balla d. károly webnaplója nagy archívummal és nem túl szapora frissítésekkel | seo 2020: infra ClO2

>BDK FŐBLOG | | >Kicsoda Balla D. Károly? | | >Balla D. Károly ÉLETRAJZ | | >BDK KÖNYVEI | | >Egy piréz Kárpátalján | | >Balládium | | >Berniczky Éva | | TOVÁBBI FONTOS OLDALAIM > >
  

Balla D. Károly blogfő

  

Balla D. Károj: ÚJ BLOG elipszilon nélkül

  

Balla D. Károj első ly nélkül

  

BDK Balládium Blog

 

Balla D. Károly honlapjai

 

Mit kell tudni Kárpátaljáról?

 

Kik a pirézek, hol élnek? műhely

 

Kárpáty VIP PR cikkek

 

Első Google-helyre kerülés

 

weblap.org/google-helyezes-javitas/ X

 

Lapok színei a francia kártyában

 

PR-cikk beküldés: Seo tanácsadás

 

Linképítő Google-Seo

Google weblap optimalizálás, honlap seo

 

Optimalizált honlapok, SEO BP

 

Honlap seo optimalizálás


bdk blog archívum | BALLA D. KÁROLY WEBNAPLÓJA | + pr cikkek

Megszűnt az eMagyar portál

2006. november 28. - BDK

Nem mintha olyan nagy kár lenne érte!

Ha a magyar informatika kormányzati szinten ott tart, mint ez a portál mutatta hónapokon keresztül, akkor jobb, ha soha többé nem lesz elérhető. Kovács Kálmán és az IHM egykori nagy büszkesége ugyanis nagyjából olyan volt, mintha egy középiskola számítástechnika-szakkörének a tagjai ütötték volna össze önszorgalomból.

Az ePontok létesítésének a ukrajnai vonatkozásairól utoljára itt írtam nem éppen elismerő szavakkal, magáról a portálról meg ezeket állapítottam meg március 27-i naplómban:

... A minap ide visszalátogatva néztem meg, vajh mi található az Ukrajna link alatt. Mi lenne: természetesen Kárpátalja. Igaz ugyan, hogy az eMagyar pontok nagy többsége az (UMDSZ-nek köszönhetően) Kárpátalja határain kívülre esik, ám erről tudomást sem véve Ukrajna címszó alatt Ukrajnáról egy árva szó sem esik. Kárpátaljáról annál inkább.

Három dokumentum olvasható itt, az első magát Kárpátalját hivatott bemutatni. Mit mondjak, igen sajátos koncepciójú összeállítás. A kurta bevezető szakaszban 3 mondat (!) jut a történelemre, a többi földrajz, közigazgatás, éghajlat. A második, leghosszabb rész a természet leírásával foglalkozik (inkább túristacsalogató, semmint szakszerű leírás), majd a hegycsúcsok és a természetvédelmi területek után, se szó, se beszéd, rátér az irodalomra. Ami íróembernek persze jólesik, pláne, hogy a neve is leíratik benne vagy ötször. Bár azt, hogy én egy nagyon nagy író vagyok, azt az IHM nélkül is tudtam.

Ám beteges hiúság ide vagy oda, mégis azt gondolom, egy kárpátaljai összefoglaló egyharmadát aligha érdemli meg kis irodalmunk. Pláne, hogy az első két rész egyáltalán nem magyar, hanem általános vonatkozásban tárgyalja a régiót, így össz-kárpátaljai szempontból azért talán mégiscsak előbb az iparról, a mezőgazdaságról, a közlekedésről, aztán mondjuk a néprajzról, a vallásról, a festészetről kellett vagy lehetett volna írni. Ha a turistacsalogató után már csak a kárpátaljai magyarság szellemi életéről akartak szólni, akkor azért az oktatás és sajtó mégiscsak előbbre kívánkozott volna - ám az összeállításból nem lehet megtudni, vannak-e magyar iskolák, van-e magyar hírközlés, mint ahogy azt sem, hogy egyáltalán léteznek-e magyar intézmények, szervezetek. Ám a magyar írócsoportokkal és kiadványaikkal részletekbe menően foglalkoznak. Mondom: piszkosul jólesik ötször olvasni a nevemet, de azért nem gondolom, hogy a beregszászi színház vagy főiskola, a napilapok és hát persze a magyarságszervezetek ne érdemeltek volna említést. Büntiben vannak, vagy mi? Akkor legalább csupa kisbetűvel! (Még majd rám fogják, hogy az IHM-miniszter a haverom.)

Később aztán még felkerült, ha jól emlékszem, valami KMKSZ-jelentés, de odáig a honlap rövid, ám dicstelen pályafutása alatt nem jutott el, hogy akár Kárpátalját, akár Ukrajnát érdemben bemutatta volna. A rosszacska állandó szövegek mellé nagyjából válogatás nélkül átvették a Kárpátinfó híranyagait (mint ahogy a fent kifogásolt szövegeknek is ez a lap volt a forrása).

Nos, nagy-nagyritkán azért odakattintottam az eMagyar csodára - www.emagyar.net -, hátha történik valami változás, hátha kilép a honlap a teljes érdektelenségből és használhatatlanságból. Mostani ellenőrző körútam során azonban ezt az oldalt kaptam:

Ez azért szép! A magyar kormányzat elmulasztotta a lejáró domain-név előfizetését meghosszabbítani. A szolgáltató még függőben hagyta: megújítás vagy végleges törlés következik-e.

Ha nem egy ilyen gyöngécske honlap lett volna eddig ezen a címen, bizisten, rászánnék 2 ezer forintot és megvenném magamnak.

_________________

Frissítés este 10 után: megnyugtató, hogy a magyar informatikai kormányzat olvassa a blogomat! Sürgősen meghosszabbították a domaint: a remek portál újra elérhető. Így csak egy röpke héten át volt elérhetetlen...

A bejegyzés trackback címe:

https://bdk.blog.hu/api/trackback/id/tr7919717

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Trabalho Digital 2018.01.03. 10:32:05

Nők, az egyéjszakás kalandokról - Online Szexshop

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

B.E. 2006.11.28. 21:32:01

Huh, ez elég elkeserítő! Nemrég hallgatóim hívták fel a figyelmemet a magyar szépségkirálynő gyalázatos, az egész országot egy személyben lejárató interjújára a világversenyen, most meg egy újabb lejáratás. Úgy látszik, nekünk semmi sem elég -- tudsz még valamit? Csodálkozni persze nem fogok semmin...

BDK · http://ungparty.net/ 2006.11.28. 22:23:28

Megnyugtató, hogy a magyar informatikai kormányzat olvassa a blogomat! Este tízkor odakattintok: jön az oldal... Még jó, hogy megörökítettem a domain 22-i lejártáról szóló üzenetet, különben nem is lenne bizonyíték a mulasztásra :)

nagya 2006.11.28. 23:28:00

Milyen szepsegkiralyno, B.E.? Lemaradtam valairol erosen. De miert baj az, ha egy szepsegkiralynocske zoldet mond? Amellett, ogy ot valoszinuleg nem az eszert szeretjuk, egy buta szepsegkiralyno meg kozhelynek is unalmas.
Nem elkeserito ez egyaltalan, ez a honlap-dolog. Nem mukodik, mert halva szuletett otlet, legalabbis igy, ezzel az infrastrukturaval es hozzaalassal. Volt egy jo kis palyazat, csinalni kellett valami kozepszart, es lon. Kozepszarbol sem lehet varat epiteni. HOgy senkinek nem volt ra ket rongya, az meg... Jellemzo?

tatár_balázs_jános · http://http:\\tatarbalazsjanos.blogter.hu 2006.11.29. 08:20:44

pici korrekció, ha már idáig jutott ez a lap :)

belenéztem károlyunk által említett ukrajnás részbe. végigolvastam. hümmögtem sokat. meg néha nevettem is. néha. de. a vége a legjobb. ahhoz "kell" a korrigálás. azt írják, hogy bdk is a magyar írószövetség tagja.
bocsánat, de az életrajzából most hagy szúrjak ide valamit: "1993-2004 a Magyar Írószövetség rendkívüli majd rendes, 1995-től választmányi tagja, 2002-től a Költői Szakosztály elnökségi tagja. 2004 márciusában minden tisztségéről lemond és kilép az Írószövetségből "
és ezt pusztán azért, mert dilettánsok a lap készítői. frssítés? minek azt...

minden jókat, jó az új lap, csak még picit csupasz, de hajrá karesz:)!!!!!

tbj

BDK · http://ungparty.net/ 2006.11.29. 09:56:09

tbj, az az irodalmi összefoglaló a maga nemében kész röhej! hemzseg a hibáktól és következetlenségektől. ebben azonban nem is annyira a (volt) IHM honlapja hibás, hanem az elsődleges kárpátaljai forrás. anno megírtam nekik a kifogásaimat, de azóta sem javítottak rajta.

hogy csak a konkrét tárgyi tévedéseket említsem:

"A század hatvanas éveinek második felében megalakult Forrás Stúdió" - a hatvanas évek VÉGÉN alakult

"Töredék hazácska (1984)" - nem, 1994.

"a 2000 elején újraindított irodalmi folyóiratban, az Együtt-ben" - nem, 2002-ben indult újra

"A Balla D Károly által szerkesztett Ung-party internetes portál az újabb kori kárpátaljai magyar irodalom gazdag keresztmetszetét adja." - ebből egy szó sem igaz!!! elírták a honlap nevét is, ezen kívül az UngParty gyakorlatilag EGYÁLTALÁN NEM KÖZÖLT KÁRPÁTALJAI IRODALMAT, hogy gazdag keresztmetszetét adta volna, az meg olyasmi, mintha az Orvosi Szemléről írnák, hogy gazdag keresztmetszetét adja a bélyeggyűjtők problémáinak.


kapitális ellentmondás, hogy egyes adatokban a kis összefoglaló csaknem naprakész, másban meg jó régi adatokat közöl. tudja a friss József Attila-díjasok nevét, de nemcsak azt nem tudja, hogy én 2004-ben kiléptem az írószövetségből, hanem azt sem, hogy a felsoroltakon kívül azóta MÉG LEGALÁBB 5 új kárpátaljai tagja van (Dupka, NZM, Fodor Géza, Kőszeghy, Penckófer...)

no és persze az egy dolog, hogy a kárpátaljai honlap szamárságokat ír, az meg egy másik, hogy egy kormányzati portál fenntartás nélkül átveszi és nem nézeti meg egy szakemberrel.

KárpátGuru · http://karpatguru.blogter.hu 2006.11.29. 10:48:19

kedves tatár_balázs_jános
miért kell azon meglepődni, hogy bdk "rendkívüli majd rendes"?
ezt tudtuk.

más: Én szeretném kikérni ezt a hangnemet, a készítők nevében is. (már ha ők nem reagálnak)
Ne tessék őket szidni... izé, hogyishívják... Hát azt nem lehet tudni, hogyishívják, mert a nevük nem szerepel.
Ígyhát copiright IHM -et lehet szidni.

BDK · http://ungparty.net/ 2006.11.29. 11:26:35

és hogy a minisztérium megszűnése óta kié a copyright IHM, azt ki lehet találni, ha ide kattintasz: www.ihm.hu/

B.E. 2006.11.29. 22:26:37

Nagya, a szépségkirálynőhöz a link: www.missuniverse.com/delegates/2006/files/HU-closeup.html. Csak a lejáratás apropóján. Nem az a baj, hogy zöldeket mond, hanem hogy az egész országról alakít ki képet a fél világ nyilvánossága előtt, és teszi mindezt valamilyen kevert, se német, se angol nyelven (tolmácsot is kérhetett volna), és magáról az országról hord össze hülyeségeket. Na, innen a párhuzam, no meg onnan, hogy nekem nagyon egyszerre jött a kettő.

BDK · http://ungparty.net/ 2006.11.30. 16:14:42

Na, annyi a fejlemény, hogy a Kárpátinfónak, ahonnan a hibás adatok származnak, levelet írtam (a főszerkesztő végül is jó barátom), így most a rám és az UngParty vonatkozó adatok már pontosak.
Számítástechnia. Megbízható használt notebook felújítása: webáruházból használt laptop vásárlás garanciával - Első kulcsszó: szerviz budapest.
süti beállítások módosítása