balla d. károly webnaplója nagy archívummal és nem túl szapora frissítésekkel | seo 2020: infra ClO2

>BDK FŐBLOG | | >Kicsoda Balla D. Károly? | | >Balla D. Károly ÉLETRAJZ | | >BDK KÖNYVEI | | >Egy piréz Kárpátalján | | >Balládium | | >Berniczky Éva | | TOVÁBBI FONTOS OLDALAIM > >
  

Balla D. Károly blogfő

  

Balla D. Károj: ÚJ BLOG elipszilon nélkül

  

Balla D. Károj első ly nélkül

  

BDK Balládium Blog

 

Balla D. Károly honlapjai

 

Mit kell tudni Kárpátaljáról?

 

Kik a pirézek, hol élnek? műhely

 

Kárpáty VIP PR cikkek

 

Első Google-helyre kerülés

 

weblap.org/google-helyezes-javitas/ X

 

Lapok színei a francia kártyában

 

PR-cikk beküldés: Seo tanácsadás

 

Linképítő Google-Seo

Google weblap optimalizálás, honlap seo

 

Optimalizált honlapok, SEO BP

 

Honlap seo optimalizálás


bdk blog archívum | BALLA D. KÁROLY WEBNAPLÓJA | + pr cikkek

Identifikció

2008. július 12. - BDK
Képzetes szavak lexikonja

A projektum leírása - A játék újraindul!
 
Alkossuk meg a nem létező szavak lexikonját! 2003-ban indítottam az identifikciónak keresztelt játékot. Író- és szerkesztőtársaimnak, barátaimnak, internetes ismerőseimnek felhívást küldtem szét, amelyben kértem őket, hogy egy korábban nem létezett, általam kreált szónak, kifejezésnek írják meg a szájuk íze szerinti meghatározását, szócikkét.

Jeleztem, hogy a definíció lehet személyes és elfogult, ugyanakkor keltheti a tudományos megalapozottság benyomását is. Lehet komoly vagy humoros-ironikus, lehet könnyeden felületes vagy súlyosan veretes, kapcsolódhat szorosan vagy lazábban a címszóhoz. Lehet rövid vagy hosszabb, állhat egyetlen fogalomból vagy állításból, de lehet miniesszé vagy kis történet is. Mindeközben – és ez a játékunk sine qua non-ja – a szócikkben szerepelnie kell legalább egy új fikciós elemnek: (eddig) nem létezett fogalomnak, tárgynak, képzeletbeli személynek, feltételezett könyvcímnek, helyszínnek, körülménynek stb. Az elsőt követően ezek közül a fikciós elemek közül választottam a következő fordulók címszavát.

Már legelső felkérésemben hangot adtam annak a reményemnek, hogy leendő lexikonunk eléggé pontos leképezése lehet nem csupán gondolkodásunknak és alkotó fantáziánknak, hanem annak a kornak is, amelyben élünk, annak az eszköznek, amelyet használunk (az Internet virtuális világa), és egyike lesz azoknak a kísérleteknek, amelyek a valós és képzetes dimenziók egyidejű érintésével a lét komplexicitását igyekeznek megragadni.

A beérkezett szócikkeket saját weboldalaimon helyeztem el, beérkezési sorrendben, egymás alá. Az első címszótól - Internetalma - így jutottunk el a továbbiakhoz. Aztán a hatodik címszó után megszakadt a sorozat... 2005 januárjában felélesztettem a játékot - nem sok eredménnyel.

Új fejezet kezdődött az identifikció történetében, amikor 2006. júniusában a projektumot akkori bloghelyemre költöztettem és más alapokon újraindítottam. Ekkor népszerű blog-játékká vált, a játékosok saját blogjukban tették közzé meghatározásaikat. A szellemes ötletek mellett szabályos kis novellák, versek, grafikák születtek az egyes címszavak felhasználásával, a blogszolgáltató díjakat ajánlott fel a játékosoknak. Majd a Blogterről való elköltözésem után újra abbamaradt a játék.

Most - ismét más helyen, de hasonló formában - megpróbálom újrakezdeni. FELHÍVÁS rövidesen!


A játék korábbi szócikkei, illetve a blogjáték bejegyzései, az identifikáció teljes menete elérhető és nyomon követhető a posztba illesztett (jobbra fent) menü segítségével, illetve a megnyíló eredményoldalakról tövábblépve. Sajnos az állandó költözés és a játék jellegének a változása miatt a meglátogatható oldalak eléggé változatos képet mutatnak; de ez talán nem baj. Hátha egyszer majd valaki egységes rendszerbe gyűjti az egészet...

[Sajnos a korábbi játékostársak közül néhányan bezáták, elérhetetlenné tették blogjukat, így az ő szócikkeik nem nyithatók meg az eredményoldalak linkjeiről.]


A képzetes szavak lexikonának az indulásakor néhány címszavunkat megpróbáltam becsempészni a Wikipédia rendszerébe. Nem sok sikerrel, a szerkesztőkkel némi afférom is támadt emiatt, végül "képzeletbeli szócikkeim" között helyezték el őket. Amikor pedig elindult az Unciklopédia, az itteni szerkesztők maguk wették át néhány címszavunkat  (pl. webkúp). Játékom nem kíván (nem is tudna), konkurálni az Unciklopédiával, ellenkezőleg: inkább együttműködésre törekszem.


Az új forduló felhívását rövidesen közzéteszem - és várom a játékostársak remekléseit.

A bejegyzés trackback címe:

https://bdk.blog.hu/api/trackback/id/tr56564787

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

szamárfül/pável · http://pavelolvas.blog.hu/ 2008.07.13. 23:54:43

Leta - és mások - megint remekelhet(nek)... :)

(és: furbájolgás forever! )

Leta 2008.07.14. 01:29:20

Nahát! A nyaralásból a sztrájk miatt előbb hazautazva jobb hír nem is fogadhatott volna.
Murci, Te is csatlakozz, ha kedved tartja;)

szamárfül/pável · http://pavelolvas.blog.hu/ 2008.07.14. 08:08:56

majd mint a múltkor: én írom a legjobbat - de versenyen kívül :D

BDK · http://ungparty.net/ 2008.07.14. 09:37:02

Örülök, hogy máris lelkesedtek. Az új forduló még ma indul, felhívás rövidesen!

évi 2008.07.14. 16:54:00

Hajrá, hurrá!
:)

Figyelek...:)

BDK · http://ungparty.net/ 2008.07.14. 17:19:58

Évi, félig-meddig a kedvedért indítom :) meg is akarom említeni a felhívásban, hogy te ennek a játéknak a kedvéért kezdtél blogolni. És hová jutottál!!!

matifu 2008.07.14. 18:10:39

Khm... Hát ide is eljutottam, ráadásul ismerősökbe botlottam.:)
Na, majd játszom egy jót!:)

BDK · http://ungparty.net/ 2008.07.14. 18:14:02

Örömmel látok minden új és régi játékostársat.
A felhívás immáron közzétéve:

bdk.blog.hu/2008/07/14/alattomos_porgepor_felhivas

évi 2008.07.14. 20:05:47

Az én kedvemért is?:)
Akkor nem hagyhatom ki, úgy érzem, leszünk egy páran most is:)

BDK · http://ungparty.net/ 2008.07.18. 12:12:32

Igen, én is megtaláltam és be is tűztem a megfelelő poszt alá (merthogy nem ide kell...)

akimoto · http://delne.nolblog.hu 2008.07.28. 20:30:15

Köszönöm az értesítést PANCÚRAFUKSZról.
Számítástechnia. Megbízható használt notebook felújítása: webáruházból használt laptop vásárlás garanciával - Első kulcsszó: szerviz budapest.
süti beállítások módosítása