balla d. károly webnaplója nagy archívummal és nem túl szapora frissítésekkel | seo 2020: infra ClO2

>BDK FŐBLOG | | >Kicsoda Balla D. Károly? | | >Balla D. Károly ÉLETRAJZ | | >BDK KÖNYVEI | | >Egy piréz Kárpátalján | | >Balládium | | >Berniczky Éva | | TOVÁBBI FONTOS OLDALAIM > >
  

Balla D. Károly blogfő

  

Balla D. Károj: ÚJ BLOG elipszilon nélkül

  

Balla D. Károj első ly nélkül

  

BDK Balládium Blog

 

Balla D. Károly honlapjai

 

Mit kell tudni Kárpátaljáról?

 

Kik a pirézek, hol élnek? műhely

 

Kárpáty VIP PR cikkek

 

Első Google-helyre kerülés

 

weblap.org/google-helyezes-javitas/ X

 

Lapok színei a francia kártyában

 

PR-cikk beküldés: Seo tanácsadás

 

Linképítő Google-Seo

Google weblap optimalizálás, honlap seo

 

Optimalizált honlapok, SEO BP

 

Honlap seo optimalizálás


bdk blog bázis | BALLA D. KÁROLY WEBNAPLÓJA | + pr cikkek

Lehallgatóban

2008. december 11. - BDK
6-7 éve már alaposan használtan, mondhatni ócskán (de nagyon olcsón) vásárolt HiFi-tornyom még működő funkciói mára igencsak megritkultak. Annak idején azért vettem, mert kitűnő rádióvevője mellett régi bakelitlemezek lejátszására is alkalmas volt, így remek régi (mintegy 30 éves) lemezjátszóm hosszas agonozálása után kollekcióm kedves darabjait  újra meghallgathattam rajta. Hogy kazettákat is lejátszott, azt ráadásnak vettem (de felvenni már nem lehetett vele); CD viszont nem volt benne. Ez a funkció olyan nagyon nem hiányzott, CD-imet kezdettől számítógépen hallgatom. Ám a jó régi masinán évek múltán előbb a lemezforgató állt le, nemrégiben pedig a  rádió is elhallgatott. Kapóra jött P.I. ötlete: az interneten rendeltem egy új berendezést (lásd). Ismertője szerint ez szinte mindent lejátszik: bakelitet, CD-t, DVD-t, mp3-at; van rádiója, USB- és memóriakártya-csatlakozója... Viszont magnója nincs. Így most elhatároztam, lehallgatom az összes régi kazettámat.


Ezekből annyi ugyan nincsen, mint végképp kiselejtezett régi szalagos orsóból (kb. 200), de azért száznál több kazetta mégis sorakozik a tévé alatt több mélyrétegben. Valaha persze megfelelő ketyeréim is voltak, amelyekkel a felvételeket készítettem és lehallgattam, de ezeket már vagy 10 éve odaadtam Kolosnak és azóta fel is mondták a szolgálatot. Hosszú évekig csak kocsiban hallgattunk kazettát (és nagyon kellemessé tették hosszú utazásainkat), de egyfelől mostanában egyre ritkábban ülök autóba, másfelől a régi magnót Kolos rég szuper CD-lejátszóra cserélte. Így hát ez a most kiselejtezésre kerülő és a képen is látható ócska láda az egyetlen szerkezet, amelyen még egyszer utoljára - végighallgathatom a kazettáimat. Ezt a minap el is kezdtem, már vagy 30-at leforgattam. Nagyon jó zenék ezek, főleg a 80-as években és a 90-esek közepéig vettem fel a nekem tetsző muzsikákat a rádióból elég jó minőségben, sok rock és még több jazz (most épp Berki Tamás nyomja a bluest 1996-ból), ritkábban egy-egy populárisabb dolog, pl. John Lennon utolsó koncertje.

A nagy lehallgató akció specialitása, hogy valóban minden kazettát elejétől végéig le kell játszanom, ugyanis az előre és hátra csévélés már régesrég nem működik.

A bejegyzés trackback címe:

https://bdk.blog.hu/api/trackback/id/tr4816903

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

P.I. 2008.12.11. 14:08:11

Mivel nem sokkal később én is megrendeltem az új kütyüt, érdekelne: a bakeliteket lehet vele digitalizálni (CD-re írni?)

P.I. 2008.12.11. 14:09:20

Igaz, nem írod, hogy megkaptad-e már...

BDK · http://ungparty.net/ 2008.12.11. 14:11:08

Még nem kaptam meg. Épp ezt a várakozási időt próbálom kihasználni arra, hogy az utolsó réteget is lekoptassam a magnófejről :)

Ylla Kier 2008.12.14. 11:29:36

Ezt mi is megcsináltuk néhány éve. A két doboznyi kazetta azóta a szekrény mélyén lapul. Nem tudunk megválni tőlük.
Ha nem lehet tekerni, akkor egész sok idő jut a megszerezni vágyott számok feljegyzésére. :)

Zebra 2008.12.15. 20:04:52

Amit Ylla Kier javasol, az a járható út, én is azt tettem. Ami bakeliten és kazettán volt, azokat a zenéket szereztem be először a netről, innen-onnan, ismerősöktől, rádió archívumból, és alakítottam mindent amit tudtam mp3 formátumra. Sok időt töltök gép előtt, innen szól a zene.
Nekem is az autórádió nyúzza még az utolsó használható kazettáimat.

BDK · http://ungparty.net/ 2008.12.15. 20:28:02

Persze, a többség nekem is rég megvan a gépben mp3-ban, de azért elég sok minden akad, amit vagy nem tudtam beszerezni, vagy nem igyekeztem eléggé, mert nem tartottam annyira fontosnak. Most egyszer meghallgatni viszont érdekes, érdemes.
Víz fertőtlenítés, ivóvíz kezelés: ClO2 - SEO 2022 ClO2 - Tiszta ivóvíz projekt: https://twinoxide.hu/klor-dioxid/ - Első kulcsszó: vízfertőtlenítés klór-dioxid vegyszerrel.
süti beállítások módosítása