balla d. károly webnaplója nagy archívummal és nem túl szapora frissítésekkel | seo 2020: infra ClO2

>BDK FŐBLOG | | >Kicsoda Balla D. Károly? | | >Balla D. Károly ÉLETRAJZ | | >BDK KÖNYVEI | | >Egy piréz Kárpátalján | | >Balládium | | >Berniczky Éva | | TOVÁBBI FONTOS OLDALAIM > >
  

Balla D. Károly blogfő

  

Balla D. Károj: ÚJ BLOG elipszilon nélkül

  

Balla D. Károj első ly nélkül

  

BDK Balládium Blog

 

Balla D. Károly honlapjai

 

Mit kell tudni Kárpátaljáról?

 

Kik a pirézek, hol élnek? műhely

 

Kárpáty VIP PR cikkek

 

Első Google-helyre kerülés

 

weblap.org/google-helyezes-javitas/ X

 

Lapok színei a francia kártyában

 

PR-cikk beküldés: Seo tanácsadás

 

Linképítő Google-Seo

Google weblap optimalizálás, honlap seo

 

Optimalizált honlapok, SEO BP

 

Honlap seo optimalizálás


bdk blog archívum | BALLA D. KÁROLY WEBNAPLÓJA | + pr cikkek

Megszűnt a DOKK.HU?

2007. november 28. - BDK
Minden előzetes értesítés nélkül tegnapról mára elérhetetlenné vált az egyik legrégibb magyar irodalmi webhely, a dokk .hu. A honlap címére látogatókat ez a kissé meglepő szöveg fogadja:
A dokk.hu ezévi beadott pályázatai nem kaptak támogatást. A dokk.hu beszünteti mûködtetését.

A Google archívuma még tárolja a tegnapelőtti címlapot.

 

Az eset azért szokatlan, mert a DOKK nem csupán egy irodalmi közlőhely volt, hanem blogok és fórumok sokasága működött keretében, ezek és egyéb szolgáltatásai révén közösségi szájtként nemcsak olvasókat, hanem szerzők és felhasználók sokaságát gyűjtötte maga köré. Elképzelni is nehéz, számukra mekkora bosszúságot okoz a honlap bezárása. Csak bízni tudok abban, hogy fenntartók döntése nem végleges.

A bejegyzés trackback címe:

https://bdk.blog.hu/api/trackback/id/tr65245632

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Pálóczi A 2008.05.10. 08:49:36

Kíváncsi voltam, ki lesz az első "keselyű". Nem csalódtam. Majd hamarosan tudósítunk, ha lesznek információk.

Pálóczi A 2008.05.10. 14:48:51

A néhány órás technikai szünet után a dokk rendben üzemel. Közben felkerült Takács ferenc ma, a Népszabadság hétvégi mellékletében megjelent recenziója Jónás Tamás Önkéntes vak című új kötetéről a szerző üzenőfalára, az új portréfotó alá.

Pálóczi A 2008.05.30. 14:41:22

Ma 13 óra 30-tól a dokk-történet újabb fejezete kezdődött meg. Mostantól a dokk csonkolt változata olvasható a neten. A rábeszélés nem hatott. A dokk januári és mostani leállása között annyi a különbség, hogy a főszerkesztő időközben kiggyógyult akkori lelki válságából . Így most nem egy elgyengült, hanem egy felerősödött ember dönt ugyanúgy. Ugyanazért.

chia 2008.05.30. 14:50:03

ennyit a csonkoltról:

2008-05-30 13:10
[ a dokk nem mutat többé verseket ]
[ a dokk beszüntette; a fórumainak olvashatóságát ]
[ a dokk.hu nem olvastat többé naplókat ]

hm... 2008.05.30. 16:18:38

1. Tedd olvashatóvá, vagy 2008.05.30 16:13 / ...
2. Add el inkább 2008.05.30 16:12 / ...
3. játékmester 2008.05.30 16:11 / ...
4. Balla D. blogján találkozhatun 2008.05.30 15:43 / ...
5. ég áldjon benneteket 2008.05.30 15:42 / ...
6. minden hatalmiságot gyűlölök 2008.05.30 15:41 / ...
7. minden 2008.05.30 15:41 / ...
8. hatalmiságot 2008.05.30 15:41 / ...
9. gyűlölök 2008.05.30 15:40 / ...
10. gyűlölöm 2008.05.30 15:40 / ...
11. hatalom 2008.05.30 15:39 / ...

BDK · http://ungparty.net/ 2008.05.30. 16:34:50

Belenéztem. Ez azért eléggé elképesztő.

Nekem korábban sem volt semmi bajom azzal, hogy Tamás nem akarja folytatni. Le lehet állítani a frissítéseket. Le lehet tiltani, hogy több hozzászólás, beírás, feltöltés, bármi, szülessen. De az archívumot elérhetetlenné tenni? Vagy most ez a csonkolás? Szándékos tönkretétele egy hatalmas szövegbázisnak? Elképesztő.

P. A 2008.05.30. 17:29:44

A szövegek nem sérülnek. Megőrződnek. Mindez a "Nem kellett "nektek" a DOKK? Rendben!" attitűd kifejeződése (és nem elsősorban a szerzők, olvasók felé irányul).
Tegnap válás. Mától új élet. Kigyógyulás a depresszióból. Új tervek. Életerő kinyivánítás. Nem tudom. (Volt egy pillanat amikor J.T. megtörtni látszott az érvek súlya alatt. Ijedten hallgattam el.) Vagy ő vagy a dokk. Inkább ő...

Viga Vendel 2008.05.30. 22:29:41

chia-nak üzenem:
valamiért az én blogom sem működik ma, nem tudom, miért. teljesen el vagyok képedve, hogy azt hiszed, nem hagyom jóvá az üzeneteidet. én nem teszek ilyet. próbálkozom erősen. ezek szerint elveszett néhány? hidd el, nem miattam... (mb...)

Viga Vendel 2008.05.30. 23:02:47

pálóczi! kénytelen vagyok közölni veled, hogy engem pölö az ilyen mitugrász faszok zavartak a dokkon, mint te vagy. de. illetve nincs de. befejeztem.

Viga Vendel 2008.05.31. 00:00:59

jaigen. itt lezártam magam. közlöm veled pálóczi, hogy csakneked létrehoztam a blogomon egy külön fejezetet. úgyis megnézed, hiába virulsz. ott lehet kard ki kard. itt nem vitatkozunk, mert piréz blogja nem rólunk szól. szóval, ha van bátorságod, gyere, te kétpetőfi, vár a több mint józsefattila:
vigavendel.blogspot.com/

Pálóczi A 2008.06.01. 14:53:02

Szóval, te tudatos provokátor, a fentebb nagy hangon beharangozott viador naplóta a vigavendel.blogspot.com-on letörölted. Kérésemre raktad fel ismét:(Pálóczi)TROM címmel, de a "nagyot fingik, büdöset, aztán körül néz, hogy ki tette" szöveg nékül - mert szégyellted. Miért nem előtte szégyelled a fenekedést? A tudatos provokációt? Mert a hübriszed erre kényszerít? Márpedig a tudatos bajkeverésre, az "Ez itt olyan, mint Káin, öljük meg!" magatartásra nincsen enyhítő körüllmény. Nem neked volt bajod a dokk-on velem, ahogy fentebb írod, hanem nekem, veled. Emiatt! És mindig szivesen szövetkeztél is. A kisfrusztráltak csoportdühe mindig foglalkoztatott, mert minden ősfasizmus alapja az összefogás az egyének - gyakran hangadó művészek - és egyéb, a csoportmozgásnak nem behodoló elemek ellen. Ez valóban nevetséges, ezért könyörögtél Tamásnak, hogy törölje a fenekedésedet. Mivel a dokk életében sok gondot okozott a tudatos provokációk sorozata, ezt is fel kell majd dolgozni. Mert nagy élményanyag.

P. A 2008.06.03. 15:22:30

Borzasztó Chia okfejtése: hiszen a világ drámakultúrája az athéni demokráciának köszönheti a dráma versenyeket, amelyek egyik legnagyobb alakja Szophoklész. S részben az akkor kifejlődött dráma és irodalmi kultura tette lehetővé, hogy Arisztotelesz megalkossa Poética című művét. S mi ennek a legnagyobb hozadéka? A mai amerikai műfaji filmek előretörés. Miért? Azért, mert amikor a 60-as években Truffauték "legyőzték" az akkori amerikai filmet szerzői filmjeikkel, a "papa moziját", akkor az amerikai írók elhatározták, hogy megújítják a tömegfilm hatásmechanizmusát. S mihez nyúltak vissza? Az ókori dramaturgiáig, sőt, a "Poetica"-ig. Ezt tanította nekem Shilling és Mohros a forgatókönyvíró iskolában.
--------------------------------------
Most én elköszönök, mert erről úgyis esszét kell majd írni. Kommentcafatokban nevetséges polemizálni és csak nevetséges túlhabzáshoz vezetne. Ha Chiarezza beír, elég lesz az egyszavas viszontválasz: Nem! (Később csak egy "n" betű.)
--------------------------------------
Kedves Balu! Még neked annyit: ráklikkeltem a fotódra és előjött egy másik fotód is, egy beszédesebb. Amely tulajdonképpen tiszteletreméltóan őszinte. Hasonlít az én dokkfotómhoz annyiból, hogy egyikünk se zsánerképnek szánta. Nem akarunk tetszeni. Ez eddig közös. Más tükröződik azonban a tekintetünkben! Ez okozza tartózkodásomat.

P. A 2008.06.06. 14:44:03

Most pedig ez jelenik a meg a dokk internetes névnél.
----
DOKKdokk dokk dokk dokk dokk dokk dokk dokk dokk dodo dokk dokk úgy hugyozott utcának eresztett ... Transzcendens szsöveget csihol ímhol a dokk.hu katarzis, ...
www.dokk.hu/6lab/ - 108k - Tárolt változat - Hasonló oldalak
További találatok a(z) www.dokk.hu domainről »
----
Erről az jutott eszembe, hogy Viga Vendel mintha beígért volna valamit, amivel még árthat. Ő tette vajon? Vagy csak megrendelte? Mindenetre érdekes fejlemény ez. A rombolás géniusza torozva vigad. A hübrisz megszállottja (amely az ógörögök szemében az egyik legnagyobb vétek) kútmérgezésbe fogott. (Ettől függetlenül - mert hátha mégsem V. Iljics Vendelin tette - egész kis személyiségtanulmány áll össze arról, hogyan lesz egy dokk-alsókutyából népvezér. Talán mert gyűlölnie kell? Mert valamely stigmalizáció vagy komplexus miatt ellenséget kell keresnie - és találnia mindenáron? Mert a hübrisz ilyen megszállotja mindenáron Zeusz szeretne lenni, ezért vizslatva kutatja, hogy kiből lehetne "Kronosz." Belőem? Tamásból? Holnap az újdokk-isten-vezérből? (Vagy bárkiből, akik majd ott karakteres egyéniségnek tűnik? (Velem nem volt szerencséje, mert csak ő lett Zeusz. Az önpusztító ifiknek meg kell érteni, hogy a nem önpusztító veteránok ma félnemzedékváltásnyi idővel később öregszenek.)
A műsor tehát tovább folytatódik, csak most már az öncélú rombolásért.

Viga Vendel 2008.06.07. 00:47:43

//// Ezt a hülyét még a géphenger sem tapossa el...////

Viga Vendel 2008.06.07. 00:58:16

bazdmeg, úgy megfogadtam, de nem találsz jó kedvemben, úgyhogy most jön, ami jön, te dilinyós!
nehogy sértésnek vedd, mert nálam ez akár dicséret is lehet - ki tudja, kinek írok, nem szólítottam meg senkit, lehet, hogy magamnak, majd megteszem a becsületsértésért nekem, ami ját, magamnak írok, mielőtt bárki rosszat gondol, mert hát ugye egy dokkdingó kinek is írhatna másnak -, hiszen szeretem és megértem azokat a bolondokat, akik pl. rajzolnak egy fába szorult arcot, aztán odaírják alá: "féregnek lenni mit jelent?"
szóval, te (én) dilinyós! te ezt nem tudod lerajzolni. neked askárhány orvos is kevés. kinek nem? gyűlölsz, rágalmazol, ostoba vagy és hazug. lejárattad magad. vedd megtiszteltetésnek, hogy most szólok hozzád, mert ez az utolsó,
te szarkalap!
és most jön, ami jön (BDK, sűrűnagyon elnézést, megpróbálom líraizálni, hátha így még elmegy):

reméelm elég
hosszú a farkad
leszophatod magad
úgyis megszivattad

címe még nincs, töprengem, jó lesz-e a görénydal. vagy fingós csingacsgukker. esetleg más ötlet?
még mielőtt dühöngeni kezdesz, szagold meg a talpad! nem büdös? csöppet sem? milyen színű zoknit hordasz? a gatyád nem szaros? beleélvezel a vécélyukba, mert hiába kertelszudvarolsz? még a barátod nőjét sem tudtad lenyúlni? nagy kár. pedig az ám az igazi siker. de ennyire vagy tehetséges, orrszarvú.
ha van ember ebben az országban, akit szívből utálok, az te vagy. dögölj meg.

rainy_day_coffee 2008.06.07. 02:18:00

vegre! irodalom! irodalmarokkal!

P. A 2008.06.07. 14:38:11

Nem szeretem a roszindulatú tudatlanságot. Megértem azokat a bolondokat - írod - akaik rajzolnak egy fába szorult férget...
Majd ezt: "te ezt nem tudod lerajzolni". Mármint a fába szorult férget ugye, amely a magyar szólás-mondásban még üvölt is.
Akkor figyelj és tudd meg: az "üvölt, mint a fába szorult féreg" farkas valójában. Ősi megfigyelés, hogy a kutyafélék (medvefélék) mindig lefelé igyekeznek kiszabadítani a beszorult mellső lábat. Így csapdába ejthetők olyan fahasítékkal, amelyet felágaskodva érnek el. Csak egy fagyott húsgombócot kell a lefelé szűkülő éles fahasítékba szorítani. Amit megpróbálnak kikaparni, de körzben a mellső lábuk megszorul, mire pánikba esvén, lefelé kezdik rángatni, amitől még jobban beszorul. S végül nem marad más hátra, a csapdába esett farkas, toportyán. toprtyán-féreg, féreg (vagyis kártevő) üvölt. Ordít, mint a fába szorult féreg.
És ez éppúgy a tehetetlen harag hangja, mint most a tiéd.
---
Ne cseréljünk szerepet, én nem gyűlöllek. Mert viszonylag jóban vagyok magammal (és a világ artisztikus vagy "megénekelhető" /tehát artisztikussá tehettő/felével is. Te nem biztos, hogy jóban vagy magaddal ha gyűlölnöd kell.
Tulajdonképpen sajnállak.
---
Csodálkozom, hogy BDK bent hagyta kimoderálandóan zagyva szövegedet. Hogy emeljem mégis a szépirodalmi szinvonalat, megírom az ő képvers haikuját jobban.

AZ IDŐ CSAK ÁLL
TE HALADSZ
OSZLOPAI KÖZÖTT ELŐRE

Szép.
De sok.

AZ IDŐ ÁLL
TE HALADSZ
OSZLOPAI KÖZT

1.
Kisrövidben nem lehet "csakogni".
2.
Hátrafelé nem lehet "haladni". Mert az hátrálás.

Viga Vendel 2008.06.07. 19:05:13

Utoljára, higgadtan:
Ha nem szereted a rosszindulatú tudatlanságot, már jó úton vagy afelé, hogy szembenézz magaddal.
Láthattad, mennyire ki tudsz egy embert önmagából fordítani. Hogy miért?
Idézed a dokk-on megjelent utolsó dadaista szöveget, amely - számomra - nyilvánvaló, hogy Jónás Tamás "alkotása". Aztán rámkened. "Mintha" beígértem volna valamit, amivel még árthatok a dokknak. Nem ígértem be soha, semmi elyesmit, soha nem akartam ártani a dokknak. Tudod bizonyítani ezt a beígérést? Ráadásul a megrendelésre való hivatkozással mást, másokat is meggyanúsítasz. Egészen egyszerűen: rágalmazol.
A rombolás géniuszának, a hübrisz megszállottjának nevezel az általad idézett dokk-dadogás kapcsán. Ha nem én követtem el - mint ahogy nem -, akkor ez nyilván a valódi tettesre vonatkozik.
Fitogtatod ógörög műveltségedet. Azt hiszed, te vagy a legokosabb ember a világon. Az egyedüli kettő. V. Iljicsnek nevezel. Egymilliópicikrisztus. dokk-alsókutyának, aki népvezér lett. Ezzel persze a dokkot, ill. a dokkhoz még ma is kötődőket is sértegeted. Azt írod, valamilyen stigmatizáció vagy komplexus miatt ellenséget kell keresnem. Én meg úgy gondolom, az új BDK fórumon újra kezdtél provokálni, vitapertnerként szólítottál meg,, zavaros logikával folytattad, hiszen hogy lehetnék vitapartner, ha ehhez meg kell szereznem - szerinted - a jogot? Miután nem válaszoltam, nem nyugodtál bele. Folytattad itt. Számíthattál rá, hogy ki tudsz zökkenteni. Sikerült, örülhetsz. De hogy ki mérgezi a kutat, azt nem te döntöd el. Nem is én.
Aztán meg jössz a theomakhia-elméleteddel. Teljesen anakronisztikus, nincs is mit mondanom róla. Esetleg annyit: Kronosz a Hádészban a Boldogok Szigetének uralkodója lett. Te és Tamás sem vagytok Kronosz. Én meg Zeusz nem vagyok. És egyébként: Zeusz gyűlölködő volt? Merthogy nekem - szerinted - gyűlölködnöm kell. Ez - lenne - a lételemem. Nem, nem az. Jobban szeretek szeretni. De tudok gyűlölni is, így igaz. Azt viszont nem szeretek, de a "kell" mégis igaz. Néha muszáj, mert mást már nem lehet. Valóban, ilyenkor a gyűlölet a tehetetlenség megnyilvánulása. Ezt jól felismerted. Azt viszont már kevésbé, hogy holnap majd mást fogok gyűlölni: az új dokkvezéreket. Mit tudsz te erről? Önpusztító ifinek nevezel. Na jó: elárulom, negyvenkét éves vagyok. Na, ehhez mit szólsz? Köszönöm, hogy még az ifik közé sorolsz. De részedről számomra már semmi nem megtisztelő. Te magad meg persze nem önpusztító veterán vagy. Lehet. Mit tudok én erről?
Abban igazad van, ill. volt, hogy a műsor most már az önpusztító rombolásért folytatódik tovább. Csakhogy ehhez a műsorhoz nekem semmi közöm.
Nem tudom, mennyi a részed, a felelősséged, hogy Jónás Tamás oda jutott, ahova. De biztos vagyok abban, hogy felerősítetted benne a torz vonásokat. Átragasztottad rá a saját gyűlöleted. Te próbálsz meg érvényesülni, nem én. Te fenyegetőzöl, csapkodsz, teszel ósdi kinyilatkoztatásokat.
Még a mondataimat is eltorzítod: "Megértem azokat a bolondokat - írod - akaik rajzolnak egy fába szorult férget.." -idézed tőlem. Pedig én ezt írtam: "hiszen szeretem és megértem azokat a bolondokat, akik pl. rajzolnak egy fába szorult arcot, aztán odaírják alá: "féregnek lenni mit jelent?" - Nagy különbség, tudod? A kreatúra-létből semmit nem értesz. Azt a lányt, akinek a rajzára, és az aláírt Pilinszky-idézetére céloztam, megértem. Te meg kioktatsz mindezek után a toportyánról, mert hát ezt - is - persze csak te tudhatod, ki más. Köszönöm az információt, de nem fizetek semmit érte, mert ezt én is tudtam.
És tényleg ne cseréljünk szerepet. Nem szeretnék a helyedben lenni. Sajnálj, ha akarsz, biztos jó érzés lehet neked.
Mindezek után kioktatod BDK-t egy verse kapcsán. Veszed a bátorságot. Jól belerúgni másba is. Mert még nem szivárgott el a haragod. Vagy csak azért, mert saját magadon kívül senki mással nem tudsz jóban lenni. Nehéz lehet így élni, de felemelő.

P. A 2008.06.07. 20:27:39

Azt sem tudtam (ma sem tudom) ki vagy, amikor már a pálócziTROM napló egyik hangadója voltál. Ellen-napló egy művészeti honlapon... rögtön ez eleve képtelenség!!! A hattyúk tava, vagyis a művészeti honlap nem a hat tyúk tava. A művészeti honlap Rút Kiskacsái, vagyis a művészek nem megtámadni való objektumuk saját művészeti honlapjukon, hanem megvédendőek. hiszen az az ő rezervátumuk a Baromfi udvar egyszerűbb észjárású lakóival szemben. Mint az Andersen mesében. Erre mi történik? A baromfi udvar egyszercsak megjelenik a hattyúk tavánál, hogy tovább csúfolja nem megszokott egyedisége (fellengzősség? nagyravágyás? átlagnál többet akarás?) miatt a Rút kiskacsát, aki valójában "hattyú". Vagyis művész aki fellengzős, mert másképp megfojtanáka hétköznapi ügyek, nagyra vágyik, mert azt szeretné ha a halála után is olvasható írásokat írna, STB. STB. STB. (Vagyis "nem rendes ember").
A DOKK-on egyszercsak bejött a polgár a költői műhelybe és ízlést akart teremteni. Meg viselkedési normát. Mintha ez nem költői, hanem polgári társalgó lenne. Nem baj, a közönség bejöhet, de ne a költőnek kelljen rendesen viselkednie, hanem aki bejön, az legyen egy kicsit "rendetlen" hátha lelkileg is gazdagodni fog a konvenciók meghaladása által.
Te meg beálltál a TROM-napló nem művész majomkórusába, polgár-strébernek, akik az egyik művészt bántják. Szórakozásból, ahogy a baromfi udvar is szórakozásból bántott.
És ezt a naplót újra indítottad a viga-blogban, itteni 2008. V. 31-én írt bejegyzésedben. Csak aztán mégis leszedted. Még jó, hogy idejében rögzítettem a tényt ezen az oldalon. Különben te mást ÁRTATLANNAK vallanád magad.
Zeusz mellesleg kasztrálta is Kronoszt.
"Apagyilkos indulataidat" könnyű nyomon követni elejtett megszólalásaid alapján - de igazából nem érdekes. Ez úgyis csak - olyan - mintha. A kisfrusztráltak csoportdükhének azonban már legalább kétszer váltál a szószólójává.
Miközben Kovácske megpróbálta neked elmagyarázni, mit kell gondolnod Jónásról, a dokk-ról, kell-e rá haragudni szerinte vagy tulajdonképpen akár még hálás is lehetnél neki.
Ostoba feltételezéseidet - miszerint én vadítom meg a "báránylelkű" Jónást, csak annyit, hogy gondolj előbb a saját megvadulásodra, amelynek előidézője az értelmiségi gyenge. Aztán próbáld megállapítani, Tamás kellemetlen "húzásaiban" vajon értelmiségi gyenge avagy az atletikus "nehézfiúság" jegyei fedezhetők föl? (Ugyanis az lenne az én formátumom. Az én személyiségem "kézjegye".).
---
Írod Chiarezzának, hogy elvszíti a humorát velem szemben és átveszi az én agressziómat. Én viszont néha viccesen fogalmazom meg a mondandómat ("Az író: kém. Nem író-kám!") Nem gondolod inkább, hogy a vita igazi énünket hozza elő?
Ez az egész történet arról szól, hogy erőnek erejével másnak - akartatok látni, mint amilyen vagyok. Miközben SOHA nem láttatok, SOHA nem beszéltetek velem. Chiarezza és te mégis már régen "elintéztetek" (volna). S még ti vagytok megsértődve, amikor rátok fröccsen rólam az, amivel megdobáltatok.
------------------------------------------------------------------------
Ma írtam:

VALLÁSI TÜRELEM

ő vallásos lett
te türelmes
miközben nem hiszel
és ő egyre türelmetlenebb


LELET

most már szívesen
nem dohányoznál
de nem lehet


----------------------------------------------------------------------------
Készségesen elismerem, hogy nincs közöd a dokk aplikációkhoz. Téves feltételezés volt. Minden bizonnyal Tamás mutatja be a dokk-ot több kis dokk "tárolt változat" részletben. Egész sorozat tekinthető meg a dokk név "tárolt változaotk"-nál mint a dokk performansz következő része. (Hát ezért ne próbálj olyan látszatot kelteni, mint aki még "készül valamire" - mert elhisszük.)

Karaffa Gyula · http://karaffagye.blogspot.com 2008.06.07. 23:05:00

Mi is az a Dokk, amiről vitatkoztok itten?

Undorodok(k) már ettől az egésztől.

Ti még nem?

vazze!

Karaffa Gyula

Rapai Ágnes 2008.06.08. 15:28:24

Sajnálom, hogy megszűnt a dokk.hu. Ott ismertem meg sok fiatal költőt, gyakran olvasgattam a kommenteket. Chiarezza és mások értő hozzászólásai most akkor örökre eltűntek? Tetszett a Gyors és Gyilkos rovat is, Marno János és Kukorelly Endre kritikai észrevételei különösen tetszettek.
Kár.
Minden múlik, tűnik.

Szabó Bertold 2008.06.08. 23:41:52

Lehetett volna másképp is. Kaptam három nap eltávozást, abból egy a Vörösmarty téré, egy nap már ilyen-olyan olvasgatásokkal, tépelődésekkel elszállt, a másodikon most próbálom összeszedni, használható rendbe állítani a gondolataimat. Nehéz. Érzések, indulatok nélkül kellene (ebből a célból bő hete felfüggesztettem minden levelezésem, nem akarok senki akaratlan árulója lenni). Összegzés bennem (tehát kizárólag a saját értékrendem alapján, ítélkezési szándék nélkül):
1) meg kellene menteni a dokk-ot, ehhez
2) értékesíteni kellene a dokk-ot. Nyilvánosan meghirdetve (részletkérdés, hogy milyen kondíciókkal). A tulajdonosi jogot gyakorlónak (sicc!) olyasvalakit kellene megbíznia ezzel a feladattal, aki konyít valamit a marketinghez.
3) létre kell hozni egy tíztagú közösségi (nem közönségi!!!) előzsűrit. Tagjai időnként cserélődnek. Feladatuk, a bebukó versek bírálatán kívül, javaslattétel a Szerkesztőbizottság felé az esetleges minősítésre. Csak a Szerkesztőbizottság többségi döntése maradandokk-osíthat. A Főszerkesztőnek ugyanúgy egy szavazata lehet, mint bármelyik bizottsági tagnak, de vétójoggal (magyarul, önkényesen senkit nem tehet be, de bármikor bárkit kiejthet a jelöltek közül. Olyan modern pallosjog, ha már annyira imádjuk a diktatúrát. Bocs.)
4) súlyozni a pályázatokat. Tudomásul kell venni, hogy csak ezeken keresztül lehet közönségi (nem közösségi!!!) minősítéshez jutni (nem beszélve az esetlegesen elnyerhető anyagiakról, legyenek azok bármik is). Az NKA felé már most be kellene nyújtani egy pályázatot (ha egyáltalán szóba áll ott még valaki velünk. Talán ezért is kellene az új tulajdonosi profil, ami nem JT kisemmizését jelentené. Sőt!), könyvalapú dokk-kiadványok támogatására. Illene a Költészet Napja, vagy hasonló rendezvényekre saját szerzői kötetekkel megjelenni (antológiák, egyebek. Tudom, tudom! Borsos téma lenne, hogy ki kivel hajlandó. De az ilyen vitának lenne igazi értéke, és bárcsak már ott tartanánk, hogy ettől fájna a fejünk).
5) és itt abbahagyom. Tetszelgek ugyan néha benne, de nem vagyok egy donkihotéi alkat. Főleg, ha világosan látom, hogy nem egy óriással állok szemben, csak egy kibaszott, rozzant vitorlájú szélmalommal. De a becsület (önmagammal szemben, ugye), kötelez. Ennyit az indulattalanságomról!
6) Írhattam volna ezt a pepitán megadott címre. Gondoltam rá, de arra is, hogy előbb a szemébe nézek JT-nek. Ma délután a Vörösmarty térre hirdetett dedikációján ott tébláboltam, de hiába. A szembesítés elmaradt. Nincs több megjegyzésem. Köszönöm BDK a türelmed.

Fiúk! Ha lehet, ne pocskondiázzuk tovább egymást! Nagy cucc volt a dokk, de szerintem is béke poraira (a virtuális dadogást annak veszem). Fantasztikusan sok jó érzést adott (személy szerint nekem), de, ha kurvára vonakodva mondom is ki, tovább kell lépni. Ha piszkosul gazdag lennék, most megtréfálnám JT-t, és elkészíttetném vele az új, a továbbfejlesztett dokk-ot. Hogy mire lenne ez jó?! Baromira élvezném, ahogy a markomba gyűrődik a „méltósága”.

Üres lett a lelkem. Felajánlom a következő Ördögnek.

morin 2008.06.09. 09:55:13

Kedves Szabó Bertold: itt a kiút -
www.balulap.hu/index-pt_id-75.html

"162.
2008.06.08
13:47:55

örülök az utóbbi megaszondásoknak. különösen Kovácske-nek,na meg most Ákosnak. neki, de nektek is üzenem: igen, lesz valami. ill. akar lenni valami. ne bizonytalanodjatok el a csendtől, most a türelem ideje van. a szívós türelemé. támogassátok a leendő - egyelőre sokatok számára még nem nevesített - szerkesztőket, legalább lelkileg-szellemileg, hiszen nem kis feladatot vállalnak. és ők is emberek.
örülök annak, hogy néhány kirohanás(unk) ellenére ez a portál nem lett a gyűlölet fesze.
szóval, találjatok minél többen ide, minden egyes jó szó segít (nem nekem, nehogy azt higgyétek). azoknak segít, akiknek most minden lelkierejükre szükségük lesz, nem is beszélve a hivatalos, bürokratikus teendőkről, az emberi viszonyok veszedelmes voltáról.
kitartást nekik is, és nektek is! (no meg egy csöppnyi szeretetet a várakozásban.)"

Jónás Tamás · http://www.pepita.hu 2008.06.09. 12:36:56

Szabó Bertold: kérlek, írjál nekem. Szeretnék pár szót váltani veled a dokkról. jonitomi KUKAC gmail PONT com

Stiller Kriszta 2008.06.09. 17:27:34

Antal,

arra szeretnélek kérni, hogy fejezd be a vitagerjesztést. Írj blogot az észrevételeidről, a dokkról, bármiről, közöld ott a gondolataid, találj ki jó verseket. Ha meg valami konkrét problémád van valakivel, akkor írd meg neki mailben. Engem nem érdekelnek a hülye viták - feltehetően másokat sem - ergo semmi kedvem a hozzászólás-ocsúból néhány emészthető magot kikapirgálni. Amennyiben akár csak egy vesszőt is beírsz ide, onnantól kezdve részemről a zéró tolerancia következik. Döntsd el, mit szeretnél.

P. A 2008.06.09. 18:14:37

Nekünk nincs vitánk egymással Kriszta, tudod jól. Ha negálni akarod a barátságunkat vagy a múzsajátékunkat amit Berta Orsolya névre írtam, szomorú lennék. Épp egy sort sem akartam ide írni többé. (De engem csak kérhetsz - te is - mint mindenki más, ezt ne felejtsd.)

lábfékhang 2008.06.10. 01:16:59

Éljen BDK! Még Rapai Ágnes, Szabó Bertold, Jónás Tamás és Stiller Kriszta is csak nyitott blogba tud írni.

Stiller Kriszta 2008.06.10. 06:10:36

Antal, a múzsaság nagyon megtisztelő. Imádom a hozzám írt verseket. :) Ne forgasd ki a szavaim, mert nem parancsoltam, hanem kértem. Köszi, hogy betartod.

Stiller Kriszta 2008.06.10. 06:23:27

Múzsa I.

Boszorkánypéntek
(Tisza Melindának)

Mindig fáj a pofon
amit visszaadnak.
Ne zárd be az ajtót.
Árt a csendhuzatnak.

Bárcsak még megütne...
úgy is visszavárnám.
Most padló az ágyam.
Hajlobonc a párnám.

Magánytépte díszem
érted felcsatolnám.
Nem a torkom száraz,
csak a könnycsatornám.

Pár maréknyi szemét.
Amin át se lépnek.
Porcelánnak látszom.
Te hittél cserépnek.

Szívem őszi váza.
Csontvirág sereggel.
Ejtettél. Röhögve.
így tört össze reggel.

Pálóczi A 2008.06.10. 07:34:56

Ha valamilyen - általam pillanatnyilag nem ismert - érdekből fel akarod rúgni alkotói barátságunkat az a te dolgod. (Ezzel a verssel mintha megpróbálnád visszaépíteni a köztünk épült szellemi hidat, nem létező vonatkozásokat sejtetve a versolvasóval, hatalmi eszközként használván fel a rigmusfaragást.) Én továbbra is a barátod vagyok, Kriszta. Te is legyél az. Ha szóba jön Stiller Kriszta, nekem mindig a bátor verselő jut esezmbe, akit a dokk-on a "baromfi udvar" (vagyis a kissé újkeresztényi "nagyközönség") kissé kikezdett (volna)verseinek frivollságig terjedő szabadsága miatt. Nem győztem újabb és újabb megvilágító érveket írni. Hiszen te voltál a női princípium aki MERT. (Ahogy én, is férfiként. S mindkettőnk lába kilóg a polgári morál Prokrusztész ágyából.) Ha ilyen alkotók vettek volna körül a DOKK-on és ha az ilyen mentalitással szembeni atrocitásokat valaki moderálta volna, messzebbre jutottam volna. De azért így se rossz - mert így meg fordulatos alapanyag gyűlik össze. Te nem akartad, hogy hallgassak Kriszta. Te direkt vitatkozni akarsz amikor "ultimátumot" utána dezinformáló verset írsz. Ne tedd egyiket sem. És ne is vitázzunk. Nekünk nincs vitánk, mert mindkettőnknek a legteljesebb alkotói szabadságra van szüksége. Más pedig engem nem érdekel. Más érdekem nincs, csak hogy szabadon írhassak (és ennek kinevelt közönsége legyen). A szabadság lehetőségét kell megteremteni az új költői fórumon is. Ezt teremtem meg én is a készülő saját oldalamon.És mindenhol támadni fogom a "polgárt" aki betolakszik ezekre a fórumokra, hogy nick neveken "adminisztrálni" próbálja magát (amiért pukKasztják őt).
Kivéve - ez fontos - a direkt ilyen fórumnak épülő fórumot.
Ha egy fórum nyilvánvalóan "állat simogató" akar lenni, ahová a közönség még akkor is bejöhet ha belenyúl az állat (a művész-kedvenc) szemébe, akkor azt a helyet én kerülöm mert nekem az az alkotói koncepcióm, hogy nem vagyok "domesztikálva".

Pálóczi A 2008.06.10. 08:36:54

Még egy mondat a két tudatalatti (az enyém és a tiéd) párbeszédéről, azoknak, akik csak a tudat feletti beszédet értik.
Senki sem "vágja" közülük, hogy a fenti vers amit (hazugságból) egy költőnőnek ajánlsz valójában előző "múzsatartódnak" szól. Épp akkor, amikor kettőnk múzsajátékáról írtam. Amely azonban csak a képzeletben létezik. A fenti versedben az a megtévesztő, hogy pl. az "ejtettél, röhögve" sorát a "tudat feletti" olvasói most akaratlanul is a mi "múzsajátékunkkal" társítja. Ha megint írnál, ne hozz más élethelyzetbeli vershangulatot a párbeszédünkbe, mert "leárnyékolsz".

Stiller Kriszta 2008.06.10. 08:59:49

He? :) Megnéztem, hátha rosszul emlékeztem, vagy elírtam valamit. De világosan ott van, hogy ezt a verset Tisza Melindának írtam. Lehet, hogy frivolak a verseim, de sosem volt bajom semmilyen vallási közösséggel, pláne, hogy én is hívő vagyok. Lehet, hogy ez ciki, de teszek rá. Csak hogy frivol legyek. Olyankor hülye vagyok, vagy szimplán korán van, ha nem értem, hogy kit, és miért dezinformál T.M.-nek (akivel szinte naponta találkozom) írt versem? Vagy miért számít ez vitatkozásnak? Ő érti, és hátha másnak is tetszik, azért tettem fel ide. Bal lábbal vagy kelve? Nem vagyok női princípium, csak egy átlagos nő, aki néha verseket ír, és most álmos, éhes, na meg értetlen. "-Hello, vitákat rögtönző csoport vagyunk, dobj fel egy témát! - Mogyorókrém. -Kenhető! -Vágható! -Kenhető! -Vágható! -Kenhető! -Vágható! -Kenhető! -Vágható!..." (Garfield, mint klasszikus) Megint utasításnak fog tűnni, ha arra kérlek, hogy ne vitatkozz, és ne tulajdoníts nekem olyan szándékot, gondolatot, ami meg sem fordult a fejemben? Nekem nem kell megteremtenem semmilyen lehetőséget. Mindig szabad voltam, és az is maradok. Neked sem kéne görcsölnöd.

Stiller Kriszta 2008.06.10. 09:09:25

Jó, akkor nem Melindának írtam. Te már csak jobban tudod, mint én. Amit folytatunk, az nem párbeszéd, hanem két monológ. Nekem a tudatalattim ugyanazt gondolja, mint a tudatom. Most pölö azt, hogy szerintem rajtad kívül senki sem társít semmit semmihez, és nem próbál meg dolgokat belemagyarázni a mondataimba. A részemről befejeztem.

Pálóczi A 2008.06.10. 10:28:50

Milyennek kéne lenni egy jó irodalmi oldalnak? Hogyan kellene védettséget biztosítani azoknak, akik a ki fejezés járatlan útjait járják - témában, formában - meghaladni igyekeznek a konvenciókat. Vagy eleve összeférhetetlen, hogy polgárbarát és polgárpukkasztó költészet egy égisz alatt formálja magát?
Ezek nem elhanyagolható kérdések. Engem csak ez érdekel. Ha másról vagyok kénytelen beszélni az azért van mert mások más vonatkozással kapcsolatban említik a nevemet - amely pedig áruvédjegy mint akármely mosóporé. Azoknak a törekvéseknek a "számlázásához" amelyekről beszéltem.
Tartalom. Forma. E kettő kell nekem.
Más nem érdekel, se baj se báj se jelen.

Tisza Melinda 2008.06.10. 10:57:29

Kedves Antal, ezúton bátorkodom közölni, hogy Kriszta az egyik legjobb barátnőm, azt hiszem nyugodtan írhat nekem verseket anélkül, hogy azt (vagy a nevemet) bárki a saját személyére vonatkozó burkolt célzásnak tekintené. Egyébként meg ne aggódj, ha valamit akar neked mondani, biztos vagyok benne, hogy nem fog köntörfalazni.

A "múzsa" szerepét egyébként sem vagyok hajlandó senkivel megosztani, annyira kurvajó ez a vers. (Lesz válasz is:-))

Egyébként Antal, nemrég véletlenül rábukkantam Pornó c. versedre. Iszonyat jó. Komolyan. Ebből a szempontból jó, hogy még itt vitatkozol:-) Másképp nem tudnálak elérni.

Szerintem sokakat érdekel, hogy szencsére a dokk megszűnése után is el lehet érni Kriszta Anna-verseit:-)

www.mno.hu/portal/565289

Pálóczi A 2008.06.10. 11:31:28

Persze, hogy írhat neked verset Krisztina, a te legjobb barátnőd, akinek ráadásul én is a barátja vagyok (sokkal jobban, mint ő nekem) csak amikor múzsajátékot emlegetek mert éppen VITA van, akkor a macsó múzsatartó megjenése egy versben árnyékot vet a mi felvilágosultabb "Jules és Jim" múzsajátékunkra. És pont nem akkor kellett volna ilyen verset idézni. (Milyen marhaság! Gondold meg V I T A van, pedig én a legjobban Krisztával szeretnék "múzsajátékot" játszani, azután meg veled "A szépség és a szörnyeteget"

D E N E M

Itt V I T A V A N de könyörgöm
mi a lófaszért?
Mi a lófaszért veszett belém Chiarezza ennek a fórumnak a leges-legelején. Azért, hogy zseni-tudattal vádolhasson egy költői honlapon! Gondold meg! Ez olyan, mintha kibernetikai tudattal vádolnának meg valakit egy műszaki oldalon. Képtelenség! Mert Chiarezza művészbarát (ráadásul keresztény elkötelezettségű) polgár Magyarország második polgárosodásának idején - az első 100 esztendeje volt. Én pukkasztom őt ahol tudom, erre megvádol, hogy én zsenitudattal üldözöm az embereket. Gondold meg! Téged üldöztelek, amikor faszán összevitatkoztunk a "minden férfi pedofil" kontra "már-már az a perverz aki úgy szertné látni a nőt ahogy az Isten teremtette meg" témában?
Ugye, hogy nem? Mert tehetséges vagy. Krisztinát sem üldöztem.Tehetséges - és szeretem, akkor is, ha most "kombinál".

Karaffa Gyula · http://karaffagye.blogspot.com 2008.06.10. 12:50:23

Kéremszépen, a Dokk is ilyen volt. Valaki elindult a küszöbről és a végéna padláson találta magát az, aki egyáltalán követni tudta az okfejtéseket, hsz-eket.

Most szerintetetk az elmúlt jónéhány bejegyzés a Dokk megszűnésével foglalkozik? Nem, már megint az ego, és a vita.

Valaki hozzon már létre valahol egy olyan blogot, oldalt, ahol így lehet társalogni és ne éljünk vissza BDK türelmével, tárhelyével és kedvességével.

Karaffa Gyula

Karaffa Gyula · http://karaffagye.blogspot.com 2008.06.10. 12:51:56

Ja szerintem épp az ilyesmiket is unta meg sok ember a Dokkon, és azért volt az 1500 alkotó közül 1450 csendben.

Pálóczi A 2008.06.10. 13:25:28

Arról szól ez a rész, mi kell azoknak egy költői honlapon, akik intenzíven szeretnének írni,élni, egymásra hatni. S miért rossz, ha azok akik nem ilyenek, fékezni kezdik az ilyeneket.
Nehogy már azokat sajnáld, akik nem tudnak egy gondolatmenetet követni. Szemben azokkal, akik ilyenkor légüres térbe kerülnek. (És pont egy művészeti honlapon, ahol szemben az "együtt jól érezzük magunkat" fórumokkal, itt vitorlákat bontva kéne az "álmosak" mellett elsüvíteni?)
Kétségtelen, hogy kellene egy intenzív-költészeti honlap. Kassáké első saját lapja is az lett, amikor a Nyugatban "pálmaházi hangulatokat" vélt érzékelni s magát fenyőfának fantáziálta, amelyet ki akart "ültetni" a szadba, a pálmaház mellé. Meg is tette. (Babits megtámadta. Kassák megvédte magát.)
Ez gond, elismerem. Ha a dokk megszünte, a dokk hibái a téma, akkor szóbajöhet egy - bármilyen - lehetséges honlap ilyen jellegű problémája is.
-----------------------------------------------------------------------------
Az előbb ez jutott eszembe:
Warum können die Menschen niicht leben und leben lassen?
Miért nem tudnak az emberek írni és írni hagyni? /saját/

Pálóczi A 2008.06.10. 13:56:57

Az ego minden keresztény és polgári fórumon (de ott csak a rossz lelkiismeret miatt) botrány csak egy művészeti honlapon nem lehet az. Mert ott az egó, vagyis a művészi ÉN minél mélyebb kifejlesztése a cél. Olyan mélyre kell hatolni, hogy ha "leérsz" akkor "örök emberei" közelébe érj.
Vagy egy dal tervem. Indiai dallamszerű. S végig azt énekled "Éééééééééééééééééén. Sok-sok dallamíven, sok-sok hangulaton keresztül. Majd a vége felé: "Az én nem csak én, hanem te is! - Ééééééééééééén!"
Az a címe: ÉNEK.

Stiller Kriszta 2008.06.10. 14:05:29

Nem vagyunk biztonságban. :)

P. A 2008.06.12. 15:06:44

"Warum können die Meschen nicht schreiben und schreiben lassen?"

BDK · http://ungparty.net/ 2008.06.16. 13:32:17

PA, ha még egyet beírsz bárhová, kimoderállak. Kurvára elegem van belőled.

BDK · http://ungparty.net/ 2008.06.16. 18:57:50

PA utolsó bejegyzését Kriszta kérésére és azért is, mert nekem is kurvára elegem volt belőle, kimondaráltam.

Viga Vendel 2008.06.16. 19:03:20

mélységes káröröm (a legszebb!) tudni és érezni, hogy PA nem reagálhat mostani bejegyzésemre. megelégedéssel veszem tudomásul, hogy most a Bali-lapon bomlasztja önmagát, kicsit büdös van ugyan tőle, de hamar kiszellőztetjük, ezt ígérem. s mindeközben halkan-csendesen sóhajtozom: hát miért nem hagytok csendben meghalni, barátaim?
Pa, mit szólnál, ha újra indítanám a blogomat, és a következő bejegyzés címe lenne "úgymond": megszűnt a pá-lóczi? ennek többesleg hasznavehetője volna. egyrészt, ha nem mernél ismétleg betőkésülni rá, hát jelentése adná okafogyod. ha meg mégis, legalább a környéken megszűnnél, és nem pisálnád folyton körbe, ami nem a tiéd. és ott persze megkapnád azt, ami neked jár - hiszen telegecske ismered a platóni igazságosság fogalmát, nemdebár. no, tehátlag: nyissak neked blogot, hogy bejöjj: vagy megint kívülről fogsz csaholni?
balun olvastam, van, aki szerint nagy tekintélyed van. beszélgettem a meztelen csigákkal. megerősítették a hírt. ami szent. a vélemény szabad. te tudod a legjobban, hogy mennyire nem így van ez... ne kozmásítds el végképp a pofád, elég füstös az már így is. de kaphatsz rá, ha igényled a blog(om) pá-lóczi vitafórumát. nekem sem jönne rosszul, tudod. jót tenne a "nép"szerűségemnek. na, gyere, te nímand...!

BDK · http://ungparty.net/ 2008.06.16. 20:53:06

Mivel mostantól törlöm a kommentjeit, ajánlom-kérem, hogy ti se szekerezzetek tovább rajta.

Tibor 2008.06.17. 07:28:48

Kimoderált bejegyzések.

Kimoderált bejegyzésre hivatkozni elég képtelen helyzet. A kézzelfogható bizonyítékom tűnt el , az állítás, mely szerint Viga Vendel úr (hátha mégis és akkor lássa hogy..) egy országosan ismert író. Szaladtam a Ki micsoda könyvemhez, nem mintha jelentősége lenne, engem kurvára nem érdekel az egész ügy. Azt azonban jó lenne odadugni kisvárosi irodalmi körünkben a többiek orra elé, hogy micsoda emberekkel társalgok én, félvállról és viszonylag könnyedén. Ezután gyorsan elmentettem levelezésünket, mert eszembe jutott, hogy híres kapcsolataimat ideje lenne akár egy életrajzban is…
És most szeretném a nyilvánosság előtt kérdőre vonni az eltűnt bejegyzés bejegyzőjét. Mivel ilyen nevű író kis hazánkban nem létezik. Egyszerűen nincs! Mi a faszt mondjak akkor irodalmi körünkben, most hogy végre egyszer nekem is lehetőségem nyílott az életben, hogy felrobbantsam magam körül a levegőt? Mi? Mit nem tudok én még abból amit tudnom kell? Kurvára unom ezt a szerepet, hogy nekem állandóan a holtáig tanuló jópapot kell játszanom. Talán a szövegértésben hibáztam? Irány a lexikon, nem szégyen a műveletlenség, csak annyira kellemetlen, hogy szinte fájni tud. Aha! Erről tényleg megfeledkeztem. Idemásolom!
ÍRÓ:
- a vajgyártás nagy víztartalmú, könnyen romló mellékterméke. 3,6-4% tejcukrot, 3-3,6% tejfehérjét és 0,7-0,8% hamualkotórészt tartalmaz, zsírtartalma 0,2-0,6%. Nagy lecitin és tejsavtartalma, valamint kellemes üdítő íze miatt ( bár nem ittam még, de ezt kétségbevonom) egyes országokban csecsemők, gyermekek, betegek étrendjében fontos . Nálunk ipari és takarmányozási célra használják-
Na, akkor megint kiderült, hogy nem elég jól tudtam valamit. A hamualkotórész arányára, egész másképp emlékeztem.
Tisztelettel: Dr Túró

Tibor 2008.06.17. 09:28:05

Sokáig gondolkodtam, hogyan engesztelhetnétek ki.
Igen, igen, mind a hárman.
Egyrészt; aki leleplezte az írót és akinek a Magvető kiadónál kötete fog megjelenni, másrészt az; akivel gyászos alulinformáltságom miatt, úgy leveleztem, hogy még jótanácsok formájában ki is oktattam, harmadrészt pedig; aki felületet adott ennek a képtelen szituációnak. Nagyon haragszom mind a hármatokra!!!
Ha mégis úgy gondolnátok, hogy kisvárosi irodalmi körünkben, az első zacskó sóspálcika elropogtatása után kiterítsek az asztalra, három nevemre dedikált példányt, megenné őket a sárga irigység… Mégiscsak érdemes élni.
Ezt a dolgot minél gyorsabban kellene nyélbeütni, mert nem tudok egyfolytában sokáig haragudni. Gondolkodjatok el, milyen helyzetbe hoztatok.
Ki látott már ilyet…

Viga Vendel 2008.06.17. 13:37:04

Nos, Tibor, nincs itt semmiféle titok. Stiller Kriszta levelét az a bizonyos illető megmásította, ill. pontatlanul idézte, legyünk szelídek. Ne félj, nincs baj, Kriszta nem írta azt, hogy én országosan elismert ésatöbbi, ez csak a fénylovag legújabb félreértése-félreolvasása volt. Stiller egyszerűen csak azt írta, hogy a kedvenc költői közé tartozom. Ebből azt a következtetést levonni, amit fénylovag levont... elég kombi. No meg nyilván megzavarta Kriszta hivatkozása valóban elismert (híres) írókra, és összekapcsolt velük. Nyugo van, én is helyzetbe lettem kerülve, öntsük ki a zaccot. Maradhat minden a régiben. Osztán meg ha én lennék a G. Grass, netán maga Hölderlin, esetleg R.-Grillet vagy mindegyik, és még a többi is, attól még ropoghat a sóspálcika. A Te szádban is. Stillertől biztosan fogsz kapni dedikáltat, ha megjelenik, mivel ilyen szépen kérted. A fénylovagtól is, gondolom, ha majd ő is. Tőlem nem, de nem irigységből, hanem mert én soha.
Mellesleg: a legelképesztőbb verziókat, találgatásokat hallottam már arról, ki is lennék én. Az a legkevesebb, hogy volt, aki Stiller Krisztával azonosított. A többit nem sorolom. Persze, nem Viga Vendel a 'valódi' nevem, de azt hiszem, ez a név - Viga - sokkal ismertebb, mint a másik, a hétköznapokra való. Meg lehet nyugodni, hátra lehet dőlni, sósmogyorót enni.
Nota bene: szövegértésben jó vagy, de eleve elrontottak egy szöveget, ki szagolt már ilyet?

P. S.: Piréz! Sorry a moderált bejegyzések utáni beírtamért, amikor írtam, még nem moderáltad, csak valószínűleg közben. Szóval nem arra reagáltam. Most pedig nem akartam szekerezni, csak Tibor homlokára próbáltam teríteni híves borogatást.
Köszönöm a türelmed. (Nagyon eleged lehet már belőlünk.)

BDK · http://ungparty.net/ 2008.06.17. 14:05:20

"Belőletek" egyáltalán nincs elegem, csak egyvalakiből volt. Sőt, időnként kifejezetten örültem/örülök annak, hogy másutt kibeszélhetetlen ügyeket, a dokk-ügyet megpróbáltátok itt valamelyest tisztába tenni. A diskurzusnak végül is én engedtem utat a poszt megírásával és azzal, hogy nem titottam le eleve a hozzászólásokat, ám az kétségtelenül meglepett, hogy két alkalommal is "átzúdultatok" ide a magatok aktivitásával. Amíg színvonalasan és az ügyhöz közvetlenül kapcsolódóan folyt a beszélgetés, addig én sem ráncoltam a homlokom. Aztán a személyeskedő bejegyzéseknél már redőződött bölcsességem lakhelye előtt a bőr, de nem gondoltam, hogy ezeknek útjába kellene állnom. Viszont másodszorra is elfajult a dolog, és újra ugyanazon személy miatt.

Tehát: részemről az öröm és a megtiszteltetés, ha érdemi dolgokat itt vitattok meg. A személyes összecsapások pedig, ha belül maradnak bizonyos etikai normákon, szintén helyénvalóak, vagy legalábbis nem keltenek bennem "elegem van" érzéseket.

Azaz: továbbra is nyitva a pálya, sőt, ha már nagyon soknak találnátok a bejegyzések számát és nem akartok mélységben folyton az uránbányászok rétegéig görgetni, akkor a napokban szívesen nyitok egy új oldalt. Ha tetszik szimbolikusan is: tiszta lapot.

Viga Vendel 2008.06.17. 15:46:26

Piréz, úgy gondolom - én, más meg máshogyan -, hogy fölösleges lenne már túlragozni a témát, új lapot nyitni stb., hiszen tudtommal nincs új helyzet. Ami a dokk-jelenség kapcsán megvitatható volt, abból szerintem már kipumpáltuk a levegőt. Valóban, sokszor személyeskedéssé (is) fajult a vita, de ez a "dolgok természete" emberek között. Komolyan nem ízléstelenkedtem volna, ha
1. valaki nem idéz a másik fél megkérdezése nélkül magánlevelezéséből;
2. ha az "idézetet" nem írja át, vagyis nem hamisítja meg a másik szavait (ebből lett a félreértés Tibor részéről);
3. ha nem azzal a céllal teszi, hogy többször hangsúlyozza benne, hogy én milyen barom vagyok.
Nos, erre már a kocsmai verekedés következik, bicska nyílik a zsebben.
Szó szót szaporít: nélküled - már említettem volt - nem jöhetett volna létre Balu kezdeményezése. Most ott is van egy lap, ahol járnak a régi dokkerek. Kicsit mintha mindenki tanácstalan lenne, főleg azután, hogy barátunk minden önkritika nélkül, mintha mi sem lenne természetesebb, áthelyezte a székhelyét oda. Jól van ez így. Tegye.
Nem olyan nagy baj, hogy lassan tényleg uránbányászok leszünk itt. (Nana, tudtommal Pécsen is leálltak már vele, vagy ott még van urán?) Aki akar (és hagyod), ír ide, ha ehhez kell valamit kapcsolnia, aki nem akar (vagy nem hagyod), az ír oda. Kár lenne ezt még jobban szétszaporázni.
A tiszta lapnak pedig a majdan (remélhetőleg) beinduló portált tekinteném, addig hadd gyógyuljon a seb, még ha folyik is a genny belőle. Másként nem megy, ez látható.

BDK · http://ungparty.net/ 2008.06.17. 16:19:32

[elképesztő: a többszöri kidobatás után valakinek még mindig van pofája beírni ide. miféle ember az ilyen? ha szembeköpöd, úgy csinál, mintha esne az eső? lám, végül mégis én szekerezem rajta, holott már olvasás nélkül törlöm, amit beír és csak lustaságból nem törlöm visszamenőleg a beszólásait. látom, a balulapon is játssza az eszét...]

Viga Vendel 2008.06.17. 17:37:15

/Sajnos./

Viga Vendel 2008.06.17. 17:38:33

/Egyébként ne töröld. Tanulságos./

Karaffa Gyula · http://karaffagye.blogspot.com 2008.06.17. 19:48:12

BDK!

Én jó ötletnek tartom a Dokk halála utáni "tiszta oldalt", nyisd meg, s ha lehet olyasmiket kellene rá írnunk, amit a Dokk-on megszoktunk: pl a Fórumon. Nekem hiányoznak a hírek. Versekre, egyebekre nem gondolok, mert ahhoz egy új Dokk kellene, de ez a tiszta lap ötlete tetszik.

Karaffa Gyula

Tibor 2008.06.17. 20:05:40

„Kimoderált bejegyzésre hivatkozni elég képtelen helyzet. A kézzelfogható bizonyítékom tűnt el, az állítás, mely szerint Viga Vendel úr egy országosan ismert író”- mondattal indítottam jókedvű és tréfásnak szánt, gegekre építkező beírásom, párral feljebb. Vendel ezt, reakciója első sora szerint félreértette, talán nem figyelt eléggé, mivel én Stiller Kriszta levelére reagáltam, amelynek a legvégén önmagára is moderálást kért. Én ezzel többet nem foglalkozom, akármilyen keverés történik körülöttem. Ennyi.

Viga Vendel 2008.06.18. 09:03:56

Tibor, nem értettelek félre. Értettem, éreztem bejegyzésedben az iróniát, a válaszom tkp. nem is Neked szólt. És: én is ironizáltam, csak a szó eredeti ('tettetés') értelmében.
Sajnálnám, ha... Úgyis tudod, remélem. Becsüllek.

Tibor 2008.06.18. 17:33:19

Én sem Téged. Nincs szálka v. ilyesmi bennem. Már így is túlragoztuk ezt az ügyet.
Tibor

Szepy (Frady) 2008.06.27. 13:19:25

ELŐDÖNTŐK
(EB 2008)

Ut’só percben félholdra vált
S gyepre roskadt minden török.
Der Mánia örömitt s bált
Rendezett und folytak sörök.

Matadorok tizenegye
Három gólt lőtt, s egy sem randa,
Nyeharasó főztjét egye
Meg a rossz-kaja komanda!

Döntő leend spanyol-német!
Nem, nem játszik most a Beckham!!!
- győzködöm a nénikémet,
S lekever egy sallert nekem…

Márföldi Krisztina 2008.06.28. 16:24:27

Szervusztok, kedves Dokk-ismerősök!

Hosszú idő után be akartam nézni a Dokk-ra, és csak valami dokk-videoclip-et látok. Nagyon művészi (rögtön rámentem egyik kedvencemre a sok közül, Fodor Ákos 3 negatív szavára), de másként, a régi módon nem láthatom-nézhetem legalább a feltett verseket szerzők szerint?

Szomorú vagyok, ha ez tényleg így van, és nem csak én vagy a beállításom vagyunk rosszak a témában...
Oda a kritikák, bírálatok? Pedig mennyit lehetett volna még azokból is okulni (már amelyik nem csak egy abszurd visszakérdezéssel jelezte, hogy nem tecc a dolog, de nem igazán adott támpontot,mi miért nem, vagy "ő hogy képzelné".
Sehogy sem lehet az eddig felvitt anyaghoz férni? Jajj!!!

És a jó kis Szepi-féle hozzászólások, meg P.A-fejtegetések... (Üsse kő, némi nem költészetit sem bántam; kicsit úgy csatáztatok, mint a lelkem két fele.) És bár Szepi nagyon mindenféle bálványimádás ellen van, akkor is afféle egymással feleselő virtuális ember-ikonok lettetek, olyan látomások, akikről határozottan úgy érzem, hogy jobbról-balról megfogjátok a karomat, és húztok kifelé, a biztonságba, miközben én saját hajamba kapaszkodva próbálok kiemelkedni a lápból - ha belesüllyednék néha.

A szerki-féle emberi oldalról már nem is beszélve. Most itt ülök szinte a semmi ágán.

Mindenkit szeretettel üdvözlök - rengeteget gondoltam Rátok, hiába nem jártam arra. Most aztán jól meglepődtem.

Egyelőre legalább 2 hétre megyek vissza testem-lelkem összekaparni, sebeket nyalogatni. ELőbb-utóbb próbállak megint meglesni Titeket.
uevegcsereep / Huskylány ;-) /akinek még a korábban megadott e-mail címei is megszűntek/

évi 2008.06.28. 22:38:47

Kriszti! ha erre járnál, írj az emilemre: evikelemen@gmail.com
vagy gyere a blogomra:evikelemen.blogspot.com/
és nagyon hiányzol...pusszévi
és kedves ismeretlen neked meg köszönöm, hogy üzentél:)

Szepy (Frady) 2008.06.28. 23:31:12

Frady Endre:
Véradássy (f)elhívás

mottó:
Az élet az maga egyszeri és megismételhetetlen mivolta miatt a világ legkomolyabb játéka, amit csupán az Istentől jövő szelíd derűvel és örömmel érdemes csak végigjátszani.

Dimitríj s a fagyott Léna
Vérszegényen szédelegnek,
S ha benned nem vén a véna,
Adhatsz vért e vert seregnek.

Ne bújj el egy csalánbozó-
-tban, ha vitálbő a vére-
-d, s lelkületed adakozó!
Tőled csupán annyit kére-

-k, tűrje a tűt vérbő karod!
Legyél bátor, legyél laza,
S segíthetsz, ha úgy akarod!
„Talpra magyar, hí a haza!”

2008. július 2. (szerda) 16:00 – 19:30
Budapest, XI.ker., Vásárhelyi Pál u. 4-6. IV.emelet
(személyi, TAJ kártya és legalább 50 kg testsúly szükségeltetik... :)

Szepy (Frady) 2008.06.30. 22:59:29

The Döntő

Vatikánnak német fője
S véle spanyol viceispán
Együtt szurkol, gólt ki lője,
Gép-germán, vagy hipphopp-hispán?

Der Retccsch hallik! Nem egy orr ez?!
Á nem, vérbő Ballack-homlok!
Ein Tor-t torreádol Torres,
S Dajcslandka sír: Összeomlok!!!

Eltűnik sok „hátha” s „talán”.
„Igen!”: Nyer a Nagy Armada!
Vigad minden bősz katalán,
S Spany’hon másik kétharmada.

Hungár, Ibér, két jó kancsó
Borba sírvígságát ríja,
Közös ősük Puskás Pancho,
S együtt bőgik: Ría! Ría!

BDK · http://ungparty.net/ 2008.07.01. 09:49:26

Kedves Szepy,
ezek a topikok eredetileg nem azért jöttek létre, hogy műveiteket jobb híján itt tegyétek közzé. Bár engem különösképpen nem zavar, mégis kérlek, hogy tartózkodj ettől - és pléne ne KÉT HELYRE EGYIDEJŰLEG tűzz be verseket. Köszönöm.

Szepy (Frady) 2008.07.01. 12:22:00

Oké!!!
Kösszy, hogy szóltál!
Szepy :)))

Seres László 2008.07.02. 21:36:50

A Dokk fájó veszteség mind az olvasóknak, mind a szerzőknek.Mennyi értékes, szép, és nemes gondolat veszett el. Rágondolni is szívetszaggató. Talán szavakkal ezt leírni sem lehet.Sokan most még talán reménykednek a feltámadásában, sokan fel is emelik érte a szavukat, sokan, akik nincsennek megfelelő információk birtokában hallgatnak, és várják a fejleményeket.Talán már az is eredmény lenne, ha nem is működne, de megmaradhatna nyitottan, mint egy olvasókönyv azok kezében, akik tanulni, és fejlődni akarnak mindabból, amit ott évek hosszú során neves költők, esztéták leírtak. Legalább ettől ne fosszák meg az olvasókat, a költő-reménységeket, akik áhítattal merültek el e remek irodalmi folyóíratban.

Simon Márton · http://earlgrey.blog.hu 2008.07.03. 11:16:23


Seres L.!
www.sinepenis.com/
Szeretettel javaslom, itt vélemyénem szerint megoldás lelsz valamennyi súlyos problémádra.

Szerettem a dokkot amíg komolyan tudtam venni, és azt hiszem egy elég komoly lépés volt a multimédiás irodalom történetében (vessük csak össze fejben a youtube-bal vagy az iwiw-vel, merthogy kb a kettőt ötvözte - őket megelőzve) bár az átlagszínvonal szükségképpen (ahogy a fenti oldalaknál se) nem verte az eget. egy másik rendszergazdával kituggya, mire vihette volna.
mindegy. asszem nincs is igazi mondanivalóm, belenéztem csak a fórumba, és láttam több mindent, többek közt ezt az egysejtűt itt legalul (szeretném ha tényleg tudnám ki az, nem csak azt hinném) és gondoltam közbebeszélek, ha már adott a lehetőség.

hát. izé szép napot.

ps.: a tiszta lap érdekes ötlet. lesz belőle valami?

Szepy (Frady) 2008.07.04. 22:33:03

A DOKK-al a Költő teremtett egy világot.
Férjként és kétlányos apukaként pontosan tudom, hogy pl. egy család "teremtésével" együtt jár egy fontos dolog, amit úgy hívunk: felelősség.
A családot akkor sem hagyjuk faképnél, ha a feleségünk már kicsit teltebb, ha a gyerekeink éjszakai sírásukkal nem hagynak minket aludni. Illetve van, aki faképnél hagyja, ha éretlen és önző homo sapiens...
Ennyit "röviden" a DOKK megszüntetéséről, a Költő általi faképnél hagyásáról...
Sajnálom, hogy mindezt le kellett írnom... :(
Szepy :)

ui.: Tök jó, hogy Isten nem így viselkedik az Általa teremtett világegyetemmel!!! :)))

Viga Vendel 2008.07.05. 16:41:18

ajjaj, Marci,
hát ez "tök" jó! asszem, nekem sincs már ugatnivalóm, de a kömény, világias beszédre szívesen csahhintok mé. minek? csak mert én is látok ám itt még egy egysejtűt, itt, mejdenem legalul, azaz fölöttem concretice, aki a - már elnézést - rothadt istenét nem győzi bekenni szarral. ne haraguggy szepy, de kib-ttul unalmas és siralmas vagy. ne héjázz fenn, mit tudhatod te, mit akar, ha akar egyáltalán Az, akit/amit te Istennek nevezel? Már egyszer írtam: nem az apostolok korát éljük. a hallgatás többet ér minden szónál. no mindegy. téged úgysem lehet gyógyítani, mert nem vagy halálos beteg. nem is fox te feltámadni tertie die.
marci! ez a péniszhosszabbítás megbízható? mert én szeretném, ha ollyan hosszú lenne, hogy ha bedugom, akkor végül kijön a kiasszony száján, hogy dupla élvezet legyen. komolyan mered ajánlani? mert áldoznék rá pár milkót, inkább, mint akármilyen szaros versblogra. így van ez. na, köszke. itt jártam.
mene, tekel, ufarszin.

Szepy (Frady) 2008.07.05. 22:16:55

Szegény Vendel!
Nagyon rossz mindig mindenkinél többet tudni?
Nincs néha memory overflow-d?
:)

Karaffa Gyula · http://karaffagye.blogspot.com 2008.07.06. 10:12:46

Simon Márton, Viga Vendel, undorító a megközelítésetek, leegysejtűzni bárkit a véleménye miatt pedig egyenesen felháborító bunkóság! (Vendel ráadásul úgy teszi, hogy nem vállalja fel elérhető, igazi nevét!)

BDK helyet adott itt a saját oldalán a vélemények kifejtésére, de helyette egy komoly látleletet kapott a Dokk tagjainka "működéséről". Mert az ilyen véleménnyilvánítások szabdalták ezer darabra a Dokk-ot! Ez a végtelen, megmagyarázthatatlan undor és megvetés egymás felé, a másik ember felé már nem természetes. Magyarázzátok meg az okát!!!

Talán az is baj, hogy ilyen stílusú emberek akarnak "példaképek", "megmondóemberek", irodalmárok, "költők" lenni kicsi hazánkban. Holott, erkölcsileg ezekkel a hozzászólásokkal a béka segge alatt vagytok huszonöt mérternyi agyagban!

Vendeltől ez nem szokatlan, de Mártn, rajtad meglepődtem!

Én kérek bocsánatot Szepytől és Seres Lászlótól helyettetek!

Bocsánat!

Karaffa Gyula

Seres László 2008.07.06. 11:25:30

Sem támadni, sem védekezni nem akarok. A megszünt DOKK múltja, tisztelete,-és a jövőbeli remények ezt nem engedik meg . Megszólalásra is csak azért vállalkoztam, hogy megköszönjem Karaffa Gyula emberséges, példaadószavait, mely tanúsággal szolgálhat mindnyájunknak, akik bárminemű kapcsolatban voltunk a DOKK-al, és egymással arra, hogyan kell kulturáltan megszólalni.
( SM. minősíthetetlen reakcióját,-a DOKK-ról alkotott véleményemre,- érthetetlennek tartom. )

SM · http://earlgrey.blog.hu 2008.07.06. 21:29:41

Vendel, a hosszabbítós dologról nem tudok beszámolni - és ne légy ennyire ideges, én is egyre ritkábban vagyok.
Szepyvel régen se tudtam kedzeni semmit, ma sem, engem nem bánt. (bár nem isw az én blogomat árasztja el...)
Karaffa Gy, teljesen egyetértünk, van egy csomó baj.
Azt leszögezném, hogy sosem akartam megmondódember lenni, erkölcsi példakép meg nem is lehetnék, ha akarnák se - költő meg az lesz aki verset ír, esetleg épp jól. Ez tapasztalataim szerint mindenféle emberi minőségektől független.
A gond ott van, hogy én ebben a bizonyos "Seres László"-ban még mindig csak valamelyik díszf.szt látom, aki poénkodik valamin, amihez tulajdonképp semmi köze. Vagy ha igen, és mégis tudom ki ő, akkor meg még röhejesebb, mint hittem.

ha seres lászló létező személy, sírva kérek majd tőle bocsánatot. ha nem, akkor írjon még sok ilyet. elég piti dolog.

én kizárólag BDK-tól kérnék most elnézést. lehet h kár volt közbeszólnom. mindegy. én tényleg szerettem a dokkot amíg.
és hát ennyi.

Viga Vendel 2008.07.07. 13:48:21

Márton, én most elnagyon csodálkozom. hiszen: komolyan azt hittem, életem legnyugodtabb, higgadtabb és mérsékeltebb commentjét alkottam meg fentebb. no, úgylehet, tévedtem.
Gyulám, még mindig a nevem izgat? nem tetszik a Vendel? miért?
és szerinted az igehirdetés nem b-nkóság itt?

SL. 2008.07.07. 15:20:15

Kedves SM! Létező személy vagyok (még, hála Istennek), de ne kérj sírva tőlem bocsánatot, mert az lenne "piti" dolog.Őszintén ,és elismerően írtam a DOKK-ról néhány csekélyke gondolatot, nem gondolva arra, hogy ez ilyen indulatot válthat ki egyesekből. Ez a bűnöm, hogy ismeretlenül így nekem támadtál? Én tiszteletben tartom azok véleményét, akik máshogy ítélik meg a DOKK közel 8 éves működését. Nekem sokat adott ez a honlap,-s ezt nézd el nekem,-így mindenféle indulat, és megjegyzés nélkül.

Karaffa Gyula · http://karaffagye.blogspot.com 2008.07.07. 22:41:49

Kedves Vendel!

Már hogyne tetszene a Vendel név, apósom is Vendel volt (Isten nyugosztalja) és hidd el, nem érdekel a valódi neved. Már megszoktam, hogy kevesen vagyunk a neten akik fel merjük vállani teljes személyiségünket úgy is, hogy akár holnap eljöhetsz erre mifelénk és nem pofára esel, hanem engem találsz.

Szerintem az is lehet bunkóság, ha valaki kényszeresen térít, de Szepy nagyon rendes ilyen téren, ha szólsz neki akkor visszavonul, magyarán még nem kényszeres. Ezt többször megtette a Dokkon is, nekem magánleveleim vannak tőle mikor is tanácsot kért tőlem mit tegyen, hagyja-e abba a hozzászólást vallási témában vagy sem. Szepy egy korrekt művelt ember, aki ráadásul saját irodalmi értékével is maximálisan tisztában van. Mindamellett a humorát el kell ismernie mindenkinek és nem is akar verseivel többet csak megnevettetni, vagy felhívni.

Üdv, Karaffa Gyula

Viga Vendel 2008.07.08. 09:30:49

vettem. értettem.
van, akinek több személyisége (sokezer lelke) van. tartozi mindegyiknek egy névvel. mögötte a polgári. valóban ő az? (egyébként sokan tudják a polgári nevem is a dokkosok közül. akikkel találkoztam személyesen, mind. és talán nagyon nem estek pofára, megtalálták benne vendelt. mert végül is vele találkoztak. no.

Jó Más Tamás 2008.07.08. 12:34:03

Kedves Simon M.!

egyeniseg.gportal.hu/
Szeretettel javaslom, itt vélemyénem szerint megoldás lelsz valamennyi súlyos problémádra.

Kásás 2008.07.08. 12:59:11

Számtalanszor szóltam, hogy a Dokk nem térítésre való.
Teljesen közömbös, hogy a térítés szelíd, vagy kényszeres. Most már világos, hogy milyen hátszéllel, milyen támogatással történt ez a rémség. Megdöbbentő. Egy hitgyülis és egy szabadegyházas így ad új arculatot egy költészeti portálnak. A hitgyülis – ha emlékeim nem csalnak - akkor szorgoskodott költészeti portáltól idegen, az egyházról szóló diskurzus leállításán, amikor képbe került volt gyülekezetének krónikája, Bartustól a Fesz van. mek.oszk.hu/03200/03271/ Pedig baromira tanulságos a manipuláció technikája, vagy hogy miként hamisítottak, írtak tudva-akarva hazugságokat más felekezetek lejáratására. Isten feltehetőleg az ilyen társaságokat megkerülve szól - ha szól egyáltalán bárkihez is -, mert miként lehetne másként azonos önmagával.

Vigának igaza van, az igehirdetés bunkóság volt. S maga a nívó is, mert ami folyt, az a 70-es IQ szintet se célozta. Unalmas és siralmas volt, akárcsak a fennhéjázása, mintha tudhatta volna azt, mit akar, ha akar egyáltalán Az, akit/amit Istennek nevez. Igaz az is, amit Viga írt: nem az apostolok korát éljük. a hallgatás többet ér minden szónál. Elképesztően sokat árthatott a Dokkon a buta nyomulás.
Őszintén remélem, hogy Szepessy Gábor minél hamarabb képes lesz olyan helyet teremteni magának, ige hírdetésének, ami őt teljes mértékben kielégíti, ÉS az Ijjas vezette új oldalra be se teszi a lábát, mert fölöslegesnek fogja érezni. Ijjas szigorú moderálást ígért, s a lap irodalmi lap lesz, nem vicc lap. Máshol kellene házalni az elképesztő mennyiségű-minőségű viccesővel is.

Karaffa Gyula · http://karaffagye.blogspot.com 2008.07.08. 17:40:42

Kásás!

Nevetséges ez az összeesküvés elméleted!

Réggebb óta nem vagyok tag az említett gyülekezetben, mint amióta Dokk van-volt. A Szepyvel való levelezésem említését itt az eredendő bűn és a Dokk megszűnésének okaként aposztrofálod, mintha mi szerveztük volna meg a végítéletet!

Inkább úgy szemléld néggyel feljebbi levelem, hogy ha vaj lenne a fülem mögött, nem is említettem volna.

Karaffa Gyula

U.I.: Érdekes, hogy megint jött egy megmondóember, aki nem vállaja a nevét!!! Jó bátornak lenni névtelenül? Egyébként otthon ülsz és rettegsz a világtól?

Szepy (Frady) 2008.07.08. 22:07:13

Sziasztok!
Nem akarván puszta létemmel vihart kavarni, visszavonulok innen. :)
Aki kapcsolatba akar velem lépni, megteheti a frady.endre@freemail.hu email címen, de jelen leszek a www.7torony.hu irodalmi portálon is (meg persze az iwiw-en és a www.krisztusegyhaza.hu oldalon is). A Héttornyot azért szeretem, mert az ott elvárt regisztráció lehetetlenné teszi az alattomos névtelenkedés őssy magyar szokásának önfeledt gyakorlását. Ott még emberek vannak jelen! :)
Szepy (Szepessy Gábor alias Frady Endre)
ui.: Kedves Karaffa Gyula!!! Köszönöm a létedet!!! Remélem, még találkozunk!!! :)))

tonbo 2008.07.09. 11:47:11

"- Ti mind egyéniségek vagytok!
- Én nem."
egyébként nem rossz, de az enyém jobb volt.
egyéniség, az ám. te lila állat, te. egyéniség.
összerondítjuk BDK blogját.
na alszom tovább.

Viga Vendel 2008.07.09. 12:22:10

a fák fehér állatok. legyökerezhettek mellé. az odúban mézek, férgek a kéreg alatt. ha süt a nap, én is alszom. nincs mit tenni, ha van fény.

Pálóczi Antal 2008.09.17. 15:58:01

Ismét megkezdte működését a dokk irodalmi műhely.

BDK · http://ungparty.net/ 2008.09.17. 17:05:56

Egyrészt örülök, másrészt sajnálom, hogy újra bedőltök. Hogy Pálóczi újra megszólalási kényszert érzett, az meg kifejezetten kellemetlen hozadéka az újraindulásnak. Remélem, a dokkon játssza ezután az eszét és nem szokik rám vissza.

viga 2008.09.17. 19:49:52

balunál JóTom világosan megírta: csak addig nyit, ameddig az új nincs. a dokk ettől még nem működik. lehet korcsolyázni rajta. ennyi. (más kérdés, hogy iTom abszolút nem reagál, keserű nyálam kiköpöm: volt hol tanulnia ezt a mentalitást.)

Pálóczi Antal 2008.09.18. 10:00:33

Én sosem szoktam rád. A 7toronyban olvashatók a novelláim. A sértegetés ideje lejárt.

Pálóczi Antal 2008.09.18. 10:00:43

Én sosem szoktam rád. A 7toronyban olvashatók a novelláim. A sértegetés ideje lejárt.

Pálóczi Antal 2008.09.18. 10:00:53

Én sosem szoktam rád. A 7toronyban olvashatók a novelláim. A sértegetés ideje lejárt.

BDK · http://ungparty.net/ 2008.09.18. 10:19:36

A te jelenléted ideje már korábban lejárt: már kétszer kitiltottalak innen, de lám, harmadszor is ide pofátlankodsz. Sértegetés? Téged nem lehet megsérteni: szembeköpnek, és azt hiszed, csak az eső esett.

Viga 2008.09.18. 18:23:18

Az újra üzemelő Dokkról most annyit, hogy kísértethajók köröznek körülötte. Működtetője sunyi módon egy szót sem szól, kérésekre, követelésekre nem válaszol. Aljas dolognak tartom az ilyetén nyitást. Az örömködéstől hányhatnékom van. Amúgy meg tényleg lejárt.

viga 2008.09.18. 18:42:58

Miután. Szóval én meg a dokkba nem írhatok be, pedig a Magyar Köztársaság Alkotmányát feltettem a FAQ-ba. Gondolom, majd moderálva lesz. A Függetlenségi Nyilatkozat már nem ment át. Egyelőre jobb híján üzenem Jónás Tamásnak: baj lesz. Nem kicsi.

viga 2008.09.19. 00:13:11

korrigál: úgy tűnik, mégis beírhatok. csak már többet nem akarok.

danton-x 2009.03.25. 08:47:44

Hol a DOKK? ki tud róla?

BDK · http://ungparty.net/ 2010.04.02. 20:15:06

Vissza-visszatérő jelenség: ennek a posztnak időnként váratlanul megugrik a látogatottsága. Hónapokig egyetlen kattintás sem éri - aztán meg rövid időn belül tucatnyi. A magyarázat most is ugyanaz, mint korábban: pillanatnyilag elérhetetlen a dokk.hu...

Frady Endre · http://fradyendre.blogspot.com/ 2010.05.14. 16:09:08

Én ugyan ki vagyok tiltva akkor is, ha elérhető, de be-be nézegettem... Gondolom, eltelik pár hét és minden megy ugyanúgy, mint eddig...

IceCreamMan (törölt) 2011.01.29. 00:00:01

Szeretem a szó(k)öltöztetést. Kalapolom emelemem az irodalom művelői és mű velői előtt is egyaránt. Tanár Űrnek tisztelettel jelentem a Dokk-on nem voltam/vagyok föllelhető. Ne tessen áramkörömre koppintani ezért a besírásért most. Ez az aDok(k)-kapok koholvasmány csalt lapra. Eltartott egy rövid idegig, mire meghámoztam. Nyelvhelységem egyenlő egy kalap nyúllal, ezért is elnézést. Ja, a témához: álvezettel olvastam a sok aranytojás-kötlő pórharcát. Sokat tanultam belőle nem köznépiskolás fokon!
A chat-hal gyomra.

BDK Úrtól elnézést kérek az iderondításításért, az erőltetettségért. Nem vagyok blogger. Jóformán első kommentém az interetnekség testén farkasbőr nélkül.

Üdvözlettel mindenkinek, egy fél(re)művelt ,,jómunkásember".

,,Fernando Pessoa Adolfo Casais Monteiro-hoz 1935. január 13-
án írt levelében részletesen beszámol költõi munkásságának
legsajátosabb vonásáról, a heteronimia, azaz a „másnevûség”
lelki-tudati alapjairól, és – talán elõször ennyire összefoglalóan
– heteronim költõtársainak (Alberto Caeiro-nak, Ricardo Reisnek
és Álvaro de Camposnak) világra jöttérõl. Nemcsak a heteronimek
irodalmi megformálódásának folyamatát meséli el, ami
ebben a kezdeti formájában költõi játéknak, ugratásnak indult
(ha hihetünk az általa is táplált irodalmi legendáknak, barátját,
Sá-Carneiro-t akarta megtréfálni egy fiktív, bukolikus költõ bemutatásával),
hanem teljes valójukban is színre lépteti õket:
megírja életrajzukat, elkészíti horoszkópjukat, sõt olykor fizikai
valóságukban is megidézi õket. Így nemegyszer megesett,
hogy õ maga, saját személyiségét feladva, Álvaro de Camposként
mutatkozott be ismerõseinek."
[http://mek.niif.hu/00500/00570/00570.pdf]

magyar-magyar szótár 2011.02.16. 11:58:38

Aki kérdezte százéve (pl 2007-ben) Jónást vagy Lackfit, meg is mondták, nincsen idejük foglalkozni vele s előbb-utóbb megszűnik. Biztos valaky nem fizette be azt a [SÍP!!] 15ezer vagy mennyi pénzt és kész.
Számítástechnia. Megbízható használt notebook felújítása: webáruházból használt laptop vásárlás garanciával - Első kulcsszó: szerviz budapest.
süti beállítások módosítása