balla d. károly webnaplója nagy archívummal és nem túl szapora frissítésekkel | seo 2020: infra ClO2

>BDK FŐBLOG | | >Kicsoda Balla D. Károly? | | >Balla D. Károly ÉLETRAJZ | | >BDK KÖNYVEI | | >Egy piréz Kárpátalján | | >Balládium | | >Berniczky Éva | | TOVÁBBI FONTOS OLDALAIM > >
  

Balla D. Károly blogfő

  

Balla D. Károj: ÚJ BLOG elipszilon nélkül

  

Balla D. Károj első ly nélkül

  

BDK Balládium Blog

 

Balla D. Károly honlapjai

 

Mit kell tudni Kárpátaljáról?

 

Balla D. Károly írói oldal

 

Kárpáty VIP PR cikkek

 

Első Google-helyre kerülés

 

weblap.org/google-helyezes-javitas/ X

 

Infrafűtés - napenergia - seo pr cikk

 

PR-cikk: tartalommarketing

 

Linképítő Google-Seo

 

Google weblap optimalizálás, honlap seo

 

Optimalizált honlapok, SEO BP

 

Honlap seo optimalizálás


bdk blog bázis | BALLA D. KÁROLY WEBNAPLÓJA

Napló, 2007. ápr. 29.

2007. április 29. - BDK
Megvolt a második és harmadik forgatási nap a Duna TV stábjával. Szombat délelőtt elkészült a nagyinterjú, nagyjából 2 órányi hanganyag. Anita jókat kérdezett, én talán elfogadhatóakat válaszoltam. A műsor koncepciója szerint a kérdések nem lerülnek műsorba, csak az én kismonológ-szerű válaszaim.

Sok mindenre kitértünk, igyekeztem okosan, vagy talán inkább őszintén válaszolni. A szituáció miatt, azt hiszem, mégsem tudtam teljesen felszabadultan beszélni: szemben a riporter és a kamera az operatőrrel, mögöttük az engem mutató monitorra figyelő szerkesztő, szájamtól fél méterre egy jókora belógatott mikrofon, másik végén a hangmérnökkel - mindez épp eléggé természetellenes ahhoz, hogy feszélyezettebb, merevebb legyek annál, mint amilyen egy szokványos beszédhelyzetben lennék. Szorongást vagy izgalmat nem éreztem, kamera- és mikrofondrukkom talán soha nem volt, s ha mégis, rég kinőttem, csupán az adrenalin-szint jótékony emelkedését éreztem, amely azonban sajnos társult némi feszélyezettséggel, merevséggel. Úgy éreztem, mintha nyilatkoznék ahelyett, hogy egyszerűen csak beszélnék. A kedves tévés lányok persze állították: jó voltam. De én nem jó, hanem jobb szerettem volna lenni. Az nyugtat meg, hogy a két órányi szövegemből csak a legjobban sikerült percek kerülnek adásba. A vágás bizonoysan sokat javít rajtam.

Délután kiruccantunk Nevickére. Főleg vágóképeket vettek fel egy Nevickéről szóló szövegemhez, amely valószínűleg elhangzik a műsorba. Azért én is megjelentem a tájban pár kép erejéig. Előtte elmondtam: engem nem zavar, ha tolószékemben ülve leszek látható majd a műsorban - de nem is szorgalmazom, hogy ekként feltűnjek. Ha szükségesnek gondolnak ilyen képeket - ám legyenek, csak nehogy erre essen a hangsúly.

Felmentünk a nevickei várhoz is, ott is dolgoztak.

Leérve aztán meg is vacsoráztunk egy vendéglő kellemes teraszán; még aközben is felvettek velem pár percet, háttérben a patakcsobogással. Akkor már nem forgott a kamera, amikor egy fürj - hangos hm... rikácsolással? - elrepült a fejem fölött olyan alacsonyan, hogy éreztem a szárnycsapásai keltette szelet.

Vasárnap, az utolsó forgatási napon a tévések a Manzárdban, -on dolgoztak. Felvették közvetlen környezetemet, képeket, könyveket, kerámiákat, amelyek között élek, illetve engem is a képernyő előtt, meg a kilátást két ablakunkból. Aztán, kihasználva, hogy Kolos szobája éppen üres és frissen festett, a halványzöld falak környezetében fellapozták a verses- és novellásköteteimet, a regényemet akmera előtt. Ezekre a képekre külön kíváncsi vagyok.

Nagyon megkedveltük ezt a stábot. Meg is mondtam nekik, hogy számomra visszaadták a szakmájuk becsületét. Volt már dolgom épp elég nyegle és hótt tájékozatlan riporterrel, pökhendi szerkesztővel, rámenős stábbal ahhoz, hogy ne kedveljem a forgatócsoportokat - hozzájuk képest felüdülés volt velük dolgozni. Példamutató volt a szerénységük, előzékenységük, jóidulatuk, továbbá pedig a tájékozottságuk, felkészültségük, szakmai igényességük; úgy érzem, mély barátságot is kötöttünk velük.

*

Kellemesen telt vasárnapunk délutánja is. Ildikóval és Bécivel tettünk egy nagyobb fajta kirándulást. Régóta mesélik, micsoda mesés üdölőket, szanatóriumokat fedeztek fel a vidékünkön, ideje lenne nekünk is megismerni őket: elvinnének minket pár helyre.

Nekivágtunk. Két létesítményt látogattunk meg a Latorca és a Turja völgyében. Előbb a szovjet időben is nevezetes, a rendszer bukása után évtizedig pangó, de mára újraépített, sokszorosára feljelsztett gyógyüdülőt. Rend, tisztaság, kellemes parkok tavacskákkal, patak-parti sétány, elegáns szállodai rész, étterem, faházak, lovarda - egy hatalmas, minden luxusigényt kielégítő modern komplexum. Ámultunk és bámultunk, hogy már ilyen is van nálunk. De talán ezen is túltett egy új, láthatóan a felső tízezer számára létesített üdőlőtelep, szaunával, felvonós sípályákkal, lőtérrel, minigolf- és egyéb sportlehetőségekkel, pisztrángozó helyekkel, több szállodával és étteremmel... Mindez az erdőben, a főúttól eléggé félreeső helyen. A parkólóban luxuskocsik, a szálloda előtt felhúzva az épp most itt üdülő vendégek országát jelző lobogók - Kárpátalján én ilyet még nem láttam.

Végül is örvendetes, hogy ilyesmik is működnek már minálunk: a helybélieknek munkalehetőség,  bevétel a befektetőknek, akik remélhetőleg további fejlesztésekre költik.

*

Szombaton benne voltam a Kossuth Rádióban. A Könyvfesztiválon mondtam mikrofonba négy percet, többek között az internet és az az irodalom kapcsolatáról (de eléggé elnagyoltan). Ha valakit érdekelne, a Hangtárból letölthető (a 49. percre kell húzni).

*

Pontosan egy héttel a fogadásom megkötése után a NOL rendszerében vezetett PolBlogom már hetedik az olvasottsági listán.

A bejegyzés trackback címe:

https://bdk.blog.hu/api/trackback/id/tr8565034

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

am 2007.05.03. 21:29:39

Örülök, hogy jól sikerültek a Duna-tvés napjaid. Várom az adást.

BDK · http://ungparty.net/ 2007.05.03. 21:36:20

Az még odább van: valószínűleg szeptemberben kerül műsorra.
süti beállítások módosítása