balla d. károly webnaplója nagy archívummal és nem túl szapora frissítésekkel | seo 2020: infra ClO2

>BDK FŐBLOG | | >Kicsoda Balla D. Károly? | | >Balla D. Károly ÉLETRAJZ | | >BDK KÖNYVEI | | >Egy piréz Kárpátalján | | >Balládium | | >Berniczky Éva | | TOVÁBBI FONTOS OLDALAIM > >
  

Balla D. Károly blogfő

  

Balla D. Károj: ÚJ BLOG elipszilon nélkül

  

Balla D. Károj első ly nélkül

  

BDK Balládium Blog

 

Balla D. Károly honlapjai

 

Mit kell tudni Kárpátaljáról?

 

Balla D. Károly írói oldal

 

Kárpáty VIP PR cikkek

 

Első Google-helyre kerülés

 

weblap.org/google-helyezes-javitas/ X

 

Infrafűtés - napenergia - seo pr cikk

 

PR-cikk: tartalommarketing

 

Linképítő Google-Seo

 

Google weblap optimalizálás, honlap seo

 

Optimalizált honlapok, SEO BP

 

Honlap seo optimalizálás


bdk blog bázis | BALLA D. KÁROLY WEBNAPLÓJA

Tompaszöglet - egy új Esterházy!

2009. január 26. - BDK
Szenzáció! Vagy talán botrány? Mindenki erről beszél! Esterházy Péter: TompaszögletSzükségállapotot hirdettek a könyvtárak. A Nyelvtudományi Intézet válságstábot hozott létre. A kiadó lázasan keresi az író hasonmásait, hogy  a Könyvhéten teljesíthessék a dedikálás iránti növekvő igényeket. Buzgó kritikusok lázas fejüket fogják, a minisztérium meg rendkívüli olvasási  szabadságra küldte dolgozóit. Teljes készültségben a magyar labdarúgó válogatott... Mi jöhet még??

 

Az idei Karácsonyi Könyvvásár legnagyobb szenzációja kétség kívül Esterházy Péter legújabb könyvének teljesen váratlan megjelenése. Még ki sem hűlt a kezünkben a Semmi művészet, és máris itt van az életmű egy jelentős újabb opusza, a Tompaszöglet, egy könyv, amelynek az előkészületeit gondosan titokban tartotta mind a szerző, mind a kiadó. Még a hivatalos könyvlistákra sem került fel, így a könyvesboltok nem tudtak rendelni belőle. Mégis hosszú sorok kígyóznak a pultok előtt: az olvasók ezrével iratkoznak fel a megrendelői várakozólistákra.

Hírlik, hogy a folyóiratok visszavették a nyomdából januári lapszámaikat (a Holmi például már ki volt nyomva, be kellett zúzni), nehogy a könyvújdonságról szóló recenziók nélkül jelenjenek meg. Egyes fővárosi és vidéki könyvtárak szükségállapot bevezetésére kényszerültek az érdeklődők nem szűnő rohamai miatt, az MTA Nyelvtudományi Intézete pedig, értesülve a könyvben található több tucatnyi nyelvi újításról, válságstábot hozott létre. Felborult a Budapesti Nemzetközi Könyvvásár és az Ünnepi Könyvhét várható programja is, állítólag, hogy kielégítse az igényeket, a könyv kiadója mindkét helyszínen több standot is üzemeltet egyidejűleg, amelyeknél Esterházy Péter-hasonmások egymást titokban váltva nonstop dedikálnak. Készültségben áll a magyar labdarúgó válogatott is, amely rövidesen részleteket mutat be a műből az ország különböző stadionjaiban, a Művelődési Minisztériumban pedig a dolgozók rendkívüli olvasószabadságot kaptak; az illetékes miniszter ausztráliai hivatalos útját megszakítva maga is sürgősen hazautazott olvasni.

És hogy mi a Tompaszöglet c. könyv témája? Szerkezete? Kik a szereplői? Miként hangzik fülszövege? Mely részletek ragadhatók ki belőle? Ki mit írt és hogyan nyilatkozott róla? Milyen viták bontakoztak ki körülötte? Várható-e valami jó kis irodalmi botrány?

A fenti kérdésekre azoktól várom a választ, akik részt vesznek újabb irodalmi  interakciómban, amelynek révén nem számítok kevesebbre, mint arra, hogy közösen létrehozzuk egy fiktív Esterházy-könyv internetes recepcióját, így közvetve magát a könyvet is.

Felhívásomra reagálhattok rövid ismertetéssel, beharangozó cikkel vagy a műből vett részlettel; számítok továbbá kritikákra, elemzésekre, netán interjúkra, vitairatokra, paródiákra; érdekelnének beszámolók a könyv bemutatójáról, olvasói fogadtatásáról, szívesen olvasnék híreket a mű megfilmesítéséről vagy színházi adaptációjáról; örülnék, ha megterveznétek az új és újabb kiadások (fentinél igényesebb) könyvborítóit**  – egyáltalán, várok bármit, ami hozzásegít bennünket ahhoz, hogy az új mű mibenléte kirajzolódjon előttünk.

Az anyagokat a résztvevők saját webhelyükön (blog, honlap, fórum stb.) vagy számukra elérhető publikációs helyen (internetes lapok, közösségi oldalak stb.) teszik közzé (azaz publikálásukról maguk gondoskodnak!)A közleményben egy linkkel feltétlenül utalni kell erre a felhívásra! Továbbá a közzététel után itt alul hozzászólásként meg kell adni a saját közlemény internetes elérhetőségét (linkjét)*. A nekem leginkább tetsző anyagokat vagy részleteiket egy lezáró válogatásban magam is átveszem és leközlöm!

 

A játék négy héten át tart, publikálási határidő február 23. Az összegzést az ezt követő héten végzem el (jelentős virtuális és tényleges díjak várhatók!!)

Felhívásom szabadon másolható, sokszorosítható, publikálható; egyben -andó-endő is!  Fel is kérem olvasómat: lehetőségeik szerint publikálják vagy linkeljék be a számukra bejáratos isnternetes helyeken felhívásomat. Mindenütt feltétlenül adják meg a felhívás eredeti elérhetőségét:

 

http://bdk.blog.hu/2009/01/26/tompaszoglet

Tompaszöglet - Játsszunk Esterházyt!

 

* Frissítés-1: Aki a link betűzése kedvéért aránytalanul macerásnak találja az itteni regisztráció végigvitelét, betűzheti a linket (vagy kommentálhat) itt is: Tompaszöglet (illetve végső esetben elküldheti nekem ímélben)

 

 ** Frissítés-2: Ha valaki tervezne egy tisztességesebb borítót, azonnal lecserélném arra az én kínlódmányomat!

 


 

A játék eredetileg egy internetes portál számára készült, de bizonyos okok miatt visszavettem tőlük.


 

Utolsó frissítés:
A játék összegzése: Esterházy lezárva

-------

Másféle játékok minden mennyiségben: 

A bejegyzés trackback címe:

https://bdk.blog.hu/api/trackback/id/tr3902784

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Esterházy Péter – Tompaszöglet 2010.07.07. 10:41:37

Sikerült! Ez az! Megszereztem! Éreztem, hogy lesz értelme annak, hogy kifekszem a könyvesbolt elé. Nem is kellett más, csak várni. Végül kezembe kaparinthattam Esterházy Péter új könyvét, a Tompaszöglet-et. Mit is mondjak… ZSENIÁLIS! Kezdetnek it...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

pirostornacipő 2009.01.26. 10:51:32

tompa szöglet két szó.

nem tetszik a borító.

BDK · http://ungparty.net/ 2009.01.26. 10:56:46

@pirostornacipő: esterházy csak jobban tudja! :) [különben meg szójáték, mértan + foci]. borító nekem sem, ezért kérek újakat.

pirostornacipő 2009.01.26. 11:00:52

Már csak azt kellene megmagyaráznod, miért dolgozol az Esterházynak? Miért nem magadnak? Garantálom, hogy ebből is E.P. nek lesz jövedelme!

Nem tudom másnak ez író mit jelent.

BDK · http://ungparty.net/ 2009.01.26. 11:05:38

Nem dolgozom, játszom. Ha nem nyerte el tetszésed, érdeklődésed, légy szíves, kerüld el.

keserumandula · http://sarnyai.hu 2009.01.26. 11:26:05

Nekem nagyon tetszik, szerintem nagy ötlet.

Off-féle:
A blog.hu regisztrációs mizériáját hogyan tudjuk majd áthidalni. Regisztrál mindenki? (nekem épp van ilyen regem is...)

On.

pirostornacipő 2009.01.26. 11:28:55

vicces amikor egy hoax-tervező megsértődik, mert nem pont úgy zajlik a hoax, ahogy megálmodta

hát a hoaxok természete már csak ilyen, járják a maguk útját, ha már egyszer kiszabadultak a tervező agyából

lehet, hogy nincs igazam, de hoaxod alanyának már befellegzett, egyszerűen nem annyira érdekes miután kipukkadt a lufi, hogy ő csupán egy ollózóművész

bár elképzelhető, hogy ezt a nemlétező művét valóban ő írta, mivel a fociról elsődleges tapasztalatai is vannak, szemben minden mással, amit csak a másoktól összeállózott szövegeiből ismer

BDK · http://ungparty.net/ 2009.01.26. 11:29:48

Aki semmiképpen nem akar regisztrálni, hozzászólhat vagy linket tűzhet be itt:
manzard.nolblog.hu/archives/2009/01/26/Tompaszoglet_-_szenzacios_uj_Esterhazy-konyv/

A Hannibal Lektűr-attitűd · http://hannibal.blog.hu/ 2009.01.26. 11:53:10

nekem tecc

ha/amennyiben időm engedi, örömmel

és tnx 4 meghívás:)

BDK · http://ungparty.net/ 2009.01.26. 11:59:41

@pirostornacipő: magvas hozzászólásaid, ha nem vennéd észre, mostantól szintén a játék részét képezik, de jobban örülnék, ha saját webhelyeden mondanád el véleményedet. itt elég a link. akkor majd klikkelünk, rohanunk és elolvassuk, amit írtál.
(ez nem hoax, mert azonnal le is leplezi magát, a felhívásban szerepel, hogy ez egy fiktív könyv, nem próbál semmi olyat elhitetni tehát, ami nem lenne igaz.)

pirostornacipő 2009.01.26. 12:24:07

@BDK piréz:

Szerintem Te nem vetted észre! Én mint hoax szakértő, pontosan követem az eseményeket.

Pirostornacipőnek nincs webhelye ecélra.

Pirostornacipő itt helyben szándékszik követni a nemtörténéseket.

(de azért az durva, hogy letagadod, hogy ez egy hoax, ill. pontosítok: műhoax)

Még mindig nem indokoltad meg, hogy miért nem a magad megnemirt könyvét reklámozod és miért az Esterházyét.

Könnyebb az Esterházy megnemírt könyvét reklámozni, mint a magadét? Vagy a blogdnak akarsz reklámot az Esterházy megnemirt könyve révén?

(vigyázat, ezek költői kérdések! (...) bár nem is képeznek akadályt a válaszra...)

BDK · http://ungparty.net/ 2009.01.26. 14:44:45

@pirostornacipő: nem mintha válaszadási kényszer gyötörne, csak a rend kedvéért:

a) a műhoax (vagy inkább álhoax) nem hoax.

b) a magam meg nem írt könyvét már 5 éve sikeresen lejátszottam:
hhrf.org/netpansip/ungparty/szalon/virkonyv/vakcina/index.htm

c) blogomnak reklámot? naná!

évi. 2009.01.26. 15:25:44

Szia BDK:)

Nagy nehezen beregiztem, húh!

Köszi a meghívást, igyexem!!!

Myrtille · http://myrtille.blog.hu 2009.01.26. 15:40:18

Szóval jövök játszani, majd jelentkezem este még.

gábornok 2009.01.26. 16:29:27

90180 Jó 5let, Chu-Pán 1etlen főBaja, h nem én tanáltam out..

A 'meg nem írt könyvek' megírottnak vevése, a róla való 2sqrzus is hosszan 'elődös' a'm. Nem győznék plédákat hoznyi, ha nem voln(ék

pirostornacipő 2009.01.26. 16:33:07

És amikor majd az Esterházy kicsit kipofozza, amit ti itt összehordtok és kiadja, és felveszi a jogdíjat, akkor majd könyekkel szemetekben köszönitek meg neki. Gondolom.

BDK · http://ungparty.net/ 2009.01.26. 18:53:10

@Myrtille: megkaptam, de még mennyire érdekelne!

bélabácsi2 2009.01.26. 20:05:41

@pirostornacipő: Hali, tényleg a könnyekkel a szemeimben köszönöm majd meg neki, így vagyok ezzel, nem tehetek róla.
Ha esetleg te írnád (akarom mondani ollóznád össze Kanttól kezdve ...stb. ) akkor lehet a te írásodnak sírnék.
nem Nádas vagy véletlenül?????

bélabácsi2 2009.01.26. 20:10:03

Szóval BDK ezt nem gondolod komolyan, Esterházy Péter mondatait (amiket ugye összeollózott, vagy mit mond ez a szagos cipő) nem lehet utánozni.
Tényleg ezt várod?

BDK · http://ungparty.net/ 2009.01.27. 09:27:28

@bélabácsi2: Egyfelől szerintem "utánozható", de nem utánzásról, inkább stílusjátékról lenne szó; másfelől, mint a felsorolásból kitűnik, kiadói fülszövegtől könyvismertetésen és -kritikán át helyszíni beszámolóig sok minden szóba jöhet, efféle szövegeknek éppen hogy nem kell EP stíljében foganniuk.

gábornok 2009.01.30. 02:18:14

@ Gergely (ott, Svédben) Tamás:
(Nóta Bene, Feri!)
"-Nem a szólásszabadságot kell minden határon túl hangoztatni, (túlhangsúlyozni), hanem az igazságot kimondani." -mondta ki épp most a közszolgai-királyi tévénken Ungváry (Díjmentesülő) Tamás a most talán a szokottnál is jobban körülményeskedő Juszt "Kezitcsókolom!" Lacinak.

zebalu · http://www.balulap.hu 2009.01.31. 21:39:45

Engedelmével én is beszúrnék egy is reakciót:

www.balulap.hu/index.php?pt_id=90

Remélem tetszik!

fuzfa.balazs 2009.02.01. 15:00:25

Károlyom,

küldöm a z új Esterházy-kötetről a kért recenzió linkjét. A kötet tényleg szenzációs -- mint Te is írod --, azt hiszem, két szakdolgozót is ráállítok holnap, ha elkezdődik a szemeszter!

Most már elárulhatom, hogy a Mester már vagy három éve hordozta magában a témát. Amikor a Weöres Sándor--Károlyi Amy-emlékházat felavatta Csöngén 2006-ban, teljes titoktartásunkat kérve megosztotta velünk első ötleteit a születendő Tompaszögletről (akkor még "A nem-euklideszi szögletek lehetségessége" munkacímmel beszélt a könyvről). Lásd a beszélgetéskor készült fotót a reciben beszúrva:

www.szombathely.hu/blog/fuzfa+balazs/?m=200902

Barátsággal üdv: Balázs

BDK · http://ungparty.net/ 2009.02.02. 10:05:17

Nagyon mélyreható a recenzió és érdekes az, amit az előzményekről írsz.

Az olvasóimmal pedig örömmel tudathatom, hogy értesítő levelemre válaszolva E.P. "áldását adta" interakciónkra.

BDK · http://ungparty.net/ 2009.02.06. 09:23:04

Nemcsak lehet, hanem kívánatos is!

Egy link az összes Tompaszoglethez:

bdk.blog.hu/tags/tompasz%C3%B6glet

BDK · http://ungparty.net/ 2009.02.15. 19:09:37

Markovits Teodóra szerint bombagólt löttek a magyar irodalom kapujába:
www.prae.hu/prae/portfolio.php?menu_id=15&uid=130&fid=4839

stando · http://standovaragota.blogspot.com/ 2009.02.22. 09:56:55

Köszönöm a meghívást! Egyelőre ismerkedem az idegen tereppel.
süti beállítások módosítása