balla d. károly webnaplója nagy archívummal és nem túl szapora frissítésekkel | seo 2020: infra ClO2

>BDK FŐBLOG | | >Kicsoda Balla D. Károly? | | >Balla D. Károly ÉLETRAJZ | | >BDK KÖNYVEI | | >Egy piréz Kárpátalján | | >Balládium | | >Berniczky Éva | | TOVÁBBI FONTOS OLDALAIM > >
  

Balla D. Károly blogfő

  

Balla D. Károj: ÚJ BLOG elipszilon nélkül

  

Balla D. Károj első ly nélkül

  

BDK Balládium Blog

 

Balla D. Károly honlapjai

 

Mit kell tudni Kárpátaljáról?

 

Balla D. Károly írói oldal

 

Kárpáty VIP PR cikkek

 

Első Google-helyre kerülés

 

weblap.org/google-helyezes-javitas/ X

 

Infrafűtés - napenergia - seo pr cikk

 

PR-cikk: tartalommarketing

 

Linképítő Google-Seo

 

Google weblap optimalizálás, honlap seo

 

Optimalizált honlapok, SEO BP

 

Honlap seo optimalizálás


bdk blog bázis | BALLA D. KÁROLY WEBNAPLÓJA

Magyarország nem csak!

2009. június 15. - BDK
Magyarország nem csak a magyaroké, mint azt választási szlogenjében a Jobbik hirdette. Hanem, bizony, azoké az államalkotó nemzetiségeké és etnikumoké is, amelynek tagjai magyar állampolgárként területén élnek. Vajon hogyan esne a határon túli magyarokért oly annyira aggódó pártnak, ha a szomszédos országok pedig kijelentenék, hogy Románia a románoké, Szlovákia a szlovákoké, Ukrajna az ukránoké?


Persze lehet szépíteni Vona Gáborék állításának az élét azzal, hogy kérem, mi nem is a kisebbségekre gondoltunk, hanem a Magyarországot "gyarmatosító" multikra, de ki hiszi ezt el egy olyan politikai erőnek, amely nyíltan vall rasszista és antiszemita nézeteket?

Mindazonáltal: minden nemzetnek megvan a joga az önveszejtésre. Ha a magyarság a Jobbik révén kívánja magát szalonképtelenné tenni Európában, ebben nehéz lenne megakadályozni. S ha újra el akarja űzni legjobb elméit az országból - csak emelje politikai tényezővé a szélsőjobbot.

Az okok nyilván összetettek, többrétűek, egyszerre aktuálpolitikaiak és történelmi távlatúak. A nacionalista radikalizmus megerősödéséért aktuálisan alighanem hasonló felelősség terheli mind a gyönge kormányzás mögött álló, a társadalom szétzilálódását megengedő politikai erőket, mind a szélsőségektől elhatárolódni vonakodó, azt inkább nyíltan vagy burkoltan biztató, a kormány revolverezésére felhasználó ellenzéket. Történelmileg pedig - úgy tűnik, minden szomorú tapasztalat ellenére - a magyarság egy nem jelentéktelen részében él az igény a szélsőséges jobboldali nemzeti ideológia, a rasszizmus és antiszemitizmus iránt. Ezt az igényt ugyan visszafoghatja egy friss történelmi trauma, fékezheti a keményebb vagy lágyabb diktatúra, elaltathatja a viszonylagos jólét - de egyfelől látens módon folyamatosan jelen van a társadalomban, másfelől az első adandó alkalommal felszínre tör, teret követel magának. Ez roppant sajnálatos, hiszen az nyilvánvaló, hogy az amúgy is súlyos problémák megoldásához a szélsőjobbos alternatíva nem hozza közelebb az országot, ellenben hozzájárul a társadalmi feszültségek további növekedéséhez, a nemzeti-etnikai-vallási kisebbségek nem alaptalan félelméhez, nemcsak a liberális érzelműek, hanem a jóízlésű józan gondolkodásúak rossz társadalmi közérzetéhez is.

Az EU-választások eredménye nem önmagában riasztó. Az ugyan nyilvánvaló, hogy a Jobbik mandátumokhoz juttatásával Magyarország a rosszabbik arcát mutatja Európának, ezen túlmutatóan azonban a számok azt jelzik, hogy ha a Jobbik egy közelgő parlamenti választáson is aktivizálni tudja a maga közel félmillió szavazóját (vélhetőleg ennél többet is),akkor egy viszonylag magas, akár 70%-os részvételi arány mellett is bőven eléri az 5%-os parlamenti küszöböt. Ez pedig azt fogja jelenteni, hogy Magyarországon parlamenti legitimációt kap a cigányozás és a zsidózás. A baloldal roppant gyenge szereplését látva abban aligha bízhatunk, hogy ez a politikai oldal gátat szabhat a szélsőjobb térnyerésének.
Lám, a liberális párt „sehol sincs“, a szocialisták pedig alig mutatkoztak a Jobbiknál támogatottabbnak. Láthatjuk, a józan politizálást hirdető, jobbról egyre inkább a centrumba húzódó MDF sem képes középpárttá válni. Így az emberben, mint egyetlen alternatíva, az a képtelen kívánság fogalmazódik meg: bárcsak a Fidesznek sikerülne ellehetetlenítenie a Jobbikot. Ez alighanem összmagyar érdek lenne, hiszen minden látszat ellenére a magát nagyon nemzetinek hirdető Jobbik veszélyes ideológiájával nem azokon, akiket támad, hanem éppen a magyarságon ejti a legnagyobb sebeket.


Megjelent: Új Szó, 2009. június 13. Online: jún.14.

Előzmény - sok hozzászólással -: A Rosszabbik


Frissítés: fenti cikkemből (csakúgy, mint egy korábbiból) MTI-hír lett, leközölte többek között a Hírszerző, itt.

A bejegyzés trackback címe:

https://bdk.blog.hu/api/trackback/id/tr351185999

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

v. b. 2009.06.15. 13:27:10

bárcsak a Fidesznek sikerülne ellehetetlenítenie a Jobbikot.

Ez a lehetőség 10ből 11nek eszébe jut. De nem fog sikerülni!
Ez nem a MIÉP. A JOBBIKnál a radikális megfogalmazások fiatalos lendülettel és kreatívitással párosulnak.

Én másban látnám a kiutat: valamennyi mérsékelt párt egységfrontjában. Egy ilyen összefogásra viszont épp a mostani kongresszuson mondot nemet Orbán Viktor.

Dr. Zoidberg 2009.06.15. 19:29:46

index.hu/belfold/2009/06/15/jobbik/

Eszerint a Jobbikot az fogja kicsinálni, ha kormányra kerül, szomorú, de logikus.

Szerintem fidesz-jobbik koala lesz, vagy külső támogatás és a cikkben leírt hatások, valamint a fidesz szalámizása, illetve a jobboldali kormányzást követő baloldali megerősődés, ami remélem főleg az lmp-nek és az mdf-nek hajtja majd a vizet (feltéve ha az mdf túléli az elkövetkezőket, amit amúgy kétlek), szóval ezek együttesen gátat szabhatnak a jobbik csörtének, a fidesz sikeres kormányázsa esetén (amiben amúgy szintén nem hiszek), mégjobban lemorzsolódhatnak.

Persze lehet, hogy nem hozzuk a papírformát, hisz önsorsrontásunk tényleg nem ismer határokat..

dixidixi 2009.06.16. 09:56:42

Azt se feledjük, hogy: Jamaika a jamaikaiaké!
És ennek kimondása még személyi alkoholszint-mérésre is alkalmas, bármilyen itókás összejövetelen...

Dr. Zoidberg 2009.06.16. 18:35:18

Igen, és profik párbeszéd formájában is megpróbélhatják:

- Kié Jamaika?
- Jamaika?
- Ja, Jamaika.
- Jamaika a jamaikaiaké.
- Jamaikai a mai jamaikaiaké?
- Ja, Jamaika a mai jamaikaiaké..

Stb.. :)
süti beállítások módosítása