balla d. károly webnaplója nagy archívummal és nem túl szapora frissítésekkel | seo 2020: infra ClO2

>BDK FŐBLOG | | >Kicsoda Balla D. Károly? | | >Balla D. Károly ÉLETRAJZ | | >BDK KÖNYVEI | | >Egy piréz Kárpátalján | | >Balládium | | >Berniczky Éva | | TOVÁBBI FONTOS OLDALAIM > >
  

Balla D. Károly blogfő

  

Balla D. Károj: ÚJ BLOG elipszilon nélkül

  

Balla D. Károj első ly nélkül

  

BDK Balládium Blog

 

Balla D. Károly honlapjai

 

Mit kell tudni Kárpátaljáról?

 

Balla D. Károly írói oldal

 

Kárpáty VIP PR cikkek

 

Első Google-helyre kerülés

 

weblap.org/google-helyezes-javitas/ X

 

Infrafűtés - napenergia - seo pr cikk

 

PR-cikk: tartalommarketing

 

Linképítő Google-Seo

 

Google weblap optimalizálás, honlap seo

 

Optimalizált honlapok, SEO BP

 

Honlap seo optimalizálás


bdk blog bázis | BALLA D. KÁROLY WEBNAPLÓJA

Fusaléb (felhívás)

2008. augusztus 11. - BDK
Öt éve ötlöttem ki a Képzetes szavak lexikonját, ez a harmadik játéksorozat záró fordulója. Kulcsszavát - a magam-alkotta szabályoknak megfelelően - a játékostársak által az előző körben közzétett értelmezések, szócikkek szövegéből választottam. A kínálat most is bőséges volt. Minden új fikciós elemet megízlelve végül a fusaléb kifejezés mellett döntöttem (Standovár Ágota posztjából).

Ennek értelmében kérlek benneteket, régi és új játékostársakat, készítsétek el a FUSALÉB (fusalébok) címszó fikciós meghatározását, amely, mint eddig is, lehet személyes és elfogult, de keltheti a tudományos megalapozottság benyomását is, lehet komoly vagy humoros-ironikus, lehet könnyeden felületes vagy súlyosan veretes, kapcsolódhat szorosan vagy lazábban a címszóhoz. Lehet rövid vagy hosszú, szellemes vagy unalmas, bárgyú vagy tudákos. Identifikcionálhatjátok a feladott fogalmat egyetlen szinonimával vagy tömör állítással, mini-esszével vagy kis történettel. És nyitott vagyok az új, eddigiektől eltérő feldolgozási módokra is (az előzőekben több ilyen is akadt.)

Alapfeltétel: szövegetekben szerepelnie kell legalább egy új fikciós elemnek: (eddig) nem létezett fogalomnak, tárgynak, képzeletbeli személynek, feltételezett könyvcímnek, helyszínnek, körülménynek stb. – olyan szónak vagy kifejezésnek,  amelyet a Google nem ismer!!! (Fontos: ezeket a fikciós elemet jelöljétek a szövegben dőlt betűvel, hogy - ha majd hosszabb szünet után újraindítom a jétékot -  új címszóul könnyebben kiválaszthassam.)

Szócikkeiteket megírhatjátok első felindulásotokban vagy alaposan megfontolt szándékkal, de ne később 2008. augusztus 15-e déli 12 óránál, amikor is a fordulót lezárom. [Összegzés, a rész- és a végeredményeredményhirdetés a hét végén.]

A játék további feltételei:

1. Készítsétek el a szócikket saját blogotokban, webhelyeteken!! A poszt címe legyen ez: Fusaléb. Ha módotokban áll, készítsetek és/vagy tűzzetek be képeket, ábrákat, hivatkozzatok szerzőkre, adjatok meg linkeket. A cikkben utaljatok a jelen felhívásra, feltétlenül addjátok meg a linkjét, például ilyen formában: Fusaléb vagy BDK felhívása. Miután publikáltátok a szócikketeket, alább feltétlenül adjátok meg - hozzászólásként - a cikketek linkjét!

2. Akinek nincs saját blogja vagy más webhelye, az nyisson egyet! Erre több alkalmas webszolgáltató is kínálkozik: blog.hu, freeblog.hu, blogter.hu, blogol.hu., blogger.com... De ha semmiképpen nem akarjátok saját oldalatokon publikálni a szócikket, akkor betűzhetitek definíciótokat hozzászólásként ide alulra. A pontversenyben azonban csak azok vesznek részt, akik külön weboldalon publikálták szócikküket! [Emailban küldött szövegeket sajnos továbbra sem fogadok el, a játék mostani menetének az a lényege, hogy mindenki maga publikálja szócikkét.]

3. A publikált szócikkek linkjeit egybegyűjtöm a leendő eredményoldalon. Egyben pontozom is a nekem leginkább tetsző identifikciókat.

4. Öt forduló után kihirdetem a pontverseny győztesét, aki megkapja a Kiváló Imaginátor címet (és egy dedikált könyvemet).

Indul tehát az új folyam utolsó előtti fordulója, várom jónál jobb ötleteiteket - és ide alulra az értesítő linkeket! [A linkek és viszontlinkek révén a felhívás, a játékban részt vevő posztok és az eredményoldal összekapcsolódik, így képezi hypertextusként a képzetes szavak virtuális lexikonját.]

--------------

A jelen felhívás szövege szabadon terjeszthető és publikálható, sőt, egyben -endő -andó is -  tegyétek közzé blogotokban, küldjétek szét levélben, terjesszétek fórumokban és az iWiWen - hívjátok fel játékos kedvű barátaitok figyelmét az Identifikcióra, biztassátok játékra őket! - balládium

A bejegyzés trackback címe:

https://bdk.blog.hu/api/trackback/id/tr95610911

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Myrtille · http://myrtille.blog.hu 2008.08.11. 21:49:43

Mivel időm kevés, meg általában a gatyát is fel kéne kötni,ebben a melegben, meg holmi mércéket figyelni, inkább nem.

myrtille.freeblog.hu/archives/2008/08/11/fusa/#comments

Standovár Ágota · http://standovaragota.blogspot.com 2008.08.12. 06:25:54

Ajaj! Mégsem egyszerűbb fusalébokról írni? BDK! Hol az a hurok? Fejet hajtottam. ;)

BDK · http://ungparty.net/ 2008.08.12. 09:21:37

Mytille: az inkább ne mire vonatkozik. Hiszen posztod szabályos, még ha sajátos is.

Standovár: :) - gondoltam, hogy ezzel megfoglak! - de nem emiatt választottam, hanem a furcsa, érdekes hangzása és talán nehezen felfejthető asszociációs mezeje miatt.

Viga 2008.08.12. 09:45:42

gratulálok, stando! jól megjártad. no, igyekszem egy utolsót fusareláblébolni, ha már...

BDK · http://ungparty.net/ 2008.08.12. 10:50:26

üdv a mai első fecskéknek!

Myrtille · http://myrtille.blog.hu 2008.08.12. 11:08:26

Tudom, hogy szabályos! és megfejtőket sem várok, csak egy csöppet sem biztos, hogy tudok igazi szócikket írni, időhiány miatt.
Azért majd igyekszem.

KapitányG 2008.08.12. 14:55:09

Az igazi fusaléb-anagramma

Azt kérdi a bula-séf
- kinek neve Fusaléb
és a vállán fél suba -,
elég lesz-e fél busa.

akimoto · http://delne.nolblog.hu 2008.08.12. 16:10:04

Itt küldöm, hogy mit tudtam meg a fusalébről:
delne.nolblog.hu/?post_id=40830

BDK · http://ungparty.net/ 2008.08.12. 16:10:20

Tobzódtok az ötletekben, lányok!

Zebra 2008.08.12. 18:34:25

Azzal együtt, hogy ismét remekül mulattam, rá kellett ébrednem, hogy erősen szűkülnek a lehetőségeim. Hogy írjam, hogy még véletlenül se bántsalak meg, kedves Debreczeni Éva? Szóval nem lehetne ezt a csodás petárdagyárat csak a határidő lejárta felé felrobbantani? Mert az egyszerű halandónak elég egy valamit kimasszírozni a lassú, sima, száraz, diónyi agyából, és ha mindjárt az elején találkozik - mondjuk nálad - valami nagyon hasonlóval, ami brilliánsan elővezetve, de mégiscsak "sokadik" megoldásodként ott szerepel, akkor ugye az illető nehezen szült ötlete - ugye - le van lőve, és kezdheti előről az egészet, mármint a lassú, sima, száraz, diónyi agyának masszírozását. Én most két, az én ötleteimmel rokon megoldást találtam nálad, ráadásul olyan zseniálisan előadva, ami után már a maradék önbizalmam is elpárolgott.
Igaz, legalább jól szórakoztam, és ezt köszönöm. Tudom, nem rajtam múlik, de legalább öt pont. :)

· http://mo.blogter.hu 2008.08.12. 20:00:05

mo.blogter.hu./?post_id=286912

Szia, BDK!
nagynehezen betöltött az oldalad, úgyhogy én is megérkeztem.
Fogadd szeretettel!

matifu 2008.08.12. 20:03:09

Csak nálam olvasható az ifjú focista története!
matifu39.blogter.hu/?post_id=286919

debreczeni éva 2008.08.12. 21:14:17

Kedves Zebra (és Többiek)!
Az csak jó, ha teljesen ismeretlen embereknek valamiről ugyanaz jut az eszükbe, mert ugyanaz van az agyfenekükön leülepedve, ez nekem öröm... - én is kihúzom az ötleteket, amiket mások már elhasználtak, vagy előre megsejtve, eldobom őket... (most sopánkodhatnék Viga meg Matifu miatt). Később már nem lesz időm a héten, és néha tényleg elérhetetlen ez az oldal - biztos azért, mert sokan klikkelnek ide, kíváncsiak az újabb agymenésekre...(vagy fúrják Bédékát, hehe!!!) De azért is tettem fel ilyen hamar, mert nekem az ilyesmi sokáig tart. És csak a ma biztos - lehet, hogy már nem is lesz holnap. Ezt tapasztalatból mondom, nem csak nyafogok. Nyugodtan tedd fel, amid van! Mindig létezik más szemszög, más holdoldal.
A legszomorúbb vidám bohóc...

Cseke Gábor 2008.08.12. 21:58:53

Kedves Mindnyájatok!
Ne bántsátok D. Évát, még trégából sem, mert kimondhatatlanul sok jót tett vele ez a játszadozás. Ismerem eddigi munkáit, hajlamát a nyelvtekeréshez és -gyötréshez, amit eddig egy saját, meglehetősen szeszélyes és talán kissé öncélú logika alapján végzett. A témás feladatokban pedig most valósággal kivirágzott. Úszik a lehetőségben, hogy röpdöshet a fantáziája. Ha lenne ideje, talán tízszer enyyit is képes lenne petárdává sodorni. Személy szerint azért szálltam ki a játékból, mert éreztem, hogy a kínlódás nem sok örömet hoz. És nagyon tudok szórakozni a sziporkáin, mintha csak az én fejemből pattantak volna ki. Ő helyettem is játszik és így van ez jól. Gondolom, különleges képessége nem valami külön érdem, hanem egyszerűen adottság, ami vagy van, vagy nincsen. Szóval, Éva már több alkalommal is bizonyított: minden sz-ból csodás csipkéket horgol!

debreczeni éva 2008.08.12. 22:07:52

Kösz, Gábor, de nem bántottak engem, tényleg! Olyan aranyosak mind, kisgömböcök, egy húron pendülünk mi mindannyian...

Mert az Angyalok fáztak az űrben fenn
Az Ördögök unták a pokolban lenn
Hát összegyűlt(ünk) mind a felszínen,
Hisz békésen elférhetnénk ennyien!

Zebra 2008.08.12. 22:13:35

Kedves Debreczeni Éva, és Cseke Gábor!
Nagyon messze, távol áll tőlem a szándék, hogy bárkit is bántsak, hiszen azzal is kezdtem hogy nagyon jól mulattam a sok sziporkán, szellemességen, csavaron és dupla csavaron, ötletözönön.
Csak azon pityeredtem el, hogy újra neki kell futnom. De már nekifutottam. Csak győzzétek majd olvasni, egész novellát kanyarítok.

Viga 2008.08.12. 22:20:05

csak aztán nehogy úgy járj, Zebra, ahogy előzőleg én...

debreczeni éva 2008.08.12. 22:23:01

én nem is értettem félre!!!:-))) azért van félreértelmező szótáram, tudom, mi az... - Gábor meg csak gáláns lovag akart lenni, aki a szegény Dulcineát megvédi...:-)

BDK · http://ungparty.net/ 2008.08.13. 09:41:41

Én is biztos vagyok benne, hogy Zebrában a legkisebb rossz szándék sem volt, hiszen maximális pontszámot javasolt Évának; inkább csak a maga problémáját vázolgatta. De hát bizony, a gyorsaság is számít, aki hamarább mutatja be az örökmozgót, azé a dicsőség. Egyébként pedig más posztok ötletei között is vannak átfedések, de bizonyosra vehető, hogy a szerzők egymástól függetlenül találtak hasonló értelmezésekre, nem pedig ellesték egymástól.

Köszönöm az újabb posztokat, és bocs, hogy a blogom időnként gyengélkedik (lassan töltődik, nem jelenik meg a komment stb.) - ártatlan vagyok a dologban, néha én magam sem tudok belépni. Sajnos a blog.hu egyre gyakrabban okoz csalódást, amióta a szövegszerkesztőt fejlesztették, sokat bosszankodom.

KapitányG 2008.08.13. 10:37:05

Myrtille is duplázott! Igaz, berakta az új fusaléb-linket az első fusaléb-posztba, de azt hiszem, nem árt, ha itt van külön is:
myrtille.freeblog.hu/archives/2008/08/12/Fusaleb_-_2/

BDK · http://ungparty.net/ 2008.08.13. 10:46:33

Ajjaj, csak hogy fogok ezek után pontozni?

debreczeni éva 2008.08.13. 10:55:13

Hát úgy, hogy mindenkinek adsz 5 pontot...hehe:-)

BDK · http://ungparty.net/ 2008.08.13. 11:13:06

Most nem a mértékről, hanem a technikáról van szó: aki két posztot írt, a kettőt külön pontozzam, vagy egyesítve értékeljem egy-egy szerző teljesítményét? Utóbbira hajlok.

Myrtille · http://myrtille.blog.hu 2008.08.13. 18:16:31

Köszönöm Kapitányom!
Hoztam én is, de még kiegészül, mert Liab Roland (aki illusztrált már a játékban nekem a kirityálénál, ,nekilátott elkészíteni egy fusalébet, és a fotót várom, remélem ma még meg lesz.

myrtille.freeblog.hu/archives/2008/08/12/Fusaleb_-_2/

matifu 2008.08.13. 19:34:07

Nem igazán fog az agyam mostanában, nem tudom, hogy Éva miért említette, hogy sopánkodhatna miattam.
Értem a problémát, amit Zebra felvetett. Elmondom, hogy én nem olvasok el addig egy posztot sem a játékból, amíg az enyémet meg nem írom. Ha van átfedés? Akkor így jártam.:) És mindegy, hogy mások elhiszik-e vagy nem, hogy saját kútfőből jött az ötlet. Én tudom, hogy egyedül alkottam.

Zebra 2008.08.13. 20:24:56

Most azért is előbb ideteszem a linkemet, csak azután olvasom el a többiekét. Ezután bármiféle egyezés, hasonlóság kizárólag a véletlen műve... :)

elit.blog.hu/index.php/2008/08/13/fusaleb_2?p=614636

debreczeni éva 2008.08.13. 21:42:31

Drágaédes Matifu, azért, mert első gondolatom a FUSS ARRÉBB volt - de rögtön el is vetettem, mivel biztos voltam benne, hogy valaki úgyis feldolgozza... ugyanígy van egy vers, amit fel se tettem, hasonlít a Viga Vendelére... és még nem is vagyok médium...:-) emellett nemcsak hogy elhiszem, hanem TUDOM, hogy mindenki a saját kútfejéből merít, és mindenki zseni, s nem kell bizonygatni, hogy nem hazudunk, ez nem politika, hanem játék, és a bédéká barátai mind jó tollú madarak.

debreczeni éva 2008.08.14. 13:01:57

tyű, fusaléb meleg van!

nagyhenceg · http://nagyhenceg.nolblog.hu/?post_id=40885 2008.08.14. 20:11:13

köszönöm a játékot, minden versenytársamnak gratulálok, búcsúzóul küldöm az utcsó pályaművet, bdk-nak üdv az ötletért.

Standovár Ágota · http://standovaragota.blogspot.com 2008.08.14. 20:25:45

Csatlakozom az előttem szólóhoz. Belesvédültem...

standovaragota.blogspot.com/2008/08/fusalb.html

Birgi 2008.08.14. 22:49:47

Nem bírtam ki, csatlakozom hozzátok. Ezzel:

www.grafologusno.extra.hu/page.php?15

Nola 2008.08.14. 23:19:59

nola.blog.hu/2008/08/14/fusaleb_3

Nekem is hasonló problémáim voltak, mint Zebrának, vagyis lettek volna, ha előre elolvasom a többiek posztját, de én mindig csak utólag szoktam. Mondjuk így fennáll az ismétlés veszélye:(, nálam különösen, tekintve, hogy az utolsók között szoktam megjelenni:) Sajnos még az előző forduló műveit sem sikerült elolvasnom, de végre hétvége lesz és lesz időm:)

blog(onai) spagetti 2008.08.15. 05:53:30

Már megint beindult a zagyam:))

blogonaispagetti.blogter.hu/?post_id=287414

Myrtille · http://myrtille.blog.hu 2008.08.15. 08:11:30

Kedves BéDéKá!
Nem leszek itt a Nagy Díjkiosztón, nyaralásból kifolyólag.
Köszönöm a játékot, a pontokat a figyelmet.
Ez a link nem a versenyhez tartozik, de fogadd szeretettel. Kicsit kapcsolódik persze. De ez a valóság.

myrtille.freeblog.hu/archives/2008/08/15/a_valosag/#comments

ST · http://regenylapok.blogter.hu 2008.08.15. 08:22:54

Az utolsó pályamű, itt: regenylapok.blogter.hu/?post_id=287424

Köszönöm a játéklehetőséget!

debreczeni éva 2008.08.15. 09:28:07

Nagyhenceg, fennnnséges volt, hat pont! bárha én írtam volna, kalpagle! És ha már (el)köszönőshow, akkor köszi mindent, mindengykinek. Jó nyaralást, akinek van olyan. Viszlát a következő identifikciós világban!

BDK · http://ungparty.net/ 2008.08.15. 10:09:08

Még ne búcsúzzon, aki itt tud lenni, hiszen délig akár újabb pályaművek is nevezhetően, és aztán repeső izgalommal várhatjátok az összefoglaló oldalt, az eredményhirdetést.

Már most köszönöm mindenkinek az odaadását, a remek ötleteket, a sok-sok posztot. A játék történetének eddigi legsikeresebb ötfordulós szakasza volt ez, az bizonyos.

öregSam 2008.08.15. 12:05:54

Hát, én megint elkéstem. Sajnos én elég gyakran elkések.

oregsam.blogter.hu/?post_id=287455

debreczeni éva 2008.08.15. 12:56:28

azért az öt percért BDK biztos még bevesz, Bajlát is bevette, mikor késett, és hát mi is öregSync...:-)

BDK · http://ungparty.net/ 2008.08.15. 13:40:37

Persze-persze! A játékostársak szörnyű haragja csapna le rám, ha el nem nézném ezt a pici késedelmet.

És két fusaléb rendel!

Eredményoldal rövidesen - tessék a körmöket tövig rágni!

Viga 2008.08.15. 13:48:32

baj, h. utoobbi felszoolítást komolyan vettem. nem sorolom, milyen .roblémáim fakadtak kifolyoolag...

öregSam 2008.08.15. 14:30:33

Köszönöm, máskor majd időben ébredek. :)
süti beállítások módosítása