balla d. károly webnaplója nagy archívummal és nem túl szapora frissítésekkel | seo 2020: infra ClO2

>BDK FŐBLOG | | >Kicsoda Balla D. Károly? | | >Balla D. Károly ÉLETRAJZ | | >BDK KÖNYVEI | | >Egy piréz Kárpátalján | | >Balládium | | >Berniczky Éva | | TOVÁBBI FONTOS OLDALAIM > >
  

Balla D. Károly blogfő

  

Balla D. Károj: ÚJ BLOG elipszilon nélkül

  

Balla D. Károj első ly nélkül

  

BDK Balládium Blog

 

Balla D. Károly honlapjai

 

Mit kell tudni Kárpátaljáról?

 

Balla D. Károly írói oldal

 

Kárpáty VIP PR cikkek

 

Első Google-helyre kerülés

 

weblap.org/google-helyezes-javitas/ X

 

Infrafűtés - napenergia - seo pr cikk

 

PR-cikk: tartalommarketing

 

Linképítő Google-Seo

 

Google weblap optimalizálás, honlap seo

 

Optimalizált honlapok, SEO BP

 

Honlap seo optimalizálás


bdk blog bázis | BALLA D. KÁROLY WEBNAPLÓJA

Könnyített vízumhozjutás

2008. július 18. - BDK

Olvasom: "a határon túli magyar szervezetek erre jogosult vezetőinek lehetőségük lesz arra, hogy egy felelősségvállalási nyilatkozatot adjanak ki a magyar igazolvánnyal vagy hozzátartozói igazolvánnyal rendelkező személyek számára, amely a vízumeljárásban a beutazás és a tartózkodás anyagi fedezetének igazolására szolgál." Jól értem? A KMKSZ meg az UMDSZ vezetői fogják igazolni, valakinek van-e elég pénze, hogy Magyarországra utazzon és ott tartózkodjon? Eszem megáll.

A bejegyzés trackback címe:

https://bdk.blog.hu/api/trackback/id/tr78574863

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Zebra 2008.07.18. 19:40:05

És mennyiért állítanak ki egy ilyen nyilatkozatot?

P.I. 2008.07.19. 09:15:54

Végre valami újat fog tudni mondani az embereknek mindkét szervezet...

P.I. 2008.07.19. 09:17:03

Vagy majd belépéshez kötik, mint annak idején a magyarigazolványosdit

Rohonyi 2008.07.20. 00:40:22

Továbbá, a közlemény úgy fogalmaz, hogy a határon túli magyar szervezetek lesznek jogosultak kiadni az igazolást. Vajon hol kezdődik és hol végződik a határon túli magyar szervezet. Mennyivel határontúlimagyarszervezetebb mondjuk a MÉKK, mint az Aknaszlatinai Bányászok Baráti Szövetsége? Adhat-e majd igazolást az Ivano-Frankivszki Magyarok Balaton Kulturális Egyesülete? És Dupka?

Arról nem is beszélve, hogy a kátpátaljai magyar vízum-ügyintézést a kezdetektől masszív korrupciós légkör veszi körül. És ebben a kárpátaljai magyarságszervezetek is vastagon érintve vannak 2003 novemberétől. Hogy, hogynem, már megintcsak kedvenc kárpátaljai magyarásgszervezeti vezetőnk, Dupka György neve tolakszik ide, mint élő példa.

Ennyire azért nem lehet vak a magyar kormány. Talán majd Brüsszelből a fejére koppintanak ennek a szerencsétlen H-né Fekszi Mártának, hogy magyarázná már el, miféle közjogi funkciókat bíznának kedvenc magyarságszervezeteikre. Nem lennék meglepve, ha ez az elképzelés a kormányzati kisebségpolitikai nagyágyú, Gémesi Ferenc agyából pattant volna ki. Már az is gázos, amikor kvázi magyar állami feladatokat delegálnak kárpátaljai magyar szervezeteknek, pl. oktatási támogatások szétosztása.

P.I. 2008.07.20. 11:17:33

Elolvasva az MTI-n és egyebütt megjelent híreket, azt kell gondolnom, hogy mindez jó. A magyarságszervezetek tulképp nem az anyagi fedezetet igazolják, hanem az általuk kiállított amolyan garancialevél a meghívólevelet váltja ki. Utóbbi elég lejeltős terhet ró (utánajárást, költségeket stb.) a magyarországi meghívó fél részére.
Üdvözlöm a könnyítést.
(Nekem még nincs schengeni vízumom, remélem pozitív hozzászólásommal elősegítettem az igénylés és megadás folyamatának felgyorsítását a saját személyemet illetően...)

BDK · http://ungparty.net/ 2008.07.20. 13:53:53

nekem sincs. és sose legyen vízumom, ha az UMDSZ-nek vagy a KMKSZ-nek kell értem bármilyen garanciát vállalnia. (pardon, én szóba sem jöhetek, hiszen magyarigazolványom sincs.)

én tragikusnak gondolom ezt a fejleményt, mert még több hatalmat ad azoknak a szervezeteknek a kezébe, amelyek ezzel eddig is visszaéltek.
szerintem jogilag nonszensz egy ilyen döntés.
de a rokoni-haveri körnek, rokonok rokonainak és haverok haverjainak persze nagyon jól jön.

mosko 2008.07.20. 21:18:03

fura dolog. a magyar allam atruhazza a dontesi felelosseget egy masik orszag partjaira.

P.I. 2008.07.21. 12:25:52

Tévedés: nem pártokra, hanem társadalmi érdekvédelmi szervezetekre. Az UMDSZ pl. hivatalosan nem azonos az UMDP-vel, illetve a KMKSZ a KMKSZ-Magyar Polgári Párttal, vagy hogy is hívják az utóbbit...

lotus_notes 2008.07.21. 15:43:11

Huppá. Megintcsak pozicióba kerülnek és a "kis szegény ember" meg hajbókolhat az ilyen nagy és okos vezetőknek :)
Szánalmas mit ne mondjak ... :)

Rohonyi 2008.07.21. 18:34:19

És mennyivel jobb nekünk, ha nem az UMDP-re, hanem az UMDSZ-re, illetve nem a KMKSZ-MPP-re, hanem a KMKSZ-re bízzák. Tekintve, hogy mindkét esetben 100% az átfedés a szervezetek között. Egyébként is, mennyivel vagyunk előbbre, ha a "társadalmi érdekvédelmi szervezetekre" és nem pártokra bízzák a dolgot,?

V.B. 2008.07.23. 13:44:28

Teljesen egyet értenék BDK felháborodásával.
DE:
átlagállampolgárként amennyiben választanom kell egy engem lekezelő m-i rokon, aki esetleg hajlandó felkeresni az én pénzemért (félhavi fizetésemért!) az amúgy őt lekezelő illetékes hivatalokat és az UMDSZ/KMKSZ között – akikre az én olvasatomban tulajdonképpen a statisztaszerep(!!!) hárul, hiszen a garancialevelet a magyarigazolványhoz kötik –, hát akkor ez utóbbiakat választom.
Annak meg, BDK, akinek testvére él Magyarhonban, könnyű nagyfiúnak lenni, hiszen számára adott a nemzeti vízum, ami felér a schengenivel!

BDK · http://ungparty.net/ 2008.07.23. 13:48:05

Nincs nemzeti vízumom, sem schengeni. Nem vagyok, vagy ha vagyok, akkor nem ezért nagyfiú. Inkább azért, mert nem érzek semmi kényszert arra, hogy ilyen áron Mo-ra utazzam.

BDK · http://ungparty.net/ 2008.07.23. 13:50:40

Ja, magyarigazolványom sincs, úgyhogy a nemzeti szóba se jöhet, lévén előbbi az utóbbi alapfeltétele.

V.B. 2008.07.23. 14:35:56

A magyarigazolvány kiváltása természetesen nem kötelező. Attól senki sem vált nagyobb magyarrá. De: a nemzetit nem kötik a magyarigazolványhoz. Másrészt: ha szavazásra bocsátanánk a nép körében, alighanem alulmaradnál a véleményeddel. Utálom az ilyen-olyan kedvezményeket, de az egyszerű ember – egyesekkel ellentétben – nem hordja mindig magával a bölcsek kövét. A paraszti ész meg azt diktálja, vélem én, hogy a garancialevél jó intézmény, mert egy kisebb megaláztatással kiváltja a bonyodalmas és költséges megaláztatást. Ilyen egyszerű.

V.B. 2008.07.23. 14:40:16

Egyébként meg, BDK, pont téged nem féltelek: a könyvhétre vagy egy jól fizető író-olvasó találkozóra olyan vízumod lesz, amilyet csak akarsz:)

BDK · http://ungparty.net/ 2008.07.23. 14:45:50

Ebben a kisebb megaláztatásban én annyira nem hinnék, de meglehet, igazad van. És ha a kisembernek így jobb, akkor kár ágálnom ellene. Ezt elfogadom. Engem, mint biztosan érted, az zavar nagyon a dologban, hogy a szervezeteink megint olyasmire kaptak felhatalmazást, amivel majd jól vissza tudnak élni.

BDK · http://ungparty.net/ 2008.07.23. 14:50:46

VB, tévedsz. Az idén hivatalos voltam a Könyvfesztiválra, aztán Pilinszky-kötetem megjelenésére Szombathelyre (fizettek volna), aztán a Könyvhéten is dedikálhattam volna, most pedig 31-én megint könyvbemutatóm lesz (esszékötet) - és én nem mentem, nem megyek.

V.B. 2008.07.23. 15:16:14

Ebben a kisebb megaláztatásban én annyira nem hinnék, de meglehet, igazad van. És ha a kisembernek így jobb, akkor kár ágálnom ellene. Ezt elfogadom. Engem, mint biztosan érted, az zavar nagyon a dologban, hogy a szervezeteink megint olyasmire kaptak felhatalmazást, amivel majd jól vissza tudnak élni.
Én nagyon is értem, mi zavar ebben a dologban. Erről ezen az oldalon egyszer már kifejtettem a véleményemet. Elmondtam: valójában Budapest termeli ki az itteni "kiskirályokat". Ez ebben az esetben is fennnáll: BP kidolgozott egy programot, amit a külképviseletek nem vállalhatnak fel. Létre lehetne még hozni valamiféle kuratóriumot, kollégiumot, de lebnne-e értelme. A szervezetek meg csak statisztaszerepet játszanak, ismétlem, mert a dolgot a magyarigaziolványhoz kötik, tehát nem elhetnek vissza semmivel. Kisebb megaláztatás lesz – odamondogatás, várakoztatás stb. – de a a levél kiadását az igazolványtulajodnosnak nem tagadhatják meg. A m-i eljárás mégiscsak bonyolultabb, költésgesebb és nagyobb megaláztatással jár. A népnek ez a jobb. Az egyértelmű, hogy a szerevzetek szerepe megnő némileg, de talán nem is baj, ha figyelembe vesszük, milyen meglepetésekkel szolgál az ukrán belpolitika.

BDK · http://ungparty.net/ 2008.07.23. 15:25:02

A szervezeteknek a "sajátjaval" szemben nő meg a szerepe, s nem a belpolitikai súlya lesz nagyobb.
A tudósítások szerint egyébként ezt a bulit nem Pesten találták ki, hanem az UMDSZ écája volt. Ami persze nem biztos, hogy igaz.

V.B. 2008.07.23. 15:36:18

Ezt a bulit nem Pesten találták ki, hanem az UMDSZ écája volt.
Akkor még egy valami, amiből a káemkáosz kivonulhat?)

BDK · http://ungparty.net/ 2008.08.09. 09:15:29

"A KMKSZ a felelősségvállalási nyilatkozatot olyan útlevéllel és magyarigazolvánnyal/hozzátartozói igazolvánnyal rendelkező személyek részére állítja ki, akik tagjai a KMKSZ-nek, vagy rendelkeznek a magyar történelmi egyházak, illetve a Kárpátaljai Magyar Pedagógusszövetség ajánlásával."

www.karpatinfo.net/article71925.html

Édes!

B. E. 2008.08.09. 11:28:32

Mintha némi diszkriminációt éreznék. Ha nem váltod ki a magyarigazolványt, nem lépsz be, nem vagy vallásos vagy nem történelmi egyház híve vagy, de még tanár sem vagy, akkor vess magadra? És maga a nemzetiségi hovatartozás nem számít? Nem tudom, Ukrajna számon tartja-e még az útlevélben/személyiben, mint annak idején a SZU, de azért az most nem jönne rosszul...

v.b. 2008.08.09. 19:58:12

Kedves BE és BDK: van hagyományos módszer is, amivel élhet nem KMKSZ- és UMDSZ-rag, nem református,nem római katolikus s nem görög katolikus, nem pedagógus: tessék megkérni a magyarországi rokont, ismerőst, küldjön akár közjegyző, akár a BÁH-on keresztül hitelesített meghívót, és perkáljon le 15-20 ezer forintocskát. Vagy vállaljon sorsközösséget azzal a népcsoporttal, melynek tagja. Ilyen egyszerű. A garancialevél-kérés tudniillik nem kötelező, hanem lehetőség!!!!.

B. E. 2008.08.09. 20:18:53

Azt hiszem, az, aki magyarként él Kárpátalján, már eleve vállalta a sorsközösséget -- már ha ezt nyilvánosan-hivatalosan egyáltalán vállalni kell. Tudok nem egy olyan határon túliról, aki elvből -- különböző okokból! -- nem akarja kiváltani a magyarigazolványt. A 15-20 ezer forint pedig, tudjuk, még Magyarországon sem mindenkinek áll bármikor rendelkezésre. Amúgy pedig ez a garancialevél, ha jól értettem, az anyagi fedezet (vagyis a tartózkodás költségeinek) igazolására szolgálna. Ennek pedig semmi köze a sorsközösséghez, a politikai és felekezeti meggyőződéshez.
süti beállítások módosítása