balla d. károly webnaplója nagy archívummal és nem túl szapora frissítésekkel | seo 2020: infra ClO2

>BDK FŐBLOG | | >Kicsoda Balla D. Károly? | | >Balla D. Károly ÉLETRAJZ | | >BDK KÖNYVEI | | >Egy piréz Kárpátalján | | >Balládium | | >Berniczky Éva | | TOVÁBBI FONTOS OLDALAIM > >
  

Balla D. Károly blogfő

  

Balla D. Károj: ÚJ BLOG elipszilon nélkül

  

Balla D. Károj első ly nélkül

  

BDK Balládium Blog

 

Balla D. Károly honlapjai

 

Mit kell tudni Kárpátaljáról?

 

Balla D. Károly írói oldal

 

Kárpáty VIP PR cikkek

 

Első Google-helyre kerülés

 

weblap.org/google-helyezes-javitas/ X

 

Infrafűtés - napenergia - seo pr cikk

 

PR-cikk: tartalommarketing

 

Linképítő Google-Seo

 

Google weblap optimalizálás, honlap seo

 

Optimalizált honlapok, SEO BP

 

Honlap seo optimalizálás


bdk blog bázis | BALLA D. KÁROLY WEBNAPLÓJA

Blogtörténetek

2006. december 01. - BDK

Valami hasonlót éreztem tegnap és ma este, mint pár héttel ezelőtt, amikor a Magyar Írószövetség szerencsétlen nyilatkozatáról értesültem, illetve arról, hogy nyolcan kiléptek a testületből. Első gondolatom akkor az volt, milyen jó, hogy én már 2004-ben kiléptem, most elég, ha csak megrándítom a vállamat.

Szokásos esti blogportyámon (amelyek most aktuális munkáim és ennek az új blognak a szépítgetése miatt a szokásosnál sokkal rövidebbek) tegnap is és ma is valami olyasmibe botlottam, ami azt mondatta velem, de jó, hogy már nem blogolok ott, ahol azelőtt. A tegnapi ügy eléggé szövevényesnek látszott, nem volt türelmem a konfliktust szétcincáló sok száz hozzászólást végigolvasni és a kapcsolódó posztokat megkeresni, mégis érteni szerettem volna, mi volt az egésznek a kiváltója és mi a lecsengése, ezért megkértem valakit, aki, láttam, aktívan részt vett a hm, mondjuk, vitában, foglalja össze számomra.

Megtudtam, amit akartam, és felsóhajtottam. Amennyire nem kedveltem a  történet egyik szenvedő alanyát, épp annyira nem kedvelem az effajta megleckéztetést: nicknevének elorzását és a nevében történő, őt lejárató kalózkodást. Nem tudom, ilyen esetben mi a blogszolgáltató felelőssége, azt azonban furcsálltam, hogy alig is tettek valamit, mert azt gondolom, a személyiségi jogok védelme ez esetben elsődleges, és a szólás szabadsága nem terjed ki a "valaki másnak a neve alatt szólás" szabadságára még akkor sem, ha a cél egy kellemetlen fráter megleckéztetése.

Ma pedig Pollner Médiablogjában olvastam ezt a történetet. A szerző, mivel a jelenséggel és nem az érintett személyekkel kívánt foglalkozni, nem említette az érintettek nevét, de jelezte, hogy könnyen kinyomozható. Valóban, bőven elegendő volt beírni a Google keresőjébe kulcsszavaknak sejtett kifejezéseket: 90 fokkal blog - és már meg is voltak a szereplők.

A hunyó ebben is az a szolgáltató, ahol én is blogoltam hosszú hónapokig, és a dolog még cifrább, mint elsőre látszik. A kettős plágiumnál is szánalmasabb, ahogy az érintettek magyarázkodnak és a problémát kezelik: nem a saját hibájukra haragszanak, hanem a hiba szóvá tevőjét marasztalják el. Még ám eléggé magas lovon ülve. De ismerős!! 

Aki nem akar mindent végigolvasni, az a tömör lényeget, pontos linkekkel, ebben a blogban találja meg összefoglalva.

Mindezeken elgondolkodva újra és újra arra a következtetésre jutok, hogy egyfelől magányosan szerencsésebb blogolni, mint közösségben, másfelől jobban jár az ember olyan szolgáltatóval, amelyiknél az számít természetes állapotnak, hogy az egyes blogokban még a főoldalra mutató link sincsen kitéve, és sem a belépésnél, sem a posztolásnál, sem semmilyen admin-műveletnél nem türemkedik a felhasználó arcába a szolgáltató logója, fejléc-csíkja, gépház-blogja, saját vagy fizetős reklámja. Nem kérkedik fejlesztéseivel, rossznál rosszabb új szövegszerkesztőjével, hanem szépen háttérben marad, teszi a maga dolgát, amiről nekem egyáltalán nem kell tudnom, ha épp nem vagyok rá kíváncsi.

A bejegyzés trackback címe:

https://bdk.blog.hu/api/trackback/id/tr3420524

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

évi 2006.12.01. 22:44:30

Az volt az egészben az érdekes,hogy a szolgáltató munkatársai nem nagyon szóltak ehhez az álneves dologhoz semmit,valszeg úgy gondolták,majd elül a vihar...
Most majd figyelhetek,valóban én írom -e a posztjaimat, kommentjeimet????

Logo ügyben: nem úgy ismerem a vezetőséget,hogy elismerné ha hibázik...

Eddig nem értettem,hogy lehet Tőled kimenni a főoldalra,de igazad van, felesleges!

zoepit 2006.12.02. 16:06:59

Szia BDK!Szeretem nagyszerű,szinvonalas blogjaidat.
Nekem volt egy nagyon kellemetlen,sőt:MEGALÁZÓ!-blog-élményem.Azaz nem is blog hanem elsősorban netes,másodsorban blogos sztori.
Valaki aki magát "Subbának"nevezi/"subbablog"/kipécézett engem az IWIW-en és irt egy OLYAN mértékben pocskondiázó,sértegető posztot ellenem ami mélységesen megrenditette net-szeretetemet és az emberekben vetett hitet.
No persze,vannak mindég "bunkók",tudom,meg nem kell odafigyelni-én sajna elkövettem azt a hibát hogy elkezdtem kommunikálni e csűrhével-ami csak olaj volt a tűzre.
Ezeket nem érdekelte ki-mi vagyok,CSAKIS hogy lealázzanak...
Szóval,a lényeg:nyitottak egy posztot rólam,ahol is bejelentik-a blogoló és "horája"-hogy én egy "ocsmány transzvesztita"vagyok,aki nem is emberi lény,csak egy szörny,egy nulla aki torzszülött,ráadásul nem is művész csak egy kis nulla,aki "rajzszakköri-szinten"firkálgat és AZÉRT hord tetkókat meg testékszereket mert "olyan nulla hogy ki kell tűnnie valamivel".
Ki tudja,hányan mentek már át rajtam,férfiak-nők-állatok-emberek,undoritó vagyok akivel gyerekeket kéne riogatni-és TAKARODJAK szlovákiába mert ki tudja miféle fajhoz vagyok sorolható?
Stb.Stb.
Bár NEM kéne én ezen kiakadtam,azóta is ki vagyok,végtelen szomorú,depressziós,életúnt,megkeseredett lettem.
TUDOM:NEM kéne-hisz van pár ember aki AZÉRT szeret és tisztel aki vagyok és értéket látnak bennem,nem pedig gyűlöletbeszédek célpontját.
De akkor is nagyon megrenditett az emberi kegyetlenség eme szörnyű példája-és a nyilt fajgyűlölő célzások....
S mindez LEGÁLIS!!!!!
Rettenet.
Azóta csak sötét hangvételű képeket tudok késziteni és sérült a lelkem.
Nem tehetek róla,nagyon megbántottak és valahol....nem szeretem ezt a /net/világot!!!!
Te mit gondolsz?

am 2006.12.02. 19:54:55

Magányos levelezés, magányos blogolás...az nem jó. Múltkori
bdk eset is megrendített, mert naivan azt hittem, nem kotorász-
nak a szövegben, ...

BDK · http://ungparty.net/ 2006.12.03. 14:29:01

Kedves Zoé, az ilyesmi valóban megkeserítheti a szájunk ízét, elveheti a kedvünket a virtuális jelenléttől. Én mégis azt mondom, felül lehet emelkedni az ilyesmit. Ha valaki mocskolódik, az sokkal inkább minősíti őt magát, semmint azt a valakit, akit mocskol. Te tudod, hogy ki vagy, mi vagy, és mit ér, amit alkotsz. Tudja ezt jól a környezeted és tudják művészeted tisztelői is. Veled együtt mindannyian tudjuk azonban azt is, hogy a mai világban a te habitusod, megjelenésed és művészi attitűdöd kiváltja sokak indulatát. A normatörőket, az átlagtól eltérőket, az excentrikus magatartásúakat a kisszer nem tudja elviselni, mert pontosan tudja, hogy ő nem lenne képes semmi ilyesmire: ehhez sem bátorsága, sem fantáziója. Így aztán fújol, mert többre nem képes.

A veled való szolidaritásom kifejezéseképpen felajánlom, hogy bemutatom 2-3 újabb képedet, küldd el, légyszi, fotójukat drótpostámra, 460 pixelnél nem kisebb szélességben, és én beteszem egy posztomba.

Üdv!

zoepit 2006.12.03. 15:10:29

Kedves BDK,nagyon köszönöm neked ezt az ajánlatot,az a helyzet hogy én általáűban max.300 pixeles képeket szoktam feltenni mert nincs korlátlan bitmennyiségem és azt mondták,a nagyobb méret "megeszi"a biteket.Még igy is hó közepére lefogyok...
1 hónapban összesen 1000 megabitem van.
Megoldható valahogy....?Vagy MINDENKÉPP 460 pix.kell hogy legyen...?

BDK · http://ungparty.net/ 2006.12.03. 15:19:39

Végül is jó a 300 is, csak szebb lenne a belső terem teljes szélességében. És most végül is nem felraknod, csak elküldened kellene - igaz, a bitek a levéllel is fogynak. Más megoldás: ha valahol, valamilyen honlapon van nagyobb képed fent, add meg a linket, én leszedem, és akkor nem kell semmit küldened. (Kósza egyszer csinált neked egy oldalt, ott nem nagyobb képek voltak?). Ez a megoldás - hogy csak a linket adod meg - kis kép esetében is jó, mert akkor azt sem kell küldened, én leszedem. Csak add meg a pontos linket, hogy mely képeket szeretnéd nálam viszontlátni.

zoepit 2006.12.03. 18:03:52

Okés,holnap estére meglesz....

patrik 2006.12.04. 16:58:17

Mit csináljanak szegénykék ott a Blogtérnél?
Csak tanulnak a miniszterelnöktől: hibáztál? támadj!
Szerencsére egy kis fing dotcom cégnek ma még akkor sem telik viperás rendőrkordonra, ha a T-vállalat támogatja agyba-főbe...

regijobarat 2006.12.05. 08:20:51

Ha te meg elsz ocsem, nem tolt meg ki magabl a blogszfera? :)
Szep kis tumor lesz beloled, ha igy folytatod.

zoepit 2006.12.06. 13:01:11

Szia BDK,legtöbb képemet itt találhatod:
www.artitude.hu/zoe

BDK · http://ungparty.net/ 2006.12.06. 15:09:41

Köszönöm! El is készült kis bemutató oldalad: bdk.blog.hu/2006/12/06/zoe
Örülök, hogy valamit tehettem érted!
Üdv a macskabagolynak!

zoepit 2006.12.06. 15:40:05

Átadom ha arra járok!

prospero 2006.12.13. 00:45:06

sziasztok, hibáztunk! már több fórumon is elismertük... jó éjt!

BéDéKá · http://pillangosziv-pillangosziv.blogspot.com/ 2006.12.13. 08:59:59

az nagy haladás, ha elismeritek a hibátokat. azelőtt tévedhetetlenek voltatok, mint a pápa.
szép reggelt neked is!
süti beállítások módosítása