balla d. károly webnaplója nagy archívummal és nem túl szapora frissítésekkel | seo 2020: infra ClO2

>BDK FŐBLOG | | >Kicsoda Balla D. Károly? | | >Balla D. Károly ÉLETRAJZ | | >BDK KÖNYVEI | | >Egy piréz Kárpátalján | | >Balládium | | >Berniczky Éva | | TOVÁBBI FONTOS OLDALAIM > >
  

Balla D. Károly blogfő

  

Balla D. Károj: ÚJ BLOG elipszilon nélkül

  

Balla D. Károj első ly nélkül

  

BDK Balládium Blog

 

Balla D. Károly honlapjai

 

Mit kell tudni Kárpátaljáról?

 

Kik a pirézek, hol élnek? műhely

 

Kárpáty VIP PR cikkek

 

Első Google-helyre kerülés

 

weblap.org/google-helyezes-javitas/ X

 

Lapok színei a francia kártyában

 

PR-cikk beküldés: Seo tanácsadás

 

Linképítő Google-Seo

Google weblap optimalizálás, honlap seo

 

Optimalizált honlapok, SEO BP

 

Honlap seo optimalizálás


bdk blog archívum | BALLA D. KÁROLY WEBNAPLÓJA | + pr cikkek

2002. január

2002. január 31. - BDK
Elhatároztam, hogy ezen a bloghelyen pontos napi megfeleléssel újraközlöm 5 évvel ezelőtt kezdett webnaplómat; előtte azonban válogatok az adott év havi összefoglalóiból. [Ahol nagyon kívánkozott, megjegyzést tűztem be.]


Napi jegyzetekre tagolódó igazi webnaplót 2002. augusztus végén kezdtem írni. Előtte egyfelől volt 1997-től a honlapon nem közölt magánnaplóm (azóta nagyrészt ezt is közzétettem, illetve a java benne lesz 2000±3 c. könyvemben), másfelől voltak a fontosabb (főleg közösségi és irodalmi) eseményekről beszámoló havi oldalaim 2000-től, gyakorlatilag internetes korszakom kezdetétől. A kezdeti puszta hírközlés után ezek fokozatosan kommentárjaimmal, személyes észrevételeimmel, jegyzeteimmel egészültek ki, 2002-ben már bizonyos blog-jelleget mutattak. A valódi webnapló elkezdésének 5. évfordulója okán előbb most ezek a havi összegzések következnek itt szapora egymásutánban.

2002. január.

Kronológia: alulról felfelé
A Pánsíp Irodalmi Szalon egy estére visszaköltözött a Vár u. 8 alá!

2002. január 26-án szűk körű baráti fogadás keretében Ungváron átadtuk az UngBereg Alapítvány és a Pánsíp szerkesztősége által alapított KÁRMIN-díjat (BAGU LÁSZLÓnak), a KÁRMIN-különdíjat (TRILL ZSOLTnak) és a Váradi-Sternberg János Díjat (KOVÁCS ELEMÉRnek). Laudációt tartottak (a díjazottak sorrendjében: Berniczky Éva (Ungvár), Lőkös Ildikó (Budapest) és Beregszászi Anikó (Beregszász).

Bagu László költő, a Véletlen Balett c. folyóirat szerkesztője a 2001. évben nyújtott irodalmi teljesítményéért, jelesül AZ ARGENTIN TÍPUSÚ CSALÁDOK LEMÉSZÁRLÁSA c. kötetéért részesült az elismerésben.

Trill Zsoltnak, a Beregszászi Illyés Gyula Magyar Nemzeti Színház művészének a múlt esztendőben nyújtott színészi teljesítményéért ítélte a Különdíjat az Alapítvány kuratóriuma.

A Váradi-Sternberg János Díj odaítélésével Kovács Elemérnek, a Kárpáti Igaz Szó és BeregInfo c. lapok munkatársának két évtizedes újságírói teljesítményét ismertük el.

A Pánsíp Irodalmi Szalon összejövetele keretében tartott ünnepségen a díjakat az Alapítvány és a Szerkesztőség részéről Balla D. Károly, Csernicskó István és Berniczky Éva adta át.

Fényképek a rendezvényről

Az összejövetelt követően a Szalon visszaköltözött az Internetre. LÁSD

*

Egy írótárs némileg fenyegető magánlevele. Térjek meg és vissza azonnal közéjük, máskülönben kiközösítenek. Ám hogy tudnának kiközösíteni, ha egyszer nem vagyok köztük?

*

Amit Trianon elvett a magyarságtól, azt az Internet visszaadta, mondta Pomogáts Béla Kárpátalján (forrás: Kárpáti Igaz Szó, 2002. jan. 22). Ugyanebből a lapszámból értesülhetni különböző dijak és oklevelek és ajándékok odaítéléséről (az elismertek száma 10 fölött). A magyar kultúra napja alkalmából közreadott irodalmi összeállításban 3 vers szerepel 3 költőnktől. Ezek közül kettő már számos helyen (egyéni kötetben is) megjelent. Az egyetlen új(nak tűnő) vers így kezdődik: "de boldog vagyok Istenem / nem vallom és nem kérdezem / megleltem végre otthonom / elbújhatnék ha akarom / de elbúlni mégsem merek / elrettent a rettenet" és így fejeződik be: "s mégis örülök Istenem / mert mindig itt van énvelem / a boldognak hitt Szűzanya / az apró asszony Mária".

*

Elfogadta meghívásomat Papp Tibor (februárra) és Vass Tibor (márciusra), így ők lesznek a Pánsíp Irodalmi Szalon vendégei az elkövetkezendő hónapokban.

*

Pomogáts megint Kárpátalján tölti a magyar kultúra napjához legközelebb eső hétvégéjét. Komlós Attilával a Magyar Nyelv és Kultúra Nemzetközi Társasága (lánykori nevén Anyanyelvi Konferencia) színeiben vesznek részt a különböző rendezvényeken és adnak át okleveleket. Tanácskozásra is sor kerül ilyenkor Ungváron. A tavalyinak a kárpátaljai magyar irodalom, az ideinek a kultúra és az Internet a témája. Dupka rendesen küldi a meghívókat, tavaly is, az idén is még előadásra is felkért - én meg udvariasan lemondtam akkor is, most is.

*

Beszédes István értesítéséből tudható, hogy a zEtna webmagazin SZOBA KILÁTÁSSAL című nagyszabású irodalmi akciójának anyaga multimédiás CD-n fog megjelenni.

*

Egy nagyon jó hír: a kecskeméti Forrás elfogadta közlésre azt a "kollektív interjút", amelyet a Szalon keretében Zalán Tiborral októberben folytatott beszélgetésünk alapján készítettem kisebb szerkesztő beavatkozással és jelentősebb rövidítésekkel. Itt kérek elnézést azoktól, akiknek a kérdését (magamét is!) terjedelmi okokból ki kellett húznom. [Az interjú elérhető a Forrás honlapján itt, és az eredeti Ungpartyn is itt - 2007]

*

Nagyágyúk a kedvezménytörvény ügyében. Az egyik adón Martonyi, másikon Matolcsi védi az Orbán-Nastase paktumot. És a mundér becsületét.

*

A Kárpátalja c. lap interjút kér tőlem, mégpedig közelgő születésnapom okán. Az alkalom ugyan nincs kedvemre, de a felkérést elfogadom. A kérdések a következők: 1) Irodalmi munkássága során számtalan műfajban és témában születtek művek az Ön tollából. Van-e valami, ami érzése szerint kimaradt a sorból (téma, műfaj, stb.)? 2) Mivel foglalkozik jelenleg? 3) Milyen tervei vannak a közeljövőt illetőleg? - Amennyire tőlem tellett, igyekeztem a túl szokványos kérdésekre nem szokványos válaszokat adni. Majd ha megjelent, itt is közzéteszem. [Elérhető itt - 2007]

*

Az M1 Aktuálisában Tabajdi Csaba és Németh Zsolt szánalmas vitája a státustörvényről (Nagyon hamar eldöntöttem: egyikre sem bíznám rá szívesen a biciklimet. Hát még a sorsomat!). Az egyik kereskedelmi csatorna Híradójában a közlés: ha minden határon túli magyar kérné a Magyar Igazolványt, akkor az illetékes hatóság (BM) 13 év alatt tudná az összes igényt kielégíteni. Én könnyítek a munkájukon: mínusz egy fő, velem ne számoljanak.

*

E-mail egy komoly kárpátaljai intézmény komoly vezetőjétől, benne keserű szavak után ez a mondat: "Bocs a kifakadásért, de mostanában az egész helyi magyar közéletből elegem van, mert ... butításnak és szemfényvesztésnek tartom az egészet, és sajnos a mi intézményünk is kezd effelé elmozdulni, ami ellen már-már szélmalomharcot vívok."

Butítás és szemfényvesztés. Hát már belülről is látszik?

*

Értesítés Onagy Zoltántól: a terasz.hu-ban közreadott naplóink tavasszal kötet formájában is megjelennek. [Nem jelentek meg - 2007]


Következik: 2002. február
Lásd az öt évvel korábbit is: 1997 januárja

Ez az oldal rekonstrukció. Az eredeti itt található. Ebben a rendszerben ezeket a felújításokat előbb az új közzététel napjához rendelem, később visszadátumozom az eredeti megjelenés idejére. A 2002-es naplók visszakeresését ez a címkelink is segíti: napló2002.
____________________

A bejegyzés trackback címe:

https://bdk.blog.hu/api/trackback/id/tr42150046

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
Számítástechnia. Megbízható használt notebook felújítása: webáruházból használt laptop vásárlás garanciával - Első kulcsszó: szerviz budapest.
süti beállítások módosítása