balla d. károly webnaplója nagy archívummal és nem túl szapora frissítésekkel | seo 2020: infra ClO2

>BDK FŐBLOG | | >Kicsoda Balla D. Károly? | | >Balla D. Károly ÉLETRAJZ | | >BDK KÖNYVEI | | >Egy piréz Kárpátalján | | >Balládium | | >Berniczky Éva | | TOVÁBBI FONTOS OLDALAIM > >
  

Balla D. Károly blogfő

  

Balla D. Károj: ÚJ BLOG elipszilon nélkül

  

Balla D. Károj első ly nélkül

  

BDK Balládium Blog

 

Balla D. Károly honlapjai

 

Mit kell tudni Kárpátaljáról?

 

Balla D. Károly írói oldal

 

Kárpáty VIP PR cikkek

 

Első Google-helyre kerülés

 

weblap.org/google-helyezes-javitas/ X

 

Infrafűtés - napenergia - seo pr cikk

 

PR-cikk: tartalommarketing

 

Linképítő Google-Seo

 

Google weblap optimalizálás, honlap seo

 

Optimalizált honlapok, SEO BP

 

Honlap seo optimalizálás


bdk blog bázis | BALLA D. KÁROLY WEBNAPLÓJA

Könyv vs. internet

2007. május 06. - BDK
Pár hónapja történt, hogy nem a legjobb kimenetelű vitát folytattam Elek Tibor barátommal arról, vajon az irodalomnak, az írott szónak valóban a könyv, a folyóirat - vagyis a papír - "az igazi" hordozója, vagy pedig a digitális, interneten elérhető szöveg az alkalmasabb-e arra, hogy az írásbeliség legfontosabb megjelenítőjévé váljon és szép lassan kiszorítsa alkalmatlanabb elődjét nagyjából úgy, ahogy a kódexmásolást is felváltotta a könyvnyomtatás.


A vita valami kölcsönös értetlenségbe és talán enyhe sértettségbe fordult, én legalábbis úgy éreztem, szerkesztőnek és irodalomtörténésznek kitűnő barátom picit neheztel rám amiatt, hogy beszorítottam az internet és a digitális világ lényegét nem egészen értő ember pozíciójába. Holott célom nem ez volt, csupán vélekedésének ellentmondásaira és tarthatatlanságára próbáltam rámutatni.

Mindez most annak a cikknek az olvastán jutott az eszembe, amely címében nem kevesebbet állít, mint azt, hogy "Internetre költözik a Széchényi Könyvtár". Mit mondjak: épp ideje.

Épp ideje, hogy az alkalmatlan és igen szűk kör számára adott hozzáférést felváltsa az internetes elérés.

Tudom én, hogyne tudnám, milyen kellemes program az, felmenni Budapesten a Várba és az impozáns várpalota épületében szöszölni a sárgult papírok között. Aki erre vágyik, tehesse meg eztán is: váljon a jó öreg F épület - mint helyszín - múzeummá. Ám váljon a nemzeti digitalizálás legfőbb központjává is, és teljes állományát mielőbb tegye elérhetővé a világ összes érdeklődője számára - a papír alapúnál sokkal alkalmasabb online formában.

Én pedig majd randevút adok Elek Tibor barátomnak a világ legtágasabb virtuális olvasótermében.

A bejegyzés trackback címe:

https://bdk.blog.hu/api/trackback/id/tr7371704

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

évi 2007.05.07. 15:36:48

És,mi volt ma az egyik választható kérdés magyar érettségin?
"Az egyik választható feladat középszinten a modern és a régi adathordozók előnyeinek és hátrányainak az összehasonlítása volt, az egyik vizsgázó szerint érvelni kellett amellett, hogy megmaradnak-e a könyvek vagy a digitális tartalmak. A vizsgáról távozók szerint ez volt a legkönnyebb feladat, sokan választották ezt. Volt, aki szerint egyébként a könyvek azért maradnak majd fenn, mert ez olyan hagyományos, szép és stílusos dolog, amihez érdemes ragaszkodni, másrészt a metrón nehezebb laptopokon olvasni."
index.hu/politika/belfold/0506rttsg/

BDK · http://ungparty.net/ 2007.05.07. 15:41:43

Igen, ezen én is meglepődtem egy kicsit. Tegnap felteszem ezt a káérdést itt a blogomban, és ma reggel ez az érettségi tétel. Különös.
Szívesen beleolvasnék néhány dolgozatba, érdekelnének a komolyabb érvek. Meg egy statisztika is, hogy a mai fitalság mennyire látja előre a könyv végleges megszűnését.

évi 2007.05.08. 15:53:36

Szerintem pedig olvassa a blogodat aki betette ezt a kérdések közé,hiszen ezt a kérdést már jó ideje feszegeted:)
Hátha válaszol is majd Neked, mondjuk közzé tesz néhány éretsségi irományt!
Amúgy a statisztika nagyon érdekelne engem is...
süti beállítások módosítása