balla d. károly webnaplója nagy archívummal és nem túl szapora frissítésekkel | seo 2020: infra ClO2

>BDK FŐBLOG | | >Kicsoda Balla D. Károly? | | >Balla D. Károly ÉLETRAJZ | | >BDK KÖNYVEI | | >Egy piréz Kárpátalján | | >Balládium | | >Berniczky Éva | | TOVÁBBI FONTOS OLDALAIM > >
  

Balla D. Károly blogfő

  

Balla D. Károj: ÚJ BLOG elipszilon nélkül

  

Balla D. Károj első ly nélkül

  

BDK Balládium Blog

 

Balla D. Károly honlapjai

 

Mit kell tudni Kárpátaljáról?

 

Balla D. Károly írói oldal

 

Kárpáty VIP PR cikkek

 

Első Google-helyre kerülés

 

weblap.org/google-helyezes-javitas/ X

 

Infrafűtés - napenergia - seo pr cikk

 

PR-cikk: tartalommarketing

 

Linképítő Google-Seo

 

Google weblap optimalizálás, honlap seo

 

Optimalizált honlapok, SEO BP

 

Honlap seo optimalizálás


bdk blog bázis | BALLA D. KÁROLY WEBNAPLÓJA

Használati utasítás blogomhoz

2006. december 07. - BDK

(Ha eddig spontán módon remekül eligazodtatok blogomban, akkor most aprólékos és túlrészletező magyarázatommal jól összekuszállak benneteket!) 

Kedves Olvasóim! A párnapos tesztüzem és az egyheti élesjárat során folyamatosan csinosítgattam és bővítgettem új blogomat, mostanra nagyjából úgy fest és úgy működik, ahogy szerettem volna. A szolgáltatások és navigációs lehetőségek elégségesnek tűnnek, nagyobb változtatást egyelőre nem tervezek, így most, hogy segítségetekre legyek a használatban és az eligazodásban, leírok néhány tudnivalót.

  • Megjelenés, bejegyzések

Jelenleg a főoldalon mindig az utóbbi 7 bejegyzés látható, felül a legfrissebb. Alul A következő oldal » feliratra kattintva olvasható a korábbi 7 bejegyzés oldala, annak alján az oda- és visszalépést biztosító linkek (így bejárható a teljes tartalom).

  • Időrendi navigálás, archívumok

A bal sávon legfelül az utóbbi 10 legfrissebb bejegyzés egyesével hívható le, az alatta lévő link heti bontásban mutatja a bdk.blog.hu teljes archívumát.

A bal sávon alul található a naptár, segítségével egy bizonyos napon írt itteni bejegyzéseim olvashatók.

A jobb sávon középütt egyelőre még használatos régi rendszerem legfőbb navigációs eleme, a havi bontást adó és egy évre visszamenőleg érvényes összes friss című beillesztett menű (ez szinte valamennyi régi és új oldalamon megjelenik). Innen minden közzétett írásom elérhető függetlenül attól, hogy hol jelent meg (a korábbiak érthetően nem itt).

A jobb sávon ugyancsak középütt található a havilap/hetilap menű, a dátumos linkek az egyes hónapok, a Tovább link az egyes hetek szerinti összes bejegyzést adják.

10 évre visszamenő összes naplójegyzetem elérhető a fejlécen található TELJES ARCHÍVUM (1997-től) linkre kattintva.

  • Tematikus navigálás

 Főbb elemei a jobb sáv tetején találhatók:

Íróblog - frissen közreadott szépirodalmi írásaim

Közblog - közéleti jellegű írásaim

Kultblog - kulturális témák, művészet, nyelv, média, tudomány

Magánblog - naplójegyzetek

Ezután a fontosabb és gyakoribb témák gyűjtőlinkjei következnek, majd a műfajok szerint lehet navigálni.

Figyelem! Nem feltétlenül sorolom minden írásomat valamely kategória, téma vagy műfaj alá! Viszont minden bejegyzésnek van legalább egy címkéje!

  • Keresés

A bal sáv közepén találhatók a címkéim - itt az egyes bejegyzések legfontosabb, legjellemzőbb, de egyben legáltalánosabb kulcsszavai sorakoznak. Egy bizonyos téma vagy műfaj szerint segítségükkel lehívható az adott címkével ellátott valamennyi cikk.

Lejjebb, a keresőablak segítségével a bejegyzések címében, szövegében és a hozzászólásokban található nevekre, szavakra lehet rákeresni - az összes olyan poszt megjelenik az oldalon, amelyben a begépelt kifejezés előfordul.

  • Hozzászólások

Bejegyzéseimhez a jelenlegi beállítások mellett korlátozás nélkül bárki hozzászólhat

A bal sávon két lista is segíti a kommentárok nyomon követését: A friss hozzászólások időrendben listázza ki az 5 legutóbbit, a friss topikok pedig azt mutatja, melyik az az öt cikk, amelyhez a legutóbb hozzászóltak. (A kommenteknek mindenütt csak az eleje látható, elolvasásukhoz a cikk címét adó linkre kell kattintani.)

  • Ajánlók, külső linkek

A bal hasábon (a friss hozzászólások alatt) található a hírbox, itt általában valamilyen számomra (is) fontos eseményre, rendezvényre hívom fel a figyelmeteket.

A bal hasáb alján ajánlom lejújabb könyveim oldalait és a leggyakrabban látogatott kulturális és hírportálokat, folyóiratok és újságok honlapjait. (Ideiglenesen ezek alatt  helyeztem el a keresőoptimalizáló versenyben részt vevő címeim linkjeit is.)

A jobb hasáb közepén ajánlom virtuálém (digitális mikrokozmoszom) néhány fontosabb gyűjtőhelyét, elérhető írásaim és publikációim listáját, továbbá a 6 éve épülő rendszer néhány fontosabb főbejáratát. Személyes adataimat és életrajzomat is innen érhetitek el. Lejebb található a blogárium - ez a kicsi, ám gazdag linkfelhő az általam leggyakrabban látogatott blogokat ajánlja szíves figyelmetekbe.

  • Üzenetek

A fejléc jobb szélén található Üzenetek linkre kattintva találjátok meg azokat az oldalakat, amelyeket kifejezetten az egymásnak és a nekem szóló személyes (de nyilvános) üzenetek kedvéért nyitottam.

Lehetőség van bizalmas üzenet küldésére is: ha bármelyik cikkemhez a nyilvánosságot megkerülő megjegyzést fűznétek, a cikk fölött kattintsatok a nevemre (BéDéKá), majd adjátok meg a kért adatokat - és a begépelt szöveget emailban továbbítja hozzám a rendszer.

Egymásnak is küldhetők ilyen üzenetek, de csak azoknak, akik előzőleg regisztráltak, bejelentkeztek és így tették meg hozzászólásukat: az ő nevükön ez esetben megjelenik az üzenet küldéséhez szükséges link.

  • Regisztráció, bejelentkezés

- a jelen beállítások mellett nem feltétlenül szükséges, én mégis ajánlanám, mert valószínű, hogy idővel - például ha megjelennek a spam-hozzászólások - szigorítanom kell egyes funkciók hozzáférhetőségén. A regisztráció nem bonyolult, a bejelentkezés egyszerű - és a gép megjegyzi az adatokat, újbóli látogatáskor automatikus a belépés.

Regisztrálni és bejelentkezni a jobb sáv alján található linkek segítségével lehet.

Végül

  • néhány általános megjegyzés:

Blogot írni számomra öröm, és egy ideje belső szükséglet is. A blogolást legelső sorban írásnak tartom, így nem tudom élesen elválasztani más alkotói tevékenységeimtől. Emellett egyfajta permanens író-olvasó találkozónak tekintem,  így aztán hiába az a legfontosabb benne (miért is tagadnám), hogy magamat kivetítsem a virtuális térbe, a gesztus mégis csak azáltal nyeri el értelmét, ha befogadókra talál. A néma, hozzászólást soha nem író, linkeket soha be nem tűző, levelet soha nem küldő, de értő olvasót (ők vannak többen!) legalább annyira becsülöm, mint azokat, akik aktivitásukkal, érdemi kommentárjaikkal, szellemes beszólásaikkal vagy akár éles kritikájukkal, ellenvéleményük kifejtésével hozzájárulnak a blog életéhez. Én a láthatatlan, rejtőzködő olvasónak ugyanúgy írok, mint a láthatónak, visszajelzőnek.

Magát az írást magányos, inividuális tevékenységnek tartom; mint ahogy végső soron az olvasás is az! Egy blog működtetése azonban már közösségi cselekedet, értelmét az interaktivitás adja. Így tehát senkitől sem várom el, de bárkitől szívesen veszem, ha értő módon és jószándékkal részt vesz a bdk.blog.hu életében. 

A bejegyzés trackback címe:

https://bdk.blog.hu/api/trackback/id/tr7921522

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása