balla d. károly webnaplója nagy archívummal és nem túl szapora frissítésekkel | seo 2020: infra ClO2

>BDK FŐBLOG | | >Kicsoda Balla D. Károly? | | >Balla D. Károly ÉLETRAJZ | | >BDK KÖNYVEI | | >Egy piréz Kárpátalján | | >Balládium | | >Berniczky Éva | | TOVÁBBI FONTOS OLDALAIM > >
  

Balla D. Károly blogfő

  

Balla D. Károj: ÚJ BLOG elipszilon nélkül

  

Balla D. Károj első ly nélkül

  

BDK Balládium Blog

 

Balla D. Károly honlapjai

 

Mit kell tudni Kárpátaljáról?

 

Kik a pirézek, hol élnek? műhely

 

Kárpáty VIP PR cikkek

 

Első Google-helyre kerülés

 

weblap.org/google-helyezes-javitas/ X

 

Lapok színei a francia kártyában

 

PR-cikk beküldés: Seo tanácsadás

 

Linképítő Google-Seo

Google weblap optimalizálás, honlap seo

 

Optimalizált honlapok, SEO BP

 

Honlap seo optimalizálás


bdk blog archívum | BALLA D. KÁROLY WEBNAPLÓJA | + pr cikkek

Le fog lassulni az internet?

2007. november 26. - BDK
laptop szerviz - ssd winchesterAz internet gyorsaságát illetően három éven belül akár tíz évet is visszafejlődhetünk - írja a seo tanácsadás honlap. Kísérteni fog a betelefonálós korszak szelleme: szétkapcsolások, kis méretű fájlok optimalizálása és többperces letöltése, bosszúság.

Lelassulhat az internet


Ilyen és ehhez hasonló rémképekkel riogat az amerikai Nemertes Research kutatóintézetnek az a most kiadott tanulmánya, amelyet magyarul a National Geographic ismertet. Az összefoglaló szerzője írása végén kétségeket is megfogalmaz a kutatás eredményeit illetően.


Nos valóban, az okos érvek számomra sem meggyőzőek. A szélessávú hozzáférés rohamos fejlődésével ugyan valóban többszörös teher nehezedik a kiszolgáló központokra és hálózat-üzemeltetőkre, de a fejlesztések éppen az igényekkel arányosan növekvő  bevételek okán aligha fognak elmaradni.  Nyomós érvet hoz fel a tanulmány állításaival szemben a cikkíró azzal is, hogy a kutatás nem vette kellőképpen figyelembe az új technikák megjelenését és rohamos fejlődését, így például a vezeték nélküli (wireless) internet térhódítását.

Igaza lehet. Amint a mobiltelefonok (és az sms) megjelenése sem fenyegetett a hagyományos telefónia visszafejlődésével, ugyanúgy a vezeték nélküli internet-hálózatok is mentesítik a túlterheléstől a véges áteresztő képességű kábeleket. Teljesen nyilvánvaló, hogy internetezni a közeljövőben ugyanúgy fogunk, mint mobilozni: bárhol elővehetjük a laptopunkat, mindenütt lesz térerő, azt sem fogjuk tudni, melyik toronyhoz csatlakoztunk.

Ugyanígy nem tartom reális veszélynek azt, hogy az egyes tartalmak  iránti megnövekedő kereslet lassulást fog előidézni ("Ötszörösére vagy akár tízszeresére is növekedhet egy video- vagy audiofájl letöltési ideje a YouTube-ról"), mert ugyanúgy decentralizálttá válhat mindez, ahogy már most is működik a torrent-rendszer. Vagyis azt az egy keresett videót nem kell nekem feltétlenül egy adott központi szerverről letöltenem a laptop ssd winchesterére, ott talán nem is lesz fenn a fájl, csupán az adatbázis, amely tudatja a programommal, mely felhasználóknál érhető el ez az állomány - s tőlük egyszerre kezdi csomagonként letölteni, hogy aztán az én gépemen összerakja. Minél népszerűbb egy tartalom, annál több kliens tölti le, minél több kliens letöltötte, annál könnyebb hozzáférni. Én legalábbis ebben látom az internet magas fokú életképességét. No meg persze abban is, hogy a piac törvényei szerint a növekvő kereslet nem csökkenteni, hanem gazdagítani szokta a kínálatot. Így - a következő évtizedekben legalábbis - szerintem további erőteljes progresszió várható. A nanotechnika fejlődésének hála továbbra is rohamosan nő az adathordozók kapacitása (ezzel fajlagosan olcsóbbá válik az információtárolás), terjed a vezeték nélküli net (közvetlen műholdas kapcsolat? miért is ne?), s egy bizonyos korlátig növekedni fog az internetes szolgáltatások iránti igény is. Ha minden lehetőség kimerül és minden igény betelik, akkor is inkább stagnálás várható, semmint visszafejlődés. Ahhoz világméretű energiaválságnak vagy gazdasági krachnak kellene bekövetkeznie. De még ez esetben is előfordulhat, hogy az inernetnek lenne a legjobb esélye a túlélésre. Legalábbis nagyobb, mint mondjuk a gépkocsi közlekedésnek. 

A bejegyzés trackback címe:

https://bdk.blog.hu/api/trackback/id/tr1242335

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

ReTRo · http://hatodikalabardos.nolblog.hu 2007.11.26. 15:35:50

Szerintem a szerző egyszerűen csak átállt XP-ről Vistára. :))
Számítástechnia. Megbízható használt notebook felújítása: webáruházból használt laptop vásárlás garanciával - Első kulcsszó: szerviz budapest.
süti beállítások módosítása