balla d. károly webnaplója nagy archívummal és nem túl szapora frissítésekkel | seo 2020: infra ClO2

>BDK FŐBLOG | | >Kicsoda Balla D. Károly? | | >Balla D. Károly ÉLETRAJZ | | >BDK KÖNYVEI | | >Egy piréz Kárpátalján | | >Balládium | | >Berniczky Éva | | TOVÁBBI FONTOS OLDALAIM > >
  

Balla D. Károly blogfő

  

Balla D. Károj: ÚJ BLOG elipszilon nélkül

  

Balla D. Károj első ly nélkül

  

BDK Balládium Blog

 

Balla D. Károly honlapjai

 

Mit kell tudni Kárpátaljáról?

 

Balla D. Károly írói oldal

 

Kárpáty VIP PR cikkek

 

Első Google-helyre kerülés

 

weblap.org/google-helyezes-javitas/ X

 

Infrafűtés - napenergia - seo pr cikk

 

PR-cikk: tartalommarketing

 

Linképítő Google-Seo

 

Google weblap optimalizálás, honlap seo

 

Optimalizált honlapok, SEO BP

 

Honlap seo optimalizálás


bdk blog bázis | BALLA D. KÁROLY WEBNAPLÓJA

2002. január

2002. január 31. - BDK
Elhatároztam, hogy ezen a bloghelyen pontos napi megfeleléssel újraközlöm 5 évvel ezelőtt kezdett webnaplómat; előtte azonban válogatok az adott év havi összefoglalóiból. [Ahol nagyon kívánkozott, megjegyzést tűztem be.]


Napi jegyzetekre tagolódó igazi webnaplót 2002. augusztus végén kezdtem írni. Előtte egyfelől volt 1997-től a honlapon nem közölt magánnaplóm (azóta nagyrészt ezt is közzétettem, illetve a java benne lesz 2000±3 c. könyvemben), másfelől voltak a fontosabb (főleg közösségi és irodalmi) eseményekről beszámoló havi oldalaim 2000-től, gyakorlatilag internetes korszakom kezdetétől. A kezdeti puszta hírközlés után ezek fokozatosan kommentárjaimmal, személyes észrevételeimmel, jegyzeteimmel egészültek ki, 2002-ben már bizonyos blog-jelleget mutattak. A valódi webnapló elkezdésének 5. évfordulója okán előbb most ezek a havi összegzések következnek itt szapora egymásutánban.

2002. január.

Kronológia: alulról felfelé
A Pánsíp Irodalmi Szalon egy estére visszaköltözött a Vár u. 8 alá!

2002. január 26-án szűk körű baráti fogadás keretében Ungváron átadtuk az UngBereg Alapítvány és a Pánsíp szerkesztősége által alapított KÁRMIN-díjat (BAGU LÁSZLÓnak), a KÁRMIN-különdíjat (TRILL ZSOLTnak) és a Váradi-Sternberg János Díjat (KOVÁCS ELEMÉRnek). Laudációt tartottak (a díjazottak sorrendjében: Berniczky Éva (Ungvár), Lőkös Ildikó (Budapest) és Beregszászi Anikó (Beregszász).

Bagu László költő, a Véletlen Balett c. folyóirat szerkesztője a 2001. évben nyújtott irodalmi teljesítményéért, jelesül AZ ARGENTIN TÍPUSÚ CSALÁDOK LEMÉSZÁRLÁSA c. kötetéért részesült az elismerésben.

Trill Zsoltnak, a Beregszászi Illyés Gyula Magyar Nemzeti Színház művészének a múlt esztendőben nyújtott színészi teljesítményéért ítélte a Különdíjat az Alapítvány kuratóriuma.

A Váradi-Sternberg János Díj odaítélésével Kovács Elemérnek, a Kárpáti Igaz Szó és BeregInfo c. lapok munkatársának két évtizedes újságírói teljesítményét ismertük el.

A Pánsíp Irodalmi Szalon összejövetele keretében tartott ünnepségen a díjakat az Alapítvány és a Szerkesztőség részéről Balla D. Károly, Csernicskó István és Berniczky Éva adta át.

Fényképek a rendezvényről

Az összejövetelt követően a Szalon visszaköltözött az Internetre. LÁSD

*

Egy írótárs némileg fenyegető magánlevele. Térjek meg és vissza azonnal közéjük, máskülönben kiközösítenek. Ám hogy tudnának kiközösíteni, ha egyszer nem vagyok köztük?

*

Amit Trianon elvett a magyarságtól, azt az Internet visszaadta, mondta Pomogáts Béla Kárpátalján (forrás: Kárpáti Igaz Szó, 2002. jan. 22). Ugyanebből a lapszámból értesülhetni különböző dijak és oklevelek és ajándékok odaítéléséről (az elismertek száma 10 fölött). A magyar kultúra napja alkalmából közreadott irodalmi összeállításban 3 vers szerepel 3 költőnktől. Ezek közül kettő már számos helyen (egyéni kötetben is) megjelent. Az egyetlen új(nak tűnő) vers így kezdődik: "de boldog vagyok Istenem / nem vallom és nem kérdezem / megleltem végre otthonom / elbújhatnék ha akarom / de elbúlni mégsem merek / elrettent a rettenet" és így fejeződik be: "s mégis örülök Istenem / mert mindig itt van énvelem / a boldognak hitt Szűzanya / az apró asszony Mária".

*

Elfogadta meghívásomat Papp Tibor (februárra) és Vass Tibor (márciusra), így ők lesznek a Pánsíp Irodalmi Szalon vendégei az elkövetkezendő hónapokban.

*

Pomogáts megint Kárpátalján tölti a magyar kultúra napjához legközelebb eső hétvégéjét. Komlós Attilával a Magyar Nyelv és Kultúra Nemzetközi Társasága (lánykori nevén Anyanyelvi Konferencia) színeiben vesznek részt a különböző rendezvényeken és adnak át okleveleket. Tanácskozásra is sor kerül ilyenkor Ungváron. A tavalyinak a kárpátaljai magyar irodalom, az ideinek a kultúra és az Internet a témája. Dupka rendesen küldi a meghívókat, tavaly is, az idén is még előadásra is felkért - én meg udvariasan lemondtam akkor is, most is.

*

Beszédes István értesítéséből tudható, hogy a zEtna webmagazin SZOBA KILÁTÁSSAL című nagyszabású irodalmi akciójának anyaga multimédiás CD-n fog megjelenni.

*

Egy nagyon jó hír: a kecskeméti Forrás elfogadta közlésre azt a "kollektív interjút", amelyet a Szalon keretében Zalán Tiborral októberben folytatott beszélgetésünk alapján készítettem kisebb szerkesztő beavatkozással és jelentősebb rövidítésekkel. Itt kérek elnézést azoktól, akiknek a kérdését (magamét is!) terjedelmi okokból ki kellett húznom. [Az interjú elérhető a Forrás honlapján itt, és az eredeti Ungpartyn is itt - 2007]

*

Nagyágyúk a kedvezménytörvény ügyében. Az egyik adón Martonyi, másikon Matolcsi védi az Orbán-Nastase paktumot. És a mundér becsületét.

*

A Kárpátalja c. lap interjút kér tőlem, mégpedig közelgő születésnapom okán. Az alkalom ugyan nincs kedvemre, de a felkérést elfogadom. A kérdések a következők: 1) Irodalmi munkássága során számtalan műfajban és témában születtek művek az Ön tollából. Van-e valami, ami érzése szerint kimaradt a sorból (téma, műfaj, stb.)? 2) Mivel foglalkozik jelenleg? 3) Milyen tervei vannak a közeljövőt illetőleg? - Amennyire tőlem tellett, igyekeztem a túl szokványos kérdésekre nem szokványos válaszokat adni. Majd ha megjelent, itt is közzéteszem. [Elérhető itt - 2007]

*

Az M1 Aktuálisában Tabajdi Csaba és Németh Zsolt szánalmas vitája a státustörvényről (Nagyon hamar eldöntöttem: egyikre sem bíznám rá szívesen a biciklimet. Hát még a sorsomat!). Az egyik kereskedelmi csatorna Híradójában a közlés: ha minden határon túli magyar kérné a Magyar Igazolványt, akkor az illetékes hatóság (BM) 13 év alatt tudná az összes igényt kielégíteni. Én könnyítek a munkájukon: mínusz egy fő, velem ne számoljanak.

*

E-mail egy komoly kárpátaljai intézmény komoly vezetőjétől, benne keserű szavak után ez a mondat: "Bocs a kifakadásért, de mostanában az egész helyi magyar közéletből elegem van, mert ... butításnak és szemfényvesztésnek tartom az egészet, és sajnos a mi intézményünk is kezd effelé elmozdulni, ami ellen már-már szélmalomharcot vívok."

Butítás és szemfényvesztés. Hát már belülről is látszik?

*

Értesítés Onagy Zoltántól: a terasz.hu-ban közreadott naplóink tavasszal kötet formájában is megjelennek. [Nem jelentek meg - 2007]


Következik: 2002. február
Lásd az öt évvel korábbit is: 1997 januárja

Ez az oldal rekonstrukció. Az eredeti itt található. Ebben a rendszerben ezeket a felújításokat előbb az új közzététel napjához rendelem, később visszadátumozom az eredeti megjelenés idejére. A 2002-es naplók visszakeresését ez a címkelink is segíti: napló2002.
____________________

A bejegyzés trackback címe:

https://bdk.blog.hu/api/trackback/id/tr89150046

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása