balla d. károly webnaplója nagy archívummal és nem túl szapora frissítésekkel | seo 2020: infra ClO2

>BDK FŐBLOG | | >Kicsoda Balla D. Károly? | | >Balla D. Károly ÉLETRAJZ | | >BDK KÖNYVEI | | >Egy piréz Kárpátalján | | >Balládium | | >Berniczky Éva | | TOVÁBBI FONTOS OLDALAIM > >
  

Balla D. Károly blogfő

  

Balla D. Károj: ÚJ BLOG elipszilon nélkül

  

Balla D. Károj első ly nélkül

  

BDK Balládium Blog

 

Balla D. Károly honlapjai

 

Mit kell tudni Kárpátaljáról?

 

Kik a pirézek, hol élnek? műhely

 

Kárpáty VIP PR cikkek

 

Első Google-helyre kerülés

 

weblap.org/google-helyezes-javitas/ X

 

Lapok színei a francia kártyában

 

PR-cikk beküldés: Seo tanácsadás

 

Linképítő Google-Seo

Google weblap optimalizálás, honlap seo

 

Optimalizált honlapok, SEO BP

 

Honlap seo optimalizálás


bdk blog archívum | BALLA D. KÁROLY WEBNAPLÓJA | + pr cikkek

Posztumusznak sírverset!

2010. december 12. - BDK

(dec. 12)

Amióta Kárpátalján is szépen terjed az internet, akadnak, akik most fedezik fel virtuális öngyilkosságomat. Vidéki tanárember érdeklődik, mi is lenne ez a dolog és hogyan kell elkövetni. Magyarázkodás helyett küldöm a linket: Posztumusz. Mások máshonnan keresnek: kedves irodalmár és muzsikus ismerősöm, Cs. R. I.  egy idézet felől érdeklődik: én írtam-e azt, hogy "Az ember szívesebben lenyeli a békát, ha nem mondják róla, hogy csokoládé" - merthogy feleségének ez a kedvenc aforizmája, de nem biztosak az eredetében. Vállalom az apaságot, küldöm a linket: egyik 1998-as jegyzetemben olvasható. Bognár László barátom ideszól, hogy blogja friss posztjának egyik hozzászólásában szóba hozott, s hogy megemlítettek a Civilek a Pécs2010 program  sikeréért sajtóanyagaiban is. Megjön a kedvem magamhoz, nevem beütöm a keresőbe, kattintgatok.

Megtudom például, hogy az Anyám fekete rózsa c. "nemzetközi" (vaójában magyar-magyar) szavalóverseny idei döntőjében valaki a versemet mondta, sok egyéb találat mellett aforizmáimat megtalálom a Duna TV mottógyűjteményében, a legizgalmasabb találat azonban ez: a Balassi Intézetben konferenciát szerveztek (programja itt), amelyen Temető Krisztina ezzel a címmel tartott előadást: "Balla D. Károly antropológiai nézetei a Szembesülés című regény tükrében" - bizony jó lenne megtudni, miről beszélhetett. Őszintén szólva én eddig nem tudtm, hogy vannak antropológiai nézeteim.

[Frissítés, dec. 13: kérésemre Krisztina elküldte a szöveget, amely, szerintem helyesen, más címet visel, mint az előadás ("A szembesülés hiánya avagy a hiány szembesülése"). Részben ugyan sikerült a tanulmánynak meggyőznie arról, hogy talán valóban létezik valamiféle egységes nézetrendszerem, de az antropológia szerintem mégsem az a tudományág, amelynek a fogalmai mentén ezt vázolni lehetne. - Talán majd idézek pár megállapítást az izgalmas dolgozatból.]

Még ennek előtte B. K. T. barátom kér segítséget: hogyan is lehet verseket feltölteni a Fészbukra? (Megírtam, fel is rakott vagy huszonötöt). Hét elején üzenet egy tévéstől: benne lehetnék a köztévé esti híradójában, ha kommentálnék egy bizonyos dolgok. Nem akarom kommentálni, megírtam, amit gondolok róla (a híradóban aztán más szerepel, a szpíker pedig nagyjából az én gondolataimat tolmácsolja, nevem említése nélkül).

Friss telefonhívás: indul egy új folyóirat, az irodalmi rovatában szívesen látnák egy novellámat, egyetlen kikötés:  postásnak kell benne szerepelnie. Ha postás, hát postás: kihívásnak fogom fel - és vállalom.

Mindeközben minden korábbi nézettségi rekordot megdönteni látszik Karafiáth Orsolya sírverse.

(dec. 13)

Elkészült az én sírversem is, Kőrös László ma lepett meg vele, így posztumusz mivoltom jobban kiteljesedhet.

Kőrös László

Balla D. Károly sírverse


Balla D. Károly nyugszik itt
Alúrú nyalja a föld szikit.
Gyászoljuk Balla D.-t,
Nem ír több balladát,
S érettük egy kanyit sem szakít.

Megjelent a Spanyolnátha téli száma, benne egy apróságom; a lapszám köszönti a 75 éves Makkai Ádámot, én ezzel járultam hozzá a méltatáshoz:
 

Limerik a 75 éves Makkai Ádámnak


Áldasson vígsággal Makkai
nyugalma maradjon mekkai
ne fájjon szíve se
múzsacsók illesse
mikor a rímeit rakja ki.

Megjelent a Parnasszus új száma is, benne egy komoly versem, holnap majd felteszem (Csönge elment a lapbemutatóra és elhozta a tiszteletpéldányomat).

Szaporodnak a posztmodern koanok a PraePoston, a legújabbak: Oresztész és a koncepció / Oresztész és az algoritmusok / Oresztész és a téveszme.

S amit tegnap írtam, ma is aktuális: mindeközben minden korábbi nézettségi rekordot megdönteni látszik Karafiáth Orsolya sírverse.

A bejegyzés trackback címe:

https://bdk.blog.hu/api/trackback/id/tr32511113

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Németh Bálint - KIKÜSZÖBÖLÉS 2010.12.18. 08:01:07

Ne félj, nem beteg ő, csak meghalt.Nem álmodik rosszakat, mert meghalt.Nem húzza ki zörögve a kukát hajnalban a ház elé, hogy felébredsz tőle, mert meghalt.Nem gereblyézi össze a gallyakat, mert meghalt.Nem szid össze, mert nem porszívóztál ki, mert me...

Trackback: Németh Bálint - KIKÜSZÖBÖLÉS 2010.12.18. 08:00:09

Ne félj, nem beteg ő, csak meghalt.Nem álmodik rosszakat, mert meghalt.Nem húzza ki zörögve a kukát hajnalban a ház elé, hogy felébredsz tőle, mert meghalt.Nem gereblyézi össze a gallyakat, mert meghalt.Nem szid össze, mert nem porszívóztál ki, mert me...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
Számítástechnia. Megbízható használt notebook felújítása: webáruházból használt laptop vásárlás garanciával - Első kulcsszó: szerviz budapest.
süti beállítások módosítása