balla d. károly webnaplója nagy archívummal és nem túl szapora frissítésekkel | seo 2020: infra ClO2

>BDK FŐBLOG | | >Kicsoda Balla D. Károly? | | >Balla D. Károly ÉLETRAJZ | | >BDK KÖNYVEI | | >Egy piréz Kárpátalján | | >Balládium | | >Berniczky Éva | | TOVÁBBI FONTOS OLDALAIM > >
  

Balla D. Károly blogfő

  

Balla D. Károj: ÚJ BLOG elipszilon nélkül

  

Balla D. Károj első ly nélkül

  

BDK Balládium Blog

 

Balla D. Károly honlapjai

 

Mit kell tudni Kárpátaljáról?

 

Kik a pirézek, hol élnek? műhely

 

Kárpáty VIP PR cikkek

 

Első Google-helyre kerülés

 

weblap.org/google-helyezes-javitas/ X

 

Lapok színei a francia kártyában

 

PR-cikk beküldés: Seo tanácsadás

 

Linképítő Google-Seo

Google weblap optimalizálás, honlap seo

 

Optimalizált honlapok, SEO BP

 

Honlap seo optimalizálás


bdk blog archívum | BALLA D. KÁROLY WEBNAPLÓJA | + pr cikkek

Munkácsy, az unalmas

2007. augusztus 22. - BDK
Valamelyest növelte az idézettségi indexemet Gyarmati Gabriella a Bárka Online oldalán Kísérlet a Munkácsy-életmű körüljárására képelemzések útján II. frappáns című írásával. Azok közé sorol, akik csípőből tüzelnek, anélkül, hogy megnéznék a tárlatot. Nos, igaza van, nemcsak ezt a tárlatot nem láttam, hanem legutóbb a Nemzeti Galériában is pánikszerűen tértem ki a Munkácsy-terembe invitáló teremőr elől.


Épp elég nekem, amit reprodukciókon és a Déry Múzeumban láttam sok évvel ezelőtt ahhoz, hogy tudjam: egy csöppet sem érdekel ez a fajta festészet; sem a (számomra) romantikus historizmus-mitologizmus, sem a drámai zsánerképek, sem a direkt emberábrázolás, sem a poros tájképek. Ez persze egyáltalán nem jelenti sem azt, hogy ne tartanám Munkácsy Mihályt a maga kora zsenijének, ne becsülném nagyra munkásságát, ne gondolnám fontosnak hozzájárulását a magyar- és világművészethez - épp csak nekem nem kell, mert nem érdekel, mert untat, mert nem mond nekem semmit a világról, inkább csak roncsolja szépérzékemet.

Ami a tőlem innen vett idézetet illeti - ezúton köszönöm. Legfeljebb annyi lenne a megjegyzésem, hogy ha már egy online magazinban jelent meg az írás, kérném a lábjegyzetbe tett URL-címet aktív linkké tenni.

...Egyébként pedig idézni lehetett volna - mástól - keményebbet véleményt is: Fuck Munkácsy Mihály.

A bejegyzés trackback címe:

https://bdk.blog.hu/api/trackback/id/tr57146172

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

nagya 2007.08.22. 16:58:29

A Rejto-garda megint neked fog majd esni... Remenyt csak az adhat, hogyvaloszinuleg kevesuk jar a Barka Online oldalon.

BéDéKá · http://elit.blog.hu 2007.08.22. 17:25:34

Vélhetően a Munkácsy-rajongok nem Rejtő-rajongók is egyben, sőt, szerintem erősen szétválik a két kontingens. Rejtő valamiféle kultikus alak, az olvasói fétisimádók; Munkácsy azért más tészta, intellektuálisabb és sokkal szűkebb kört érintő dolog. Gondolom én.

Gombperec hídlakó 2007.08.23. 19:25:57

Rejtő rajongói természetesen nem fétisimádók. Természetesen hülyeségeket beszélsz már megint.

EL LOBO - A farkas · http://joljarok.hu/blog 2007.08.23. 19:36:21

Ha megnyugtat, a pécsi Janus Pannonius Múzeumban szinte mindig kihagyom a "sötétség korát", a XIX. századot és Kmetty, Kassák, Bortnyik idején kapcsolódom a képek világához.
Lehet, hogy puszta véletlen, de az ő korukig csupa sötét kép fogad, onnantól kezd el igazán színesedni a világ és valami modernebb, friss "gondolatiság" váltja az előző képek - ma már csináltnak, vagy túl egyszerűnek tűnő - gondolati világát.
Szóval megértelek.

BDK · http://ungparty.net/ 2007.08.23. 20:10:29

Nagyon hasonlóan látom. Ferenczynél, Ripplnél visszabb én sem tudok menni, igazán élvezni pedig már csak azt tudom, ami magán hordja a 19. század elejének nagy műváészi forradalmainak a nyomát.

Jim 2007.08.24. 13:22:58

engem is untat... az impresszionizmusig nagyjabol minden.. mondjuk az is igaz, nem sokkal mar utana is :D

Rejtot ellenben szeretem. Tokeletes 1 orat tudok tolteni jobb konyveivel egy furdokadban, forro vizben. A Csendes Dont oda megsem cipelem be, leszakadna a kezem mikozben tartom...

Ja 2007.08.24. 14:04:48

Nem tesz jót a bo:rnek...

Jim 2007.08.24. 14:07:14

Nem, bar allitolag Szőnyi jót tesz a bőrnek... :)

Ja 2007.08.24. 15:00:00

... a bőrkötésed bánja.

Ja 2007.08.24. 15:01:46

... a bőrkötésed bánja.

Melyik Szőnyire gondolsz?
Számítástechnia. Megbízható használt notebook felújítása: webáruházból használt laptop vásárlás garanciával - Első kulcsszó: szerviz budapest.
süti beállítások módosítása