balla d. károly webnaplója nagy archívummal és nem túl szapora frissítésekkel | seo 2020: infra ClO2

>BDK FŐBLOG | | >Kicsoda Balla D. Károly? | | >Balla D. Károly ÉLETRAJZ | | >BDK KÖNYVEI | | >Egy piréz Kárpátalján | | >Balládium | | >Berniczky Éva | | TOVÁBBI FONTOS OLDALAIM > >
  

Balla D. Károly blogfő

  

Balla D. Károj: ÚJ BLOG elipszilon nélkül

  

Balla D. Károj első ly nélkül

  

BDK Balládium Blog

 

Balla D. Károly honlapjai

 

Mit kell tudni Kárpátaljáról?

 

Kik a pirézek, hol élnek? műhely

 

Kárpáty VIP PR cikkek

 

Első Google-helyre kerülés

 

weblap.org/google-helyezes-javitas/ X

 

Lapok színei a francia kártyában

 

PR-cikk beküldés: Seo tanácsadás

 

Linképítő Google-Seo

Google weblap optimalizálás, honlap seo

 

Optimalizált honlapok, SEO BP

 

Honlap seo optimalizálás


bdk blog archívum | BALLA D. KÁROLY WEBNAPLÓJA | + pr cikkek

Orbán ígér és megoszt

2009. március 28. - BDK

Orbán Viktor Ungváron - kettős állampolgárság

orbán viktor ungváronÉrdemes volt egy hónapot késnie a KMKSZ-nek azzal, hogy megünnepelje fennállásának 20. évfordulóját, mert most aztán azt hallhatta a tagság Ungváron Orbán Viktortól, amit hallani akart. Hogy a kettős állampolgárság megígérésével a vágyálmok világába ringatja a kárpátaljai magyarságot (amelyből majd újra fájdalmas lesz felébredni), az a kisebbik baj. Magára vessen, aki hisz neki. A nagyobbik az, hogy  - akárcsak odahaza - meg is osztja a magyarokat: "Orbán a hallgatóságának megígérte, hogy amint a Fidesz megkapja a lehetőséget az anyaországi magyarok és a kárpátaljai magyarok közötti kapcsolatok újraépítésére, akkor ezt a munkát a nemzeti elkötelezettségű magyarok, vagyis a KMKSZ segítségével végzi majd el." Ezek szerint aki kívül van a KMKSZ-en, az nem nemzeti elkötelezettségű, és alighanem nem is magyar. Köszönöm, Viktor.  Jól vigyáztál arra, nehogy véletlenül megkedveljelek most, amikor a szocialisták épp a veszett fejsze nyelét cseszik el.

________________

Frissítés: 2010-ben a Fidesz-KDNP megnyerte a választásokat és elindult a visszahonosítás. A virtuális magyar állampolgárok száma azóta is növekszik, és mindez ugyan nem kevés ellentmondással és sok visszaéléssel jár, összességében pozitívan értékelhető, különösen az ukrajnai polgárháborús viszonyok közepette.

 

Álmodj zenét - 30

Hogy napra pontosan mikor jelent meg, nem tudom, ám bizonyíthatóan éppen ma van 30 éve annak, hogy a Kárpáti Kiadó illetékese imprimálta első könyvemet, amelynek impresszumában ez szerepel: Подписано к печати 27. 3. 79. (Azaz „nyomtatásba aláírva” 1979. március 27-én.) Az akkori nyomdai átfutási időket ismerve úgy gondolom, a verseskötet leghamarább nyáron kerülhetett kereskedelmi forgalomba az akkor szokványosnak mondható 1500 példányban (egy röpke év leforgása alatt el is fogyott). Az Álmodj zenét megjelenése nagyban hozzájárult ahhoz, hogy életemet radikálisan megváltoztattam: hét befejezett szemeszter után otthagytam az egyetemet (fizikát hallgattam) azzal, hogy majd inkább magyar szakra fogok felvételizni, és a munkahelyemtől is megváltam (technológia labor az egyetem keretében), mert inkább humán területen kívántam elhelyezkedni. Egyszersmind az is tudatosult bennem, hogy a versírást, amit addig játékból, hobbiból űztem, illene komolyabban vennem. Talán az életemet is érdemes rátenni az irodalomra.
Tovább

mese.tv kakaóbiztos laptopra

Hogy a kicsinyek fogják-e nézni a mese tévét kakaóbiztos notebookjaikon, azt nem tudom (remélem, igen), de hogy a szülők-nagyszülők halálra nosztalgiázhatják magukat a monitor előtt, az bizonyos: itt a mese.tv az összes kedvenc magyar rajzfilmsorozatunk sok-sok epizódjával: Mézga család, Frakk, Kukori és Kotkoda, Doktor Bubó elevenedik meg a képernyőn Lehet válogatni, sóhajtozni, emlékezni - és nagyokat kacagni. Éljen, éljen, háromszoros hurrá. Katt ide gyorsan:

mese.tv

Ha a mesekedvelőket tömeges sms-ben akarnád értesíteni erről a hírről, használd ezt a szolgáltatást:

Gyurcsány átbucskázik

2006. szeptember 21-én ezeket írtam akkori internetes naplómban Gyurcsány Ferencről:

"Nem látja, hogy most az ő személye az egyetlen igazi akadálya a megbékélésnek? Le kellene mondania, hátra kellene lépnie, akkor is, ha mindenki tudja, hogy nincs a kormányzásra igazán alkalmas ember. Ám most már ő sem alkalmas, mert elvesztette a bizalmat. ... Gyurcsány Ferenc elvesztette a neki szurkoló, vele szolidáris milliók szimpátiáját. Amit nagyon rövid idő alatt szerzett meg, de még rövidebb idő alatt el is vesztette. Ez a válság lényege, hogy már nem lehet őt szeretni, csak csöndes rezignációval figyelni, hogyan válik semmivé mindaz, amit felépíteni látszott."
Tovább

A Főiskola könyvei

Már puszta látványában is figyelemre méltó a II. Rákóczi Ferenc Kárpátaljai Magyar Főiskola kiadói műhelyéből 2008-ban kikerült azon könyvek sorozata, amelynek jónáhány darabját minapi látogatása során Csernicskó István hozta magával és adta át. Tanulmány- és interjúkötet, monográfia, időszaki tudományos gyűjtemény egyaránt akad a kétség kívül értékes munkák között. A teljesítmény akkor is tiszteletet érdemlő, ha tudni lehet, hogy olyik kiadvány megjelenését nem is egy, hanem több kutatói és kiadói pályázat tette lehetővé, s némely esetben a szerkesztői-szöveggondozói munka némi kívánnivalót is hagy maga után. A főiskola tudományos műhelye mellett illesse dicséret a könyvek kivitelezőjét, a PoliPrint kiadót is. Sajnálatos azonban, hogy ezeknek a kiadványoknak nemhogy az ismertetőjét, de még puszta felsorolását is hiába keressük a beregszászi főiskola honlapján.

Tovább
Számítástechnia. Megbízható használt notebook felújítása: webáruházból használt laptop vásárlás garanciával - Első kulcsszó: szerviz budapest.
süti beállítások módosítása