balla d. károly webnaplója nagy archívummal és nem túl szapora frissítésekkel | seo 2020: infra ClO2

>BDK FŐBLOG | | >Kicsoda Balla D. Károly? | | >Balla D. Károly ÉLETRAJZ | | >BDK KÖNYVEI | | >Egy piréz Kárpátalján | | >Balládium | | >Berniczky Éva | | TOVÁBBI FONTOS OLDALAIM > >
  

Balla D. Károly blogfő

  

Balla D. Károj: ÚJ BLOG elipszilon nélkül

  

Balla D. Károj első ly nélkül

  

BDK Balládium Blog

 

Balla D. Károly honlapjai

 

Mit kell tudni Kárpátaljáról?

 

Balla D. Károly írói oldal

 

Kárpáty VIP PR cikkek

 

Első Google-helyre kerülés

 

weblap.org/google-helyezes-javitas/ X

 

Infrafűtés - napenergia - seo pr cikk

 

PR-cikk: tartalommarketing

 

Linképítő Google-Seo

 

Google weblap optimalizálás, honlap seo

 

Optimalizált honlapok, SEO BP

 

Honlap seo optimalizálás


bdk blog bázis | BALLA D. KÁROLY WEBNAPLÓJA

Ha már az igazságról

2002. október 20. - BDK
(2002. okt. 20.) „Csak nem kívánjátok tőlem, hogy megfogalmazzam nemzeti, felekezeti és faji hovatartozásomat? Csak nem kívánjátok tőlem, hogy – identitásom legyen? Elárulom hát nektek: egyetlen identitásom van, az írásbeli identitás. (Eine sich selbst schreibende Identität.)” (Kertész Imre: Valaki más, Magvető, 1997 Budapest, 75. o.) (Idézi: Balogh Endre ITT - azóta magam is olvastam - 2007.)

*

Akármennyire is beosztóan veszem magamhoz (naponta 2-3 oldal), lassan a végére érek Bodor Ádám Sinistra körzetének. Ritka remek könyv. Külön élvezem minden mondatát, minden szituációját - és persze a roppant műgonddal felépített EGÉSZet. A valóságból eredő, egészségesen túlpörgetett fantázia nagyszerű teljesítménye. A valóság fikciója és a fikció valósága. Csak a legnagyobbak képesek ilyen szinten művelni. El vagyok ragadtatva.

*

Két kritika a Poliszban Balla László két könyvéről, A lét határánról és a Szegény ember vízzel főzről, Csűrös Miklós, illetve Mezey László Miklós tollából. Az az igazság, hogy sem ezekről, sem a kritikák tárgyát képező könyvekről nem vagyok képes érdemi véleményt megfogalmazni. A regénysorozatból jószerével csak az Azt bünteti, kit szeretre és A Nagy Semmire mondhatom, hogy figyelmesen végigolvastam, A végtelenben találkoznakot már félbehagytam. A három nagyregény óta a sorozatban megjelenő kisregények pedig (5 db volt) - talán ez a jó megfogalmazás - egyszerűen nem tudtak érdekelni, bár (talán egy kivételével) szintén elolvastam őket. (A regényfolyamról lásd Penckófer János tanulányát ITT.) A Szegény ember... memoárkötetet néhány, számomra kritikusnak tartott helyen ütöttem fel (Kovács Vilmos, Forrás Stúdió), elolvastam a vonatkozó fejezeteket, és csak a vállamat tudtam megvonogatni. Sajnos nem az, amit vártam volna. Helyesebben: dehogy vártam. Tudtam, hogy az olyanfajta szembenézésre és őszinte feltárulkozásra, ami valóban megadhatná a visszaemlékezés súlyát, kár számítani. Ezért is érzem kicsit disszonánsnak egyes értékelők véleményét, akik éppen az elmondás hitelességét és őszinteségét emelik ki. Persze: mihez képest. A korábbi magatartásformához képest valóban hiteles és őszinte, egy megfogalmazható elváráshoz képest viszont nem az. Igen, méltányolható, hogy a szembenézés egyáltalán megtörtént, de a katartikus feltárulkozásra, úgy tűnik, soha nem fog sor kerülni. (Ezzel együtt, persze: a „másik oldalon” talán még több a csúsztatás, a mítosz, az alaptalan vád...)

(Ilyesmiről talán mégsem illene a nyilvánosság előtt írnom. De ha már az őszinteségről esett szó...)

*

Tegnap kellemes társaság nálunk. Hét felnőtt, és nem is tudom, talán tíz gyerek. Már amennyire ezeket a nálam gyakran magasabb 14-18 éves fiatalokat gyereknek lehet nevezni, Kolos szobájában a nagykamasz koedukált társaságot, Csöngéében a kiskamasz lánycsapatot...

Mi felnőttek kellemesen múlattuk az időt Zoliékkal, Ildikóékkal, Jóskával, hinni is alig akartam, hogy éjfél felé járt, amikor készülődni kezdtek.

Repríz. Az eredetit lásd: 2002. október
-- egyben összehasonlítási lehetőség: változatlanul vagy szerkesztve benne van-e ez a részlet az időszakot felölelő naplókönyvemben.

A bejegyzés trackback címe:

https://bdk.blog.hu/api/trackback/id/tr35201907

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása