b.:
Nyilván.
Biztos ismered a farkas és a 7 kecskegida meséjét. Egy gond van ezzel ,hogy bármennyire is úgy tűnik "ez" nem " kecskemama".
Hisz mondani sok mindent lehet ,leginkább amit a "gidák " hallani akarnak.
Ne dőlj be a fehér lábának!
Kihasználva a helyzetet a " farkas " áll az ajtóban.

dixidixi 2009.06.12. 08:19:03

Ukrajnában én nem szavazhattam.
Magyarországon meg most üsse a saját fejét mindenki, aki nem ment el szavazni, most meg nem tetszik neki az eredmény...

dixidixi 2009.06.12. 09:24:29

A jobbikok vették a fáradságot, elmentek és szavaztak. A túloldal meg otthon ült, s várta, hogy majd a szomszéd kaparja ki a gesztenyét.
Mindenki azt kapja a választásokon, amit megérdemel.
Ez van, ezt kell szeretni...
S nem a jobbikokat szidni

2009.06.13. 14:31:03

"választáskor ugynannyit nyom a latban egy Nobel-díjas tudós szavazata és az analfabéta, alkoholista Dezső voksa. "

én két diplomával (nem mintha számítana) szavaztam a jobbikra. és nem sok olyan ismerősöm van, aki nem értelmiségiként tette volna ezt. azt hiszem határon túlról nehéz megérteni az itteni folyamatokat, és reális képet alkotni. persze a média ajvékolását átvenni nagyon egyszerű, de ennél lényegesen komplikáltabb az, ami itt 20 év alatt történt. azt mindenesetre jelzésértékűnek veszem, hogy az szdsz térnyerése soha nem okozott ekkora felhördülést, pedig ők aztán hatékonyan rombolták ezt az országot, minden erejükkel. az egyetlen valóban szélsőséges párt volt az elmúlt két évtizedben.

egy biztos. Magyarország a legrosszabb politikai elitet kapta. és igaz ez a határon túlra is. bugárostul, markóstul, kelemen hunorostul.

üdv.

BDK · http://ungparty.net/ 2009.06.13. 15:49:08

és tőkésestül, doraystul, tegyük hozzá a teljesség kedvéért.

rainy_day_coffee 2009.06.13. 15:59:37

Tenyleg nem szamit az a ket diploma.
Magyazd el, hogyan jutottal el a Jobbikhoz, mint racionalis donteshez.

2009.06.13. 16:48:47

örömmel. azt hiszem nem kell különösebben bizonygatnom, hogy az elmúlt 20 évnek nem így kellett volna lezajlania. van most egy hirdetés, lesz valami fáklyagyújtás a rendszerváláts 20. évfordulóját ünneplendő. a szöveg az, hogy 1989-ben eljött, amiért '56 mártírjai harcoltak. Nos, én biztos vagyok benne, hogy nem ezért harcoltak... Sorrendben: 4 év rablóprivatizáció, aztán visszajött a régi garnitúra, majd a fidesz - bár tagadják, de árokteremtése (ott vált ketté az ország, ez történelmi bűn) - majd hét év neoliberális országrombolás. ez nem elsősorban gazdasági, inkább lelki, erkölcsi rombolás.az ember néha úgy érzi, az ország egy része gondolkodásra képtelen zombivá vált.és ez egy tudatosan irányított folyamat, elsősorban a médián keresztül. a jobbik szavazók egy jelentős része protestszavazó volt, aki akár mszp, vagy szdsz szavzóként kiábrándult, megcsömörlött. mások a very primitive üzenetre mozdultak (magyar föl védelme, cigánybűnözés kimondása, multi-és eu ellensség). van viszont egy jelentős hányad, akik úgy gondolják, hogy a neoliberális gazdaságpolitika egyetlen ellenszere, ha visszatérünk a hagyományos értékekhez, újragondoljuk a sorrendet, ami alapján az életünket szervezni érdemes. erre az igényre jelen pillanatban a jobbik adott programot. valahogy úgy alakult, hogy a jobbikra szavazó ismerőseim (sokan vannak), emiatt fordultak feléjük. senkinem akar cigányt ölni. senki nem akar totális államot. senki nem akar semmi rendkívülit. csak azt, hogy békében gyereket nevelhessen, és ne legyen szitokszó Magyarországon a magyar. nem túlzás, mostanában az. a jobbik démonizálása, egy mesterséges, erőltetett, hiteltelen maszlag. persze ez a szélsőjobbal fenyegetés 65 éve ragyogóan működik, így most is. a jelenlegi pártok közül eddig egy nem okozott valós kárt az országnak. ők. ennyi.

2009.06.13. 16:57:09

@BDK piréz: igen, azt hiszem két említett úrnak is van a rovásán. más kérdés, hogy szerintem nem annyi, mint az általam említettekén. de az ottani viszonyokat meg innen nehéz megítélni, tehát ebben azért nem vagyok kompetens.

BDK · http://ungparty.net/ 2009.06.13. 17:30:32

@szorgalmas: nem mondanám, hogy a Mo-i viszonyokban kompetens vagy, a fentiek alapján legalábbis. az érvelésed ahhoz hasonlatos, mintha valaki fázott volna a lakásában, hát felgyújtotta a házat. de nincsen ambícióm meggyőzni téged bármiről is.

hogy a kalapácsnyél el van cseszve, azzal egyetértek. de hogy majd épp a Jobbik javít ezen a helyzeten, azt kapitális tévedésnek gondolom. de tévedni emberi dolog, még ha a tévedés történelmi léptékű is.

2009.06.13. 18:04:14

senki nem mondta, hogy a jobbik, a megnyugtató, hosszútávú megoldás. de kiugrás ebből a mételyből.

az ország 90%-a nem kompetens. a magukat annak tartók, és a szolgalelkű lakájmédia (mint pl te) azon vannak, hogy ez így is maradjon, és majd ŐK megmondják a tutit. aki mást gondol, az hülye, vagy fasiszta.

BDK · http://ungparty.net/ 2009.06.13. 18:16:54

és ha szabad tudnom, miért olvasol lakájmédiát?

rainy_day_coffee 2009.06.13. 18:33:40

As, hogy a "magyar" Magyarorszagon szitokszo lenne, nem ugyanaz a megvezetes, mint amit a lakajmedia muvel szerinted?Valoban az a jo megoldas, hogy duhosen es felhergelve azokra szavazol, akik szerinted is minimum inkompetensek? A Jobbik egyelore nem tobb par buta, populists szlogennel. Neked eleg a Coca-Cola?

2009.06.13. 18:39:50

bízom benne, hogy így egyszer majd kompetens leszek.

2009.06.13. 18:42:34

@rainy_day_coffee: nem írtam, hogy impotensek. felkavarják az állóvizet, ebben bízom. ami leírtál róluk, csak szerinted van így, szerintem nem. de szerencsére te tudod, hogy kire kellett volna szavaznom. ez megnyugtató.

verecz 2009.06.13. 19:20:43

Egyszeru dolgokat nem ertesz. A Jobbik semmi mast nem akar, csak hatalmat. Rajottek, hogy ezt hogy lehet megszerezni (vagy szerezni belole ) akkor, amikor mar ki voltak osztva a lapok. Gondolod, ha Vonaek jutnanak kormanyzati pozicioba (szerencsere egyelore nem jutnak ) nem szarnak le magasrol a szavazoik erdekeit? Nagyon naiv vagy - vagy teszed magad. Az mindenesetre jol lellemzi az allapotokat hogy egy ilyen bagazsnak modja van labdaba rugni.

2009.06.13. 20:25:01

@verecz: hogy egy párt a hatalmat akarja megszerezni, és utána az ígéreteit nem tartja be? hát ez nonszensz, ilyenről még sosem hallottam. szerencsére az szdsz, az mszp, a fidesz soha nem a hatalmat akarta.

és én nem értek egyszerű dolgokat. szép.

2009.06.13. 20:33:46

@verecz: egyébként milyen bagázsnak? leírnád, hogy neked konkrétan mi a problémád a jobbikkal? azon kívül, hogy nácifasiszta. komolyan szeretnélek megkérni. hátha meggyőzöl, és átértékelem a döntésem.

előre is köszönöm.

Dr. Zoidberg 2009.06.14. 05:13:07

Kedves szorgalmas!

Nekem az a bajom a jobbikkal, hogy ez a kép:
www.smh.com.au/ffximage/2007/10/22/jobbik_wideweb__470x358,0.jpg

engem nagyon emlékeztet valamire, amit bár nem kéne elfeledni, mégsem hiszem, hogy a jobbikos-gárdás prolik pusztán a társadalmi emlékezet gondos ápolása véget bújnak nyilas-ruhába. Én kérek elnézést ha mégis. Azért nem szavaztam rájuk, mert önérdekből összemosnak bármit bármivel, a politikai-valláscsinálás hataloméhes hevében, teszik ezt kevesebb kreativitással, de mégnagyobb vehemenciával, mint akár a fidesz szokta volt. És én nem hiszek az érzelmi-politizálásban.

Mindenesetre létezik egy párt ami ugyancsak a jelenlegi elit leváltását, és a magyar érdekek képviseletét tűzte ki célul, ugyanakkor nem nyúlt a gyűlölködés eszközéhez és ez már önmagában több kompetenciát (nem impotenciát..) kölcsönöz nekik, mint a Vona-féle szemforgatóknak. Nem is beszélve arról, hogy civilekre és szakemberekre, valamint valódi társadalmi bázisra próbál építeni, ezenkívül nem a múltba révedő magyarok melódiáját pengeti, ellenkezőleg politikai-innovációval próbálkozik. Érdemes elolvasni a programjukat is, a lehetmas.hu -n megtalálod, egyébként néhány hónapja alakultak az EP-vélasztáson ehhez képest egész szép eredményt értek el és olyan emberek vannak mögötte, mint mondjuk Lovasi András a Kispál és a Borz frontembere vagy Hajós András, aki úgy szerepel a Heti Hetesben, hogy azért a néha a Hír Tv-t sem veti meg, de persze nem csak 'celeb'-ek hanem városi értelmiségiek és vidéki polgármesterek is képvieltetik magukat a csapatban. Egyszóval ezek az emberek az árokásás helyett az árkok temetésére koncentrálnak, azt hiszem ezt kéne várnunk egy politikai erőtől, és ez az amire a Jobbik szerintem képtelen, az ország megmentésére pedig nem látom köztük a szakértőket, erkölcsi példamutatásra amire nagy szükség lenne az elit részéről ugye, pedig még annyi hajlandóságot se látok bennük, mint a jelenlegi pereputtyban.

És jelenleg legalábbis itt Pesten a zsidó és a cigány számítanak szitokszavaknak, de így volt ez már 10 éve is..

Az pedig, hogy szdsz szavazók térnének át a Jobbikra szerintem nonszensz. Szerintem eddig inaktívok, csalódott szocik és fideszesek szavaznak rájuk, nomeg a friss szavazók, köztük nagyon menő dolog ma a fehér cipőfűző és a nagy-magyarország térkép..

Nézz utána az LMP-nek!
Üdv,
egy honfitárs..

Dr. Zoidberg 2009.06.14. 05:37:00

Mégvalami!

Számomra a 'multi-ellenességnek' ez a hiteles képviselete:
www.youtube.com/watch?v=Az_UDmxdVU4
(gondolom két diplomával nem kell magyaránzom miről szól a szöveg..)
Nem pedig ez:
www.youtube.com/watch?v=72VJA79PfvE

Ez nem a 'lakájmédia' ezek sajnos a tények.

2009.06.14. 16:10:51

@Dr. Zoidberg: jobbikos prolik, nyilas ruha... no, ez az igazi összemosás. a zsidó, meg a cigány vallás, nem szitokszó. szitkoszó a nagymagyar, meg a magyarkodik. na, engem ezektől ráz ki a hideg.

köszönöm, hogy felhívtad a figyelmem az lmp-re. a kirakatba tolt arcokon túlnézve, azt hiszem joggal gondolhatjuk: megvan az szdsz utódja.

az erkölcsi példamutatásra vonatkozó megjegyzésed egyébként nagyon érdekes, főleg a mostani brigáddal összahsonlítva a jobbikot. asszem ezen még agyalok egy pár napig, mire rájövök, mire is gondolhattál.

de köszönöm válaszod, ez sokkal több volt, mint a "nincsambíciómmeggyőzniúgyishülyevagy"

rainy_day_coffee 2009.06.14. 16:57:02

Magyarorszag a magyaroke, mar ez eleg kellene legyen ahhoz, hatat fordits nekik. Meg mi ez az orjonges a melegfelvonulas miatt? Betyarsereg, edes Istenem... Tenyleg ezt akarod?

Dorothy*** 2009.06.14. 18:13:43

@szorgalmas:
Nézd, jó ideje olvasom ezt az oldalt és az kisejlik belőle, hogy BDK minden rezdülésével együtt lüktet ezzel az országgal és talán fél lépés távolságból sok mindent objektívebben lát, mint aki benne él.
Akár hiszed vagy sem hozzá hasonlóan, én sem érzem életcélomnak ,hogy meggyőzzelek , de kipattant belőlem néhány kérdés , amire te mint a téma szakértője bizonyára tudod majd a választ :

Kinek higgyek ???
A nagyapámnak , aki azon ritka alkalmak egyikében ,mikor hajlandó volt erről beszélni, elmesélte: hogyan verték agyon páran bizonyos manapság divatos eszméktől vezérelten, a szeme láttára a legjobb barátját és mit mondott neki az anyukája, mikor utoljára látta a deportálása előtt . Aztán a nagymamám, a képeken mindig bánatos tekintetének, aki sosem lehetett többé az a huszonéves lány ,miután felszállt a vonatra.
Mit tanácsolsz ? Kinek higgyek , nekik ,vagy a csinosban masírozó fiúknak a várban ?
Nem gondolod-e felelőtlenségnek olyanok kezébe hatalmat adni ,akik ebben a témában ilyen arcátlanul hazudnak és nyilván másban sem számíthatunk jobbra??
Komolyan ők a jövő zálogai ??

Aztán itt vagyok én, akit itt ért először a nap sugara .A fölénk boruló csillagos ég alatt, itt kaptam az első csókot. Akit utazva ma is rabul ejt a dombokkal ölelkező mező szépsége és ebben az országban űzök gazdasági kötéltáncot, sokakhoz hasonlóan.
Elég magyar vagyok-e ,bár nem hordok az év 13 hónapjában kokárdát , vagy díszmagyart?

Aztán ott a 9 éves lányom , aki olyan tiszta átéléssel énekel magyar népdalt , hogy felnőttek sírják el rajta magukat ….
Mit mondjak neki, mikor séta közben tegnap ijedten szaladt oda hozzám, feltéve a kérdést :
„Anyu, most háború lesz?????” mert a Jobbik plakátján ezt olvasta „ visszafoglaljuk Európát „ és azt „ hogy Magyarország újra a magyaroké „ Miért ,most kié ?? " Tette hozzá kerek szemekkel.

Kérlek, válaszold meg a kérdéseimet, gondolom két diplomával menni fog …

verecz 2009.06.14. 19:42:52

@szorgalmas: irod: "a zsidó, meg a cigány vallás" - a cigany vallas? ez nekem uj. melyik diplomadhoz adtak ezt a tudast?

2009.06.14. 20:00:12

@verecz: amikor műhímzésből doktoráltam. vaccilláltam, hogy a zsidóra vallást, a cigányra népet írjak, vagy mindkettőre népet. végül ez lett belőle.

érvelésed mindenesetre kikezdhetetlen, és elkaptad a léyneget.

2009.06.14. 20:06:04

@rainy_day_coffee: egy dolgot szögezzünk le: nem tartom helyesnek a melegfelvonulás szervezett, előre eltervezett szétverését. bár a melegeknek is el kell dönteniük, hogy mit akarnak. ha elfogadtatni magukat, növelni az elfogadást, rossz úton járnak. a melegfelvonulással semmi gond nem lenne, ha pár ezer meleg mosolyogva, integetve végigvonulna az andrássy úton. nem is lehetne rajta fogást találni.

de amikor a híradóban egy rózsaszín műbőr tangás transzvesztita nyalogatja nemtársa mellbimbóját, az egyszerű provokáció.

az első felvetésedre: ha gusztosra, orbánra, lendvaira gondolok, a legkevésbé sem érzem, hogy ki kéne akadnom a magyarország a magyaroké szlogentől. sajnos, ez van.

rainy_day_coffee 2009.06.14. 20:13:30

Ertem. Koszonom a beszelgetest. Legyen mindenkinek a sajat hite szerint. A tied meg az enyem nem fed at.

2009.06.14. 20:13:53

@Dorothy***: a két diplomát éppen arra reflektálva írtam, hogy mennyire nem számít. gondoltam, hogy mindenki megérti, mit akartam ezzel kifejezni. két embernek nem sikerült. kár.

az a generáció vagyok, aki az abc-vel szívta magába a holokauszt eseményeit, és a bűntudatot. ami törént szörnyű, megbocsáthatatlan. kár, hogy iparág épült köré, ez nem segít abban, hogy méltó módon emlékezzünk az áldozatokra. de nem gondolom, hogy a jobbik már rendelné a vagonokat, hogy tömegmészárlásra készülne. ha így lesz, elsőként szállok velük szembe, bárki is legyen az áldozat.

a te logikád alapján az szdsz-nek palesztin csecsemőket kéne ölnie? direkt provokatív a kérdés.

egyébként nekem is van egy 3 hetes kislányom, és szeretnék felnőttkorában is a szemébe nézni. talán megteszed, hogy bízol az alapvető erkölcsi értékemben. nem népirtásokról akarok neki büszkén mesélni.

2009.06.14. 20:16:33

@rainy_day_coffee: nem baj, én is köszönöm. nem is kell meggyőznünk egymást. gondoltam, itt talán megértek valamit a másik oldal látásmódjából. némi támadáson és demagógián kívül nem kaptam mást. talán majd legközelebb.

ui: önmagában rossz, hogy másik oldalról kell írni.

köszönöm, hogy meghallgattatok, Károlynak további jó blogozást.

BDK · http://ungparty.net/ 2009.06.14. 20:44:10

@szorgalmas: én nem blogolok, hanem lakájmédia vagyok. légy következetes legalább.

2009.06.14. 20:53:05

@BDK piréz: a kettő nem zárja ki egymást.

BDK · http://ungparty.net/ 2009.06.14. 21:07:56

@szorgalmas: nem úgy, mint a holokauszt tisztelete és a jobbikra való szavazás.

2009.06.14. 21:22:14

minden jobbik szavazó embertelen vadállat, akik kéjes örömmel gondolnak a zsidó áldozatokra, és közben jókat kacarásznak.

lehet nálatok valami a levegőben.

BDK · http://ungparty.net/ 2009.06.14. 21:29:17

aki rasszista és antiszemita pártra szavaz, az nagy valószínűséggel vagy maga és rasszista és antiszemita, vagy minimum szimpatizál ezekkel e nézetekkel. ez szerintem eléggé nyilvánvaló. a többi csak blabla, mellébeszélés, szerecsenmosdatás. de nyögjél csak be még erre is valamit, és hidd azt, hogy tiéd az utolsó szó.

Dorothy*** 2009.06.14. 21:35:10

@szorgalmas:
Akad néhány dolog amit egy emberben tisztelni tudok:
a gondolatai, az érzései és a tettei.Más ezen kívül nem igen hat meg.
Én pedig erre reflektáltam.

Ha valaki, hát én nem töltöm a napjaim a múlton való kesergéssel, de ez a speciális módszerekkel történő „ állóvíz felkeverés „ eszembe juttatott dolgokat.
Nem válaszoltál a kérdésemre :
Ki nem mondott igazat ? A nagyapám vagy a jövő zálogai fiúk a várban? Hmm?

A történet a kislányommal tegnap esett meg, nem provokáció, hanem tiszta tények voltak.
Megdöbbentett ,hogy gyerekként milyen tisztán látja a lényeget.
Egy párt a társadalmi feszültségek keltette szelet meglovagolva miként képes ekkora kapitális baromságokat hajója falára festeni.

A kislányodhoz gratulálok, hogy milyen világot építesz neki ez a te felelősséged.

2009.06.14. 21:56:52

@Dorothy***: a masírozás nem népirtás, és igen, úgy gondolom, hogy olyan társadalmi feszültségek alakultak ki, melyben szükség van erőfitogtatásra. ne feledjük, MÉG senkinek haja szála sem görbült a gárdától. ha megtörténik, minden átértékelődik. sajnálom, hogy a kislányod megijedt, de nyilván a reakció (főleg 9 évesen) kódolva vannak a szocializációjában. tehát más közegben, más környezetben felnévő gyerek nem szükségszerűen reagálja ezt. talán idővel ő is megbizonyosodik róla, hogy nem mindenki tömeggyilkos, akire azt mondják.

a gratulációt köszönöm, igyekezni fogok megfelelő útravalóval ellátni. a gyűlölet nem szerepel a "tantárgyak" között, de a szeretet ( és a hazaszeret) igen.

bdk: tartsd meg az utolsó szavad és táncolj reggelig.

BDK · http://ungparty.net/ 2009.06.14. 22:00:54

Fenti blogbejegyzésem némileg kiegészítve cikk formájában megjelent a pozsonyi Új Szóban ezzel a záró gondolattal:

"minden látszat ellenére a magát nagyon nemzetinek hirdető Jobbik veszélyes ideológiájával nem azokon, akiket támad, hanem éppen a magyarságon ejti a legnagyobb sebeket."

Itt olvasható:

ujszo.com/online/velemeny-es-hatter/2009/06/14/magyarorszag-nem-csak

Dorothy*** 2009.06.14. 22:49:37

@szorgalmas:
Tévedsz. A lányom nem traktálom dolgokkal , amik nem az életkorának megfelelőek. Egy eszes korabeli gyerek kíváncsiságával igyekezett értelmezni egy szószerkezeted, de nem ment:
" Visszafoglaljuk Európát"
Nem csodálom. Én már a vissza szónál elakadtam....


Az utolsó mondatod , rólad sokat mondóan primitív volt. Két diploma ide vagy oda.
Jó éjt mindenkinek.

Dr. Zoidberg 2009.06.15. 00:51:18

Kedves szorgalmas!

Ahova én jártam iskolába, mind elemi, mind gimi a cigány és a zsidó alapvető kellékei voltak még a cigány osztálytársaknak is, egyszer még össze is kaptam az egyikükkel emiatt, elhiheted nem pozitiv jelzőként használták, így továbbra is állítom, hogy de igen a cigány és a zsidó szerte kis hazánkban szitokszónak számít.

A cigány egyébként egy népcsoport, etnikum, a zsidó pedig egy népet és egy vallást is jelöl.

Az lmp-nek semmi köze az szdsz-hez bár első körben velük próbálja összemosni a média és a politikai ellenfelek, amik ilyenkor a szemedben gondolom már nem számítanak lakájnak, hanem az objektív tájékoztatás eszközei. Ez viszont kettős mérce és tévedés. Biztosra veheted, hogy nem fogsz szdsz közeli arcokat látni az lmp háza táján, és a politikájuk is sok ponton ütközik velük, pl az lmp multi-ellenes, elutasítja a drog-liberizációt és a konzervativ-zöld keverék alapon képzeli el pl a vidék-politikát. Amennyire én látom a párt annak a józan középutas kissebségnek szól, akik egy ideig az mdf, szdsz közt őrlődtek és mikor elegük lett mindből, vagy passzivitásba vonultak, vagy pl jobbik szavazók lettek. Szerintem nem érdemes karlegyintéssel (:)) leírni őket, annál is inkább, mert csupa fiatal, civil pályáról jött, lelkes és szakértelemmel bíró alak csinálja, és nem élnek a xenofóbia hírdetésének alpáriságával, még akkorse ha tudják mennyi szavazatot hoz pl ez (és szerintem kb csak ez) a Jobbiknak. Ez nekem úgy jön le, hogy több felelőségtudat szorult beléjük, mint jobbikos kollegáikba.

És igen a mostani brigád ellen vannak ők is, de ők talán nem csak szavakban, mint ahogy a jobbikról sejthető.

Azon pedig, hogy a bloggazda nem száll veled vitába nem csodálkoznék, miután élből le-lakájmédiáztad, ami inkább a te harcos propagandista szellemiségedről ad tanubizonyságot, mint a bloggazdáéról..

Dr. Zoidberg 2009.06.15. 00:57:40

A nyilas ruha pedig nemtudom miért összemosás, nézz meg egy korabeli képet és egy gárdista uniformist, nem hinném, hogy csak nekem tűnik föl a hasonlóság, a prolikat pedig bármilyen mszp, fidesz, miép vagy jobbik gyűlésen megcsodálhatod, eddig nekem úgytűnt a jobbikén fokozottan vannak jelen (igen kimentem megnézni őket nemegyszer). Nem szántam pejoratívnak, érthető, hogy a szegényebb és műveletlenebb rétegeket vonza leginkább az ólcsó bűnbak és a forralt bor keveréke, ha viszont te a két diplomáddal közéjük vegyülsz, akkor nem sikerült túl jól felmérned milyen politikai erőkkel érdemes érdeközösséget vállalnod, ki képviselhet téged.

Csodálkoznál ha tudnád, hogy a kommunisták, újnyilasok és mindenféle szélsőség szavazói oldaltól függetlenül jórészt ugyanabból a csoportból kerülnek ki, ez pedig a proletariátus..

v. b. 2009.06.15. 09:53:34

1. Minden kétséget kizzáróan a Jobbik egy esetenként gyomorforgatóan idegengyűlölő párt (aki ebben kételkedik. látogassa meg a Kurucinfót)
2. Arra azonban jó a térnyerésük, hogy a két nagy párt – az MSZP és a Fidesz – ezek után másképpen nézzen a másikra. Eddig csak egymással voltak elfoglalva, a néppel alig.
Adalék a témához: a napokban nálam vendégeskedett két- m-i 19 éves, jólszituált családból származó, értelmes fiatalember. Az egyik fővárosi, a másik vidéki. Felmerült a politika is, természetesen. Mint kiderült: mindketten a Jobbik-ra szavaztak az EP-választáson. merthogy az összes többi párt leselejtezte magát a szemükben, s ezek legalább valami újat akarnak (Ez nagyon fontos momentum: a fiatalok általában apolitikusak és magas ívból sz@rják le a választásokat. A példa mutatja, mégis meg lehet mozgatni őket, s az övék a jövő).
Még valami: ellátogattunk a Vereckei emlékjelhez, s elmondtam, hogy a rongálások és a festéknyomok az itteni Jobbikosoktól származnak. Elgondolkodtak...

2009.06.15. 15:27:49

@Dr. Zoidberg: a történeti hűség kedvéért. először volt a nem túl barátságos elutasítás, lepattintás a blogoló részéről. (amihez egyébként vitatahatatlan joga van), utána jött a lakájmédia. majd megsértődött.

egyébként a heti válasz, a hír tv, vagy a magyar nemzet is ebbe a kategóriába tartozik.

még egyszer köszönöm, hogy felhívtad a figyelmem az lmp-re. ha hosszú távon sem kell bennük csalódni, én leszek a legboldogabb.

Dr. Zoidberg 2009.06.15. 18:28:03

v.b.: szép történet, főleg a vége tetszett, sajnos elég kevesen gondolkodnak el ezen az ellentmondáson, ami egyben a szélsőségesen nacionalista vonal egyik összeuropai fricskája is, hogy mivel bezárkózásra és xenofóbiára építenek, nem könnyen léphetnek szövetségbe jelentős arcvesztés nélkül a különböző nemzetek 'radikálisai' (szerintem azért a nyilas meg a neonáci is helytálló..).
Szerencsére..

Azzal vitatkoztam volna a fiatalokkal, hogy ezek legalább újat akarnak, szerintem a probléma pont az, hogy semmi, de semmi új nincs a nemezelt tarsolyukban, sőt olyan dolgok a vesszőparipáik, olyan rendszert kívánnak ami már régen sem működött, azért sincs már most.. Ellenben a jelen valódi kérdéseire semmi válasz, a kérdésekből is csak egyre futotta, aka cigánybűnözés, csak sajna itt meg már a kérdésfeltevés is rossz (hiszen talán ha nem a bűnöző cigányokkal foglalkoznánk toporzékolva, hanem a tisztességesek fölemelésén fáradoznánk, akkor idővel a bűnözök száma is csökkene..), dehát ez három EP helyre máris elég volt, miközben az egyetlen valóban új és értelmesnek látszó erő be sem jutott, és az egyetlen valójában sikeres párt a soha egy szalmaszálat elöbbre nem tevő, ellenzékiségébe és a demagógiába elvadult, öregedő, vízfejű és szociális népszavazással egybetartott testű fidesz, akik eddig csak azért nem loptak annyit, mint a szocik, mert nem sikerült anniy választást nyerniük, ezért is ilyen frusztraltak folyton, nem is csoda, hogy polgári köreikből olyan polgárok totyognak csak a színre, mint például ez a Vona gyerek..

klasszikust idézve: "szar dolog, de én harcolok"

szorgalmas:
a demokrácia fontos leckéje szerintem, hogy azért mert valaki nem szimpatizál a te álltalad választott emberekkel/eszmékkel és ennek hangot ad, még nem lesz rögtön kiszolgálója egy azzal ellentétes pólust látszólag, vagy ténylegesen megtestesítő intézménynek, nem lesz feltétlenü az ellenkező oldal vagy oldalak drukkereinek dudása. Nem lesz rögtön párttag vagy ügynök vagy lakáj, ezek nem azok az idők, a differenciált és kritikus gondolkodás legyen az hangos is akár, ma jog, sőt szerintem kötelesség is. Főleg, egy olyan individualista, öntörvényű, művész-lelkű, tapasztalt és láthatóan kritikus és szkeptikus emebrről furcsa ez a feltételezés, azt is mondhatnám támadó, támadóbb, mint a tény, hogy nem kíván vitát folytatni a nézeteiddel, mert számára azok a partvonalon kívül helyezkednek el. Félig emésztett propaganda visszaböfögésének hat, amikor valakit akivel nem vagy egy véleményen hiteltelenné próbálsz tenni, üres vádaskodással, ezentúl súlyos érvelési hiba és tiszteletlenség is.

Igen vannak médiumok melyek többé-kevésbé elkönyvelhetőek bal vagy jobboldalinak és ez a maximum, de már ehhez is nagy jóindulat kell, hiszen nálunk ez elég légnemű dolog, vannak pártokhoz konkrétan is köthető lapok, de a többség szerintem mindkét oldalon, egy közepesen átideologizált, mindenesetre kritikus, alkotó individuumokból álló közeg. Azon meg nincs mit csodálkozni, hogy az íróemberek többsége nálunk alapvetően baloldali érzelmű, szerintem a művészek között gyakrabb az ilyen, illetve a középutas, mint a konzervativ, hisz a művészet eleve újító tevékenység, míg a konzervativizmus inkább megörző..

Node túl messzire mentem a lényeg az, hogy nálunk valódi jobboldali gondolkodás, írás, sajtó szerintem a konzervatorium és hasonló orgánumok megjelenése óta kezd csak kialakulni, a konzervativ hagyomán ugyanis ell lett vágva a környéken és csak most van visszatérőben, sajna a fidesz volt a legserényebb lakájmédia kiépítésben, nem is nagyon tűrt meg különvéleményt vagy valódi konzervativizmust a térfelén, míg a baloldalnak, kapóra jött, hogy az alkotó értemiség inkább a fidesztől távol álló (és ettől egyből baloldalinak címkézett) médiát kapta meg, megtűrte azt, sőt büszkén a sajátjának mondta, születtek is talán hibás kompromisszumok, de biztosra veszem, hogy a blog szerzője, és sok más baloldalinak gondolt, vagy mondott értelmiségi nem haszonélvezője, inkább elszenvedője volt ezeknek.. Kicsit hosszúra sikerült, remélem azért érthető, ez a szedett-vedett lelet..

A radikális gitt és balettkör koncepciózus politikai mondanivalójáról pedig itt van egy humoros, de halálosan komoly írás, ajánlom figyelmetekbe:
holdrablo.blog.hu/2009/06/15/macbetyar

tibor2 · http://e-karpatalja.blog.hu 2009.06.25. 14:34:48

Szerény műveltségemmel hozzászólva nem tetszik nekem a Jobbikban, hogy konzervatívok és sokat jönnek a vallással az alapító levelükben( itt hozzáteszem, hogy az ember magában higgyen, ne mások által kitalált személyekben, természetfeletti erőkben). De viszont a kommunizmus maradványait fel kell számolni és olyan emberek akik akkor is hatalmon voltak és "most is" nem valók a parlamentbe. Egy ismerősöm azt mondta, hogy a politika az öregek és az üzletemberek dolga, de szerintem nem így van, mert a mi jövőnkről, a fiatalság jövőjéről döntenek a bársonyszékeikben. A mostani politizálók már annyi mindent ellopnak, privatizálnak és úgy módosítják a törvényeket, hogy ha mi fiatalok már odakerülünk még vissza sem tudjuk. De csodálom a Jobbik cigánybűnözés elleni politikáját. Igaz van köztük rendes is, ismerek nem egyet, de túlnyomó többségben vannak, akik nem dolgoznak, becsapják az embereket, lopnak, csoportosan a pénzükért megverik a fiatalokat és még sorolhatnám. A zsidókkal kapcsolatban meg belegondolhatnánk, hogy nekik csak a pénz és a hatalom számít és ezért bárkit képesek becsapni. Sőt ők azok, akik tényleg leginkább a rokoni szálakon keresztül nyomják be egymást bizonyos hatalmi pozíciókba. Egy tisztességes állam érdekében tényleg elsősorban a bűnözést kell csökkenteni és esélyegyenlőséget adni mindenkinek az előrejutásban.
Bár a Jobbik konzervatív és vallásos én pedig fiatal létemre a gyökeres változtatásokban hiszek ez kevés ellenérvként szolgálna, hogy ha NE LENNE JOBB( ami nem konzervatív és vallásos, de ugyanezeket képviseli) ne rájuk szavaznék.

rainy_day_coffee 2009.06.25. 15:49:06

Tibike, ha legkozelebb radtor a kozlesi vagy, legy tekintettel a szereny muveltsegedre, es inkabb hallgass. Melyen.
Nagyon melyen.

tibor2 · http://e-karpatalja.blog.hu 2009.06.25. 17:23:23

@rainy_day_coffee: Nem fogok hallgatni! Nem vagyok fasiszta ám kiállok egy szebb jövőért folytatott harcban.

BDK · http://ungparty.net/ 2009.06.25. 17:35:57

tibor2, ha ilyen hozzászólásokkal állsz ki, akkor az a jövő garantáltan nem lesz szebb. rasszista és antiszemita nézeteidet pedig fejtsd ki a saját blogodban, ha gusztusod úgy diktálja, mert ha itt még egyszer elkezdesz cigányozni és zsidózni, úgy kitiltalak, mint a pinty.

rainy_day_coffee 2009.06.25. 17:54:25

Tibor, komolyan, azt se tudod, mirol beszelsz... Tudod, az a helyzet, hogy ha idosebb lennel, arra sem vennem a faradtsagot, hogy felrojam neked, milyen buta vagy. Remelem azonban, hogy fejlodokepes vagy, es remelhetoleg rovid ido mulva, ha majd ujraolvasod fenti hozzaszolasodat, melyen elszegyelled magad. Mert van miert.

tibor2 · http://e-karpatalja.blog.hu 2009.06.25. 18:37:13

Nem vagyok rasszista, ha mégegyszer valaki annak nevez én sértődöm meg. Nem azt mondom, hogy gázkamrákba kell zárni őket, hanem törvényes úton egy picit jobban a körmükre nézni a zűrösebbeknek mindkét etnikum/nép közül.
De mivan azokkal, akik már a tizenegyedik gyermeket fogják szülni, mert adják rá a gyerektartási pénzt? A többi pulya meg meztelenül szaladgál reggeltől estig az utcán, lepisilik mások kapuját vagy ha nagyobb inger tör rájuk azt simán megoldják az útpatkán. És ez csak személyes tapasztalat, amit az én utcámban élő egyetlen roma család visz véghez.

BDK · http://ungparty.net/ 2009.06.25. 19:36:14

akkor, ha jól értem, egyetlen roma családdal van bajod, mégis "a cigányokról" beszélsz - pont ezt hívják rasszizmusnak.

BDK · http://ungparty.net/ 2009.06.25. 19:39:47

és kérlek, sértődj meg és hanyagold a blogomat.

Dorothy*** 2009.06.25. 20:16:23

@tibor2:
Nézd Tibor ,téged nagyon megvezettek.
Gyakorlatilag minden szavad tudnám cáfolni az „a”-t és „és”-t leszámítva, de ennyi energiát nem feccolnék a kérdésbe.
Elég lesz ez az egy:
Zsidó vagyok, de cseppet sem hat meg a pénz vagy hatalom, sőt bizonyos léptéken túl taszít.
Ami számít: a lányom mosolya, a barátaim társasága, a családom szeretete, a szerelem illata, a munkám öröme, az eget épp most rajzoló szivárvány íve és a teraszomon nyíló hibiszkusz virága.
És nem szoktam másokat becsapni.
Hibás az elméleted, de el kell ismerni: nálad is hatékony volt az agymosás..

verecz 2009.06.26. 11:08:15

tipúsos bunkó gondolkozás: cigányok lopnak , zsidók csalnak, négerek büdösek.

soha becsületesebb kereskedőt, mint Zéman bácsi, anyámnak utánaszaladt, ha véletlenül nála hagyta az aprót a pultnál. amikor pedig behúzott az örvény, cigány osztálytársam mentett ki a Latorcából. apám hálából akart venni neki egy biciklit. azt mondta, inkább a testvérének kellene valami kinőtt ruha.

na négert még nem szagoltam, de a buszon, villamoson élvezhetsz bármikor büdös fehéreket.

2009.06.26. 12:01:50

az előítélet egyfajta tapasztalat, bár kétségetlenül van negatív konnotációja. szvsz akkor van gond, ha gyűlölettel párosul. van nagyon jó zsidó barátom, volt cigány cspattársam, soha nem gondolkodtam azon, hogy ők származásuk miatt szarszemétemberek. sőt, általánosban volt néger osztálytársam, rendszerint együtt mentünk bringázni, és valóban, nem emlékszem, hogy büdös lett volna. persze ennek már 12 éve, akkor még nem voltam rasszista.

de ha azt mondom, hogy a cigányság az elkövetkezőkben komoly társadalmi feszültésgeket fog okozni, akkor már egyből hivatalosan is rasszistává válok. sőt, a cigányok között az egyéb etnikumokhoz képest magasnak gondolom a bűnelkövetők számát. ez magánvélemyén, mive ilyen rendőrségi statisztika nem létezhet. viszont ez már izomrasszizmus. és nem is ez a legnagyobb gond, hanem az, hogy 1-2 polkorrekt gyorstalapalón átgyömöszölt helyi roma vezetőn kívül nincs megbélyegzés a cigányság körében, nem vetik ki maguk közül a vállalhatatlan elemeket.

de az lesz a legjobb, ha iványi lelkész uart követve mea culpázunk a cigányság felé, akkor majd minden megoldódik.

és még egy megjegyzés, és ezzel abbahagyom a kedélyek borzolását: miért nem előítélet az, hogy én, mint jobbik szavazó rasszista, és antiszemita vagyok? hol van az egyenes beszéd, és hol az antiszemitzmus határa? miért rasszizmus felvonulni, egy rettegésben élő faluban? miért kell kiforgatni szlogeneket? miért nem leht a pozitív üzenetet megtalálni abban, hogy Magyarország a magyaroké? Mért kell vért izzadva negatívumot belevinni ebbe? Én ugyanis úgy értelmezem, hogy szolgálja ez az ország azokat, akik felépítik, adójukból fenntartják, és arra használják, amire való: élni, gyerket nevelni benne. Magyar az, aki annak vallja magát. Mért kell tüntetőleg mártírszerepet felvállalva embereknek kizárni ebből magkat, hogy utána elmondhassák: igen, én is áldozat vagyok. Miközben ezt belül rettenetsen élvezik.

kusza lett, hosszú lett, a munka úszik közben, de tényleg érdekelnek a válaszok.

BDK · http://ungparty.net/ 2009.06.26. 12:23:01

amit az elején elmondasz, azzal nekem személy szerint nincsen bajom. nem állítom, hogy a cigánykérdés nem létezik, és azt sem, hogy komoly társadalmi problémát jelent (és alighanem egyre komolyabbat fog jelenteni) az a tény, hogy ennek az etnikumnak az integrálása a társadalomba különböző jellegű akadályokba ütközik, s ezek között az első magának a cigányságnak a másfajta kultúrája. de a második akadály a többségi társadalom hozzáállásában rejlik, egyfelől hogy a szocializációt elősegíthető (hatalmi) erők évtizedek óta rosszul kezelik a problémát, másik pedig igenis a cigányellenesség, a rasszizmus. amely soha nem fog közelebb hozni semmilyen megoldást, csak rontani tud a helyzeten. EZT kellene belátnod és belátniuk mindazoknak, akik esetleg zsigerből nem rasszisták, mégis bedőlnek a Jobbik propagandájának - mert amit hsz-ed második felében kifejtesz, az - szerintem - már ebből a nagy-nagy tévedésedből ered, amelyről továbbra sem tudom eldönteni, hogy jóhiszemű naivitás-e vagy bűnös tudatlanság - netán egyszerűen álszentség, képmutatás.

A magyarság megvallásával pedig jelenleg éppen az a gond, hogy ha a Jobbik ideológiáját vallók verik a mellüket azzal, hogy magyarok, akkor jóérzésű ember inkább nem akar magyar lenni, nehogy velük azonosítsák. Ezért mondom és vallom, hogy a Jobbik ÉPPEN A MAGYARSÁGNAK teszi a legrosszabb szolgálatot, és nemcsak a cigány-ügynek árt, hanem a magyar ügynek is. Ezen gondolkozz el.

v. b. 2009.06.26. 12:25:55

A romakérdés nagyon kemény kérdés, és nagyon nehéz úgy beszélni róla, hogy vagy ne nevezzenek cigánybarát hülye buzinak, vagy rasszsistának valakit.
Nehéz népfaj annyi szent, s kár köntörfalazni: országtól függetlenül ugyanaz a probléma többségükkel: munkakarülők, a törvényt semmibe veszik, a higiéniával hadilábon állnak. Sajnos a többség ilyen, ami nyomós okot nyújt az általánosításhoz.
Másfelől viszont, pont a specifikumukból eredően, a legnagyobb gond, hogy elfutott mellettük a világ, ők leragadtak. Valahol a XIX. század szintjén. Nagyipari termelésben nem voltak járatosak, a rendszeres mezőgazdasági munka sem az ő reszortjuk volt. Rézművesség, kovácsmunka, cserekereskedelem, zenélés – ez az, amivel foglalkoztak. Mostanra mindez gyakorlatilag szükésgtelenné vált. A mai gyerek azt sem tudja, mi az a rézművesség, a traktorokat nem kell patkolni, még itt-ott vigéckednek, de nem hoz nagy jövedelmet, s ugyan mondjon legalább három olyan vendéglőt valaki kies pátriánkban, ahol cigányprímás húzza a talpalávalót.
Így tengődnek a társadalom peremén. S végeznek el olyan munkákat, amit "fehér" ember nemigen vállal magára (budipucolás, tyúkketrec pucolás stb.). Tehát egyfelől szídjuk a cigányt, másfelől kihasználjuk. A jelenlegi támogatási rendszer szerintem nem jó, sem Magyarországon, sem Ukrajnában. Ott szociális segélyekkel próbálják visszaszorítani a megélhetési bűnözést, ám táptalajt biztosítanak ez által a semmitevésre, itt olyan nincs, viszont gyereksegélyekkel ösztönzik – figyelembe véve szociális és gazdasági helyezetüket – a cigányság nem normális szaporodását. Az ilyen segélyezés azonban nem jó: közismert "csendélet", hogy miután koisztották a gyereknek járó oktatási-nevelési támogatást, miután kifizették tartozásaikat, a romatábor felkerekedik, hogy a legközelebbi kocsmában egy napon át "konyagot igyon, meg malbórót szíjjon". Hogy másnap ismét bevállaljanak minden alantas munkát egy kenyér áráért, vagy ellopják Aranka néni tyúkját, kihúzgálják Pista bácsi krumpliját. Szerintem csak egy megoldás lehet, ha a pénzek nem a felelőtlen szülőkhöz jutnak, hanem közvetlenül a gyereket támogatják. A megoldás csakis az oktatás, méghozzá – bármennyire tűnik ez nemtetszőnek Magyarországon – szegregált osztályokban. Iskolákat, napköziket, internátusokat kell létrehozni számukra, s akkor talán ezek a gyerekek átugornak másfélszáz év fejlődési szakaszt. Más megoldás nincs: nélkülünk soha nem tanulják meg a szorzótáblát, marad a jelenlegi, sokak által átkozott állapot. Hosszú menetelés lesz, de Mózes is 40 esztendeig vezette népét a pusztaságban, míg eljutottak a Kánanánba.
A zsidókról esetleg majd később.

tibor2 · http://e-karpatalja.blog.hu 2009.06.26. 12:44:05

Dobálóznak itt a rasszista jelzőkkel. Van egy cigány ismerősöm, együtt jártunk autóiskolába és egyszer nem hallottuk tőle azt, hogy roma, hanem mindig: "mi a cigányok" vagy más cigányoknak is "hé te cigány".
Felteszem a kérdést! Akkor már ő is rasszista?
Úgy vélem felfedezni több előítélet van önökben, mint bennem.

2009.06.26. 12:58:55

@BDK piréz: nem is kell különösebben átgondolnom. a szüleimen látom azt az enyhe fintort, amikor a jobbik szóba kerül. nevezzem viszolygásnak? látom, hogy sokan szalonképtelennek érzik, csak úgy gondolom, hogy ez egy mesterségesen generált valami. amikor az szdsz a liberalizmusról beszél (nem mintha liberális pártnak tartanám őket...), akkor én vigyorogva megjegyzem, hogy na, akkor én nem vagyok liberális. 50-50. és szerintem nem a jobbik ideológiája a riasztó, hanem a radikalizmusa. de engem is megszólítottak ezzel a radikalizmussal, mert aláírásgyűjtéssel már nem sokra lehet itt menni, legalábbis ezt érzik sokan. ha már nem lesz rá szükség, nem lesznek radikálisak. egyébként, ahány helyi jobbikost, jobbik vezetőt ismerek, mind családos, dolgozó, rendes emberek. és nem kopasznácibakancsosok. sőt, két helyi jobbik elnököt ismerek, mindkettő fiatal családanya. ezt csal azért írtam le, mert oly sok vita, eszmecsere után még mindig nem látom a jobbik ordas mivoltát.

2009.06.26. 13:10:19

@BDK piréz: ja, és hogy miből fakad, hogy "bedőltem" a jobbiknak? Nevezzük józan, átgondolt belátásnak:)

a rasszizmus biztosan szerepet játszik abban, hogy szinte lehetetlen az integrációjuk. kérdés, hogy ebben ki a hibás? én,a ki már most féltem a lányomat, vagy akitől féltem? nem mindegy.

2009.06.26. 13:25:32

@tibor2: minden bántás nélkül: ha megértésre vágyom, este odabújok a nejemhez, és azt mondom: Kincsem, ma fárasztó napom volt. és ő megért.

ide nem ezért írok/írtam.

BDK · http://ungparty.net/ 2009.06.26. 15:39:47

azt hiszem, továbbra is erős illúziókban ringatod magad a szélsőjobb természetét illetően. a nyilasok is rendes házmesterek voltak, a nácik is jó családapák.
a rasszista és antiszemita eszméktől egyenes út vezet a gázkamrákig. ezeknek az eszméknek a nevében képtelenség másként "megoldani" a kérdést, hiszen nem integrálás, hanem kirekesztés, megfélemlítés, elüldözés és végső soron megsemmisítés révén gondolják rendezni a problémát. és hadd ismételjem meg utoljára: a radikális szélsőjobb nem a zsidókra és cigányokra nézve, hanem éppen a magyarokra nézve veszélyes, a csatlakozókat kollektív bűnre, az elnézőket cinkosságra, a másként gondolkodókat pedig a nemzettől való elfordulásra kárhoztatják. ez a lényeg. sajnálom, hogy ebből semmit sem akarsz megérteni - vagy inkább (önigazolásul?) úgy teszel, mintha nem értenéd.

nekem nincs több szavam ehhez a vitához.

mate04 2009.06.28. 02:38:51

Kárpátaljai magyar vagyok, és szégyenlem magam, hogy ennyien véditek az MSZP-t meg az SZDSZ-t. Ne haragudjatok, nézzetek már körül, Románia, Szerbia, Szlovákia, Ukrajna nap mint nap megaláznak, mert magyar vagyok, lehet, hogy otthon Magyarországban másként megy a helyzet, de ha ezek rohadt komcsik maradnak még, így jártok ti is csak a cigányok fognak megalázni.
Ameddig nem lesz egy Horty Miklós féle kormány Magyarországon addig nem lesz változás, kell, hogy újra büszkeségünk legyen, ne alázkodjunk meg. És ha végre a Jobbik lenne a kormányon -nem azért, mert szimpatizálok a nacionalizmussal- csak ők legalább mutatnak valamit, a többi párt még arra sem képes, kell hogy újra féljenek tőlünk és soha többé nem fognak megalázni.

Dr. Zoidberg 2009.06.28. 05:04:24

Kiábrándító, mikor a honfitársak elhiszik, hogy a jobbik mögött tényleg erkölcsi vagy szellemi nagyság van, nem pedig egy tömegigényre kitermelődött első zsigeri megoldásként keletkezett lufi, mely belül tökéletesen üres. Könyörgöm 100 évvel ezelőtti eszmékhez kellett visszanyúlniuk meg Szent Istvánhoz, hogy úgy tűnjön, van ideolóigáuk...

A másik amit nem értek, hogy, hogy nem lehet látni, hogy nyíltan fölvállalják a kirekesztő eszméket, amik a történelem során már öltek, és mondhatjuk, hogy nem lesz itt auswitz, de ha 10-20-30 éven keresztül európa ilyen vak és érzéketlen a múltra, akkor simán.

Miért hiszi el bárki, hogy ez az inkompetens, agressziv és igencsak necces eszmékkel kokkettáló párt fogja elhozni az új kánaánt? Ki fogtok ábrándulni belőlük, amint hatalomra kerülnek.

tibor, szorgalmas azért dőltetek be, mert mégha a cigányságot is látjátok a legégetőbb problémának a magyar közéletben (problémának probléma, de most éppenhogy a másik véggel az elittel kéne foglalkozni, a jobbik ezt is el tudja kerülni a cigányozással, könnyebben levadászható bünbak, mint egy-két korrupt politikus), szóval mégha az is a legnagyobb problémam, ha szerintetek a baj kizárólag magukban a cigányokban keresendők, és a cigányok kollektiv megdádázásával, a dolgok majd megoldodnak, akkor át vagytok verve önmagatok álltal főleg, némi propaganda segítségével.. Ez egy infantilis, tanulatlan, érzéketlen, önmentő állapot (mi magyarok semmiről se tehetünk, az szdsz (aka zsidók) meg a cigányok az oka mindennek.. körülbelül ez a jobbik retorikája, ha szerintetek ez húzza ki az országot a szarból, csak gratulálni tudok..)

Az pedig, hogy a tiborfélék kijelentik, hogy a cigányok így a zsidók meg amúgy, majd megsértődik, ha fölvilágosítják félművelt fejét, hogy ezt egyenes beszéddel rasszizmusnak szókás nevezni.. Hát szóval ez egyrész elképesztő, másrészt nevetséges.

De legalább most egymásra találnak azok, akik behúzzák az ikszet némi hízelgésre, meg a mantrára, hogy te nem vagy hibás csak a cigányok, zsidók áldozata, és legalább jól ekülönítető kissebségként lesznek jelen a politikai palettán.. Nem tudom ez jó e valamire, én sokkal jobban örülnék ha említett honfitársak nyitott szemmel járnának.

Szóljon hát megint egy klasszikus:
www.youtube.com/watch?v=V6XG9SuYuu0

És idéznék megint egy klasszikust:

Dr. Zoidberg 2009.06.28. 05:09:07

A szóljon és az idéznék opcionálisan felcserélhető.. :)

Dr. Zoidberg 2009.06.28. 05:14:06

na hamár elírtam menjen még1, bárezt gyanítom a tiborcok már nem fogják megérteni..

érdemes rákeresni a szövegre!

www.youtube.com/watch?v=8IoBx77SHiw

én meg nekik hiszek.

BDK · http://ungparty.net/ 2009.06.28. 10:03:29

Horthy??? (s ha már annyira tiszteled: illene helyesen írni a nevét!)
Azon tűnődöm csupán, hogy a Horthy-Magyarország állampolgárait ért totális és többszöri igen-igen súlyos megaláztatás (mind német, mind orosz, mind "magyar" - nyilasok - részről) a fent szóló torz történelmi emlékezetében hogyan válhatott kívánatossá. Valami nagy-nagy baj van itt a fejekben.

dixidixi 2009.06.28. 13:35:15

Egyszer a cigányvégen beszaladtam egy sörre a kocsmába. A kapuban hagytam lezáratlanul a biciklimet, rákötve két kapával. A biciklit ellopták, de a kapákat ott hagyták.
Szerintem nem fehér ember volt a tolvaj... - de vajon miért is gondolom ezt?...

BDK · http://ungparty.net/ 2009.06.28. 14:25:43

Egyszer nekem meg egy magyar osztálytársam ellopta a labdámat. Rémes ez a magyarbűnözés.

2009.06.28. 17:16:16

@Dr. Zoidberg: kiábrándító, hogy van 2% ostoba barom, aki elhiszi, hogy az szdsz nem egy idegen érdekeket szolgáló parazita förmedvény. Na, meggyőztelek? te sem engem. hogy mit tartok problémának, azt leírtam, ebből kiragadni, kiforgatni, hmm... aggályos.

Dr. Zoidberg 2009.06.29. 05:00:51

Tudom az szdsz is a zsidó világösszeesküvés része, és ők tenyésztették a cigányokat, hogy elüldözzék velük a magyarokat...
Túl sok gyűrűk urát néztek.. Az szdsz-el nem az a baj, hogy idegen érdekeket szolgál (ezen a mondaton mindig sírhatnékom támad), hanem, hogy leginkább a saját személyes érdekeiket sikerült kiszolgálniuk, a választoikét, meg az országét nem nagyon. Perzse hozzá kell tenni, hogy egyedül ők verték az asztalt évekig értelmes kezdeményezésekkel, csak nem tudták átverni őket, meg hitelesen képviselni, illetve szerintem tévedés a balliberális vonal amit fölvettek, de most meg is van érte a jutalmuk.

De hogy ők cion kinyújtott keze lennének, az csupán a szokásos antiszemita röfögés. iq 40 allatt hihető is annak aki fogékony az összeesküvésre, meg a mónika showra..

Egyébként a dolog amin vitázunk nem újkeletű:

"(S az álmosaknak, piszkosaknak,
Korcsoknak és cifrálkodóknak,
Félig-élőknek, habzó szájúaknak,
Magyarkodóknak, köd-evőknek,
Svábokból jött magyaroknak
Én nem vagyok magyar?)"

Kívánok a Jobbik tábornak, több Adyt, József Attilát, Radnótit olvasásra.. Ha megértik. És nem önfeledt zsidózásba törnek ki nevük hallatán. Ha véletlenül így lenne, az BDK-t fogja igazolni, miszerint valóban ők a magyar kultúrára a veszélyesebbek, és nem az szdsz.. Amúgy kit érdekel ma már az szdsz?

Félreértettél ha azt gondolod rájuk szavazok..

Dr. Zoidberg 2009.06.29. 05:42:28

Ja nem egyértelmű, a képregény főhőse Obama. :)

2009.06.29. 08:08:49

@Dr. Zoidberg: ha elolvasod még egyszer a saját hozzászólásod, majd az enyémet, akkor két dologra jöhetsz rá. az egyik, hogy érdemben semmit nem mondtam az szdsz-ről 2. nem értetted meg, hogy mit akartam kifejezni vonatkozó hozzászólásommal. de nincs ezzel gond. játsszuk azt, hogy én nem értem a Razglednicákat, te meg nem érted a reakciómat. és kiegyezünk egy döntetlenben. sőt, még azt is megígérem, hogy hanyagolni fogom ezt a blogot, persze ehhez az is kellene, hogy szerda környékén ne jusson senkinek eszébe a nickemmel kapcsolatban buta fasisztázni. mert akkor még évek múlva is elleszünk ezzel, pedig ez már rég nagyon parttalan.

Dr. Zoidberg 2009.06.29. 09:13:54

a döntetlen nem áll, de a beszélgetés abbahagyása igen.
és megértettem a hozzászólásod, csak sajna akike támogatsz véresen komolyan veszik ami szerinted csak irónia és tényleg nem sok köze van a valósághoz. ellentétben azzal, hogy a jobbik fasiszta eszmékkel kokettál, ami szerintem nehezen megcáfolható állítás.

támogatásukhoz pedig tényleg nem kell sok ész, de hát ugyan, hogy tudnék az egódon átverekdeve az rációdra hatni? így inkább meg se próbáltam.

2009.06.29. 11:30:49

@Dr. Zoidberg: megfogadtam, hogy nem szólok hozzá többet, de ez hatalmas!!:D

Szóval a lényeg: hagyjuk a döntetlent, természetesen a tiéd lehet a győzelem. Gratulálok!
:)))))))))))))

és hacsak valaki nem érez kínzó vágyat, hogy tizenhetedszer is lefasisztázzon, úgy minden jót, szerbusztok.

BDK · http://ungparty.net/ 2009.06.29. 12:04:12

Azért érdekes vagy te, szorgalmas. Beállsz a Jobbik mögé és csodálkozol, hogy ezek után nem tartanak a tolerancia bajnokának, idegenbarátnak, filoszemitának, antifasisztának - hanem ellenkezőleg.
Hát csak vállald, hogy egy nyilas-egyenruhában masírozó alakulatot létrehozó, nyíltan antiszemita és rasszista nézeteket valló pártra adtad a voksodat, és ne csodálkozz, ha annak hiszünk, aminek ez alapján vélhető vagy. Aki beáll a kupiba, ne lepődjön meg, ha lekurvázzák.

wanted3 · http://antiartur.blog.hu/ 2009.06.29. 17:24:35

Én a vitához ennyit tudnék szólni, egy roma blogját: baloghartur.blog.hu
Szerintem szánalmas egy oldal.

dixidixi 2009.06.30. 08:51:42

Nem az volt a baj, hogy némelyek a jobbikra szavaztak, hanem hogy sokan meg nem szavaztak másra...
Az ő hibásságukat mikor és hol fogjátok kivesézni?

Dr. Zoidberg 2009.07.01. 12:10:53

szorgalmas: nem pácolódom győzelmi mámorban, nem is nagyon vágyom rá, bár ismerek olyanokat akiket szinte csak ez hajt.. fidesz kemény mag meg ilyenek.. de hagyjuk is..

wanted3: az a blog vagy szimpla provokáció, vagy egy szerencsétlen próbálkozás, vagy pedig egyszerű hype... egyik sem túl mérvadó..

dixidixi: ég és föld. aki egyáltalán nem szavaz, az nem talál magának pártot és ez azért nem olyan elképesztő, mint, hogy valaki 2009-ben a regnáló elitet náci rezesbandára cserélné..
Számítástechnia. Megbízható használt notebook felújítása: webáruházból használt laptop vásárlás garanciával - Első kulcsszó: szerviz budapest.
süti beállítások módosítása