balla d. károly webnaplója nagy archívummal és nem túl szapora frissítésekkel | seo 2018: laptop és télikert

>BDK FŐBLOG | | >Kicsoda Balla D. Károly? | | >Balla D. Károly ÉLETRAJZ | | >BDK KÖNYVEI | | >Egy piréz Kárpátalján | | >Balládium | | >Berniczky Éva | | TOVÁBBI FONTOS OLDALAIM > >
  

Balla D. Károly blogfő

  

Ajánló blog (+seo laptop)

  

BDK web-Online (+seo)

  

BDK Balládium Blog

 

Balla D. Károly honlapjai

 

Mit kell tudni Kárpátaljáról?

 

Balla D. Károly írói oldal

 

Kárpáty Vipera News

 

Első Google-helyre kerülés

 

roma büszkeség napja budapest 2018 X

 

Berniczky Éva írói oldal

 

Piréz blog - pirézek

 

Linképítő Google-Seo

 

Google optimalizálás, honlap seo

 

Optimalizált honlapok, Google

 

Kárpátalja blog (+seo)


bdk blog bázis | BALLA D. KÁROLY WEBNAPLÓJA

Baász Imre sírja költözik?

2007. július 19. - BDK
Több portálon is olvastam a blikfangos című cikket: Sírköltöztető happening. Az írásból kiderül, hogy a kiváló képzőművész és performer özvegye át akarja költöztetni 16 évvel ezelőtt elhunyt férje sírját. "Névtelenségbe süllyed Baász Imre, ezért foglalkoztat annak a gondolata, hogy elviszem Sepsiszentgyörgyről Marosvásárhelyre a hamvait” - nyilatkozta. A cikkből azt is megtudjuk, a helyi erők milyen segítséget, milyen gesztusokat ígértek a művész emlékének megőrzéséhez - s hogy ezek nem teljesültek.

A hírre azért figyeltem fel, mert Baász Imrét személyesen ismertem, feleségével, Szigeti Pálmával néhány levelet is váltottam találkozásunk után.

Bár csak egyetlen hosszú délutánt és éjszakát töltöttünk együtt, mégis több volt ez futó ismeretségnél, talán nevezhetem egy kezdődő, de aztán beteljesületlen barátságnak.

Történt, hogy 1990-ben először (és sajnos utoljára) Erdényben jártam néhányadmagammal egy amolyan "kulturális körutazás" keretében (amelyet a szép emlékű Balla Gyula szervezett Budapestről). Szentgyörgyön az RMDSZ-székházba összetrombitálták az érdeklődő értelmiségieket kedvünkért. Az egybegyűltekkel aztán déltől késő estig beszélgettünk, ettünk - és főleg ittunk, ami ilyen körökben Székelyföldön éppenséggel nem számít ritkaságnak. Ott ismerkedtem meg Pálmával, a rövid idő ellenére is közel kerültünk egymáshoz, olyannyira, hogy hívott, éjszakázzam önáluk. Baászék otthonában aztán kisebb társaságban folytatódott a "kultúrivászat", egy fotóművész-testvérpár diaporámát vetített (azelőtt soha nem láttam olyat), Pálma és Imre a munkáikból mutattak néhányat, a művészetről beszélgettünk. Úgy éreztem, fontos lelki kötelék alakult ki köztünk, és bizony, eléggé meglepett, hogy otthonomtól több száz kilométernyivel keletebbre (!) egyszercsak szellemileg Európa közepén találtam magam. Ott aludtam náluk, másnap csatlakoztam utastársaimhoz. Címet cseréltünk, Pálmával váltottunk is pár levelet, aztán, ki tudja már, miért, megszakadt a kapcsolatunk. Imre váratlan haláláról is késve értesültem; így is nagyon megdöbbentett.

Azóta nem sokat hallottam felőlük, ezért is figyeltem fel most erre a hírre, s ezért próbálom pótolni a sok éves mulasztást.
Kedves Pálma! Nem tudom, valóban happaninget tervezel-e (a cikk címébe kiemelt fogalomról az írásban egy szó sem esik), nem tudom, hogyan és miként kívánod Imre hamvait átvitetni. Ám ha, mint sejtem, valóban művészeti akciónak szánod, akkor hadd biztosítsalak virtuális támogatásomról. A gesztuson túl ez azt is jelenti, hogy a posztumusz performansz dokumentumainak szívesen helyet adok oldalamon - hadd kapjon minél nagyobb nyilvánosságot. Biztos vagyok benne, bármit és bárhogy teszel is, az méltó lesz Imre emlékéhez - és ha élne, neki is nagyon tetszene.

Ölelésemet küldöm:
Balla D. Károly


Baász Imre: Rácstörő


Baász Imre: Építés


A bejegyzés trackback címe:

https://bdk.blog.hu/api/trackback/id/tr46121409

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
Posztumusz író virtuális manzárdőr gyanánt tekinget a világba. Balla D. Károly közéleti és kulturális blogja. Bázis blog, komplex blog. BDK piréz - Ungvár - Kárpátalja - Ukrajna. Kult, irodalom, könyv, közélet, politika, szamizdat sajtó, internet, web, manzárd, virtuálé, személyes UngParty jegyzetek - Kozmopatrióta és lokálpolita. Egy liberális értelmiségi Kárpátalján. Hogyan: Google első Linképítés - kereső barát honlap optimalizálás | SEO-net szakértő: Keresőmarketing szakember - honlap keresőoptimalizálás | Weboldalak Google-szempontú organikus keresőoptimalizálása egyéni módszerekkel. Kreatív szövegírás, keresőbarát weblap készítés. 2017-es Seo-projektum: Laptop szerviz Budapest - akku. Magyar Arvisura Honlapok: laptop alkatrész - notebook kijelző szerviz, laptop akku töltő - télikert és energia akkumulátor optimalizálás kreatív szövegírás, pr cikk elhelyezés - webszöveg írás google keresőmarketing szakértő - honlapoptimalizálás és linkéépítés - seo-net-marketing