balla d. károly webnaplója nagy archívummal és nem túl szapora frissítésekkel | seo 2020: infra ClO2

>BDK FŐBLOG | | >Kicsoda Balla D. Károly? | | >Balla D. Károly ÉLETRAJZ | | >BDK KÖNYVEI | | >Egy piréz Kárpátalján | | >Balládium | | >Berniczky Éva | | TOVÁBBI FONTOS OLDALAIM > >
  

Balla D. Károly blogfő

  

Balla D. Károj: ÚJ BLOG elipszilon nélkül

  

Balla D. Károj első ly nélkül

  

BDK Balládium Blog

 

Balla D. Károly honlapjai

 

Mit kell tudni Kárpátaljáról?

 

Kik a pirézek, hol élnek? műhely

 

Kárpáty VIP PR cikkek

 

Első Google-helyre kerülés

 

weblap.org/google-helyezes-javitas/ X

 

Lapok színei a francia kártyában

 

PR-cikk beküldés: Seo tanácsadás

 

Linképítő Google-Seo

Google weblap optimalizálás, honlap seo

 

Optimalizált honlapok, SEO BP

 

Honlap seo optimalizálás


bdk blog archívum | BALLA D. KÁROLY WEBNAPLÓJA | + pr cikkek

Blogtörténetek

2006. december 01. - BDK

Valami hasonlót éreztem tegnap és ma este, mint pár héttel ezelőtt, amikor a Magyar Írószövetség szerencsétlen nyilatkozatáról értesültem, illetve arról, hogy nyolcan kiléptek a testületből. Első gondolatom akkor az volt, milyen jó, hogy én már 2004-ben kiléptem, most elég, ha csak megrándítom a vállamat.

Szokásos esti blogportyámon (amelyek most aktuális munkáim és ennek az új blognak a szépítgetése miatt a szokásosnál sokkal rövidebbek) tegnap is és ma is valami olyasmibe botlottam, ami azt mondatta velem, de jó, hogy már nem blogolok ott, ahol azelőtt. A tegnapi ügy eléggé szövevényesnek látszott, nem volt türelmem a konfliktust szétcincáló sok száz hozzászólást végigolvasni és a kapcsolódó posztokat megkeresni, mégis érteni szerettem volna, mi volt az egésznek a kiváltója és mi a lecsengése, ezért megkértem valakit, aki, láttam, aktívan részt vett a hm, mondjuk, vitában, foglalja össze számomra.

Megtudtam, amit akartam, és felsóhajtottam. Amennyire nem kedveltem a  történet egyik szenvedő alanyát, épp annyira nem kedvelem az effajta megleckéztetést: nicknevének elorzását és a nevében történő, őt lejárató kalózkodást. Nem tudom, ilyen esetben mi a blogszolgáltató felelőssége, azt azonban furcsálltam, hogy alig is tettek valamit, mert azt gondolom, a személyiségi jogok védelme ez esetben elsődleges, és a szólás szabadsága nem terjed ki a "valaki másnak a neve alatt szólás" szabadságára még akkor sem, ha a cél egy kellemetlen fráter megleckéztetése.

Ma pedig Pollner Médiablogjában olvastam ezt a történetet. A szerző, mivel a jelenséggel és nem az érintett személyekkel kívánt foglalkozni, nem említette az érintettek nevét, de jelezte, hogy könnyen kinyomozható. Valóban, bőven elegendő volt beírni a Google keresőjébe kulcsszavaknak sejtett kifejezéseket: 90 fokkal blog - és már meg is voltak a szereplők.

A hunyó ebben is az a szolgáltató, ahol én is blogoltam hosszú hónapokig, és a dolog még cifrább, mint elsőre látszik. A kettős plágiumnál is szánalmasabb, ahogy az érintettek magyarázkodnak és a problémát kezelik: nem a saját hibájukra haragszanak, hanem a hiba szóvá tevőjét marasztalják el. Még ám eléggé magas lovon ülve. De ismerős!! 

Aki nem akar mindent végigolvasni, az a tömör lényeget, pontos linkekkel, ebben a blogban találja meg összefoglalva.

Mindezeken elgondolkodva újra és újra arra a következtetésre jutok, hogy egyfelől magányosan szerencsésebb blogolni, mint közösségben, másfelől jobban jár az ember olyan szolgáltatóval, amelyiknél az számít természetes állapotnak, hogy az egyes blogokban még a főoldalra mutató link sincsen kitéve, és sem a belépésnél, sem a posztolásnál, sem semmilyen admin-műveletnél nem türemkedik a felhasználó arcába a szolgáltató logója, fejléc-csíkja, gépház-blogja, saját vagy fizetős reklámja. Nem kérkedik fejlesztéseivel, rossznál rosszabb új szövegszerkesztőjével, hanem szépen háttérben marad, teszi a maga dolgát, amiről nekem egyáltalán nem kell tudnom, ha épp nem vagyok rá kíváncsi.

A bejegyzés trackback címe:

https://bdk.blog.hu/api/trackback/id/tr6920524

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

évi 2006.12.01. 22:44:30

Az volt az egészben az érdekes,hogy a szolgáltató munkatársai nem nagyon szóltak ehhez az álneves dologhoz semmit,valszeg úgy gondolták,majd elül a vihar...
Most majd figyelhetek,valóban én írom -e a posztjaimat, kommentjeimet????

Logo ügyben: nem úgy ismerem a vezetőséget,hogy elismerné ha hibázik...

Eddig nem értettem,hogy lehet Tőled kimenni a főoldalra,de igazad van, felesleges!

zoepit 2006.12.02. 16:06:59

Szia BDK!Szeretem nagyszerű,szinvonalas blogjaidat.
Nekem volt egy nagyon kellemetlen,sőt:MEGALÁZÓ!-blog-élményem.Azaz nem is blog hanem elsősorban netes,másodsorban blogos sztori.
Valaki aki magát "Subbának"nevezi/"subbablog"/kipécézett engem az IWIW-en és irt egy OLYAN mértékben pocskondiázó,sértegető posztot ellenem ami mélységesen megrenditette net-szeretetemet és az emberekben vetett hitet.
No persze,vannak mindég "bunkók",tudom,meg nem kell odafigyelni-én sajna elkövettem azt a hibát hogy elkezdtem kommunikálni e csűrhével-ami csak olaj volt a tűzre.
Ezeket nem érdekelte ki-mi vagyok,CSAKIS hogy lealázzanak...
Szóval,a lényeg:nyitottak egy posztot rólam,ahol is bejelentik-a blogoló és "horája"-hogy én egy "ocsmány transzvesztita"vagyok,aki nem is emberi lény,csak egy szörny,egy nulla aki torzszülött,ráadásul nem is művész csak egy kis nulla,aki "rajzszakköri-szinten"firkálgat és AZÉRT hord tetkókat meg testékszereket mert "olyan nulla hogy ki kell tűnnie valamivel".
Ki tudja,hányan mentek már át rajtam,férfiak-nők-állatok-emberek,undoritó vagyok akivel gyerekeket kéne riogatni-és TAKARODJAK szlovákiába mert ki tudja miféle fajhoz vagyok sorolható?
Stb.Stb.
Bár NEM kéne én ezen kiakadtam,azóta is ki vagyok,végtelen szomorú,depressziós,életúnt,megkeseredett lettem.
TUDOM:NEM kéne-hisz van pár ember aki AZÉRT szeret és tisztel aki vagyok és értéket látnak bennem,nem pedig gyűlöletbeszédek célpontját.
De akkor is nagyon megrenditett az emberi kegyetlenség eme szörnyű példája-és a nyilt fajgyűlölő célzások....
S mindez LEGÁLIS!!!!!
Rettenet.
Azóta csak sötét hangvételű képeket tudok késziteni és sérült a lelkem.
Nem tehetek róla,nagyon megbántottak és valahol....nem szeretem ezt a /net/világot!!!!
Te mit gondolsz?

am 2006.12.02. 19:54:55

Magányos levelezés, magányos blogolás...az nem jó. Múltkori
bdk eset is megrendített, mert naivan azt hittem, nem kotorász-
nak a szövegben, ...

BDK · http://ungparty.net/ 2006.12.03. 14:29:01

Kedves Zoé, az ilyesmi valóban megkeserítheti a szájunk ízét, elveheti a kedvünket a virtuális jelenléttől. Én mégis azt mondom, felül lehet emelkedni az ilyesmit. Ha valaki mocskolódik, az sokkal inkább minősíti őt magát, semmint azt a valakit, akit mocskol. Te tudod, hogy ki vagy, mi vagy, és mit ér, amit alkotsz. Tudja ezt jól a környezeted és tudják művészeted tisztelői is. Veled együtt mindannyian tudjuk azonban azt is, hogy a mai világban a te habitusod, megjelenésed és művészi attitűdöd kiváltja sokak indulatát. A normatörőket, az átlagtól eltérőket, az excentrikus magatartásúakat a kisszer nem tudja elviselni, mert pontosan tudja, hogy ő nem lenne képes semmi ilyesmire: ehhez sem bátorsága, sem fantáziója. Így aztán fújol, mert többre nem képes.

A veled való szolidaritásom kifejezéseképpen felajánlom, hogy bemutatom 2-3 újabb képedet, küldd el, légyszi, fotójukat drótpostámra, 460 pixelnél nem kisebb szélességben, és én beteszem egy posztomba.

Üdv!

zoepit 2006.12.03. 15:10:29

Kedves BDK,nagyon köszönöm neked ezt az ajánlatot,az a helyzet hogy én általáűban max.300 pixeles képeket szoktam feltenni mert nincs korlátlan bitmennyiségem és azt mondták,a nagyobb méret "megeszi"a biteket.Még igy is hó közepére lefogyok...
1 hónapban összesen 1000 megabitem van.
Megoldható valahogy....?Vagy MINDENKÉPP 460 pix.kell hogy legyen...?

BDK · http://ungparty.net/ 2006.12.03. 15:19:39

Végül is jó a 300 is, csak szebb lenne a belső terem teljes szélességében. És most végül is nem felraknod, csak elküldened kellene - igaz, a bitek a levéllel is fogynak. Más megoldás: ha valahol, valamilyen honlapon van nagyobb képed fent, add meg a linket, én leszedem, és akkor nem kell semmit küldened. (Kósza egyszer csinált neked egy oldalt, ott nem nagyobb képek voltak?). Ez a megoldás - hogy csak a linket adod meg - kis kép esetében is jó, mert akkor azt sem kell küldened, én leszedem. Csak add meg a pontos linket, hogy mely képeket szeretnéd nálam viszontlátni.

zoepit 2006.12.03. 18:03:52

Okés,holnap estére meglesz....

patrik 2006.12.04. 16:58:17

Mit csináljanak szegénykék ott a Blogtérnél?
Csak tanulnak a miniszterelnöktől: hibáztál? támadj!
Szerencsére egy kis fing dotcom cégnek ma még akkor sem telik viperás rendőrkordonra, ha a T-vállalat támogatja agyba-főbe...

regijobarat 2006.12.05. 08:20:51

Ha te meg elsz ocsem, nem tolt meg ki magabl a blogszfera? :)
Szep kis tumor lesz beloled, ha igy folytatod.

zoepit 2006.12.06. 13:01:11

Szia BDK,legtöbb képemet itt találhatod:
www.artitude.hu/zoe

BDK · http://ungparty.net/ 2006.12.06. 15:09:41

Köszönöm! El is készült kis bemutató oldalad: bdk.blog.hu/2006/12/06/zoe
Örülök, hogy valamit tehettem érted!
Üdv a macskabagolynak!

zoepit 2006.12.06. 15:40:05

Átadom ha arra járok!

prospero 2006.12.13. 00:45:06

sziasztok, hibáztunk! már több fórumon is elismertük... jó éjt!

BéDéKá · http://pillangosziv-pillangosziv.blogspot.com/ 2006.12.13. 08:59:59

az nagy haladás, ha elismeritek a hibátokat. azelőtt tévedhetetlenek voltatok, mint a pápa.
szép reggelt neked is!
Számítástechnia. Megbízható használt notebook felújítása: webáruházból használt laptop vásárlás garanciával - Első kulcsszó: szerviz budapest.
süti beállítások módosítása