balla d. károly webnaplója nagy archívummal és nem túl szapora frissítésekkel | seo 2020: infra ClO2

>BDK FŐBLOG | | >Kicsoda Balla D. Károly? | | >Balla D. Károly ÉLETRAJZ | | >BDK KÖNYVEI | | >Egy piréz Kárpátalján | | >Balládium | | >Berniczky Éva | | TOVÁBBI FONTOS OLDALAIM > >
  

Balla D. Károly blogfő

  

Balla D. Károj: ÚJ BLOG elipszilon nélkül

  

Balla D. Károj első ly nélkül

  

BDK Balládium Blog

 

Balla D. Károly honlapjai

 

Mit kell tudni Kárpátaljáról?

 

Kik a pirézek, hol élnek? műhely

 

Kárpáty VIP PR cikkek

 

Első Google-helyre kerülés

 

weblap.org/google-helyezes-javitas/ X

 

Lapok színei a francia kártyában

 

PR-cikk beküldés: Seo tanácsadás

 

Linképítő Google-Seo

Google weblap optimalizálás, honlap seo

 

Optimalizált honlapok, SEO BP

 

Honlap seo optimalizálás


bdk blog archívum | BALLA D. KÁROLY WEBNAPLÓJA | + pr cikkek

Vereckei emlékmű - színesben

2009. március 10. - BDK
Tegnap persze egyre-másra olvastam a híradásokat a vereckei honfoglalási emlékmű meggyalázásáról. Hülledeztem eleget, még ha minden cikkben nagyjából ugyanaz volt is. Aztán az egyik portálon végre képet is mutattak: a szürke kőmonstrum színesben pompázik. Tovább aztán nem is keresgéltem. Ma pedig szólt Kolos, hogy a Blikk.hu oldalán nemcsak az MTI fotója van fent, hanem az is, amit én közöltem tavaly - és még hivatkoznak is blogomra.



Felavatás előtt


Felavatás után


Meggyalázás után

Hát persze szörnyű, meg fúj, meg gyalázat, meg tiltakozunk... De... De egyfelől talán egy szerény obeliszk nem váltana ki olyan indulatokat, mint ez a megalomániás kőkolosszus, másfelől pedig - és vessék rám jó magyarjaink az összes Verecke-környéki követ - nekem,  ha nem lennének rajta ábrák meg betűk, csak szép csíkok és foltok, színesben sokkal jobban tetszene.

Lásd még: Varacka

A bejegyzés trackback címe:

https://bdk.blog.hu/api/trackback/id/tr4994414

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

_rohonyi_ 2009.03.11. 10:06:20

Egyetértek. Egy szerény, visszafogott, egyszerű obeliszk sokkal elegánsabb lenne. Érdekes, hogy őseink a régi obeliszkkel ebben is mennyire több izlést mutattak fel. Az egyszerű oszlop ráadásul nem szúrná néhány helyi nacionalista szemét sem. Másrészt, egyéként is a "hely szelleme" a lényeg. Verecke, a Verceki-hágó önmagában is sokkal többet mond, mint amit egy rakás kő tud adni.

v. b. 2009.03.11. 10:34:12

Én meghagynám a festéket rajta. Így válna igazán patinássá!

verecz 2009.03.11. 10:37:01

valoban megalomanias. amennyire tudom ennek az emlekmunek elegge szerencsetlen az eloelete is, meg penzugyi panamak is voltak. kivancsi vagyok osszesen mennyit feccoltak bele - de legalabb szep lenne. problemasnak tartom az oltarkovet es a keresztet is - honfoglalo oseink ugyanis nem voltak keresztenyek. a termesko es a csiszolt marvany stilusban sem illik ossze, nagyon nem.

dixidixi 2009.03.11. 12:23:40

1. Egy kisebb obeliszket már régen kifordítottak volna a helyéből.
2. Csak kicsit más: ukrán fórumokon egyre gyakoribb a felhívás, hogy március 15-én mindenkinek verjék ki a fogát, aki magyar kokárdát visel, illetve, hogy a Sevcsenko-szobor mellől mindenki vonuljon át a Petőfi térre, egy kis "testmozgásra"...
3. Lehet, az ungvári vár is jobban nézne ki színessel összefirkálva? Az is csúnya, szürke...

v. b. 2009.03.11. 17:26:04

Az emlékmű valóban nem esztétikus. Komolyan írtam: kifestve még mutat valamit. Az alapanyagok is összeférhetetlenek. A szimbólumok összeillesztése pedig felér egy kis történelemhamisítással. Ami az ukrán fórumokat illeti: ül két-három csenevész, hatdioptriás a képernyő előtt, és szórakozik... Csakazértis: mindenki menjen a Petőfi térre, mindenki tűzze ki a kokárdát! Sevcsenkót ne zavarjuk:)

verecz 2009.03.11. 18:21:41

ertheto, hogy a te kepedet hasznaltak fel a blikkben. nem keresgeltektek tul sokat, a google keptalataban a te blogod az elso "vereskei emlekmu" kifejezesre.

rainy_day_coffee 2009.03.11. 21:54:25

Vegul, valaki csak atertelmezte a mualkotast... Bar azt erosen ketlem, hogy egy sertett szeperzeku, vegletekig bepoccent esztetika-szakos hallgato masirozott fel oda tobb vodor festekkel es pofas porollyel.
Masreszrol meg, ahol emlekmuveket rongalnak, ott masra is kepesek, szal, csak ovatosan a kokardakkal arrafele.

dixidixi 2009.03.12. 12:16:04

Jellemző egyébként "derék" magyarságot "érdekvédő" egyesületeink bátorságára, hogy csak a saját lapjaikban közöltették tiltakozó nyilatkozataikat, és nem volt vér a pucájukban, hogy azokat az ukrán sajtóhoz is eljuttassák...

dixidixi 2009.03.12. 12:18:38

Egyáltalán, ha ez az izé tényleg nem kell senkinek - mert mint kiderült, a státusa mindez ideig nincs rendezve -, miért nem bontják el a francba?

v. b. 2009.03.12. 12:30:44

dixidixi: ne izgulj, az illetékesekhez(!) így is eljut az üzenet.

_rohonyi_ 2009.03.12. 15:55:09

Előrebocsátom, sem az ukrán, sem a magyar emlékművek rongálását nem pártolom és nem is bátorítom. És még csak nem is relativizálnám a vereckei emlékmű megrongálását. Csupán a teljesség kedvéért jegyzem meg, hogy a Vereckei-hágó környékén lévő ukrán emlékműveket és egyéb építményeket is rendszreesen összefirkálják magyar irredenta jelszavakkat és egyéb feliratokkal. És az ukránok eddig még egyszer sem hisztiztek emiatt. Csak úgy, a tisztábban látáshoz...

v. b. 2009.03.12. 19:51:57

Még egy ukrán emlékművön sem láttam irredenta jelszavakat. Az "egyéb építményeken" pl. a romba dőlt buszmegállón — igen. Csak a pontosság kedvéért, kedves rohonyi. Nem mellékesen azt sem helyeslem, mint ahogyan utálom azokat is, akik összefirkálják a lépcsőházakat és a lifteket.

_rohonyi_ 2009.03.12. 20:39:58

@v. b.: Érdekes álláspont. Te nem láttál, tehát nincs. Ez is egy szint.

dixidixi 2009.03.13. 15:14:24

Én sem láttam magyarok irredenták által összefirkált ukrán emlékműveket Kárpátalján ... (eddig) 2-1

KapitányG 2009.03.15. 13:42:37

Olvasom, Petőfi meg fehér lett

Spenóth 2009.03.16. 05:00:09

Véreim!
Az emlékmű nagyzoló, ronda, önfeledt, permanens körbeutáltatásunk jelképe.
Ettől függetlenül összemaszatolni nem szép (konkrétan: bunkó) dolog. Ez ellen nehéz védekezni, pláne úgy, hogy sokan mindent megtesznek, hogy továbbra is utáljanak minket. Nem kell a lépcsőházi szomszédot szeretni, de ha az ajtajára köpök, ne lepjen meg, ha szájon vág.

F_Jikov 2009.03.16. 07:00:53

@BDK piréz: A podheringi emlékmű környéke a helyi (értsd. munkácsi) narkós-csöves társadalom egyik ismert gyülekwző- és bangázóhelye.

disznô 2009.03.31. 22:10:25

Egyszer màr irtam màs név alatt (mert most itt àlnevet kell kreàlni
hogy megszôlalhass) hogy ez az emlékmû otromba , primitîv , és
egyàltalàn nem fejezi ki a nomàd szellemiséget , nekem igy összemàzolva jobban tetszik na !

BDK · http://ungparty.net/ 2009.04.20. 09:23:59

"Ami viszont a Vereckei-hágón álló magyar honfoglalási emlékmű március eleji megrongálását illeti, az a kárpátaljai rendőrség vezetőjének szavai szerint nem képvisel történelmi értéket és egyébként sincs sehol hivatalosan bejegyezve sem emlékműként, sem műemlékként. Éppen ezért megrongálása még csak kihágásnak sem minősül, így az ügyben nyomozás sem folyik..."
www.karpatinfo.net/article90175.html
Számítástechnia. Megbízható használt notebook felújítása: webáruházból használt laptop vásárlás garanciával - Első kulcsszó: szerviz budapest.
süti beállítások módosítása