balla d. károly webnaplója nagy archívummal és nem túl szapora frissítésekkel | seo 2020: infra ClO2

>BDK FŐBLOG | | >Kicsoda Balla D. Károly? | | >Balla D. Károly ÉLETRAJZ | | >BDK KÖNYVEI | | >Egy piréz Kárpátalján | | >Balládium | | >Berniczky Éva | | TOVÁBBI FONTOS OLDALAIM > >
  

Balla D. Károly blogfő

  

Balla D. Károj: ÚJ BLOG elipszilon nélkül

  

Balla D. Károj első ly nélkül

  

BDK Balládium Blog

 

Balla D. Károly honlapjai

 

Mit kell tudni Kárpátaljáról?

 

Kik a pirézek, hol élnek? műhely

 

Kárpáty VIP PR cikkek

 

Első Google-helyre kerülés

 

weblap.org/google-helyezes-javitas/ X

 

Lapok színei a francia kártyában

 

PR-cikk beküldés: Seo tanácsadás

 

Linképítő Google-Seo

Google weblap optimalizálás, honlap seo

 

Optimalizált honlapok, SEO BP

 

Honlap seo optimalizálás


bdk blog archívum | BALLA D. KÁROLY WEBNAPLÓJA | + pr cikkek

Majom a vízbe!

2006. december 12. - BDK

Most ugrik a kisebbségi majom az új magyar nemzetstratégiába!

A magyar-magyar intézményrendszer nagy átalakítása óta Gyurcsány Ferenc holnap találkozik először a határon túli magyar szervezetek vezetőivel.

Az aránylag részletes hír ellenére nehéz megjósolni, mi és hogyan zajlik majd, sikerül-e a kormányfőnek megszereznie a külhoniak bizalmát, tudja-e olyasmivel kecsegtetni őket, ami feledteti a legtöbbek részéről keserűen megélt tapasztalatokat.

A belmagyar kormánypolitika és a külmagyar szervezetek közt a kettős állampolgárságot érintő 2004-es népszavazáskor éleződött ki a feszültség. A Fidesznek lekötelezett és a nemzeti demagógiát a szorgosan gyakorló szervezetek érthető módon szembefordultak a kettős állampolgárság ellen kampányoló kormánnyal, de a magyar jobboldallal különösebben nem szimpatizálókat is kellemetlenül érintette a negatív propaganda és a végeredmény: nem tudták vagy nem akarták megérteni, hogy a NEM egyáltalán nem rájuk vonatkozott, hanem a Patrubány által kiagyalt és Orbán részéről felkarolt belpolitikai aktusra, az érzelmi zsarolással és alkotmányos aggályokkal kiváltó csapdára mondott nemet. A 2006-os választások során sokan megérthették volna, miért is szeretne a jobboldal határon túli magyar állampolgárokat a szavazótáborában tudni (Mikola emlékezetes kiszólása), s ha ez kijózanodásnak nem volt elég, a Fidesz választási programjába belekukkantva bárki érzékelhette, hogy a nagy szavak ellenére abban egyetlen betű sem foglalkozik a kérdéssel.

Újból hatalomra kerülve aztán Gyurcsány Ferenc alaposan belecsapott a nemzeti lecsóba, sokak számára nyilvánvalóvá vált, hogy itten most alaposan rá lesz lépve a megélhetési külmagyarok tyúkszemére, így nem csupán a korábbi Fidesz-klientúra kezdte szívni a fogát, hanem a baloldali kormánnyal lojális szervezetek is. A HTMH és az Illyés Közalapítvány megszűnése akkor is nagy érvágást jelentett mindenki számára, ha a Szülőföld Alapból a kedvezményezetteknek még szép milliókat sikerült is megpályázniuk.

Nem mondható tehát, hogy tavasz óta Gyurcsány Ferenc és intézkedései nagy népszerűségnek örvendenének a határokon túl, s ezen a helyzeten sokat rontott a Nagy Öszödi Böszmeség, meg mindaz, ami utána következett. A kormányfőnek nyilván az lenne az érdeke, hogy megingott (de kemény kézzel megtartott) belpolitikai helyzetét megerősítse, legitimizálja a határon túli magyarok egyetértő magatartásával, ám ez az érdék aligha érvényesíthető a határon túli vezetők szándéka ellenére, akik viszont leginkább pénzt, sok, vagy legalábbis az eddiginél nem kevesebb pénzt-paripát-fegyvert, befolyást és kiváltságot várnak a mindenkori Magyarországtól, leginkább bármiféle ellenszolgáltatás és partneri együttműködés nélkül.

A kérdés tehát az, hogy Gyurcsány Ferenc képes-e az elképzelt új elosztórendszert lenyomni a határon túli vezetők torkán úgy, hogy azok ne forduljanak egyértelműen a magyar kormányzat ellen. Egy ilyen mutatványnak kicsi a bekövetkezési valószínűsége, így a miniszterelnöknek valószínűleg vagy azt kell választania, hogy következetes marad saját elképzeléseihez, vállalva a külhoniak oppozícióját, vagy azt, hogy valamilyen módon megvásárolja lojalitásukat.

Végül ott lenne még egy, az előzményeket ismerve teljesen ki nem zárható lehetőség, hogy Gyurcsány jól árdobja tárgyalópartnereit a palánkon, elkábítja őket az új nemzetstratégia tömjénjével, hogy mindenre rábólintsanak és csak hazaérkezve döbbenjenek rá arra: zsíros támogatásokból igen, de száraz támogatáspolitikából nem lehet megélni. 

________________

Tíz évvel későbbi cikkem: Gyurcsány Ferenc és a böszmeség diszkrét bája

A bejegyzés trackback címe:

https://bdk.blog.hu/api/trackback/id/tr4822249

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

baba03 2006.12.12. 19:35:14

van saját bajunk elég,Gyurcsány okosan játszik,hosszútávon bejön neki az,amit elképzlt és végre is hajt folyamatosan

am 2006.12.12. 21:17:49

Nem jósolok semmit, csak érdeklődve várom a fejleményeket.

évi 2006.12.12. 23:16:40

Én az utolsó bekezdésre szavazok,sztem valami ilyesmi fog történni,hacsak nem olvassák a blogodat és már most ezen gondolkodnak....

Stanik Bence, Kolozsvár 2006.12.13. 01:51:20

Az, hogy az összes külmagyart kollektíve megéletésinek minősíti, Önt jellemzi a legárnyaltabban.
A támogatásra akkora szükségünk van, hogy azt el sem tudják képzelni. Mivel intézményrendszerünk nagyon hiányos, a saját kezűleg létrehozottakat ilyen forrásokból tudjuk fenntartani. Persze le lehet mondani végérvényesen túlzás nélkül 3,5 millió magyarról. Látja, sokan érzik ezt és ezért utálják a baloldalt.

V.A.Lacky 2006.12.14. 19:15:52

Nekem az a véleményem, már bocsánat, hogy így gondolom. Szóval, volt egy ellenőrizetlen pénzosztás.
Most talán követhető lesz, hova megy és mire használják fel.
Mielőtt bárki beszólna, hivatkozom az Aknaszlatinai Bányászok Honlapjára. Csak úgy egymás közt, ha a hatóságog nem vennék észre, ez minimum csalás!

Ja 2006.12.15. 10:07:57

Ezek szerint az álltalad majdnem egy évdizede szorgalmazott reform hamarosan be fog következni. Egy kicsit a Te sikered is barátom. Vajon meg fogják oldani a problémákat, azokat amiket már egy ideje újból és újból felvetsz, vagy csak megkeveri Gyurcsány és újra osztja a lapokat. Biztosan fűt- fát fog igérni, az Uniós keretekből.

BDK · http://ungparty.net/ 2006.12.15. 10:49:58

"A mostani magyar-magyar kormányzati konzultáció után Bajnai Gordon, a fejlesztésekért felelős kormánybiztos elmondta, két és félszer annyi, azaz száz milliárd forint jut majd az elkövetkezendő hét évben a határon túli magyaroknak állami és uniós forrásokból. Még egyszer ennyit tesznek hozzá a szomszédos országok is. Szerbia és Horvátország esetében az úgynevezett előcsatlakozási alapból történne a finanszírozás, míg Kárpátalja esetében szlovák, magyar, ukrán és román közös finanszírozást terveznek."

www.radio.hu/?cikk_id=207212/2006-12-13_17:23:50



"a következő hét évben magyar részről százmilliárd forintnyi uniós forrás nyílik meg a határmenti térségek fejlesztésére"

www.nol.hu/cikk/428076/

Akkor ez most határon túli vagy határmenti fejlesztés? NEM MINDEGY. Szabolcs-Szatmár-Bereg is határmenti...
No meg:

"A kormányzat centralizálni kívánja a határon túli forrásokat, támogatásokat. Aminek egyébként a mi véleményünk szerint ki nem mondott célja a támogatási keretek drasztikus csökkentése"

www.nol.hu/cikk/428137/

Most mit tegyek ehhez hozzá?

A határon túliak mindenesetre elégedetten távoztak, ezek szerint ígéretekben nem volt hiány.
Számítástechnia. Megbízható használt notebook felújítása: webáruházból használt laptop vásárlás garanciával - Első kulcsszó: szerviz budapest.
süti beállítások módosítása