balla d. károly webnaplója nagy archívummal és nem túl szapora frissítésekkel | seo 2020: infra ClO2

>BDK FŐBLOG | | >Kicsoda Balla D. Károly? | | >Balla D. Károly ÉLETRAJZ | | >BDK KÖNYVEI | | >Egy piréz Kárpátalján | | >Balládium | | >Berniczky Éva | | TOVÁBBI FONTOS OLDALAIM > >
  

Balla D. Károly blogfő

  

Balla D. Károj: ÚJ BLOG elipszilon nélkül

  

Balla D. Károj első ly nélkül

  

BDK Balládium Blog

 

Balla D. Károly honlapjai

 

Mit kell tudni Kárpátaljáról?

 

Kik a pirézek, hol élnek? műhely

 

Kárpáty VIP PR cikkek

 

Első Google-helyre kerülés

 

weblap.org/google-helyezes-javitas/ X

 

Lapok színei a francia kártyában

 

PR-cikk beküldés: Seo tanácsadás

 

Linképítő Google-Seo

Google weblap optimalizálás, honlap seo

 

Optimalizált honlapok, SEO BP

 

Honlap seo optimalizálás


bdk blog archívum | BALLA D. KÁROLY WEBNAPLÓJA | + pr cikkek

Kertész Ákos-ügy: baloldali öngól

2011. szeptember 06. - BDK

Meglátásom szerint a Kertész Ákos-ügy hovatovább morális öngóllá válik a magyar politikai baloldal számára. A jelentős magyar író roppant szerencsétlen nyílt levele persze önmagában is kínos, rossz fényt vet arra a szellemi körre, amelynek Kertész nem csupán részese, hanem bizonyos szempontból képviselője is, ám ez a hatás többszörösére erősödik attól, hogy lapok, pártok, mérvadó személyiségek nem hogy el nem határolódnak a nyilvánvalóan rasszista kijelentéstől, hanem enyhébb esetben mentegetik a dolgot, durvább esetben mellszélességgel kiállnak Kertész mellett.

Értem én, hogy nem akarnak egy követ fújni azokkal, akik (minden erkölcsi alap nélkül, lévén maguk az igazi rasszisták) nemtelen támadást indítottak a radikális szélsőjobb oldaláról (akad, aki elégetné, s akad, aki a Dunába lövetné - lőné! - Kertészt az összes zsidóval együtt, lásd), ám azzal, hogy balról védik a védhetetlent, hatalmas erkölcsi kárt okoznak maguknak. A tekintélyében, hitelességében, erkölcsiségében amúgy is alaposan megtépázódott magyar politikai baloldal ezzel végképp lejáratja magát minden olyan jóérzésű ember szemében, aki szemernyi szimpátiát eddig még érzett irántuk.

Kertész Ákos csak megpöccintette a labdát. A magyar baloldal díszsorfalat állva hálószaggató öngóllá erősíti.


Napi blogomban jegyzetet írtam az ügyről Kertész Ákos hétszer címmel, és kitettem NolBlogomra is: Kertész Ákos - a hétszer kínos ügy. Egyik facebookos kommentelőm szerint a posztomat "azzal reklámozta az Index, hogy BDK-n kívül senki se szólalt meg. Szóval kb. 15 órán át ott virítottál az Index címlapján." Többen megosztották a közösségi oldalakon is. Bizonyára ennek is köszönhetem az összesen kb. 2500 olvasót (a szám egyelőre folyamatosan növekszik). A dolog további érdekessége, hogy eddig, ha valami kicsit is érdekeset, átlagostól eltérőt írtam a NolBlogon, szinte azonnal kikerültem címlapra a szerkesztői ajánlatok közé. A magas nézettségű és sokat kommentelt Kertész-posztomat, úgy tűnik, inkább nemkívánatosnak találták az illetékesek... Ez talán érthető, ha a lap álláspontjának is tekinthető cikket elolvassuk.

Röstelleném felsorolni, egymás mellé linkelni azokat a megszólalásokat, cikkeket, blogbejegyzéseket, amelyeket nagyrészt az egyébként általam tisztelt (és más ügyekben velem hasonlóan gondolkodó) személyek tettek-írtak, maguk is mentegetve, "másképp értelmezve", "magyarázva" Kertész levelét. Sajnálom, érvelésüket én nem tudom elfogadni, s csak azt ismételhetem, amit fentebb írtam: mindezzel nem mentik a helyzetet, hanem növelik a magyar politikai baloldal amúgy is eléggé súlyos erkölcsi deficitét.


Frissítés. Kertész Ákos az ATV-ben adott interjúja során arra hivatkozik, hogy nem tudományos dolgozatot írt, ezért kifogásolt mondatát másként, átvitt értelemeben kell értelmezni. Ez egyfelől magyarázkodás, másfelől ha elfogadjuk ezt az érvelést, akkor erre a logikára hivatkozva az összes jobboldali publicista faji alapú zsidózását és cigányozását is el kellene fogadni, mert ők is hivatkozhatnak arra, amire Kertész.


Napi blogom jegyzetét teljes egészében átvette a MAZSIHISZ honlapja, még ám ezzel a megjegyzéssel:

A magyar zsidóság osztja Balla D. Károly véleményét, amelyet alábbiakban közlünk.

Amikor pontokba szedve megfogalmaztam véleményemet, arra bizony nem gondoltam, hogy éppen innen kapok ilyen erős közösségi megerősítést, mégpedig épp egy zsidóságát hangsúlyozó magyar íróval szemben.


Frissítés (09.08). Nem akartam már erre az ügyre visszatérni, de ma a Facebook-oldalamon (ahol egyébként az e témában megosztott minden linkemhez számos hozzászólás érkezett) egyebek mellet ezt a megjegyzést találtam:

A probléma pont az, kedves BDK, hogy nem érted, meg sem próbálod értelmezni a Kertészt nem egyértelműen elítélők érveit. Lehet, hogy elkerülte a figyelmemet, de nem vettem észre, hogy vitába szálltál volna velük. csak hajtogatod a magadét, és az ellenérvekre érdemben nem reagálsz.

A következőket válaszoltam, s ezzel tényleg szeretnék továbblépni:

Egy: én erre a dologra visszatérni már nem akarok (akartam), nem hiszem, hogy tovább kellene rajta rágódnom. Most megszólítottál, hát reagálok, de utoljára.

Kettő: nem áll szándékomban vitába szállni senkivel. Elmondtam a véleményemet, mások egyes véleményéről elmondtam a saját gondolatomat; ennyi.

Három: a mentegető érvelések számomra elfogadhatatlanok, mert ha vannak is bennük részigazságok, egy (számomra nyilvánvaló) egész igazságot kérdőjeleznek meg vele, s ezért nem látom értelmét, hogy a szürke árnyalatairól polemizáljunk, amikor egy fekete négyzetről van szó.

Négy: a mentegetések elfogadhatatlanok azért is, mert ugyanilyen alapon ugyanígy mentegethetők (lennének) a jobboldali rasszista kijelentések, ám ezeket nem mentegetik Adyval, JA-val, a képes beszédre való hivatkozással, "de" kezdetű "árnyalásokkal" azok, akik ezt most Kertész esetében megteszik. Ha ott farkast kiáltunk, itt sem simogathatjuk báránnyá.

Öt: Értem, érteni vélem, megérteni próbálom a motivációkat. Sejtem, kii miért és hogyan. Nem gondolom, hogy ezekbe az összefüggésekbe nekem a konkrét érvekre való reagálásokkal, "vitába szálltál volna velük"-alapon be kellene avatkoznom. Semmi késztetést nem érzek erre, helyette inkább bizonyos tanulságokat vonok le a magam számára. E tanulságok nem túl kellemesek, de feldolgozásra mindenképpen érdemesek. Az ügy egésze fénycsóvát vetett olyasmire, ami eddig számomra nem volt (ennyire) észrevehető. Most egy-két dolog mintha lelepleződött volna. Amiért még akár hálás is lehetnék Kertésznek, ha a veszteség nem lenne fájdalmas.


Összefoglaló oldal a BDK Onlinon: A Kertész Ákos-ügy

A bejegyzés trackback címe:

https://bdk.blog.hu/api/trackback/id/tr803206238

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Venlo · https://hessenwinkel.wordpress.com/ 2011.09.08. 13:41:01

…hát nem is tudom. Olvastam Kertész Ákos írását megjelenésekor és (vallását nem gyakorló, ámbár római katolikus keresztény magyarként) egyetértettem vele. , magam részéről teljesen egyetértek vele és minden sorával. Szerintem nagyon jól látja a magyarok helyzetét és önmagukra vonatkozó itélőképességét. Sajnos tényleg ilyenek vagyunk: mindenért mást okoltunk és okolunk. Még történelmi múltunkkal se nézünk tisztességesen szembe. Holott valóban mi voltunk az a házmesternép, amelyik boldogan jelentette fel és adta a csendőrkézre, ezáltal a halálba küldve magyar zsidó honfitársait. Itt említeném meg a kisnyilas-problematikát is, mely réteg bűnbocsánatot nyert, (lsd. vizuális megjelenítése Szabó István "A napfény íze" c. filmjében, ahol a magyar keretlegény volt szíves a ukrajnai mínusz 40 fokban vízzel locsolva halálra fagyasztani Petschauer Attila olimpiai bajnokunkat (ez csak egy példa a számtalan sok közül). Ezért (se) számoltattak el soha senkit ebben az országban. Valamennyi (volt) szocialista országban megtörtént minden téren a tabula rasa, nálunk nem. Itt hatalomátmentés folyt - és az Istenben megboldogult Antall Józsefnek hála - a komunisták politikai tőkéjüket gazdaságivá konvertálhatták.

McT 2011.09.10. 18:17:24

Egy ideig kerestem a mentségeket, de föladtam: nincs mentség. „Ezért a népért úgyis mindegy. Ebsorsot akar, hát akarja!”

Egy ideig kerestem a mentségeket kertész Ákos kirohanására, de föladtam. Épp emiatt az idézet miatt. Az idézett két sor Ady A hőkölés népe c. verséből való. Megnéztem mert valahogy nem stimmelt valami. A vers utolsó két strófája így hangzik

"Csak a Csodák-Ura meglátná
Végre ezt a szánalmas népet,
Adna neki csak egy dárdányi,
Úri, kis kiméletlenséget.

Hogy néhány maradt sereghajtó
Törötten, fogyva azt ne vallja:
Ezért a népért ugyis mindegy,
Ebsorsot akar, hát - akarja."

Hát igen. Kertész Ákos Kossuth-díjas magyar író. Ha nem nézte meg a szövegkörnyezetet, az is nagy szégyen, elfogadhatatlan. Merthogy igazolásul hívta meg a szövegébe Adyt. Csakhogy a költő itt éppen az ellenkezőjéért fohászkodik keserűen mint amit K.Á. visszakézből a papírra vetett.

Tartok tőle, hogy nem ez a helyzet, hanem megnézte. Nincs is kedvem végiggondolni:(

trógerblogger 2011.09.13. 20:22:55

Venlo: teljes mértékben egyetértek veled és a hangosan röfögve dagonyázók erősítik csak meg igazán ezt akik továbbra is két kézzel zabálják a moslékot ahelyett hogy végre belenéznének a tükörbe és kimásznának a sárból....... :( Turista vagyok nem magyar....
Számítástechnia. Megbízható használt notebook felújítása: webáruházból használt laptop vásárlás garanciával - Első kulcsszó: szerviz budapest.
süti beállítások módosítása