balla d. károly webnaplója nagy archívummal és nem túl szapora frissítésekkel | seo 2020: infra ClO2

>BDK FŐBLOG | | >Kicsoda Balla D. Károly? | | >Balla D. Károly ÉLETRAJZ | | >BDK KÖNYVEI | | >Egy piréz Kárpátalján | | >Balládium | | >Berniczky Éva | | TOVÁBBI FONTOS OLDALAIM > >
  

Balla D. Károly blogfő

  

Balla D. Károj: ÚJ BLOG elipszilon nélkül

  

Balla D. Károj első ly nélkül

  

BDK Balládium Blog

 

Balla D. Károly honlapjai

 

Mit kell tudni Kárpátaljáról?

 

Balla D. Károly írói oldal

 

Kárpáty VIP PR cikkek

 

Első Google-helyre kerülés

 

weblap.org/google-helyezes-javitas/ X

 

Infrafűtés - napenergia - seo pr cikk

 

PR-cikk: tartalommarketing

 

Linképítő Google-Seo

 

Google weblap optimalizálás, honlap seo

 

Optimalizált honlapok, SEO BP

 

Honlap seo optimalizálás


bdk blog bázis | BALLA D. KÁROLY WEBNAPLÓJA

Dr. Brian May + Konkoly-Thege

2007. július 30. - BDK

Queen - doktorátust szerez Brian May - hír - tudomány, laptop márkák -

A notebookomra letöltött történet olyan szép, hogy akár nyári hírlapi kacsa is lehetne. Mivel azonban a hírek.csillagaszat.hu c. szaklap-portál közli, komolyan kell venni.

»Brian May hamarosan asztrofizikai doktorátust szerez, több mint 30 évvel azután, hogy a Queen kedvéért abbahagyta akkori tanulmányait. A 60 éves gitáros és szövegíró doktori (PhD) értekezését augusztus elején bocsátja az Imperial College London doktori tanácsa elé. Címe: „Radiális sebességek az állatövi porfelhőben”.«

Ez azért szép!
___________

Konkoly Thege Miklós

neve, mint kiváló tudósé, rég ismeretes már országszerte s különösen az ó-gyallai csillagvizsgáló-intézet felállítása és berendezése körül szerzett nagy érdemeket. Ezen, a tudomány követelményeihez képest fölszerelt intézetet néhány évvel ezelőtt az államnak ajándékozta, hogy a tudományos kutatások és megfigyelések czéljaira szolgáljon.

Most ismét gyarapította hazafiúi érdemeit, midőn 1560 kataszteri holdas ősi birtokát a nemzetnek ajándékozta, Darányi földmívelési miniszterre bízván, hogy azon belátása szerint a földmíves nép számára telepeket rendezzen be, hogy ez így erősödjék, gyarapodjék, egyszersmind pedig az adomány buzdító példakép szolgáljon.

A birtokhoz tartozó parkot és lakóházat holtukig az alapító és neje használják, de az alapítvány így is, a legalacsonyabb számítással az életjáradék és egyéb terhek tekintetbevételével, jóval felülhaladja a negyedmillió korona értéket.

Konkoly Thege Miklós 1842-ben Budapesten született s felsőbb tanulmányait részben itt, részint Berlinben végezte s letette többek közt a gőzhajó kapitányi s gépészi vizsgát is. Legtöbbet a csillagászattal foglalkozott s e téren európai hírre tett szert, minél fogva nemcsak a Magyar Tudományos Akadémia, hanem számos angol, német, franczia tudományos társulat is tagjának választotta; Ő Felsége pedig a vaskorona-rend lovagjává nevezte ki s érdemjellel is kitüntette. 1900 év óta az országos meteorológiai intézet igazgatója, mely intézet fejlődésében neki volt legnagyobb része.

Ó-gyallai birtokán 1869-ben kezdte építeni a csillagvizsgáló-intézetet, melyet aztán nagy áldozatkészségével és szakértelmével annyira tökéletesített, hogy ma ez hazánkban a legkiválóbb e nemű intézet. Mint tudós különösen az üstökösök spectrum megfigyeléseivel tűnt fel s e részben mint elsőrendű szaktekintély ismeretes.

De tudományos búvárlatái közben a közélettől sem vonult vissza s a tatai választópolgárok bizalma már két ízben küldötte a képviselőházba.

Az a birtok, melyet most a nemzetnek adományozott, Komárom megyében fekszik s ősei még 1242 táján kapták IV. Béla királytól. A régi oklevelekben terra de Konkol néven szerepel ez a terület, melyről aztán a Thege – régen Thegus – családi „Konkoly” előnevét is vette.

Konkoly Thege Miklósnak gyermekei nincsenek s így azt a birtokot, melyet ősei régi Árpád-házi királyunktól kaptak s melyet a család mindez ideig megőrzött, – a nemes unoka most a nemzet czéljaira visszabocsájtotta.

A Vasárnapi Újság 1902/4. számában megjelent írás másodközlése

__________________

A bejegyzés trackback címe:

https://bdk.blog.hu/api/trackback/id/tr55128286

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

nagya 2007.07.30. 16:58:56

Egyszeruen nem tudom megbocsatani a faszinak a Who want's To Live Forver (When Love Must Die) c. szamat. Ha a boret a falra feszitenek, adogatnam a szegeket.

KNG 2007.08.01. 12:27:52

De azért gajdoltad annó borgőzös koleszbulikon ezerrel:)))

Ja 2007.08.01. 23:19:08

Mire az neki:
a) azután majd Dr. Brian May diszelegjen a lemezborítókon?
b) csak PhD védés után akarja őfelsége a Britt Királynő lovaggá űtni?
c) már elege van a gitárszólókból, és valami komolyabb dologgal akar foglalkozni?
d) Fredie nem engedte szabadságra?
e) támogatja az időssek egyetemi diplomához való jutásáért harcoló egyesületeket?

nagya 2007.08.02. 13:05:22

Nana, hogy gajdoltam. Egy csomo olan dolog van, amit csinaltam a koleszbulikon, es nem tudom megbocsatani a vilagnak! Aldozat vagyok, naturlcih...

Cpt. Flint 2007.08.07. 11:50:57

Nem lehet mindenki hülye, aki zenész. Legalább megkereste a doktori tanulmányokra valót. Ti meg irigyek vattok...

Brutuska 2007.08.07. 12:58:34

Flint Kapitány: ez nem igaz, az én nevem előtt is van egy légypiszok, szóval nem irigység ez:)

Cpt. Flint 2007.08.07. 13:44:03

Pont nem a doktorságra gondoltam, hanem a sikerre, és arra, hogy most már azt csinálhatja, amit akar. Akár doktor is lehet, ennyi idősen.

Cpt. Flint 2007.08.07. 13:46:44

Ez megint kicsit ugyanaz a kirekesztő ál-magasértelmiségi hozzáállás, mint a Rejtő posztban volt. Hogy majd ÉN (MI) megmondom (megmondjuk), hogy mi a művészet, meg hogy ki az igazi doktor. Legalábbis nekem ez jön le belőle. (Hogy PC legyek, bár utálok.)

BDK · http://ungparty.net/ 2007.08.07. 14:35:12

Az a te bajod, hogy neked más jön le, mint amiről a poszt szó. Ez nálad úgy látom, kezd általánossá válni, mint ahogy a Rejtő-komplexusod is. Vedd vissza az elszántságodat, kérlek.

Cpt. Flint 2007.08.08. 15:25:49

Az a te bajod, hogy úgy írsz, hogy más jön le belőle, mint amiről szerinted a poszt szól. Nekem aztán nincs Rejtő-komplexusom, nem is írtam róla a blogomba. Esetleg neked?
Vedd vissza az intoleranciádat, kérlek (ha már nyilvános blogot írsz). Én itt próbálok veled beszélgetni, te meg csak bunkózol.
Leszel szíves akkor megmagyarázni, szerinted miről szól a poszt? Mert ez hírnek (még bulvárhírnek is) mínuszos.
süti beállítások módosítása