balla d. károly webnaplója nagy archívummal és nem túl szapora frissítésekkel | seo 2020: infra ClO2

>BDK FŐBLOG | | >Kicsoda Balla D. Károly? | | >Balla D. Károly ÉLETRAJZ | | >BDK KÖNYVEI | | >Egy piréz Kárpátalján | | >Balládium | | >Berniczky Éva | | TOVÁBBI FONTOS OLDALAIM > >
  

Balla D. Károly blogfő

  

Balla D. Károj: ÚJ BLOG elipszilon nélkül

  

Balla D. Károj első ly nélkül

  

BDK Balládium Blog

 

Balla D. Károly honlapjai

 

Mit kell tudni Kárpátaljáról?

 

Kik a pirézek, hol élnek? műhely

 

Kárpáty VIP PR cikkek

 

Első Google-helyre kerülés

 

weblap.org/google-helyezes-javitas/ X

 

Lapok színei a francia kártyában

 

PR-cikk beküldés: Seo tanácsadás

 

Linképítő Google-Seo

Google weblap optimalizálás, honlap seo

 

Optimalizált honlapok, SEO BP

 

Honlap seo optimalizálás


bdk blog archívum | BALLA D. KÁROLY WEBNAPLÓJA | + pr cikkek

Berniczky Éva: Méhe nélkül a bába

2007. május 25. - BDK
Hivatalosan még csak egy hét múlva, május 31-én, az Ünnepi könyvhét nyitó napján jelenik meg Éva új könyve, de több internetes, azaz online könyvkereskedőknél már most előjegyezhető, így pl. a Bookline portálján (lásd itt). A borító a sötét tónusai miatt nehezen reprodukálható, de a kiadó emberei és Csönge egybehangzó véleménye szerint a könyv nagyon szépen mutat. (Mi még nem láttuk. Éva tiszteletpéldányai már Csöngénél vannak, az anyja kérésére ő ment be érte a Magvetőhöz, így most eggyel több ok, hogy nagyon várjuk a hazaérkezését.)


A könyvheti dedikálások időpontját rövidesen közreadom, addig is a  regény beharangozója:
Két nő Kárpátalján. Soha nem találkoztak, ám az Egyik Nő, mint kígyótól megbűvölt állat engedelmeskedik Szvitelszki, a színtelen szemű könyvgyűjtő akaratának, és a Másik Nő nyomába ered. Naplójából - penészes füzetekből, árnyékszékből előkerült lapokon eléoszlott sorokból, gomolya levében ázott papírlapok szétfolyt betűiből - teremti újra a Másik Nőt, aki keze nyomán, mint pillangó a bábból bújik elő és tovarebben, csak szerelmei emlékét hagyva maga után.

És még valamit, egy kérdést: kinek az életét is éli most már az Egyik Nő, aki a titkokat kutatva újabb és újabb titkokra bukkan.
A történet ennyi, voltaképpen. De közben zajlik az élet, múltban és jelenben, Jónán és Csornoholován. Fogy a pálinka, gyerekek zuhannak le a tetőről, Odarka csábítgatja más asszonyok emberét, Mokrinka osztogatja nyálas csókjait, varrja és mossa az apácaruhákat, holtvágányon veszteglő hálókocsiban fogadja láthatatlan látogatóit Alla, ábrándozva teszi kézbesíthetetlenné nefelejcsmintás celluxszal a csomagokat a birsalma fenekű postáskisasszony...
És van egy Harmadik Nő is: Berniczky Éva, aki a maga különös módján látja és láttatja velünk mindezeket.

A szerzőről:
Berinczky Éva 1962-ben született Beregszászon. Ma is Kárpátalján, Ungváron él. Novelláskötete, A tojásárus hosszúnapja 2004-ben jelent meg a Magvető Kiadónál. Ez az első regénye.

"...mire a háttal álló nő közelébe értem, addigra arra is rájöttem, hogy senki más nem képes puszta megjelenésével felidézni a kánikulában a hideget, a szülőszoba rosszul záródó ablakain besüvítő északi szelet, a jeges vizet, amellyel annak idején naponta egyszer megmostak a kezelőben, csak egykori bábám, aki gyermekeimet a világra segítette. Bár ebből a szögből még mindig nem láthattam rá az arcára, ekkora szinte bizonyos voltam abban, hogy az iskola előtt beszélgető asszony Odarka. Borzongásomat készségesen egészítette ki az iskolaudvar irányából felerősödő, majd időnként elfojtott nyivákolás. Mintha valakinek hol befogták, hol meg szabadon hagyták volna a száját, s mikor végre levegőt vehetett, sírásba fúló légzése ügyetlenül keverte meg a délután csendjét. A hang változatlan ritmusban bugyogott, majd halt el, hogy fülembe másszon megint. Olyan volt, mintha a folytonos megszakítással szándékosan késleltetnék valakinek a megszületését. A rozsdától bemerevedett kapu nyílását mind szélesebbre feszítette a szél...
http://google.optimalizalas.url.ph/

A bejegyzés trackback címe:

https://bdk.blog.hu/api/trackback/id/tr8486884

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

EL LOBO - A farkas · http://joljarok.hu/blog 2007.05.25. 12:57:30

Szia!
A könyvnek pluszban lesz egy férfi és egy női olvasója. (Az eladásban ez persze egyetlen könyv elkeltét jelenti majd, Klárinak veszem meg, de suttyomban magam is elolvasom. A spór, ugyebár.)
De ez aligha "hír", mármint egy könyv egyetlen példányának majdani szétkapkodása Pécsett.
Viszont eltűnődtem a címen, s Weöres Sándor verssora jutott eszembe:
"Vajúdik a sírásó felesége"
Lám itt a "rokon" cím Évánál:" Méhe nélkül a bába"
Hogy erre asszociáltam - ez sem hír (jövök rá), úgyhogy el is tűnök hírtelen. :-)
Minden jót nektek, ami praktikusan annyit jelent itt: sok olvasót!

holnap · www.vers-esse.hu 2007.05.25. 13:28:24

Hát, ez igazán olvasást gerjesztő beharangozó.

BDK · http://ungparty.net/ 2007.05.25. 17:29:19

El Lobó - A farkas: számítsatok a legrosszabbra, Éva elég nehéz olvasmány :) Tréfán túl: nagyon örülünk ennek az érdeklődésnek, és ha valahol valamikor találkozni tudnánk, akkor számíthattok egy plusz dedikált páldányra!

Weöres egysorosai becses olvasmányaim közé tartoznak, én azt szoktam idézni, most csak fejből, de talán pontosan, hogy: "Itt fekszünk míg körbefutunk". Talán ezt csinálom én is egyfolytában...
--------------
holnap: örülök a gerjedelmednek!

am 2007.05.25. 22:51:06

Remélem, a királynék városába is eljut Éva könyve. Ha igen,
1 biztos vevője/olvasója már van. Bdk! azt írtad az imént,
hogy Éva nem könnyű olvasmány. Bagoly mondja a verébnek,
hogy nagyfejű. Ne félts bennünket, megbírkózunk vele/is/.

évi 2007.05.28. 16:54:43

Már alig várom,hogy kezembe vehessem Éva újabb könyvét!Remélem kijutok a Vörösmarty térre a hét végén!!!!

BDK · http://ungparty.net/ 2007.05.28. 20:55:59

am, évi: jólesik, amit írtok, köszönöm!

Ortutay Péter 2007.06.02. 11:24:06

Gratulálok. El fogom olvasni. O.P.

Ortutay Péter 2007.06.24. 17:52:27

Elolvastam. Nagyon, de nagyon tetszett. Gyönyörű. Éva, brávó. O.P.

BDK · http://ungparty.net/ 2007.06.24. 18:05:49

Köszönöm Éva nevében is.
Számítástechnia. Megbízható használt notebook felújítása: webáruházból használt laptop vásárlás garanciával - Első kulcsszó: szerviz budapest.
süti beállítások módosítása