balla d. károly webnaplója nagy archívummal és nem túl szapora frissítésekkel | seo 2020: infra ClO2

>BDK FŐBLOG | | >Kicsoda Balla D. Károly? | | >Balla D. Károly ÉLETRAJZ | | >BDK KÖNYVEI | | >Egy piréz Kárpátalján | | >Balládium | | >Berniczky Éva | | TOVÁBBI FONTOS OLDALAIM > >
  

Balla D. Károly blogfő

  

Balla D. Károj: ÚJ BLOG elipszilon nélkül

  

Balla D. Károj első ly nélkül

  

BDK Balládium Blog

 

Balla D. Károly honlapjai

 

Mit kell tudni Kárpátaljáról?

 

Kik a pirézek, hol élnek? műhely

 

Kárpáty VIP PR cikkek

 

Első Google-helyre kerülés

 

weblap.org/google-helyezes-javitas/ X

 

Lapok színei a francia kártyában

 

PR-cikk beküldés: Seo tanácsadás

 

Linképítő Google-Seo

Google weblap optimalizálás, honlap seo

 

Optimalizált honlapok, SEO BP

 

Honlap seo optimalizálás


bdk blog bázis | BALLA D. KÁROLY WEBNAPLÓJA | + pr cikkek

Öncsonkított DOKK

2008. május 30. - BDK
Egyszer már darázsfészekbe nyúltam, amikor szóvá tettem az egyik legrégebbi és legnagyobb adatbázissal rendelkező magyar irodalmi portál, a dokk.hu leállását: mostanra száznál több hozzászóláson keresztül görgetik a kommentelők a témát, és ahányszor leáll a dokk (többször megtörtént a poszt keletkezése óta), mindig fellángolnak az indulatok. Magam ritkán szóltam hozzá, és kezdettől azt vallottam: ha a portál gazdájának nincs kedve folytatni ezt a most már nagy hagyományú kezdeményezést, akkor szüntesse be a frissítéseket, ne lehessen új verseket és naplókat feltenni, ne lehessen fórumozni: de az archívum legyen elérhető. Az a rengeteg anyag, ami felkerült a rendszerbe, ne vesszen el, maradjon meg közkincsnek. 1586 szerző 15222 verse - hirdeti ma is büszkén a fejléc - de a versek - soha többé? - nem olvashatók. A címlapon a szövegek csonkolt formában jelennek meg - igazán nem tudom, mit szólnak ehhez a szerzők - az adatbázisból pedig csak a címeket lehet lehívni.


Hasonló a helyzet a naplókkal és fórumokkal: a bejegyzések első néhány szótagja olvasható, aztán az jön, hogy a dokk beszüntette olvashatóságukat.

Mindez számomra azt jelenti, hogy külön munkával lett előállítva ez a csonkolt változat, direkt, előre megfontolt szánt szándékkal lett tönkretéve a rendszer, ami talán annál is rosszabb, mintha nem lenne elérhető: így most tudni, hogy ott van, ott lenne, ott lehetne a szöveg - de LFS a kedves olvasónak, nem kap verset a dokk-hun, csim-bumm gyerekek, jól kicsesztem veletek.

Én a magam részéről - olvasóként - ezt az eljárást elfogadhatatlannak tartom. Az okok, indokok és motivációk nem tartoznak rám, igazából nem is érdekelnek, az eredményt azonban a magyar irodalom webes megjelenésének a történetében példátlannak gondolom.

A bejegyzés trackback címe:

https://bdk.blog.hu/api/trackback/id/tr46495360

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Tóth István 2008.06.04. 14:42:45

Szabó Bertold

május végi nekrológ


[ a dokk nem mutat többé verseket ]

Tóth István 2008.06.04. 14:44:11

Pálóczi Antal

Pofon


[ a dokk nem mutat többé verseket ]

BDK · http://ungparty.net/ 2008.06.04. 14:44:13

Köszönjük, ennyi elég lesz.... tudjuk, miről van szó, kérlek, ne tűzz be ide többet.

Tóth István 2008.06.04. 14:45:27

Frady Endre

Tragikus mese


[ a dokk nem mutat többé verseket ]

Tóth István 2008.06.04. 14:47:49

ja bocs. azt hittem itt lehet tiltakozni. meg, hogy van a szólásnak szabadsága is. nem tudtam azt kérem... most már tudom. nem örültem. nem szívesen.

nincs elég hely?

Tóth István 2008.06.04. 14:52:51

ja bocs. te vagy a tulajdonos? észre se vettem. így már érthető!

Tóth István 2008.06.04. 15:11:05

Felszólítom Jónás Tamást, tüntesse el a Dokk felületéről a nevemet, üzenőfalamat, összes versemet, kommentjeimet (tothi, Tóth István, tothistvan, aaikrk), részemről lejárt a türelmi idő, a továbbiakban nem adom engedélyemet ehhez a bohóckodáshoz (hogy azt ne mondjam aljassághoz). Nem ezért tettem fel a verseimet és hozzászólásaimat, úgy gondolom szerződés szerint sem. Még egyszer elismétlem: nem adom engedélyemet a nevem, verscímeim, és kommentjeim első szavainak ilyedtén közléséhez.

a továbbiakban részemről csak ha változás áll be:
ha helyreállítod vagy teljesen törlöd az oldalt


Tóth István

Tóth István 2008.06.04. 15:37:00

BDK-nak:
"ja bocs. te vagy a tulajdonos? észre se vettem. így már érthető!"

Mielőtt rossz irányba lehetne félreérteni: ez ironizálás volt.

Mindenféle személyes indulat vagy gyűlölködés nélkül:
akár innen is lehet törölgetni engem. Már megbántam, hogy egyáltalán bármilyen szinten is belefolytam ebbe a dokkos hóbeleblancba. Az egyetlen oka, hogy nem verem a fejemet a falba, az a néhány ember, akit megismerhettem a dokkon keresztül.
Köszönettel és tisztelettel Szabó Bertoldnak, Standovár Ágotának, Kelemen Évának, Németh Bálintnak, Viga Vendelnek, Frady Endrének, Tisza Melindának, Zerza Béla Zoltánnak, Széll Zsófiának, Pataki Lilinek, Becsey Zsuzsának, Karaffa Gyulának, Kovácske T. Jánosnak, Bíró Dánielnek, Stiller Krisztának, Toroczkay Andrásnak, Tass Mariannénak, Cservinka Dávidnak, Garai Péter Sándornak, Molnár Ákosnak, Mátay Katának, Hodász Andrásnak és végül, de nem utolsó sorban neked is te hüje Pálóczi :) és mindenkinek, akit kihagytam

remélem találkozunk valami jobb helyen,
ha nem, mindenkinek eredményes és sikeres életet kívánok

Tóth István alias Korányi Mátyás

(T. BDK! Ha törölsz, kérlek, ezt az utolsó két kommentemet hagyd meg (amit Tamás felé írtam és ezt)

P. A 2008.06.04. 15:44:18

Valószinüleg Tamás meozza a verseket Brittany (csak a bírálatok sem olvashatók - és JT telefonon elérhetetlen). Úgy látszik, ez is része a performansznak. Nincs "hulla". Nyilván megvannak a versek is amelyeket meoz. Ez most ilyen mutatvány. Kipirosodott a dokk.
---
Perelhetsz Tóth I! Én is azt teszem (csak nem vele, hanem az "Egésszel")!

H 2008.06.04. 15:55:42

Tothi,

eddig csak olvastam, most írok, Neked, hogy ne marháskodj. (Nem mondanám, ha alapvetően nem lenne rokonszenves megnyilvánulásaid jórésze.) Ne sérdődj, ne háborogj. Nincs miért, szerintem. Nem látok én itt semmilyen aljasságot, ez velejárója - sajnos - annak a rendszernek, amelybe mi önként (megkockáztatom: szívesen) importáltuk magunkat. (Vélemény: csak az idióták és értelmiségi fogyatékosok nem látták, mi és hogyan folyik a dokkon, mik a rizikói a csatlakozásnak stb.) J.T. (majd[?]) dönt így vagy úgy, ez most az ő dolga. Meg persze a mienk is, éppen ezért ne akarjuk katapultálni magunkat. A süllyedő hajót, ugye, a kapitány hagyja el utoljára. De csak akkor, ha már egyedül maradt.

Barátsággal,
H
imitator@freemail.hu

Tisza Melinda 2008.06.04. 16:51:22


Szerintem nem kell az egészet ilyen komolyan venni. A "színész" kicsit túljátssza, kicsit maníros, kicsit ripacs, de azért élvezzük csak tovább az előadást. ( Bár szerintem már kicsit unalmas.)
(És legfőképp: könyörgöm, ne legyetek már hozzá díszletek...)

(Tóthi, köszi. Én is hasonlóképp.)

H 2008.06.04. 17:00:27

Én is ezt akartam, mármint: nem olyan véres ez.

P. A 2008.06.04. 17:14:46

- Én nem látok ebben semmit.
- Nem?
- Nem. Unalmas...
- Rendben. Legközelebb azért vedd le a lencsesapkát.

Prax Levente 2008.06.04. 17:36:46

Csak egy mezei Dokk-szerző vagyok, akinek gyakorlatilag a teljes költői életműve fenn van az oldalon. No, nem mintha olyan nagy dolog volna, a verselés számomra a legtöbbször csak kísérletezés, a legkülönfélébb álarcokkal, műfajokkal és formákkal, időnként, bevallom, tudatos provokáció is. (Így hoztam létre Kiss József figuráját, aki egy számomra különösen idegesítő szerző paródiája kívánt lenni, lett is némi hatása.) Mindegy. Jó játék volt, nem bánnám, ha végleg vége lenne; most a legutóbbi fejlemény felbosszantott annyira, hogy reagáljak valahol. De lehiggadva csak annyit tudok mondani: tényleg felesleges túldimenzionálni a dolgot.
U.i.: Érdekelne, hogy vajon hányan írtak különböző nevek alatt, nem fórumhozzászólésokat, verseket. Talán valójában nem is olyan sok az az 1500 szerző... :)

Karaffa Gyula · http://helikon.retsag.net 2008.06.04. 21:51:28

Én évek óta csak a saját nevemen írtam a dokkra hozzászólást is, és verset is.
De biztosan sokan sok néven tették, hiszen ha beülök egy internetkávézóba, máris utolérhetetlen vagyok, a saját gépem IP száma biztos még csak hasonlítani sem fog.

Karaffa Gyula

chia 2008.06.04. 22:09:03

Rapai Ágnes Láng Olivér néven is ott a Dokkon, ahogy - közismert a történet - annak idején a Holmin VSZ-t kicselezte: és sikerült, bár férfi néven megjelennie.
Szilvási Lili egy érett hang, nem tudom ki lehet, negyvenen fölötti férfinak sejtem, de tévedhetek.
Elő-elő jön, hogy férfiak nő álarcot öltenek - Mecseki Rita Eszter néven Petőcz András publikált néhány éve. Tök jó volt, és sokakat megbolondított, mert a Szép Versek még fotót is lehozott.
Most Psychézzünk is? Minden név álnév is, nincs hézagmentes referencialitás – Paul de Man ezt az önéletírásokra mondja, de minden írás önéletírás is.
Gyula: amit írsz magadról, az tök jó, és örülök, hogy ilyen vagy. Nem mindenki ilyen.

Standovár Ágota 2008.06.04. 23:17:27

:) Matyi! Köszönöm!

dióhéj · http://rongyok.blogspot.com/ 2008.06.05. 09:40:11

Elképesztő. Felelőtlenség. Aki Istent játszik, annak tisztában kell lennie vele, hogy az emberek istenkáromlók olykor. Megteremteni a világot nem könnyű. Öröm, hála, izgalom és felősség. Elnavigálni még nehezebb, bosszúság és sokszor csak a felelősség, kevés örömmel. A világvége a legegyszerűbb. Csakhogy ez az Isten figyelmet akar, mert romokat hagyott maga után és nyögdécselő embereket. Megtehette volna, hogy mindent feléget és vissza se néz.

Nem egészséges ez, hogy egy ember dönt mindenről. Itt már nincsen tulajdon, a Dokk túlnőtt Jónás Tamáson, fogalommá vált.

Tóth Istvánnak tökéletesen igaza van. Ő nem ezzel a "szerződéssel" töltötte fel a verseit, hogy így olvashatja majd az olvasóközönség. És mások sem.

Azt gondolom én is, mint B.D.K.. Az adatbázist elérhetővé kell tenni akkor is, ha a Dokk már nem dinamikus.

És hát sajnálom én is....sokat olvasgattam ott.

P. A 2008.06.05. 11:37:13

(kókuszdióhéj)
Az infantilizálódott világ most legalább rádöbben, hogy a művész Teremtő. A három "t" után végre nagy "t"-vel.) A szellemi törpék most azzal szembesülnek, hogy ők iyet soha... Miért nem? Mert ők sosem játszanának Istent? Mert ők "rendesek"?
gy is lehet nevezni a tehetségtelenséget. (Vagy a tehetség óvatos duhaj, a mindenkori elvárásokhoz igazodó "üzemét". Ennek mesterei is "rendesek" de legalább tehetségesek. Nekik szerencséjük van. Az őket kultiválóknak ellenben már nem biztos: - mert csökkenni fog létéberségük!)
Hangsúlyozom: A MŰVÉSZ - TEREMTŐ!!! (Isten nem lehetne, hiszen "nincs". De ha "van", ez akkor is igaz.)

dióhéj · http://fercmuvek.extra.hu/ 2008.06.05. 12:05:27

Másról beszéltem én P.A. A tehetség és a felelősség két különböző fogalom.
Játszóteret adni gyerekeknek, ahová odaszoknak, megszeretnek ott, aztán feldúlni, szétrombolni azt felelőtlenség.
Szerintem.

dióhéj · http://fercmuvek.extra.hu/ 2008.06.05. 12:09:11

azt után vessző...bocsánat a pongyolaságért

P. A 2008.06.05. 12:56:02

Azt állítani, hogy SZÉt-ROM-BOL-TA - miközben működik az NEM felelőtlenség?
HAZUDNI SZABAD????????????????????????????????????????????


nem.

chia 2008.06.05. 13:23:34

semmi nem működik: már csak az önreklám helye:

2008. június 04.
SZOMSZÉD LAKÁS
30Y szentimentálé koncertje
Vendég: Jónás Tamás költő
stb.

majd PA ezt is jó újságírósan átmagyarázza, hogy ami itt a dokkal történt az művészet és felelősség. No, menj jelenteni!

BDK · http://ungparty.net/ 2008.06.05. 13:30:14

Igen, a DOKK címén most a PIM-oldal jön.

P. A 2008.06.05. 13:53:47

Én ma azt észleltem, hogy a tegnap kezdődött meozás után, amikor Székács László,Cservinka Dávid, Szalma Réka, Kocsis András és Szabó Bertold versei kerültek sorra, ma Csikász-Nagy Ágnes, Szaó Imola, Hodász András és Bese Dóraverseket meozott a dokk. Mégpedig ténylegesen, mert ezek közül aztán több a mulandokk és néhány a mardandokk-ba került át. (Szabó Betoldé is maradandokk lett, ezt direkt megnéztem.) Kedves Chiarezza én nem újságíróként "magyarázom", hogy te, machiavellista háttérből mozgatóként most, a dokk sorsfordulóján, előtérből mozgatóvá váltál Chiarezza néven (amely jobb, mint az Alfonzo, ráadásul szintén olaszos), hanem szerzőként. Te vagy az egyik modellem. Én tényleg KÉM vagyok - Bereményi Géza értelmezése szerint. "Az író: - kém!" (Nem író-kám!/saját/)

dióhéj · http://fercmuvek.extra.hu/ 2008.06.05. 14:29:03

Valószínűleg az a szerkesztő aki meózott, nem értesült róla, hogy folyik a dokk vére. A szerkesztők nyilván a teljes dokkot látták (mostmár azt sem), különben nem tudtak volna meózni.

Hazudni szabad. Perszehogy. Meg homokot szórni egymás szemébe, ahogy ezt a homokozóban szokás gyerekeknek egymás között. Meg kiabálni, meg toporzékolni sok kérdőjellel.

Mátyás 2008.06.05. 14:46:26

Kedves Ágota!

Nekem köszönsz?, s ha igen: mit és miért?...

Mindenesetre (előre és utólag is:) szívesen! :-)

Mátyás

Széll Zsófia 2008.06.05. 15:13:28

Hogy én mennyire szeretlek Benneteket olvasni...! (Mátyásistván, köszönöm) Rögtön a közepibe: jé, itt egy család veszekszik. Ünnepi hangulatban, ki fehérben, ki feketében - tor vagy/és lakoma. Tányér-zsonglőrködés, aztán dobálás. Az asztal alól: vagyunk, együtt, így vagy úgy. Aztán meg megyünk, ahova akarunk, lehet kalapot emelni, be**ni az ajtót, meg átölelni a másikat (harmadikat, negyediket, kivonatozni). Tamásnak meg köszönöm, aztán persze, hogy mindenki állandóan figyeli majd. A metamorfózist is. Így van ez rendjén. Még mindig ajtótlan Zsófi (szell1976@gmail.com)

P. A 2008.06.05. 15:30:10

Nem "dzsungel harcos" szerki, hanem Jónás Tamás meozott - legalábbis egy sms szerint - és, ha jól értettem, végigmeózza az összes beküldött verset. Remélem, így lesz.

dióhéj · http://fercmuvek.extra.hu/ 2008.06.05. 15:34:51

Ühüm. Egy sms szerint a Föld holnap másik bolygóra költözik. Vigyázz, ne legyen kikapcsolva épp a telefonod, hogy értesülj a pontos helyszínről.

P. A 2008.06.05. 15:41:05

Ne keverd a fantáziát a fantáziátlansággal. A tények makacs dolgok.

dióhéj · http://fercmuvek.extra.hu/ 2008.06.05. 16:01:50

Na igen. A makacs tények.

dokk.hu

Valahogy olyan érzésem van, hogy senkit nem vigasztal az általad feltételezett háttérben történő meózás.

P. A 2008.06.05. 16:20:53

De egyszer talán ott lesz a dokk a Petőfi Irodalmi Múzeumban.

Zápor György 2008.06.05. 16:26:40

Antal!

Ilyen hittel, már vízen lehet járni.
De egyszerű halandó számára úgy tűnik, hülyét csináltál magadból, és hülyét csinált belőled JT. (És belőlünk is.
És tán ez az igazság. Azért titkon remélem, hogy nem. Hogy talán mégis van valami „TERV”.)
Ennek ellenére kezdek benned tisztelni valami nagy erőt. (Vagy félni tőle.)

z

Jónás Tamás · http://www.pepita.hu 2008.06.05. 16:38:23

Tisztelt Zápor!
Ilyen hitetlenséggel azonban csak elsüllyedni lehet...
Valóban én meózok. Még akkor is, ha nem látszik. S az összes beküldött verset lemeózom, hogy amikor bezárom magam előtt is az adatbázist, ne legyenek "eldöntetlen" versek.
A többi: magán(y)ügyem.
jt

Zápor György 2008.06.05. 17:06:44

Tamás!

Én Antalnak nem a meózásodba vetett hitéről írtam. Miért rögtön erre gondoltál?
Ezt nem is volt szándékom megkérdőjelezni. Bár igaz, ezt is kihallhatta, aki így akarta.
És talán nem is a hitetlenségem csengett ki belőle. De az a jó és veszélyes az írásban, hogy ezerféleképp lehet olvasni.
És se a döntést nem kritizáltam, se a magán(y)ügyeket nem firtattam. Csupán leírtam, mit érzek, gondolok, még ha ezzel el is kell süllyednem.

z

Tóth István 2008.06.05. 17:10:43

Ez a beszéd! Ezek szerint lesz kutatható felület. Éljen!

BDK · http://ungparty.net/ 2008.06.05. 19:09:41

Szerinted ezt jelenti a "amikor bezárom magam előtt is az adatbázist"?

Viga Vendel 2008.06.05. 19:25:11

mivel itt sem zárult le, és ehhez azért - itt is - van hozzáfűznivalóm: tothi, erre a kérdésre azért válaszolj. akár magadban is. ne hamarkodd el...
és persze tudjuk: scenario. egy újabb. a "kiszámíthatatlan" deus absconditus. számomra keserűen nevetséges. és sajnos ugyanakkor tűrhetetlen is.
kérdezem: ha valaki tisztességtelenül játszik (nem feltétlenül etikai értelemben, hanem a játék-szabályra gondolva), neked csalnod kell? nem hiszem. ne csald meg magad. jt "profibb" annál, mint gondolod. és tudod - ezt már lehet, írtam -: a naivitás kora rég lejárt. az egykor oly szép emberi tulajdonság mára a hatalom játékszerévé vált. az akarsz lenni? még akkor is, ha "megcinkelnek"? persze, a kártya nem beszél... öntudatlanul, tehetetlenül segíti a csalót. mert ő nem játékos, hanem csak egy eszköz.

(BDK-nak: tényleg bocs, én komolyan gondoltam, hogy nem tépem itt tovább a számat. és azt hittem, mindenki megérti, hogy kimondtad a végszót. de azóta még az is "beletépett" aki fensőbbrendűen kinyilatkoztatta, hogy fogadjunk... elvesztette a fogadást, épp ezért. ráment a nyaka. nem örülök neki.
hülye dolog jutott eszembe most, leírom, de vedd úgy, hogy közben át is húzom: kellene itt egy végszó. és maradjon így, itt minden olvasható. hogy építeni lehessen máshol, ami persze leépítéssel is jár. na, áthúzom. ostoba ötlet volt, elismerem. csak amolyan szétszakadt a tábor érzése fogott el. aki itt beszél, az ott nem, és viceházmester. na, ezért szóltam hozzá. hogy ez ne legyen. és próbálok, ígérem, próbálok ám a továbbiakban hallgatni itt.)

Viga Vendel 2008.06.05. 19:27:25

fennsőbbrendűen (azt hiszem :) )

BDK · http://ungparty.net/ 2008.06.05. 19:30:12

a végszó után is van élet, mint látjuk.
és a bezárás után jön majd kinyitás, a kinyitás után csonkolás, a csonlolás után átirányítás. amíg van közönsége, az is lesz mindig, aki produkálja neki magát.

Viga Vendel 2008.06.05. 20:33:43

(így gondolom én is. meg még mást, sokat. teremtek neki. hogy ne érezze egyedül magát.)

Karaffa Gyula · http://helikon.retsag.net 2008.06.05. 21:11:09

Viga!

Lehet, hogy ráment a nyakam, de hozzá kell szoknom, hogy ezen a világon egoisták élnek, olyanok, akik az utolsó után is hozzászólnak. Bizony ezt a blogot csak bezárni tudná BDK, mert ez egy végtelen történet egyébként!!

Ha a csend már senkinek nem jelent semmt, akkor miért én hallgassak? Kiterítenek ugyis!

Egyébként meg az én nyakam!

Karaffa Gyula

Viga Vendel 2008.06.05. 21:43:40

Gyula! Csak azért válaszolok, mert tudni vélem, hogy a blogom nem olvasod: Miért legyek én tisztességes?
(Remélem, nem értesz félre. De ha igen, a Te dolgod.)

filip tamás 2008.06.05. 21:46:21

Heine híres mondata volt (pontatlanul idézem), hogy ahol könyveket égetnek, előbb-utóbb embereket fognak égetni. Hozzáteszem: ahol verseket, naplókat, irodalmat süllyesztenek el, ott valójában embereket süllyesztenek el.
Beszédük ezen a fórumon: a vízbe merült emberek gurgulázása.

Karaffa Gyula · http://karaffagye.blogspot.com 2008.06.05. 22:37:17

Valahogy tartjuk a kapcsolatot?

Karaffa Gyula


karaffagye.blogspot.com

Tóth István 2008.06.05. 22:49:13

BDK-nak:
"Szerinted ezt jelenti a "amikor bezárom magam előtt is az adatbázist"?" - kérdezted.
Én azt gondolom igen. Bár erre Tamásnak kéne válaszolnia. Különben minek meózza még le a maradék verseket? Azért az nem kicsi anyag. Vagy 1500-2000 versről beszélünk. Csak találgatok, de azt is el tudom képzelni, hogy úgy zárja le maga elől, hogy eldobja a kulcsot, ő maga se tudjon többet hozzányúlni. Én ilyesmiket olvastam ki belőle.

Tóth István 2008.06.05. 22:54:59

Vendel! Lehet, hogy Tamás "profibb", mint gondolom, én viszont valószínűleg "szabadabb" vagyok, mint te gondolod. Jól vagyok. Remélem Tamás is. Szeretettel gondolok mindannyiótokra. El tudok fogadni úgy egy embert a hibáival együtt, hogy attól még magát a hibát nem kell elfogadnom. De semmi helyrehozhatatlan nem történt.
üdv, km

Viga Vendel 2008.06.05. 22:58:24

///én is így gondolom///

Tóth István 2008.06.05. 23:01:02

Én is úgy gondolom, hogy nagyobb, nyitottabb, és leginkább szerteágazóbb ez a társaság, semmint hogy végszavazni lehessen. Emlékezzünk: ez szappanopera, nem színházi előadás. :D (Bocs T.) Ungazungarugé-ungazung-garugé...

Tóth István 2008.06.05. 23:03:35

Filpi Tamásnak:
Erős, de a dolgok jelen állapotában nem alaptalan.

Bocsesz 2008.06.06. 08:40:14

Tamás!
Az utóbbi időben mindenhonnan elkések. A dokkra is fél perccel a zárás után értem oda. Ezért az utóbbi években írt legsikerültebb alkotásomat, már nem tudtam a csukódó ajtókon keresztül átpréselni. Nekem is jár egy szelet a halhatatlanságból. Próbálkoztam az Apehnél de ők csak öt évig hajlandók őrizgetni az életem. Ha betörnék valahová, egy idő után az is elévül. Elkeseredésemben el akartam magam adni az ördögnek. Először rettenetes csúnyán nézett rám, másodszor meg még rettenetesebben, a harmadik csúnyulását meg se vártam. Lazán futottam. Mert abban is jó vagyok. Úgy érzem, a halhatatlanság személyesen packázik velem. Ha még egyszer, tényleg csak egy kicsit, ici-picit kinyitnád a zsilipeket... Nekem két perc elég lenne, hogy a feltegyem, a Vers a nevétváltoztató náthás lányról, című pályaművemet. Tényleg elkéstem, és már csak ide tudtam beírni BDK-hoz. Na?!? Megtennéd? Nem???
Biztos, hogy nem? Akkor nem is vagy te igazi költő. Régóta figyelem a ténykedéseidet. Gyanús voltál, az első pillanattól. Most már lényegtelen, de a versem 2008.június 01.-én 16.46 kor írtam ebbe a fórumba. Netán ha mégis ránéznél.., végül is ott van. És ha még csettintenél is egyet elismerésed jeleként!
Köszi! Bár barátok már sose lehetünk ezek után. Ezt meg kellett mondanom.

/ a paródia soha nem adhat megoldást egy konkrét problémára. rosszabb, ha még az is kétséges, ki van a célkeresztben. mindettől függetlenül úgy érzem, alaposan begörcsöltünk. a barikád összes oldalain. Tamás. írdd már ki a dokk kapujára: gyerekek ennyi volt.
szükségünk van arra, hogy tisztelni tudjuk egymást. azt állítod, hogy nem tudhatjuk honnan jönnek, merre tartanak, mit cipelnek verseid. lehet, hogy igazad van. mi talán nem is élünk. vagy kevesebbet kaptunk abból az isteni teherből, ami egy költőt költővé tesz. mondom ezt, miközben tudom, hogy igazából a teher viselése adhatja vissza méltóságunkat. sok méltó ember van körülöttünk. még több olyan, aki nem tudta irodalmi művekben megörökíteni életét. jó rájuk gondolni. /

P. A 2008.06.06. 13:27:42

Vitapartner küzdj a jogodért!!!
Tűzzel-vassal, foggal-körömmel, protézissel-művégtaggal is küzdj, viaskodj a jogért amelyről önként lemondtál!
Pedig ez hiba volt! Majdnem bűn!
Szerezd vissza tehát és tartsd fenn magadnak mindenáron a tévedés jogát!!!

Molnár Ákos 2008.06.07. 11:19:18

nos, talán naivnak mondanak majd néhányan ezután, bár én inkább idealistának tartom magam (jobb napjaimon)! :) csonka-szonett rejtsük asztalfiókba álmainkat hisz szennyesünk mellett még bőven van hely ám a sár tiszta hitünkben megingat s piszkos papíron a valónak szentel talán papírból hajtogassunk hajót messzebbre visz minden földi gyönyörnél altassuk el az ajkunkra tapadt szót hisz ő is és te is csupán ölelnél ki kéne mászni az asztalfiókból a szennyet magunkról csontig lerágni meztelen’ üvölteni a hiánytól térdre rogyni majd erőnkből felállni nevén nevezni azt amit csinálunk és mellette alázattal kiállnunk

Molnár Ákos 2008.06.07. 11:33:15

na, szóval! még egyszer, és kicsit másképp!

csonka-szonett


rejtsük asztalfiókba álmainkat
hisz szennyesünk mellett még bőven van hely
ám a sár tiszta hitünkben megingat
s piszkos papíron a valónak szentel

talán papírból hajtogassunk hajót
messzebbre visz minden földi gyönyörnél
altassuk el az ajkunkra tapadt szót
hisz ő is és te is csupán ölelnél

ki kéne mászni az asztalfiókból
a szennyet magunkról csontig lerágni
meztelen’ üvölteni a hiánytól
térdre rogyni majd erőnkből felállni

nevezzük nevén azt amit csinálunk
s mellette alázattal kell kiálljunk

K.L. 2008.06.08. 00:04:14

jónás-jónás meózd csak a verseket és meríts belőlük ihletet,
ha fogyóban vannak a sekélyes, kisstílű gondolataid.

K.L. 2008.06.08. 00:43:33

Még csak annyit,hogy valaki biztos vitte volna tovább a DOKK-ot!
Nem kellene ennyi embernek csalódnia,bár ahogy elnézem a hozzá
szólók igen csekély számban vannak,de Őket bánthatja a dolog a legjobban.jónásnak a cetnek meg azt üzenem,hogy amit lenyeltél
az előbb-utóbb kijön belőled!(táplálkoztál mások ötleteiből,átformálva saját képedre,de a minősége olyan mintha nem a fejedből a szádon keresztül,hanem a beledből a....jutott volna napvilágra)

AZ ÁRULÓ

Egy falat,
amely betévedt a szádba,
végigjárta tested,
s kiért a világba.
Most itt fekszik a napon;
büdös,barna nagy.
S mutatja árulón,
belül milyen vagy!

Karaffa Gyula · http://karaffagye.blogspot.com 2008.06.08. 11:31:44

Vazze KL! Épp az ilyen tényeket mellőző, rosszindulatú, vádaskodó, és mondhatom, végtelenül primitív megközelítésű hozzászólások is okozták a Dokk agóniáját, kimúlását.

Hagyjátok már abba a hozzászólásokat, már okafogyott!!

BDK! Nem zárnád le?

Karaffa Gyula

BDK · http://ungparty.net/ 2008.06.08. 11:42:53

megfontolom. a dolog rég kifújt, az nyilvánvaló, de valahogy azt is tanulságos megfigyelni, mi füstölög még utólag ki a lukon.

meg hát, ellentétben JT-vel, én a nyitvahagyásnak sokkal inkább híve vagyok, mint a bezárásnak.

K.L. 2008.06.09. 07:45:20

Na jó!-elismerem,hogy egy kicsit erős volt,de sok jó embert elvesztettem (mivel a legtöbb állnéven írt) és így már soha többé nem cserélhetek velük gondolatot.Szerintem a te ( karfa gyula)
neved is állnév (ilyen hülye névvel nem lehet élni).De nekem mindegy,csak azt nem tudom mért véded annyira?
BDK piréz, jól teszed, hogy hagyod füstölögni még egy kicsit.

MIMIKRI-KRIMI

Kaméleon gyakorolta,
reggel-este egyre leste,
amilyen a környezet volt,
olyan színű lett a teste.

Ám elérte őt a végzet;
-olvassátok szörnyű sorsát-,
mert, bár észre sose vették,
észrevétlen széttaposták!

Karaffa Gyula · http://karaffagye.blogspot.com 2008.06.09. 10:00:27

Kedves KL!

Bizonyítod a tételt, úgy beszélünk valamiről, hogy halványlila gőzünk nincs róla, mihez és kihez szólunk hozzá!

Azt írod, ilyen hülye névvel nem lehet élni, mint az enyém, s azt írod "karfa gyula". Kinyitnád a szemed? KARAFFA Gyula a nevem, és ez a családom becsületes neve volt az 1950-es évekig, míg hozzád hasonló "normális" értékítéletű emberek ugyanezt a kérdést fel nem tették Pali bátyámnak: ilyen névvel hogy lehet élni? Azóta Krasznai a család neve, de hogy te mennyire járatlan vagy a Dokk ügyeiben: külön ENCI szócikk volt a karaffa név, ott ez ugyanígy le volt írva. (Nem én tettem fel először magamról)

És hogy mennyire nem olvastad a Dokkot, sok versem fenn volt, és igyekeztem országos lapokban megjelenteket feltenni (Polisz, Napút, Cet, Palócföld, Tekintet), de ezek szerint te nem olvasol áttekintően sem neten, sem nyomtatva irodalmat.

Miért dumálsz akkor bele a dolgokba ha csak ennyi a tudásod? Gondolom Jónásról sem tudsz semmit!

Vazze!

Karaffa Gyula

(Termetemmel viccelődhettél volna, de nevemmel nem hagyom, Kislovag!)

K.L. 2008.06.09. 10:56:09

Gyula vitéz! Ne rágjál be!
Én nem Karaffa Gyulának címeztem a mondanivalómat úgy hogy
kár volt beszólnod.Utánad néztem és minden elismerésem a Tiéd,
ami az újság színvonalát illeti.A verseidre nem emlékszem,de sok
költő versét olvastam a dokkon és most már kifejezetten szeretnék
Tőled is olvasni.Lehet,hogy túlságosan primitíven közelítettem meg
az adott helyzetet,de hosszú ideig, számomra a dokk volt a szellemi
kikapcsolódás egyik forrása.Nehezen viselem el, hogy az a sok jó
vers a semmibe hull és nem lesz hozzáférhető ezután senkinek.
Bocsáss meg Kedves Gyula!!!

MÓDSZER A FELEJTÉSRE
Voltak számomra
tanulságai az esetnek.
Úgyszólván csak tanulságai
voltak.
Levontam belőle a
tanultságokat.
Nem maradt semmi!

Karaffa Gyula · http://karaffagye.blogspot.com 2008.06.09. 11:35:00

Részemről nincs harag, de ha már továbboncoljuk a Dokk-ot, akkor ez egy sarkalatos kérdése:

Tapasztalatom szerint sokan csakis saját magukat olvasták a Dokkon, illetve másokkal nem foglalkoztak. Ha mindannyian önálló személyiségeket láttunk volna a másikban, ha ma Magyarországon olvasnánk is egymást, ha az értelmiségiek, az alkotók egymásra is odafigyelnének, ha több megértéssel beleéléssel, átérzéssel olvasnánk a másikat, talán többek lehetnénk. És még élne a Dokk.

Karaffa Gyula

Jónás Tamás · http://www.pepita.hu 2008.06.09. 12:42:25

Szabó Bertold: kérlek, keress meg ímélben, a dokkról szeretnék veled beszélni.
Köszönöm, Jónás Tamás

Stiller Kriszta 2008.06.09. 17:37:21

Köszi mindenkinek. A régi címem már nem használom egy ideje, még a jelszava sem ugrik be. :)

Ezt viszonylag naponta olvasom: stiller.kriszta@gmail.com

Ugyan főként férfiként írtam a dokkra (is), de azért:

Kriszta

Hosszú történet, hogy miért kényszerültem erre, de most már vállalom a nemem. :)

lábfékhang 2008.06.10. 00:18:46

Válj egészségünkre, Kriszta!

K.L. 2008.06.10. 00:44:35

T. Gyula!
A "Börzsönyi Helikon" nagyon igényes és ráadásul színes!!!
Gratulálok! Nekünk is van lapunk az "Ecset és Lant",mely a galgamenti- művészek lapja,sajnos csak fekete-fehérben vagyunk
láthatóak, mivel anyagi kereteink igen szűkösek.De több a semminél. Egyébként én is 1964-ben születtem. Ami a DOKK-ot
illeti,én csak mások verseit olvastam hisz a sajátomat ismerem,de
azért bosszant, mert bár vannak más amatőr tömörülések ám az
itt szereplők versei szinte profik azokhoz képest.Azt viszont marhaságnak tartottam,hogy maradandók meg nem... mert az emberek ízlése nem egyforma tehát az ilyen rangsorolásosdit ellehetett volna hagyni . Visszatérve az okfejtésedre:-ha egymásra jobban odafigyelnénk,akkor nem kerül ilyen helyzetbe a DOKK. Csak hát hiába minden,ha a tulaj belefárad,megunja,
vagy egyéb teendői miatt már nem akar foglalkozni vele. (Így van kedves Jónás?) Ezért aki eddig felelt érte annak kellene valami köztes helyzetet létre hozni, hogy a kecske is jóllakjon meg a káposzta is megmaradjon...
Néked Gyula sikerekben gazdag pályautat és hosszú boldog családi életet kívánok,gyermekeid egészségben nőjenek fel!
(nékem is van kettő)
Üdv:K.Laci

K.L. 2008.06.10. 00:58:52

VÉGSZÓ PARADOXON

Korlátlan hatalomra csak
korlátolt ember pályázik!

KOLORISZTIKA

-Túl vörös vagy!
mondta a kék a sárgának.

VÉGÜL DE NEM UTOLSÓ SORBAN

Egyszer hazudtam neked
valamit,
s azóta nem tudom elhinni
egyetlen szavadat sem

Tóth István 2008.06.10. 01:07:21

Tamás!
Bertold, ha jól tudom, kórházban van néhány hétig. Úgy tudom addig nem is lesz netközelben. Előre jelezte egy hónapos "eltűnését".
üdv
km

Tisza Melinda 2008.06.10. 11:02:46

Jó, hogy mi telefonon beszélünk, Kriszta, mert még nekem is a régi witchone-cím volt meg :-)

Tóthi, kérlek adj valami elérhetőséget, hogy hol olvashatom (többek között) azokat a verseidet, amik fent voltak a dokkon.
(Az okokat most nem részletezem:-) De volt egy csomó, ami nagyon tetszett.)Köszi.

Tóth István 2008.06.10. 11:39:28

szia Tájm!

itt elérsz
aaikrk@gmail.com

versek egyelőre fiókban de max egy-két hónapig aztán fent lesz a megfelelő helye(ke)n

hogysmint? írjál. várom leveled

Tóth Imre 2008.06.10. 15:13:14

Na, szóval itt is...

Tóth István 2008.06.11. 15:43:45

állapot

mint a túlhevült vagy tétova tizenévesek
akik nem tudják hogy ítéleteik tévesek
mint a földre hullt kiégett füstölgő csillagok
mint akik nem vették észre hogy én is itt vagyok
kútból kimászni nem tudó végelgyengült béka
mint egy tragikumba fordult félreértett réma
vagy mondok cifrábbat: hatástalan anatéma
halott fölött táncikáló embergyűrű léha

olyan ez a próbálkozás most nélkülem
ne haragudjatok: de ez az én ügyem

mosko 2008.06.11. 20:31:19

na mi jon ma a dokk.hura? hat nem a papita jonas?

Tóth István 2008.06.12. 20:14:47

A türkizcsufi hübriszlufi


- Szia Picur! Elkísérhetlek?
- Nem.
- És elkísérthetlek?
- Az attól függ… Mire akarsz kísérteni?
- Mire szeretnéd?
- Isten akarok lenni.
- Minden erről szól.
- Nem tudom áttörni az üvegplafont.
- Akkor mitől tiszta vér a talpad? Tele van vágásokkal. Nedvedző, vörös nyomokat hagysz magad után.
- Észre sem vettem. De ez az: hogy nyomokat…
- Szeretnél eltűnni? Követnek? Üldöznek? Segíthetek, ha gondolod. Az álcázás mestere vagyok. Tudod: hol ilyen, hol olyan…
- Tudom-tudom… Bele ne kezdjél. Már hányingerem van… Papucs orrán pamutboly… Böööeee....
- Hmmm… Ez nem egészen így van. És a papucsnak is más erről a véleménye. Látom nagyon kész vagy.
- Miért, te nem vagy kész? Egyujjas kifordított bundakesztyű… HA-HA-HA! Most sírjak vagy nevessek? Te tényleg boldog vagy ezektől a baromságoktól?
- Nem. Én nem ezektől a baromságoktól vagyok boldog. Én mindenhogy boldog vagyok. Nem érted? Erről szól a mese.
- Ne mesélj.
Pom Pom még mindig a faágon ült és hallgatott.
- És hagyd abba ezt az idegbeteg hintázást! – ordította Picur. – Mi van? Nem tudsz önmagad lenni, ha egy pillanatra egyhelyben maradsz?
- Hajjaj… - sóhajtott Pom Pom. – Hajjajjaj… - sóhajtott még nagyobbat.
- Mit sóhajtozol? Mindjárt pofán váglak. Tényleg? Boxzsák nem tudsz lenni?
- Dehogyisnem. – mondta Pom Pom és máris felvette a kívánt alakzatot. – Csak egy kicsit könnyű vagyok. Nem baj ha himbálózom kicsit? A boxzsákok is szoktak. –folytatta és már lengeni is kezdett.
- Szoktak. Miután megütötték őket. – válaszolta Picur és már lendült is a lába.
Baaajjngg!! Pom Pomon hatalmas rugás puffant. Fel is tekeredett a felette lévő vastag faágra.
- Ha akarom, olyan vagyok mint a kígyó. – sziszegte Pom Pom. – Mit is mondott neked az Isten? Hogy a kert egyik fájáról sem ehetsz?
- Isten? Nem mondott nekem semmit. Ha van. Ha nincs, akkor lehet, hogy mondott.
Pom Pomon hatalmas pofon csattant. Le is tekeredett a faágról.
- Huhh! Ez jól esett. Köszi.
- Ajjaj! – nyögte Pom Pom. – Ajjajaj!
- Most meg mi bajod? Egészen rendbe hoztál.
- Gondoltam. De milyen áron?
- Most mit pánikolsz? Te vállaltad ezt a szerepet.
- Én. És ha nem vállalom?
- Akkor sincs semmi.
- Nincs? Akkor most játsszuk azt, hogy visszaadom.
És már ott is volt az ellenlábas. Picur egészen meglepődött. Honnan szorult ekkora erő ebbe a kis nyomoronc szőrpamacsba? Ezeket már csak azután volt lehetősége végiggondolni, hogy hátrarepülve a földre csücsült
„Ejha!” – gondolta. „Ejha!” De azért ideges volt.
- Kicsit sokat képzelsz magadról Pom Pom.
- Igen?
Újabb pofon találta telibe Picurt. Ettől már komolyabban leült. Percekig nem tudott felállni, az elején csillagokat is látott.
- A jó kurva édes anyádat!
Bumm! Az orra! Vérezni kezdett.
- A büdös ku…
Ezek után percekig nem emlékezett, mi történt vele. Arra eszmélt, hogy a parkőr fogdossa a melleit. Aztán a parkőr összecsuklott, mint akinek vége. Valaki elvonszolta az egyik környező bokor alá. A virítókék ég háttere előtt felbukkant Pom Pom arca.
- Elmondok neked egy történetet.
Picur már csak nyöszörögni tudott.
- Egyszer volt, hol nem volt, volt egyszer egy lufi. Szép, kerek, kék lufi volt. Hélium volt benne, könnyűnek, üdének érezte magát. Egyetlen problémája az volt, hogy állandóan ki volt kötve valamihez vagy emberkezek rángatták ide-oda egy vékony zsinóron.
- Ne folytasd… Ezt most miért kellett?
- Ezt te kérdezed?
Picur láthatóan elszégyellte magát. Aztán elkomorult.
- De… De hát…
- Ne dadogj.
Pom Pom gyengéden visszanyomta Picur fejét a pázsitra, homlokánál fogva.
- Te lázas vagy.
-Tudom. Már reggel is az voltam.
- Miért nem ezzel kezdted? Te beteg vagy.
- Igen.
Picur köhögni kezdett. Csúnyán, szaggatva ugatott, mint valami öreg szamár.
Némán feküdtek egymás mellet a fűben, az eget bámulva.
- Nézd milyen gyönyörű az ég Pom Pom!
Picur sírva fakadt. Zokogott.
Pom Pom felült és elégedetten összedörzsölte tenyereit. Mosolyában se gúny, se fölény nem volt. Mégis: a felületes szemlélő számára úgy tűnhetett, hogy Pom Pom most csúfolódik magában. Pedig a győzelem fintora ült ki az arcára. A fájdalmas, nehéz győzelemé.
- Picur… - megsimogatta Picur fejét. – Be kell fejezned ezt az elviselhetetlen életstílust. Tönkre teszed magad.
Pom Pom nem tudta mi foroghat ezekben a pillanatokban Picur fejében. Nem is akarta tudni. Vannak pillanatok, amiket csak törölni érdemes.
- Picur… Haza kell menned.
Vannak indulatok, amikről nem lehet beszélni. Üresség, mindenség, félelem, erő, igazság, gyűlölet, szex, hányinger… Nem használnak a szavak. Folyik a takony, a könnyek a föld porával együtt fekete csíkokat húznak az arcra. Kéz ökölben, agy megfeszül. Épphogy nem roppan a gerinc. Se üvölteni, se hallgatni… Sírás, nevetés… Hisztérikus kacaj.
Rendőrök érkeznek.
- Mi a probléma?
Most kéne ölni. Talán. Átharapni ennek a tetű fakabátnak a torkát. Fogakkal megragadni és kitépni a gigáját. Hörögjön… Fuldokoljon.
- Mi van vele? – fordul ez egyik rendőr Pom Pomhoz. – Belőtte magát?
- Meghaltak a szülei.
- Igen?
- A hétvégén. Kínában. Autóbaleset.
- A retkes sárgák! Elfoglalják a világot, ott meg kinyírják az embert. Vigye kórházba szegényt. Nagyon rosszul néz ki. Segítsünk?
- Nem kell. Mindjárt rendbe jön. Csak a sokk. Néha begörcsöl.
- Biztos?
- Igen. Már a sokadik a napokban. Néhány perc és rendbe jön.
- Oké. És a parkőr? Vele meg mi van?
- Mi lenne?
- Ja látom.
Pom Pom, mikor a bokor alá húzta a férfit, gondosan odadobált néhány üres üveget köré.
- Hogy ez a hülye mekkora egy disznó. Épphogy csak nem röfög… - röhögött hangosan a rendőr. -Molesztálja a kislányokat, ha meg nem a szexen jár az esze, részeg, mint a kefekötő.
- Kefekötő… - ismételte Pom Pom. – Milyen elmés!
- Kösz. Na vigyázzon a barátjára.
- Jó-jó. Viszlát.
- Viszlát.
Picur még mindig remegett. Bőre libabőrös, vörös haja kicsit az égnek állt. Szeme elkerekedve, teljes szembogara láthatóvá vált. Körötte bevérzett hajszálerek. „Szép szemei vannak.” – gondolta Pom Pom. Picur arcán, mint egy dühödt indiánnak, ideges koszvonalak szaladtak. Ruhája poros, szakadt. Meglehetősen extrémen nézett ki. Mint egy madárijesztő. Vagy egy elmebeteg. Piros rövidnadrágja, narancssárga polója, akárha egy kutya szájából szedték volna ki. Ki tudja? Talán meg is fordultak ott az elmúlt napokban.
Mezítláb, véresen, csutakosan. Szája széle felrepedt.
Picur, mint egy tikkad németjuhász, lihegni kezdett. Aztán fújtatni. Végül már csak nagyokat lélegzett, mint aki most tér vissza ebbe a földi, siralmas világba. Valószínűleg így is történt.
- Szia. – Ez Pom Pom.
Picur még nem tudott megszólalni, de Pom Pomra meredt. Nem lehetett érzékelni, hogy megismeri-e.
- A lufinál tartottam.
Picur megrázta magát. Körülnézett. Újra megrázta magát. Mélyet szippantott a levegőből és bent tartotta.
- Jó illat. Nagyon jó illat.
- Igen. A gesztenyefák.
- Emlékszem… Gesztenyét sütöttünk. – Picur leült és tenyereibe temette arcát. Megint zokogott. Hosszan, felszabadítóan. Mikor elemelte kezeit, arca egészen koszos volt, mint aki bányából jött a felszínre.
- Most mit csináljak? Mondd meg, hogy mit csináljak?
- Nem tudom. De nincs vége. Érted? Nincs vége. Lehet, hogy nincs visszaút, de van folytatás. Vagy újrakezdés. Ha úgy tetszik…
- Nem akarom újrakezdeni. És nem tetszik a folytatás.
- Hát öreg… Ezt te szúrtad el. Volt miért, de te sem vagy ártatlan.
Picur fanyar grimaszba húzta száját.
- Te mindig ilyen okos vagy?
- Mit tehetek róla? Ilyenre írtak.
A két rendőr újra arra sétált.
- Jó napot.
- Hello.
- Rendbe jött?
- Igen. Köszönjük.
- Részvétem.
- Kösz. Kösz. – Ez Pom Pom volt.
- Viszlát.
- Igen.
Picur elképedve bámult a rendőrökre.
- Ismered őket?
- Régi történet.
- És mi volt ez a részvétem? Meghalt valaki?
- Semmi. Egyszer hazudnom kellett nekik valamiről, hogy elengedjenek.
- Jó, mindegy… Na mesélj.
- Igen?
- Ja. Most nincs kedvem semmihez, csak bámulni ki a fejemből.
- Köszi.
Picur elvigyorodott és összekuszálta Pom Pom tetején a szőrt.
- Jól van… Nehogy megsértődj… Bírom a történeteidet.
- Köszi. Szóval a Türkizcsufi Hübriszlufi….
És Pom Pom mesélni kezdett.
Picur csak félig hallotta a történetet. Hogy nagyon szép színű… kék lufi… És fel akart repülni…. Aztán valahogy elszabadult…. Már ő akart lenni az ég…. Az egész ég. És csak szívta, szívta magát…. Egyre nagyobb lett… Ahogy kitágult, megváltozott a színe… Csúnya lett… Fénylő és giccses… Lassan egy egész városrészt árnyékba borított… Már majdnem szétrobbant… És észre se vette a varjakat… Galambokat… Sirályokat… Majdnem kipukkasztották csőrük hegyével… Néha pillanatok választották el a végtől… Minél nagyobbra fújta magát, annál magasabbra repült… Eleinte élvezte… De aztán eltűnt a jóleső nyomás…. És hogy lentről jól látható maradhasson, egyre jobban fel kellett fújnia magát… És egyre magasabbra… Félni kezdett… Rettegni… De a kislány… A léghajóval… És elkapta a lifegő zsinórt… Kieresztette a fölösleges levegőt… Pssssszzzzzz… És…. Pssssszzzzz… És… Picur elaludt.

Pálóczi A 2008.06.13. 10:55:32

Dantéről suttogták:
"Ő az aki a pokolban járt!"
Róla elég lenne,
hogy: "most van ott!"

Karaffa Gyula · http://karaffagye.blogspot.com 2008.06.15. 12:27:55

A Dokk naponta reinkarnálódik valamilyen formában. Érdemes ránézni még holta után is.

Tegnap, tegnapelőtt Jónás vers ment rajta a www.pepita.hu címről, ma a www.dokk.hu/versclip jelenik meg, amin verseket olvashattok zenével, mozgóképekkel, a régi Dokk-ról.

Karaffa Gyula

FűM 2008.06.23. 21:59:39

Kedves Tamás!
A haza emberekből áll. Az emberek pedig - legalábbis akiket én ismerek - szeretnek és becsülnek.

Szepy (Frady) 2008.06.24. 10:05:36

HŐNAP

Vala barbár meleg,
Nekem ebből eleg!
Hébe vágyom hóba,
Rúgni fagyott lóba!

Fortyog agyam vize,
Száz fokos már biz e!
Dermesszük az eget,
Záporozzon jeget!

Bár lennék Han Solo,
Vadernek beszóló,
Élnék csak a mának:
Lefagyasztanának!

Hűs vízparti telek!
Kemény szovjet telek!
Tél-mesét hol lelek?
Írj, Benedek Elek!

Hőhullám elsöpör,
Tokazsírom töpör-
-Tyű lett immár, serceg...
Ments meg, ó, kis herceg!

Lelkem hő-lőtt várrom,
Legvégemet járrom...
Vonj körbe sarkkörző
Hóciklon, lúdbőrző!

(Frady Endrét kollégái a földön párologva találták meg a hűtőszekrény felé félúton...)

Szabó Bertold 2008.06.24. 14:33:15

FűM! Van valami elérhetőséged? Az enyém: szabobertold@citromail.hu
Szeretnék írni Neked

Szepy (Frady) 2008.06.28. 23:29:56

Frady Endre:
Véradássy (f)elhívás

mottó:
Az élet az maga egyszeri és megismételhetetlen mivolta miatt a világ legkomolyabb játéka, amit csupán az Istentől jövő szelíd derűvel és örömmel érdemes csak végigjátszani.

Dimitríj s a fagyott Léna
Vérszegényen szédelegnek,
S ha benned nem vén a véna,
Adhatsz vért e vert seregnek.

Ne bújj el egy csalánbozó-
-tban, ha vitálbő a vére-
-d, s lelkületed adakozó!
Tőled csupán annyit kére-

-k, tűrje a tűt vérbő karod!
Legyél bátor, legyél laza,
S segíthetsz, ha úgy akarod!
„Talpra magyar, hí a haza!”

2008. július 2. (szerda) 16:00 – 19:30
Budapest, XI.ker., Vásárhelyi Pál u. 4-6. IV.emelet
(személyi, TAJ kártya és legalább 50 kg testsúly szükségeltetik... :)

Szepy (Frady) 2008.06.30. 23:00:31

The Döntő

Vatikánnak német fője
S véle spanyol viceispán
Együtt szurkol, gólt ki lője,
Gép-germán, vagy hipphopp-hispán?

Der Retccsch hallik! Nem egy orr ez?!
Á nem, vérbő Ballack-homlok!
Ein Tor-t torreádol Torres,
S Dajcslandka sír: Összeomlok!!!

Eltűnik sok „hátha” s „talán”.
„Igen!”: Nyer a Nagy Armada!
Vigad minden bősz katalán,
S Spany’hon másik kétharmada.

Hungár, Ibér, két jó kancsó
Borba sírvígságát ríja,
Közös ősük Puskás Pancho,
S együtt bőgik: Ría! Ría!

FűM 2008.07.01. 23:44:49

Tamás, ezek engem nagyon el(meg)találtak:
Somlyó Zoltán Hajnali imádság
Borbély Szilárd XIV Fenn volt a nap még

FűM-nek: 2008.07.02. 13:19:29

Te nyulacska rajongó: ezt látogassad meg, mert ahogy látom senki nem ír Zsuzsához:

becseyzsuzsanyulacska.blogspot.com/

(Ha már Évit sikerült Krisztával összehoznom - :))

FűM 2008.07.03. 23:12:40

Kösz!
(Bár én már reagáltam rá, igaz nem ott, hanem a literán.)
(A rajongás nincs a szótáramban, de van helyette más.)

FűM-nek: 2008.07.05. 15:48:26

Itt a Balun van most - még - a gyülekező:

www.balulap.hu/index.php?pt_id=75#commenting

FűM 2008.07.05. 20:40:45

Köszönöm az értesítést, figyelni fogom. Most még nem tudok ráhangolódni. Hiányzik a régi.

Karaffa Gyula · http://karaffagye.blogspot.com 2008.07.06. 13:58:28

Megjelent a Börzsönyi Helikon idei 6. száma. A tartalom:

3. o.: Színek évada; (Ketykó István verse)
4.-6. o.: Hantmadár; (Móritz Mátyás írása)
8.-11. o.: Szőlőfürtök 5. rész; (Borsi István írása)
12. o.: Az igazság; (Móritz Mátyás verse)
14.-15. o.: A rasszista; (Egry Artúr írása)
16.-34. o.: Fejezetek a Csadó tanya történetéből; (Végh József képes helytörténeti írása)
36.-38. o.: Sírrablók; (Százdi Sztakó Zsolt írása)
40. o.: 360 fok; (Szájbely Zsolt verse)
42.-48. o.: Vigasz; Éjszaka; Találkozások; A viselkedésről – anya tudja!; Az jutott eszembe, hogy…; Pótolhatatlan; Kudarc; Üres kézzel; Egyszer majd; Rossz gyermek; Bizony; (Magdás Emőke írásai)
50. o.: Vak fényen átragyogj; (Péter Erika verse)
52. o.: Erdély keresztje; (Szőke Mária-Magdolna verse)
54.-55. o.: Könyvajánló;
56. o.: tegnap éjjel; (Cseke Róbert verse)
58. o.: Maholnap; (Székács László verse)
60.-61. o.: Aszály; (Hörömpő Gergely verse)
62.-69. o.: Beszámolók;
70.-72. o.: Auditor: Csepp a tengerben; Fénykép; (Szávai Attila írásai)
74.-76. o.: Hírek;
77. o.: Impresszum;


E havi lapszámunkat a Budapesten élő és alkotó Molnár Ferenc képeivel díszítettük.

FűM 2008.07.17. 22:11:36

Ide stílusosabb feltenni, mint az újra. Nem a dokk felbomlására, más alkalomra íródott nem is olyan régen. De van hasonlóság. (Még ha nem is volt esemény, ami bármit is elszennyezett volna)

Fűri Mária 2008.07.17. 22:13:36

Ad absurdum

Közösség voltunk. Aztán egy tollvonással
Megszűntünk. Minden szétesett
Szétszéledtünk. Sok külön individuum
Ezt diktálták magasabb érdekek

Ad absurdum végigvittük a dolgot
Végül széthullt egy mikrokörnyezet
Kevesebbről szól megint a holnap
Kifulladt egy elromlott szerkezet

Az ember szívós, új légvárat épít
Nekibuzdul, vesz egy mély lélegzetet
Riadót fúj, szervez, toboroz

Felírja gondosan, ki számít
- Hasonszőrűeket és ellenfeleket -
Azután feladja. Nem oszt, nem szoroz

Fűri Mária 2008.07.17. 22:14:49

Omlás

Összeomlott. Nem először
És talán nem is utoljára még
Állva maradtunk, mint egyes ember
És nem szakadt ránk a csillagfoltos ég

Sőt látszólag továbbra is minden
A régi kerékvágásban haladt
De az érintettek tudták jól
Hogy valami, ami fontos volt, megszakadt

Hogy ami volt, az nem lesz más, csak emlék
Amit egy esemény elszennyezett
Hogy minden arcon maszkként ott a másik
Hogy minden út már másfelé vezet

Elváló utak – egymást elsiratjuk
Mint sír mellett a halott rokont
Kézfogásaink meglazulnak
Kötéseinkben bomlik a hurok

Mert nem múlik már semmi rajtunk
Felállunk és visszavonulunk
Folytatjuk, de már másokkal, máshol
Nem mintha tudnánk, honnan hová jutunk

A súlyok is máshova kerülnek, a mérleg
Máshol nyer egyensúlyi helyzetet
De most még közösen szokjuk a csöndet
Hogy csak kérdés van, és nincs felelet

K.L. 2008.07.30. 17:06:23

Kedves Fűri Mária!
Ne búsulj! Én is így éreztem egy darabig,de már túltettem rajta magam.Itt írtam vers félébe kritikát az egykori" kritikusról".Ma már bánom,hogy egyáltalán említésre méltattam.
Különben ügyes vagy!
Üdv:K.Laci

FűM 2008.07.30. 18:04:53

A verseket, ahogy fentebb említettem, nem a dokk megszűnésekor írtam, hanem kb. 2 hónappal korábban, csak olyan sok közös volt a két eseményben, hogy ide is feltettem. A korrektséghez hozzátartozik, hogy a két vers eredetijét átdolgoztam, figyelembe véve Várady Szabolcs észrevételeit.
Üdv. FűM

viga 2008.09.15. 18:36:49

JóTom ma délelőtt üzenetet tett fel a Balulapra. én még el tudtam olvasni, válaszoltam is. azóta nem tölt be az oldal. nincs üldözési mániám.

BDK · http://ungparty.net/ 2008.09.16. 09:05:39

valóban nem jön az oldal... ma sem.
és mit bírt JóTom üzenni?
a DOKK most egyébként éppen hirdetőtáblaként működ...

viga 2008.09.16. 22:42:22

már olvasható... de a kutyát sem érdekli. hiába, az idő befagyott tócsa. (mallarmé után szabadon.)

Karaffa Gyula · http://karaffagye.blogspot.com 2008.09.17. 14:22:30

Dokkerek!

Irány haza! Kinyitott a kikötő! :-)

viga 2008.10.30. 22:41:50

menj haza, Gyula... csak úgy mondom.

viga 2008.10.30. 22:56:09

(mégse szóltam. még nem. de azután se fogok. ennyit nem ér meg.)

viga 2008.10.31. 01:09:30

na, ha már megint megjelentem, nem állom meg, hogy egy utolsót azért ne odamondjak (idézet következik Havasi Attilától, remélem ezért megbocsát):

Juh alanyi éneke


Az Úr az én pásztorom, szün.
Nagy nyájába tartozom, szün.
Dús mezőkre elvezet,
Birka lenni élvezet, bee.

Botja őrzi utamat, szün.
Erős vagyok és szabad, szün.
Nem félek a hentestől,
Nem bánt az, csak megnyüstöl, bee.

Farkasoktól se félek, szün.
Karámjában elélek, szün.
S szentségére bégetek
Hálaadó éneket, bee.
Víz fertőtlenítés, ivóvíz kezelés: ClO2 - SEO 2022 ClO2 - Tiszta ivóvíz projekt: https://twinoxide.hu/klor-dioxid/ - Első kulcsszó: vízfertőtlenítés klór-dioxid vegyszerrel.
süti beállítások módosítása