balla d. károly webnaplója nagy archívummal és nem túl szapora frissítésekkel | seo 2020: infra ClO2

>BDK FŐBLOG | | >Kicsoda Balla D. Károly? | | >Balla D. Károly ÉLETRAJZ | | >BDK KÖNYVEI | | >Egy piréz Kárpátalján | | >Balládium | | >Berniczky Éva | | TOVÁBBI FONTOS OLDALAIM > >
  

Balla D. Károly blogfő

  

Balla D. Károj: ÚJ BLOG elipszilon nélkül

  

Balla D. Károj első ly nélkül

  

BDK Balládium Blog

 

Balla D. Károly honlapjai

 

Mit kell tudni Kárpátaljáról?

 

Kik a pirézek, hol élnek? műhely

 

Kárpáty VIP PR cikkek

 

Első Google-helyre kerülés

 

weblap.org/google-helyezes-javitas/ X

 

Lapok színei a francia kártyában

 

PR-cikk beküldés: Seo tanácsadás

 

Linképítő Google-Seo

Google weblap optimalizálás, honlap seo

 

Optimalizált honlapok, SEO BP

 

Honlap seo optimalizálás


bdk blog archívum | BALLA D. KÁROLY WEBNAPLÓJA | + pr cikkek

Vesztükbe rohannak

2009. április 19. - BDK
Értem én, hogy miután Gyurcsány Ferenc végképp elvesztette a támogatottságát és az őszödi beszéd nyilvánosságra kerülése utáni bő két és fél éves vergődés után belátta, távoznia kell, azután az MSZP nem akart vele együtt a politikai süllyesztőbe kerülni, azon voltak, hogy az előre hozott választásokat elkerüljék, és a hatalmat átmentsék maguknak a saját miniszterelnökük elleni konstruktív bizalmatlansági indítvánnyal és új kormányfő jelölésével.


Az utóbbi személyének kiválasztása elég szánalmas huzavonával kezdődött, az MSZP a szorongatott helyzetben sokat vesztett amúgy is megtépázott presztízséből azzal, hogy - úgy tűnt - sem a párton belül, sem lehetséges szövetségeseikkel nem egyeztettek ez ügyben; nem gondolták át az akció egészét. A gazdasági tárcát vezető Bajnai Gordon - mint lehetséges utód - neve már az elsők között felmerült, ám akkor az SZDSZ még nem fogadta el. Aztán jöttek a jobbnál jobb, nagy szakmai (és nemzetközi) reputációval rendelkező tekintélyes pénzügyi-gazdasági szakemberek, de vagy nem született megegyezés a szocialisták és a liberálisok között, vagy maga a delikvens hárított. Miután tucatnyinál több nevet „kilőttek“, az MSZP visszatért eredeti elképzeléséhez, hivatalosan is kormányfőnek jelölve Bajnait. A SZDSZ némi vonakodás és hosszas tárgyalás után igent mondott. A parlament azóta megis választotta, ő lett Magyarország új miniszterelnöke.

A törvényes trükkel (Gyurcsány nem lemondott, hanem a konstruktív bizalmatlanság intézményét kihasználva a parlament azonnal az utódját is megválasztotta) a szocialisták kormányon maradhattak. Hogy ennek kivitelezésében az SZDSZ-ben végül is szövetségesre találtak, érhető: minden közvélemény-kutatás azt mutatja, ha most lenne választás, a szabad demokraták nem kerülnének be a parlamentbe, így számukra létkérdés, hogy időt nyerjenek. Abban bíznak, egy év alatt akár meg is erősödhetnek. Dehogy miben reménykedik az MSZP, az számomra érthetetlen. A program, amelyet a nehezen felálló és szakmainak csak részben tekinthető válságkezelő kormányuknak végre kell hajtania, durva megszorítások, népszerűtlen intézkedések egész sorát tartalmazza. Ezek ugyan elkerülhetetlenek, ám tovább növelik a lakosság elégedetlenségét. Ráadásul hatásuk éppen akkor fog kulminálni, amikor közel lesznek a 2010-es választások, kezdődik a kampány, és nem kell jóstehetség ahhoz, hogy előre látható legyen: az ellenzék a maga javára fordíthatja a kormányellenes hangulatot, az általános elégedetlenséget, milliós tömegek akár jogosnak is látszó felháborodását, elkeseredettségét.

A baloldali érzelmű emberek sokasága - mutatják a felmérések -már most elfordult a szocialistáktól, ilyen folytatás mellett a párt támogatottsága drámaian tovább csökkenhet. Elképzelhető, hogy az MSZP 2010-ben megsemmisítő vereséget szenved, nagy pártból közép- vagy akár kis párttá válik, a Fidesz pedig sosem látott többséget szerez a parlamentben. És pozícióját könnyen meg is tarthatja, mert aránylag könnyű helyzetben lesz: a megszorításokat már nem neki kell bevezetnie, s ha addigra valamelyest talpra áll a gazdaság és csitul a világválság, akár lazíthat is a gyeplőn.

Ha egy ilyen vagy ehhez hasonló forgatókönyv valósul meg, akkor a szocialisták alighanem rosszul taktikáztak, vesztükbe rohannak.

Okosabb lett volna mármost megválni a hatalomtól, beletörődni az előre hozott választásokba. Ennek eredménye ugyan szintén kedvezőtlen lett volna rájuk nézve, de én már csak kíváncsiságból is megnéztem volna: kormányra kerülve hogyan kezeli a válságot a mostani ellenzék, mit tud tenni, túl a megalapozatlan ígéreteken, a demagógián és a populista szólamokon.


Megjelent: Új Szó, 2009. április 18.


Az Új Szóban megjelent cikkemből MTI-hír lett, számos portál lehozta, pl. a HVG is és a Hírextra is.

A bejegyzés trackback címe:

https://bdk.blog.hu/api/trackback/id/tr181074255

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

EL LOBO - A farkas · http://joljarok.hu/blog 2009.04.20. 10:03:41

Ha a szocialisták megváltak volna önszántukból a hatalomtól (amely kifejezés helyett a SZOLGÁLAT szót senki sem használja), akkor már most a kis pártok közé sorolnák az MSZP-t, ráadásul a "kormányzásra képtelen" állandó jelzőt ragasztanánk rájuk.
Ehhez képest remélnek valaminő csodát...

BDK · http://ungparty.net/ 2009.04.20. 10:10:25

Hát ez az, hogy sajnos sehol nem mutatkozik az a királyfi, aki megcsókolná az MSZP-t, hogy ne rút békaként jöjjön ki ebből a helyzetből.

évi. 2009.04.20. 12:36:49

Én is kíváncsi lettem volna mit tesz ebben a helyzetben a Fidesz?
Ha az előrehozott választásokon nyertek volna, akkor ők is a süllyesztőbe mehettek volna, talán...

egysegelem 2009.04.21. 05:09:04

Csakhogy most jonnek az EU-s penzek, es akie a hatalom, az osztja el, es errol semmikepp nem akartak lemondani. Par kozbeszerzes es palyazat a haveroknak mindig jol jon, sot, most jon jol csak igazan.
Számítástechnia. Megbízható használt notebook felújítása: webáruházból használt laptop vásárlás garanciával - Első kulcsszó: szerviz budapest.
süti beállítások módosítása