balla d. károly webnaplója nagy archívummal és nem túl szapora frissítésekkel | seo 2020: infra ClO2

>BDK FŐBLOG | | >Kicsoda Balla D. Károly? | | >Balla D. Károly ÉLETRAJZ | | >BDK KÖNYVEI | | >Egy piréz Kárpátalján | | >Balládium | | >Berniczky Éva | | TOVÁBBI FONTOS OLDALAIM > >
  

Balla D. Károly blogfő

  

Balla D. Károj: ÚJ BLOG elipszilon nélkül

  

Balla D. Károj első ly nélkül

  

BDK Balládium Blog

 

Balla D. Károly honlapjai

 

Mit kell tudni Kárpátaljáról?

 

Kik a pirézek, hol élnek? műhely

 

Kárpáty VIP PR cikkek

 

Első Google-helyre kerülés

 

weblap.org/google-helyezes-javitas/ X

 

Lapok színei a francia kártyában

 

PR-cikk beküldés: Seo tanácsadás

 

Linképítő Google-Seo

Google weblap optimalizálás, honlap seo

 

Optimalizált honlapok, SEO BP

 

Honlap seo optimalizálás


bdk blog archívum | BALLA D. KÁROLY WEBNAPLÓJA | + pr cikkek

Meginterjúvoltak...

2009. április 24. - BDK

Kétszer is megkerestek a budapesti Klubrádiótól a napokban. Szombaton Andrassew Iván "Hetes Stúdió" műsorában beszéltem az ukrajnai helyzetről. No, nem mintha eléggé ismerném és értenék hozzá. Talán túl nagy butaságokat mégsem mondtam... Az adott félóra műsora ezen a linken tölthető le és hallgatható meg (a 30 perc közbülső 12 percét teszi ki az interjú, amelyet idő fogytán elég hirtelen le kellett keverni). A másik szereplésemre szombaton kerül sor, a délelőtt 9-kor kezdődő Klubdélelőttben szólalok meg (Kun Zsuzsa és Németh Kristóf vezeti a műsort, kérdéseikre válaszolok. Frissítés: az interjú innen hallgatható meg (a 7. perctől kezdődően; a közepén van egy kis reklámszünet). A rádió egyébként az interneten is (illetve Kárpátalján csak azon) hallgatható: Klubrádió élő adás.

Csillagászati tudásbázis

Kitűnő honlap indult a napokban, amely a legfontosabb csillagászati alap- ismereteket tartalmazza, egyfelől tematikus cikkek, másfelől kislexikon, illetve főleg oktatási célokra szánt bemutató anyagok és videók formájában. A rendszer egésze elég széles ismeretanyagot ölel fel: bemutatja a Naprendszert, foglalkozik égi mechanikával, asztrofizikával, kozmológiával, áttekinti a csillagászat történetét a kőkorszaktól napjainkig, ismerteti a legfontosabb kutatási eszközöket. A videók némelyikébe bele is kukkantottam, találtam köztük egy viccesnek mondhatót:
Tovább

Bloginterjú

Lator Hajnalkának hívnak és a Nyíregyházi Főiskola immáron V. éves hallgatója vagyok. Kommunikációt hallgatok, ezen belül pedig az újságírás lett a szakirányom.  Zöldi László újságíró szárnyai alatt sajátítgatom a szakma minden fortélyát. Már kisgólya koromban tudtam, hogy ha elérem azt a bizonyos szakdolgozat témaválasztási időszakot, akkor biztos, hogy a téma Szülőföldemmel lesz kapcsolatos.  Így kezdtem el tanulmányozni a kárpátaljai médiát. Dolgozatomban azt kívánom bemutatni, hogyan is jutottunk el  az 1920-az Munkás Újságtól Balla D. Károly virtuális világáig. És hogy hol is tart most és mennyire képes felvenni a tempót a nagyvilággal ez a kis sziget, ki tudná jobban a Virtualizátornál?
Tovább

Digitális Világkönyvtár

Nagykörút, Blaha Lujza térVáltig tudok csodálkozni az online hírportálok szerkesztőinek - mondjuk így - "érdektelenségén"... Leadják például a Digitális Világkönyvtár megnyílásáról szóló MTI-hírt anélkül, hogy a linkjét megadnák. Ha már az MTI nem közölte a szóban forgó webhely elérhetőségét (ez is elvárható lenne!), akkor legalább az online hírszerkesztő vehetné a fáradságot, hogy 2 plusz percet szán az ügyre... A bemutatásra került Világkönyvtár  (World Digital Library) egyébként egyelőre nem egy túl nagy durranás, jelenleg cirka egyezer digitalizált dokumentum található benne - bár igaz, ezek érdekességek, különlegességek, ritkaságok. Európát 380 tétel reprezentálja, ebből mindösszesen 7 darab szerepel a magyarországi részlegen.
Tovább

Fogadott öccse voltam...

Meghalt Lászlóffy Aladár, a mi kedves Lászlóffy Alink... Már régóta ismertük és kedveltük egymást (ha találkoztunk, az első ölelés után azonnal magunk gyártotta szóviccekkel licitáltunk rá a másikéra), amikor egy rendezvényen valamely - talán kisebbségi - témában igen hasonló véleményünknek adtunk hangot felszólalásunkban. Az övé után odamentem hozzá. "Te Ali, nincs az rendjén, hogy te még mindig nem fogadtál öcséddé." Inkább csak ugratásnak szántam, nem provokációnak, de ő komolyan vette, öccsévé fogadott, s attól kezdve úgy beszéltünk egymásról, mint fogadott testvérünkről. ...Biztosan sok jobb fotó készült róla, de ezen én kaptam lencsevégre Tokajban, írótáborozás közben, 2002-ben... Most már az égi írótábor legnagyobbjainak törzsasztalánál foglalja el a méltó helyét. Remélem, ott sem hagyja el szellemes sziporkáit.

Időeltolódás

Idő-, víz-, cső-, fűtés- és más zavarok

mozgó infrafűtés Egy manzárdőr feljegyzéseiből, 2009. március.

Ungváron hamarább van este. Budapesthez képest legalábbis. Csillagászatilag, ha jól számoltam, a különbség kevesebb egy negyedóránál (igen, kérem, én ezt ki tudom számolni: megkerestem – hol másutt, mint az interneten – a szóban forgó két város koordinátáit. Kerekítve Budapestnek 19°, Ungvárnak pedig 22,3° a keleti hosszúsága. Ezek különbsége 3,3°. A Földgömb teljes 360 fokát a nap látszólagosan 24 óra, azaz 1440 perc alatt járja be, ami azt jelenti, hogy egy foknyi távolságnak 4 időperc felel meg (1440/360 = 4). A Budapest és Ungvár közötti csillagászati időeltolódás tehát 3,3 × 4 = 13,2 perc), a zónaidő ellenben már egy teljes óra differenciát mutat, lévén hogy Ukrajna egész területén, így Kárpátalján is a kijevi idő számít hivatalosnak (ez pedig eggyel több a közép-európainál). Ám a földrajzi és adminisztrációs lehetőségeken kívül vannak az időmérésnek emberibb, szubjektívebb módjai is, és ezeket mérlegelve én úgy találom, a különbség nemhogy szűk negyedóránál, hanem olykor egy óránál is jóval nagyobb. Vegyük például azt az egyszerű példát, hogy este meddig illik valakit felhívni telefonon. Budapesten – biztattak mindannyiszor ismerőseink ottléteink során – tízig bátran rá lehet csörögni bárkire akkor is, ha nem állunk vele közelebbi nexusban, és a mondandónk sem túl fontos. Ott akkor ehhez még nincs késő. Ungváron azonban este nyolc után már nem szokás bárkit is megzavarni esti nyugalmában. Hacsak nem állunk vele bizalmasabb viszonyban, illetve ha az ügy sürgőssége miatt a dologgal nem várhatunk másnap reggelig.

Tovább
Számítástechnia. Megbízható használt notebook felújítása: webáruházból használt laptop vásárlás garanciával - Első kulcsszó: szerviz budapest.
süti beállítások módosítása