balla d. károly webnaplója nagy archívummal és nem túl szapora frissítésekkel | seo 2020: infra ClO2

>BDK FŐBLOG | | >Kicsoda Balla D. Károly? | | >Balla D. Károly ÉLETRAJZ | | >BDK KÖNYVEI | | >Egy piréz Kárpátalján | | >Balládium | | >Berniczky Éva | | TOVÁBBI FONTOS OLDALAIM > >
  

Balla D. Károly blogfő

  

Balla D. Károj: ÚJ BLOG elipszilon nélkül

  

Balla D. Károj első ly nélkül

  

BDK Balládium Blog

 

Balla D. Károly honlapjai

 

Mit kell tudni Kárpátaljáról?

 

Kik a pirézek, hol élnek? műhely

 

Kárpáty VIP PR cikkek

 

Első Google-helyre kerülés

 

weblap.org/google-helyezes-javitas/ X

 

Lapok színei a francia kártyában

 

PR-cikk beküldés: Seo tanácsadás

 

Linképítő Google-Seo

Google weblap optimalizálás, honlap seo

 

Optimalizált honlapok, SEO BP

 

Honlap seo optimalizálás


bdk blog archívum | BALLA D. KÁROLY WEBNAPLÓJA | + pr cikkek

Le a rezervátumokkal

2007. október 13. - BDK
bdk - cikk - le a rezervátumokkal - internet - weboldal optimalizálás google kereséshez -

Honlap kölcsönbe - digitális világarchívum

weboldal optimalizálás googleNemrégiben hosszan cikkeztem arról, hogy szűkebb környezetemben meglehetős az idegenkedés az internet iránt, és ezt érteni vélem. Legfőbb oka nyilván a megfelelő ismeretek és tapasztalatok hiánya. Ahol még alig terjedt el a világháló, ott sokan képzelik valami ködös és gyanús dolognak, ördögi mesterkedésnek. De akiben nincs rosszindulat, az se igazán tudja, eszik-e vagy isszák. Velem megtörtént már, hogy festő barátom pár napra kölcsön akarta kérni a honlapomat. Mivel neki nincsen számítógépe, ezért elkérné tőlem a honlapot, mondta, hogy otthon kényelmesen elolvashassa. Aztán becsszóra visszahozza.


Az ódzkodás másik oka az, hogy a rossz vélemények általában hamarább terjednek, mint a jók. Az internet csak az időt rabolja. Függőséget okoz. Tele van szeméttel, pornóval, álnéven közzétett gyalázkodással. Az internet elmagányosít, információi nem megbízhatók, komolytalan dolog – és még a szemet is rontja.

A burkolt vagy nyílt ellenszenv harmadik oka a kitárulkozástól való félelem. Az hagyján, hogy a nagyvilág megnyílik előttünk, de az már nincs rendjén, hogy mi is kitárulkozzunk előtte. Dicséretes, hogy a nagy napilapok olvashatók a hálón, de a mi kis dolgainkat talán mégsem kellene ország-világ előtt kiteregetni. Rendben, hogy friss irodalmi anyagot találunk „odafenn”, de a mi novelláink, verseink nem valók oda, hiszen mi amúgy is csak a sajátjainknak írunk, más meg sem érti.

Bizony, én úgy látom, hogy ha évtizedeken keresztül a politika és a hatalom zárta rezervátumba közösségeinket, akkor most mintha mi húznánk magunkra az ajtót. Jól elvagyunk mi itt, jó ez a kis akolmeleg, igaz, hogy a bűz is bentreked, de még mindig jobb, mint az a nagy huzatos tágasság, ahol senki nincs tekintettel sorsverésre, kisebbségi sanyargásra.

Szóval, azt talán meg is értem, hogy miért idegenkednek oly sokan környezetemben az cybersztrádától.

Azt viszont nagyon furcsálltam, amit a minap tapasztaltam. A magyar fővárosban vettem részt egy szakmai fórumon. A könyvkritika volt a fő téma, erről folyt két napig a tanácskozás, ennek végén került sor arra a kerekasztal-beszélgetésre, amely viszont a világhálón, az internetes blogokban megjelenő könyvkritikák kérdését járta (volna) körül. Sajnos a résztvevők nem álltak a helyzet magaslatán, így a közönségben maguk is csak megerősítették az internetes közleményekkel szembeni averziókat. Az a látszat alakult ki, hogy a weben leginkább olyasmi jelenik meg, ami valamiért nyomtatásban nem láthat napvilágot. Mert trágár, vagy mert első mondatában lehülyézi a bírálandó könyv szerzőjét. Sajnos nem derült ki, hogy nemzetközi viszonylatban az internet ma már minden tudományágnak a legfontosabb, leghatékonyabb színtere, hogy a friss eredményeket is a Google-val kikereshető optimalizált weboldalakon teszik közzé a kutatók, akik éppen ennek a technológiának a segítségével tudnak naprakészek lenni és egymással együttműködni. Akadt, aki tájékozatlanságában azt állította, tudományos cikkekben nem szokás internetes forrásokra hivatkozni – pedig nagyon is szokás, és egyre inkább az lesz. A világháló ugyanis már ma is az emberi ismeretek legnagyobb tárháza, szakemberek ezrei, ha nem millió fáradoznak azon világszerte, hogy a nagy nemzeti könyvtárak, múzeumok, különféle tudományos és művészeti archívumok anyaga maradéktalanul hozzáférhető legyen minden felhasználó számára. Ezáltal válik az internet a leghatalmasabb és legdemokratikusabb információforrássá, a tudás olyan tárházává, amelynek birtokában bárki kiléphet a saját rezervátumából, átlépheti a politikai, földrajzi, társadalmi határokat. Ezt a nagyszerű távlatot azonban a nyomtatott folyóiratokba író ítészek láthatóan elutasították.

Elképzelhető, hogy saját nemzeti kisebbségem tagjaihoz hasonlóan a fővárosi magyar könyvkritikusok sem akarnak kilépni a saját aklukból?

De ne sértsem meg őket ezzel a kifejezéssel! Csak hadd higgyék elefántcsonttoronynak.
Megjelent: Új Szó (Pozsony), 2007. okt. 13.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://bdk.blog.hu/api/trackback/id/tr27195111

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Krisztián 2007.10.13. 18:38:25

Teljesen jól körvonalazódik az újtól való félelem. Az internet nyújtotta lejetőségeket nem a szűklátókörűek fogják kiaknázni. Az a nagyobbik baj, ha a butaságukból eredő véleményüket nagyobb körben hangoztatják.

Apropó - végülis kölcsönadtad a honlapod?

BDK · http://ungparty.net/ 2007.10.13. 18:43:26

Nem adtam, hanem javasoltam, küldje el az olvasószemüvegét, azzal beolvastatom, visszaküldöm, és neki csak fel kell tenni.

isolde 2007.10.13. 21:36:26

Nagyon jól összefoglalod a beszélgetés, meg az internethez való szokásos hozzáállás lényegét, kár, hogy nem beszéltél többet a kerekasztalkor. Én is kicsit úgy éreztem, hogy még direkt ráerősítünk az ellentétekre. ((Szakcikkekben internetes hivatkozás meg szerintem attól függ, hova hivatkozik: blogokra és wikire orvosi szakcikkekben nem fogadnak el hivatkozást, de netes adatbázisokra pl igen.))

BDK · http://ungparty.net/ 2007.10.14. 09:12:41

Velem már előfordult, hogy képzőművészeti szakcikkben hivatkoztak a blogomra, igaz, a szakkcikk a neten jelent meg:
www.barkaonline.hu/index.php?option=com_content&task=view&id=286&Itemid=9

KapitányG 2007.10.14. 15:03:40

Nem cáfolni akarlak, csak azt mondom, amit ÉN tapasztalok az ÉN környezetemben: szerencsére nyoma sincs az ódzkodásnak. Ami - mondjuk - tíz évvel ezelőtt csak papíron jelent volna meg, az most kikerül az internetre, sőt, néha csak oda. És használják is.
Bíztatásnak szántam :)

BDK · http://ungparty.net/ 2007.10.14. 15:16:19

Sejtésem szerint ez nem az egyetlen különbség kettőnk környezete között. Gondolj bele: tudtommal Kárpátalján én vagyok az egyetlen aktív blogger.

KapitányG 2007.10.14. 16:35:25

Értem és sajnálom :(
Viszonyítsuk hát az "én környezetem"-et a budapesti magyar könyvkritikusok köréhez!
Számítástechnia. Megbízható használt notebook felújítása: webáruházból használt laptop vásárlás garanciával - Első kulcsszó: szerviz budapest.
süti beállítások módosítása