balla d. károly webnaplója nagy archívummal és nem túl szapora frissítésekkel | seo 2020: infra ClO2

>BDK FŐBLOG | | >Kicsoda Balla D. Károly? | | >Balla D. Károly ÉLETRAJZ | | >BDK KÖNYVEI | | >Egy piréz Kárpátalján | | >Balládium | | >Berniczky Éva | | TOVÁBBI FONTOS OLDALAIM > >
  

Balla D. Károly blogfő

  

Balla D. Károj: ÚJ BLOG elipszilon nélkül

  

Balla D. Károj első ly nélkül

  

BDK Balládium Blog

 

Balla D. Károly honlapjai

 

Mit kell tudni Kárpátaljáról?

 

Kik a pirézek, hol élnek? műhely

 

Kárpáty VIP PR cikkek

 

Első Google-helyre kerülés

 

weblap.org/google-helyezes-javitas/ X

 

Lapok színei a francia kártyában

 

PR-cikk beküldés: Seo tanácsadás

 

Linképítő Google-Seo

Google weblap optimalizálás, honlap seo

 

Optimalizált honlapok, SEO BP

 

Honlap seo optimalizálás


bdk blog archívum | BALLA D. KÁROLY WEBNAPLÓJA | + pr cikkek

Blog-gondok

2010. február 03. - BDK

Eléggé lehangolt tónusú bejegyzést helyezett el blogjában El Lobo - A farkas (azaz Bognár László, aki az utóbbi időben már nem használja jól bejáratott bloggernevét, ebből is látszik, hogy gondja van ezzel a megjelenési formával). Úgy találja, a webnaplók elterjedésével nem született új, más minőség a cybertérben,  hiszen "aligha más minőség, ha a spirálfüzetből a szöveg, a fotóalbumból a fotó, a magnóról, iPodról a hang netre költözik". Szerinte ma bloggerré vagy a "tisztes iparos" válhat szakmai szövegei révén, vagy "a virtuális Hyde Park hangos nyomoronca, akinek megbecsülése egyenesen arányos csiszolatlan hangja bődülésével, erejével." Sok ebben az igazság, és talán még több a keserűség. Felvetését azonban nem akarom sem elemezni, sem továbbgondolni - nekem a magam bloggerkedésével van gondom. Mégpedig a következő.

Nem véletlen, hogy erősen megfogyatkoztak bejegyzéseim. Ennek fő oka nem az, hogy az utóbbi időben kevesebb időt tudok számítógép előtt ülve tölteni, még csak nem is az, hogy életem kevésbé eseménydús, mint évekkel korábban. A fő ok az, hogy amiről és amit napi rendszerességgel írhatnék, nem érdekel eléggé ahhoz, hogy szükségesnek találjam lejegyzeni, illetve olyan problémák övezik az esetleg elmondandókat, amelyeket feszegetni már nincsen ingerenciám. Adhatna állandó témát például az ukrajnai politika és közélet. Erről azonban szinte soha nem írok, mint ahogy az időjárásról sem: olyan külső körülménynek tekintem, amelyre befolyásom nincsen, s amelyről azon túl, hogy megtanultam eredményesen védekezni ellene, ritkán van mondanivalóm. De írhatnék naponta a kárpátaljai magyarság ügyeiről is, erről viszont, úgy érzem, szinte mindent megírtam már, s ha van is mindig új és új ügy, arra az én régi véleményem tökéletesen ráillik, fölösleges hát bármit megismételnem. Elég nehéz lenne érdemben  szólni  a magyarországi helyzetről: bár ez valóban érdekel és foglalkoztat, itt (talán sokakkal együtt) olyan sajátos csapdahelyzetbe kerültem, amely sokkal inkább indokolja a hallgatást, mint a megszólalást. Lennének továbbá a napi gondok, a család és a magam ügyei - de már nincsen bennem különösebb késztetés arra, hogy magánéletemet kiteregessem a világnak. Marad tehát nagyjából az a szál, amelyet írói énem kiterjesztésének gondoltam: ti. hogy rendszeresen beszámolok alkotói munkámról, illetve közlöm műveimet. Itt meg az a helyzet, hogy a korábbinál sokkal kevesebbet dolgozom és publikálok, ebből a produktumomból egyfelől nehéz lenne intenzív blogolást összehozni, másfelől meg erős kétségeim vannak az olvasói érdeklődést illetően: egy hevenyészett politikai felcsattanás jóval nagyobb érdeklődést vált ki, mint a legveretesebb szonett, s ez, mitagadás, visszatart abban, hogy új szépirodalmi munkáimat itt rendszeresen közzétegyem. No és lennének, lehetnének még a játékok, az interakciók, az olvasóim és bloggertársaim sokaságát megmozgató projektek - de ezekhez meg fáradtnak, fásultnak érzem magam; ötleteim lennének is, de hiányzik az elszántságom ahhoz, hogy véghez is vigyem őket. Így aztán gyérülnek, rövidülnek a bejegyzések, és félő, hogy érdektelenednek is. A blogolás helyett mostanában inkább építgetem, komótosan webre viszem "a múltamat", most épp legutóbbi verseskötetem anyagát és a velem készült interjúkat rendezem weblapokká.

Mindez nem feltétlenül jelenti azt, hogy ezt a helyzetet állandónak, változtathatatlannak tekinteném. Bármikor előfordulhat, hogy felélénkül a blogtevékenységem - de azt sem tartom teljesen kizártnak, hogy bekövetkezik a pillanat, amikor az abbahagyás vagy hosszabb szüneteltetés mellett döntök. Hiszen a blogok útjai kifürkészhetetlenek.

A bejegyzés trackback címe:

https://bdk.blog.hu/api/trackback/id/tr791725416

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

rainy_day_coffee 2010.02.03. 17:05:19

A virtualis Hyde Park hangos nyomoronca? Itelni, elitelni egyszeru es buta dolog. Ez igy jol van, epp az lenne baj, ha maskent lenne. Nem a "blogter" valtozik, hanem a blogger. Korabban tobbet meseltel, es korabban tobbet meselt Lobo is, de ahogy mindenbe, ebbe is belefarad az ember. Valoszinuleg az a normalis ut, hogy a kezdeti lelkesedes utan az ember odajut, hogy mar nem ugy tekint elete minden apro mozzanatara, mint egy potencialis bejegyzesre. Folotted meg Farkas folott atcsapott ez a hullam, de mindig van friss ver, akinke van mondanivaloja, a vilagrol vagy a belmozgasairol is akar, aztan vagy akad olvasoja, vagy nem. Es ez igy szep, ez igy kerek.
Borongani igazan nincs miert. A sosem letezett minoseg nyomoroncok altal valo tonkeretelere hivatkozva nem irni meg olcso kifogaskereses. Az onsajnalat meg bun, meg ha edes is.

Bognár L · https://bognarstudio.hu/ 2010.02.03. 18:01:02

@rainy_day_coffee: Az igazság egyik kis darabja a te véleményed is lehet. Miért is ne?
BDK helyett nyilván nem mondok véleményt, de jómagam annyit azért mondanék, hogy én művészetről beszéltem írásomban, kapcsolódásokról - és így attól tartok, hogy az általad említett bélmozgásokról szóló önvallomások más kategóriát jelentenek.
Vagyis a blog művészi fokon (mégcsak nem is művészetként) kapcsolódásokat, mélységet, ismeretképzést és ismeretmegosztást is jelent - szemben a harsány, kioktató ordibálással (amelyhez ugyanolyan harsányan pro vagy kontra hozzárikácsolnak valakik). A hozzászólás és a hozzárikácsolás közötti különbségekbe most nem is mennék bele.
(Természetesen az önkifejezésnek is jelentős szerepe van - számos más dolog mellett).
De mondom, véleményedben lehet igazság is, ha nem is az egész...

sat. · http://sztandit.blogspot.com/ 2010.02.03. 18:28:30

1 nép, egy világ - élő s holt vár segítségre, +váltásra, s egy értelmes, az elit beleun, mer' maga nem képes változni?

dixidixi 2010.02.03. 18:29:37

A post tartalmától elvonatkoztatva én csak egy állásfoglalást szeretnék kérni a tekintetben, hogy a cybertér magyar kiejtéséül melyik a helyes: az újabban felkapott szájbertér, avagy a hagyományos kibertér?
Nekem pl. az utóbbi a szimpatikusabb, hiszen nem szájbernetikáról, hanem kibernetikáról beszélünk, úgy általában.

rainy_day_coffee 2010.02.03. 19:21:56

@Bognár L: A blog, blogiras onmagaban nem muveszet. Eszkoz, media. Ahogy a vaszonbol is lehet vitorla, abrakoszsak vagy epp egy kep alapja. Te a kultura felol kozelitettel ra, szvsz nagyon jol, emeszthetoen es elvezetesen. mas meg a belmozgas felol. Utobbinak ohatatlanul nagyobb lesz a latogatottsaga, mert a belmozgas tobb embert mozgat meg igy vagy ugy, mint a kultura.
Ezzel egyutt belmozgasrol blogot irni epp ugy lehet, szerencsere, mint muveszetrol. Az ember felnott, az ember szelektal. A net szepsege a (nagyon korlatos) szabadsagaban van. Ezt neked is latnod kell, vegul eleg sokat pepecseltel keresooptimalizalassal, egyedul, nagy cegekkel szemben. Belerikacsolva, mintegy, ha epp ugy.
A blogiro extrovertalt, a blogiro narcisztikus. Maskent nem irna. Minel muveszebb, annal inkabb. Ha nem lenne az, plusz egy meretes ego, hogy kepzelhetne, hogy barki (az edesanyjan kivul) kivancsi a velemenyere. Igy a blogiro sertodos. Sarkitok kozben ezerrel, oks? Blogironak nevtelenul beszolni nem nyomoroncsag, hanem alapveto emberi reflex. A tokeletes bunteny, mintegy, ha epp. Nevtelen beleugatok beleugatasan felhaborodni, veluk vitaba szallni viszont butasag. Mindettol frusztralodni, elkedvetlenedni, megsertodni es nem irni, majd a bunkokra mutogatni, oket okolni es nekik es csak nekik hagyni meg a netet - egy onmagat paranyit is muveszkent, a vilag megvaltojakent definialo ember szamara ez kudarc.
Szerintem.

Amugy meg, ha az ember nem ir, akkor nem ir, es nem magyarazza, hogy miert nem ir, hm, mert az meg mar iras...

Dorothy*** 2010.02.04. 01:02:31

Mindig is csodáltam azok bátorságát , akik egy hasonló oldal indításába fognak .
Hiszen nyilvánvaló, hogy hamarosan fellép a „kis herceg-rózsa” effektus , mikor is úgy érzed felelősséggel tartozol a „ rózsádért„.
Szintén bátorság kell ilyen magasra rakni a lécet .
Aztán bátorság kell ahhoz, hogy kimondd : „Most nincs kedvem írni.”
Mégis úgy hiszem , mivel ez a blog Rólad szól , a dolgoknak úgy kell történniük , ahogy neked a legjobb.
Az írás pedig maradjon egy speciális szelep , ahol a mindennapok kavarta füstöt betűkbe töltve megosztod velünk és mint minden füst az néha kellemesen homályossá teszi a körvonalakat vagy könnyessé a szemeket…

Makker Berci 2010.02.04. 10:20:32

Dixidixinek elvben feltétlenül igaza van: több okból is a kibertér a helyes, nem pedig a szájbertér (noha a nóta a szájbergyereket szólítja fel bocsánatkérésre). De egy ok ellene szól. A pesti zsargonban a "kíber" az az ávós, a nyomozó, a kormányőr. És ha a "kiber" hallatán valóban erre asszociálunk, akkor a kibertér nem más, mint a fejeseket vagy a zsarukat körülvevő térség. (Kossuth Lajos tér,az Árpád híd pesti hídfőjénél a Zsarupalota stb.) Vagy ez túl erőltetett így?

TaTa · http://www.tokaiandras.blogspot.com/ 2010.02.06. 07:12:02

@Makker Berci:

A "kíber" - hosszú í-vel hallottam Pesten mindig is - persze zsarut is jelent.

Ezt űbereljétek, kíberek!

BDK · http://ungparty.net/ 2010.02.06. 09:51:20

áthidaló megoldás: ejtsük ciberének.

egysegelem 2010.02.07. 07:37:49

Azert en ezekutan es hetente legalabb egyszer idenezek es atolvasom amit irtal. Sot valamelyik nap talaltam ra a Pilinszky szonett bejegyzesre, es nagyon tetszett.
Számítástechnia. Megbízható használt notebook felújítása: webáruházból használt laptop vásárlás garanciával - Első kulcsszó: szerviz budapest.
süti beállítások módosítása