balla d. károly webnaplója nagy archívummal és nem túl szapora frissítésekkel | seo 2020: infra ClO2

>BDK FŐBLOG | | >Kicsoda Balla D. Károly? | | >Balla D. Károly ÉLETRAJZ | | >BDK KÖNYVEI | | >Egy piréz Kárpátalján | | >Balládium | | >Berniczky Éva | | TOVÁBBI FONTOS OLDALAIM > >
  

Balla D. Károly blogfő

  

Balla D. Károj: ÚJ BLOG elipszilon nélkül

  

Balla D. Károj első ly nélkül

  

BDK Balládium Blog

 

Balla D. Károly honlapjai

 

Mit kell tudni Kárpátaljáról?

 

Balla D. Károly írói oldal

 

Kárpáty VIP PR cikkek

 

Első Google-helyre kerülés

 

weblap.org/google-helyezes-javitas/ X

 

Infrafűtés - napenergia - seo pr cikk

 

PR-cikk: tartalommarketing

 

Linképítő Google-Seo

 

Google weblap optimalizálás, honlap seo

 

Optimalizált honlapok, SEO BP

 

Honlap seo optimalizálás


bdk blog bázis | BALLA D. KÁROLY WEBNAPLÓJA

Hadroneső Kijevben?

2008. szeptember 29. - BDK
infrasugárzó új szóA közmondás szerint akasztott ember házában nem illik kötélről beszélni. De mi a helyzet akkor, ha magukon a háziakon ütközik ki a kötél-komplexus, és ők hozzák szóba a kötél általi fenyegetést akkor is, ha az teljesen indokolatlan? Illetve hát talán igazságosabb úgy fogalmazni, hogy az egyszer már megégett ember nemcsak a tűztől, hanem a füsttől is fél – ugyan mi mással lehetne magyarázni a mostani esetet, melynek során az ukrán főváros lakosai sajátos bűnbakot találtak maguknak.


Kijevben hetek óta zuhog az eső, és a hírek szerint egy nagy múltú lap szerkesztőségébe özönlöttek a telefonhívások, amelyben az aggodalmaskodók a jelentős médiafigyelem mellett most üzembe helyezett genfi részecskegyorsítót tették felelőssé a szűnni nem akaró felhőszakadásért, sőt, közérzetük megromlásáért is a tudósok „kétes, kiszámíthatatlan következményekkel járó kísérleteit” hibáztatták. Számomra nem kétséges, hogy az ügyben Csernobil kollektív emlékezete játszott közre: akkor is esett az eső, amikor 1986-ban a lakosságnak kötelezően részt kellett vennie a szovjet dolgozók önkéntes május 1-jei felvonulásán, mit sem tudván arról, mi történt pár nappal korábban mindössze 120 km-re, s miféle sugárzó anyagot hoznak a felhők. Nem csoda, ha a kijeviek semmi jóra nem számítanak, ha a lapok gyanús atomfizikai kifejezéseket használva egy óriási tudományos kísérletről számolnak be – és ráadásul az eső sem akar elállni.

Az ügy horderejét egyébként jellemzi, hogy az újságnak meg kellett szólaltatnia Valerij Pugacsot, a kijevi Nukleáris Kutatóintézet nagyenergiájú fizikai részlegének a vezetőjét, aki lehűtötte a kedélyeket: a nagy hadron ütköztető (LHC) több mint kétezer kilométerre található az ukrán fővárostól, így semmilyen befolyása nem lehet az utóbbi időjárására. Felteszem, a kijeviek hittek is, meg nem is tudósnak, illetve az újabb hírnek, miszerint 2009 tavaszáig bizonyos üzemzavarok miatt (na ugye!) a részecskegyorsítót nem indítják újra.

A kijeviek közérzetét – és nemcsak az övékét – azonban minden bizonnyal nem csupán a korán jött ősz, a hosszú esőzés vagy a tudományos létesítmények iránti bizalmatlanság rontja. Újra súlyos hatalmi válság alakult ki az országban, a két korábbi szövetséges összekülönbözött, egyikük felmondta a koalíciót és most a korábbi ellenséggel látszik együttműködni (vajon honnan ismerős ez a felállás?). Egyre valószínűbb, hogy Viktor Juscsenko államelnök kénytelen lesz feloszlatni a parlamentet és előrehozott választásokat fog kiírni – holott már a 2007-es is nem soron következő, hanem szintén előrehozott volt.

Minderre ráadásul itt van az USA-ból indult pénzügyi világválság, amely alól – és ebben egyetértenek a szemben álló politikai felek – Ukrajna sem vonhatja ki magát. De hogy azért legyen minek örülni is a pénzzel kapcsolatban: a Nemzetközi Fejlesztési Bank (IFB) által szervezett szokásos éves versenyen az ukrán fizetőeszköz, a hrivnya nyerte el az év legszebb valutája címet. Az esztétikai szempontok mellett értékelték papírjának a tartósságát is: a hírek szerint a hrivnya a strapabírást tekintve erősebbnek bizonyult, mint az angol font. Úgyhogy remélhetően a politikai és gazdasági kríziseket is túléli, nem különben az előrehozott választásokat. Mire az utóbbit kiírják, vélhetőleg az eső is eláll Kijevben.

Balla D. Károly


Megjelent: Új Szó, 2008. szept. 27.

A bejegyzés trackback címe:

https://bdk.blog.hu/api/trackback/id/tr95686891

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

BDK · http://ungparty.net/ 2008.09.30. 10:24:19

töröltem B.V. kommentjét: teljes cikkketl ne tűzzetek be, pláne, ha semmi köze a témához. a betűzött cikk címe és linkje egyébként már kint van az "Erre jártam" dobozban.

b.v. 2008.09.30. 15:50:36

igazad van, bocs:)

BDK · http://ungparty.net/ 2008.09.30. 15:53:42

kösz a megértést. talán lesz egy említés a dologról köv. posztomban, ha van mondandód ezzel kapcs, ott helye lesz.

professzor 2008.10.08. 09:22:27

én ugyan jelenleg Oroszországban élek magyar állampolgárként,de meglehetösen közvetlen ismereteim vannak küönösen kelet-ukrajnárol.Privát és üzleti vonatkozásban egyaránt.Ha megengeded rögtön különválasztanám a kievben élök közérzetét az ország népességének,különösen a keleti országrész népességének közérzetétöl.Ha a fövárosé és a csinovnyikoké most éppen nem nevezhetö euforikusnak ugy a keleti végek polgárainak közérzetét kb.a fekáliával lehetne összehasonlitani..már elnézést.Az oka közismert,alacsony bérek,inflácio,munkanélküliség,pocsék munka és életfeltételek,oroszos..sajnos a rosszabik értelmezésben...kultura és habitusok,kiszolgáltatottság a hatalomnak és a maffiának..szoval teljes létbizonytalanság.Némi reményt probálkoznak ugyan a donyecki maffiozok..élükön Janukoviccsal táplálni az emberekbe,de a döntés nem az ö kezükben van...változatlan a függés az oroszoktol,ami lehet,hogy jo,de lehet,hogy nem annyira..ez elsösorban orosz szövetségi politikai kérdés...az eszközök is az oroszok kezében vannak és lesznek még jo ideig.A viszonylagos konszolidáciot szerintem jelenleg legjobban a nagy mixerhölgy Timosenko gátolja,féktelen hatalomvágyában...egyre inkább kezzd belöle elötörni a déli vér....amit ukrános szökeségével takar,de gondosan. A széles koalicio itt ugyan megvlosithato lenne,de az ország szempontjábol talán közömbös a dolog kimenetele.ennél ma már a kelleténél jobban elkötelezte magát Ukrajna a eu és az amerikanizmus mellett..a másik tragédia,hogy igazábol nekünk se nagyon kell egy felfejlödöben lévö agrárország a maga monokulturális agráriumával..tul nagy konkurens az öreg kontinensnek...Azt mondom folytassuk....
süti beállítások módosítása