balla d. károly webnaplója nagy archívummal és nem túl szapora frissítésekkel | seo 2020: infra ClO2

>BDK FŐBLOG | | >Kicsoda Balla D. Károly? | | >Balla D. Károly ÉLETRAJZ | | >BDK KÖNYVEI | | >Egy piréz Kárpátalján | | >Balládium | | >Berniczky Éva | | TOVÁBBI FONTOS OLDALAIM > >
  

Balla D. Károly blogfő

  

Balla D. Károj: ÚJ BLOG elipszilon nélkül

  

Balla D. Károj első ly nélkül

  

BDK Balládium Blog

 

Balla D. Károly honlapjai

 

Mit kell tudni Kárpátaljáról?

 

Kik a pirézek, hol élnek? műhely

 

Kárpáty VIP PR cikkek

 

Első Google-helyre kerülés

 

weblap.org/google-helyezes-javitas/ X

 

Lapok színei a francia kártyában

 

PR-cikk beküldés: Seo tanácsadás

 

Linképítő Google-Seo

Google weblap optimalizálás, honlap seo

 

Optimalizált honlapok, SEO BP

 

Honlap seo optimalizálás


bdk blog archívum | BALLA D. KÁROLY WEBNAPLÓJA | + pr cikkek

Ukrán parlament, Anonymous Hungary Budapest

2012. május 25. - BDK

Kulturált elvi vita az ukrán törvényhozásban az új nyelvtörvényről:

(a videót már törölték)

Vége a szabad internetnek?

Ukrajnában korlátozzák az internethasználatot, egyes weboldalak nem érhetők el. 2017-ben jellemzően oroszországi közösségi honlapokat és egy keresőszájtot blokkoltak Ukrajna elnökének közvetlen utasítására az internet szolgáltatók. A tilalom minden lakossági és közületi felhasználó számára érvényes.Tovább: Ukrajnában korlátozzák az internetet - weboldalak elérhetőségét

Más.

Budapest - Anonymous Hungary

Február 11-én tart demonstrációt az Occupy Budapest és az Anonymous Hungary más szimpatizáns szervezetekkel karöltve az ACTA törvény ellen.

De nézzük meg, hogy mit is takar ez a nemzetközi felháborodást keltő ACTA! Hivatalos megnevezése: Hamisítás elleni kereskedelmi megállapodás (Anti-Counterfeiting Trade Agreement).
A névtelenek nevében

A névtelenek nevében

2012. január 26-án az Európai Unió és – Románián, Németországon, Hollandián, Cipruson, Szlovákián és Észtországon kívül, amelyek aláírását még eljárási okok késleltetik – tagállamai, köztük Magyarország is aláírta a megállapodást Tokióban. Az Európai Unió aláírása mellett az egyes tagállamok aláírására azért van szükség, mert az ACTA olyan előírásokat is tartalmaz, amelyek a nem harmonizált, azaz tagállami hatáskörbe tartozó büntető politikát is érintik.

Miközben a világ a SOPA és PIPA törvények (szintén internet cenzúra, megfigyelés) miatti felháborodásra figyelt az EU és Japán képviselői szép csendben aláírtak az említett két törvénynél is sokkal veszélyesebb egyezményt.

Az ACTA a fentiekkel szemben ,egy nemzetközi megállapodás, amely hivatalosan azt a célt szolgálja, hogy az interneten terjedő kalóztartalmakkal szemben a hatékony fellépést tudjanak megvalósítani. Az ACTA hasonló az Interpolhoz, amely a különböző országok közti, a határokon átívelő nyomozást segítő rendőrségi együttműködés, de amíg az Interpol nem sérti a tagországok polgárainak jogait és nem figyelik meg az összes állampolgár hétköznapi tevékenységeit, az ACTA más természetű.

Az ACTA nevében monitorozhatják (figyelhetik, menthetik) az internetezők adatforgalmát. Az új rendszer révén, az internet feletti ellenőrzés az állami hatóságok felügyelete alá kerül!

Illegális tartalmak, melyek alapján eljárás indítható

Az egyezmény általában hamisított tartalmakról beszél, ez is elősegíti, hogy az illetékes hatóságok szabadon értelmezzék, mi az, amit illegálisnak találnak. Ha szerzői jogokat sértő tartalmakról beszélünk, akkor illegálisnak minősül az is, ha valaki másnak a fotóját lementi a gépére, hiszen nem az övé. Ha egy olyan videót ment le valaki, vagy publikál, oszt meg másokkal, ami nem az övé, az is illegális. Ha egy filmet tölt le valaki, illegális. Ha egy mp3-as fájlban átküld valaki egy zenét egy barátjának, illegális. Ha nem vásárolta meg a zene felhasználói jogát, akkor duplán illegális.

Magyar részről szintén teljes titokban tartással,mint a többi országban (egyedül a lengyel miniszterelnök jelentette be előre az aláírást) Orbán Viktor miniszterelnök 5/2012. (I. 20.) határozatában, bármiféle előzetes társadalmi vita nélkül rendelte el a szerződés aláírását, de még az országgyűlésnek is el kell fogadnia a csatlakozásról szóló törvényt.

Az ACTA az első globális hatósági ellenőrzési rendszer, amely kiterjed az internetezők adatforgalmának monitorozására.

Fontos megemlíteni, hogy az Európai Parlamentnek az ACTA ügyében illetékes szóvivője lemondott a posztjáról. Mint indoklásában kifejtette: „ennek a megállapodásnak súlyos következményei lesznek a polgáraink mindennapjaira, mégis, minden úgy zajlik, hogy az Európai Parlamentnek semmi beleszólása — nem veszek részt ebben a színjátékban”.

Ellenben Lengyelország előre bejelentette az ACTA ratifikálását, melynek hatására tüntetők ezrei lepték el a lengyel városok tereit. Miután több napig demonstrált a sok ezer fős tömeg, a kormány engedett a népakaratnak. Lengyelország visszalépett. A miniszterelnök Donald Trusk így nyilatkozott: „A politikában, ha valaki nem koncentrál maximálisan, kap a fejére – mint én az ACTA ügyében, vagy a gyógyszerfinanszírozás kérdésében. És jogosan.”

Az ACTA – azaz az internetes kalózkodás elleni nemzetközi törvény – akkora ellenállást váltott ki a lengyel társadalomban, hogy a parlamenti ratifikációt Tusknak el kellett halasztania. Lengyelországban hetek óta országszerte mindenütt hatalmas és viharos tüntetések zajlanak a jogszabály ellen, a demonstrálók az internet szabadságát vélik veszélyben, feltörték a miniszterelnök honlapját is, ahol egy Jaruzelskinek öltözött Barbara nevű hölgy volt látható órákon keresztül. Az Anonymous által hacker támadás ért több kormányzati honlapot is!

Budapest SAYS: STOP ACTA néven február 11-én 16 órakor kezdetét veszi a facebookon szerveződött demonstráció, mely a cikk írásakor már több mint 4000 főre duzzadt és a résztvevők száma folyamatosan növekszik.

A tüntetés helyszíne a Képviselői irodaház a Margit híd pesti hídfőjénél.

A szervezők kérik a megjelent szimpatizánsokat, hogy politikai hovatartozásukat és szélsőségeiket hagyják az otthonukban, ellenben transzparensekkel, zászlókkal, szórólapokkal kifejthetik a kormánynak a véleményüket az ACTA törvénnyel kapcsolatban.

Kérdésessé válik ugyanakkor, hogy a tüntetés milyen hatást fog elérni az ACTA törvényt ratifikáló magyar kormánynál. A szervezők elképzelése szerint folyamatos demonstrációkkal fognak kitartani addig a pontig, amíg a kormány egy hivatalos állásfoglalással elő nem áll és színt nem vall a magyar köztársaság állampolgárai előtt az ACTA törvény aláírásának elhallgatásával kapcsolatban, illetve az attól való visszalépésének a lehetőségéről. Mi lesz, ha a miniszterelnök és a 2/3-a újra a hallgatás ködébe burkolózik? Nos, borítékolni lehet, hogy újabb és újabb tüntetések lesznek szerte az országban,valamint az Anonymous is célba fog találni a kormány érzékeny pontjainál.

Szimpatizáns és csatlakozó szervezetek: Occupy Pécs, Occupy Szeged, Occupy Székesfehérvár, Zöld Pók, Kalózpárt, Anonymous Operation Hungary, Lengyel-Magyar Két Jó Barát, ForradalomMost.

A hazai demonstrációk forgatókönyve

  • tüntetések Budapesten a rendszerváltás előtt #szamizdat

Budapesten 16 órától lesz a gyülekezés a Jászai Mari téren, a Képviselői irodaház előtt. A Rythms of Resistance Budapest dobosainak felvezetésével innen 16.30-kor vonulás a pesti rakparton, majd a Parlament előtt, egészen a Garibaldi utcáig. A Hamisítás Elleni Nemzeti Testület épülete (Garibaldi u. 2.) előtt beszédek és koncertek lesznek. A “City Rebel az A.C.T.A ellen!” keretében zenélni fog a No more gravity, a Bull Ball és a Down Rodeo Band. A szombati megmozdulásokra való felkészülés jegyében csütörtökön és pénteken 16 órától éjfélig transzparens és Guy Fawkes maszk készítő műhely a Sirály presszóban (1061 Bp, Király u. 50.).

Pécsett 18 órakor, a Széchenyi téren kezdődik a megmozdulás. Szegeden is 18 órától lesz tüntetés, a Móra Ferenc múzeum előtt (Roosevelt tér 1-3). Székesfehérváron 18 órától a Városház téren, az Országalmánál gyülekeznek a demonstráció résztvevői.

Ukrajna, Internet, Google, ACTA, adatforgalom, Anonymous, globális hatóság, határokon átívelő nyomozás, illegális tartalmak, internetes kalózkodás, Interpol, Jaruzelskinek öltözött Barbara nevű hölgy, monitoring

közpol, nyelv, politika, közblog, ukrán demokratikus-ellenzék. szabad internet, google ukrajnában, tartalom markating

A bejegyzés trackback címe:

https://bdk.blog.hu/api/trackback/id/tr664545258

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Számítástechnia. Megbízható használt notebook felújítása: webáruházból használt laptop vásárlás garanciával - Első kulcsszó: szerviz budapest.
süti beállítások módosítása