balla d. károly webnaplója nagy archívummal és nem túl szapora frissítésekkel | seo 2020: infra ClO2

>BDK FŐBLOG | | >Kicsoda Balla D. Károly? | | >Balla D. Károly ÉLETRAJZ | | >BDK KÖNYVEI | | >Egy piréz Kárpátalján | | >Balládium | | >Berniczky Éva | | TOVÁBBI FONTOS OLDALAIM > >
  

Balla D. Károly blogfő

  

Balla D. Károj: ÚJ BLOG elipszilon nélkül

  

Balla D. Károj első ly nélkül

  

BDK Balládium Blog

 

Balla D. Károly honlapjai

 

Mit kell tudni Kárpátaljáról?

 

Balla D. Károly írói oldal

 

Kárpáty VIP PR cikkek

 

Első Google-helyre kerülés

 

weblap.org/google-helyezes-javitas/ X

 

Infrafűtés - napenergia - seo pr cikk

 

PR-cikk: tartalommarketing

 

Linképítő Google-Seo

 

Google weblap optimalizálás, honlap seo

 

Optimalizált honlapok, SEO BP

 

Honlap seo optimalizálás


bdk blog bázis | BALLA D. KÁROLY WEBNAPLÓJA

2002. okt. 12.

2002. október 12. - BDK
Megjött a Mozgó Világtól Címkézett irodalom c. írásom korrektúrája. Úgy fest, valóban benne lesz a novemberi számban! Ennek most, tekintve a kisesszé előéletét, a szokásosnál is jobban örülök.

A Mozgóval hosszú ideje jó a kapcsolatom, 14 éve vagyok a szerzőjük, igaz, néha évekig nem hallattam magamról náluk. 88-ban Vitányi Iván jóvoltából ismertem meg Berkes Erzsébetet, P. Szűcs Júliát. Akkor Ivánnal együtt szerepeltünk a Beregi Ünnepi Héten, Vásárosnaményban, és volt olyan kedves, a rendezvény után felfuvarozott Budapestre. Kalandos utazás lett belőle, késő este indultunk, fogyóban volt a benzin, és akkoriban este 10 után Magyarországon bezártak a benzinkutak, Nyíregyházán és környékén egy sem akadt. A legközelebbi éjjel is nyitva tartó töltőállomás: Miskolcon. Elindultunk, de látszott, nem fogunk odaérni. Éjfél tájban Tiszaújvárosnál azt mondtam, talán tudnék segíteni. Ott éltek a rokonaink, sógorbátyám akkoriban taxizott, gondoltam, a kocsijában pár fölös liter benzin, a garázsában szívócső csak akad. Úgy is lett, kaptunk annyi üzemanyagot, amennyivel Miskolcig eljuthattunk. Első álmukból felvert rokonaim nekem legalább annyira örültek, mint Iván a benzinnek; meg is kávéztattak minket.

Az úton összebarátkoztunk, Iván másnapra a Tükörybe meghívott vacsorázni és találkozni Berkessel, P. Szűccsel. Nagyon kellemes este kerekedett belőle, a hölgyek alaposan kifagattak; máig tartó kölcsönös szimpátia alakult ki mindünk között; azt hiszem, bátran nevezhetem barátságnak is.

Nem sokkal később, 88 novemberében megjelent első és egyik legsikeresebb publicisztikai írásom a Mozgóban, a Peresztrojkácska, melyet később könyveimbe is felvettem. Alapos vihart kavartam vele, Veress Gábor, akkori beregszászi járási első titkár (mármint a SzKP-é) a szerencsére már 2 éve nyugdíjban lévő jó elvtársának, apámnak telefonált „kétségbeesve”, hogy lám, mit művelt a kedves fiacskája, miért nem tartja kurtább pórázon; engem a Behun János halálát követően a helyi megyei pártlapot vezető Szabó Béla hívatott azonnal (akkoriban a Kárpáti Igaz Szó félállású főmunkatársaként szerkesztettem az Új Hajtás irodalmi közleményeit, így Szabó mint beosztottját kért számon), alaposan megmosta a fejemet, arra akart kötelezni, írjak helyesbítő cikket, vonjam vissza rázósabb állításaimat. „Külföldi” lapban kiteregetni a hazai szennyest - főbenjáró bűnnek számított. Ám nekem már nagyon „fejembe szállt a dicsőség”, hallani sem akartam ilyesmiről, inkább felmondtam. Ezt akkor nem fogadták el, pár hónapig még dolgoztam. Az ellencikket ezután a beregszászi járási lap munkatársaival akarták megíratni (Veress nyomására), de ez sem jött össze, végül csupán belső használatra szánt, mérsékelt hangnemű elítélő írásos vélemények születtek. Nekem semmi bajom nem történt, 88-ban már azért más szelek jártak. Felteszem, hogy Veress sem csak azért szívóskodott, mert őt és szemléletét bíráltam, hanem mert ez a szemlélet akkor már „fent” is kínos lehetett, talán le is szóltak neki, hogy vagy a kádereit tartsa jobban kordában, vagy ne adjon okot arra, hogy külföldi lapokban bírálják. Szabó szemrehányásának is sarkaltos pontja volt, miért nem hazai lapban publikáltam. Közben meg a cikkemnek egyik fontos része épp arról szólt, hogyan nem jelent meg egy egy írásom az Igaz Szóban... No, bárhogy is, a közlemény megnövelte mind itthoni, mind magyarországi körökben az ázsiómat, az akkor szemléző folyóirat, a Látóhatár újraközölte a cikkemet. Megéreztem a közírás ízét-zamatát, és - ahogy az orvosok is figyelmeztetnek rá - már az első kóstolással rászoktam az igazmondás drogjára.

Repríz. Az eredetit lásd: 2002. október

A bejegyzés trackback címe:

https://bdk.blog.hu/api/trackback/id/tr15195655

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása