balla d. károly webnaplója nagy archívummal és nem túl szapora frissítésekkel | seo 2020: infra ClO2

>BDK FŐBLOG | | >Kicsoda Balla D. Károly? | | >Balla D. Károly ÉLETRAJZ | | >BDK KÖNYVEI | | >Egy piréz Kárpátalján | | >Balládium | | >Berniczky Éva | | TOVÁBBI FONTOS OLDALAIM > >
  

Balla D. Károly blogfő

  

Balla D. Károj: ÚJ BLOG elipszilon nélkül

  

Balla D. Károj első ly nélkül

  

BDK Balládium Blog

 

Balla D. Károly honlapjai

 

Mit kell tudni Kárpátaljáról?

 

Kik a pirézek, hol élnek? műhely

 

Kárpáty VIP PR cikkek

 

Első Google-helyre kerülés

 

weblap.org/google-helyezes-javitas/ X

 

Lapok színei a francia kártyában

 

PR-cikk beküldés: Seo tanácsadás

 

Linképítő Google-Seo

Google weblap optimalizálás, honlap seo

 

Optimalizált honlapok, SEO BP

 

Honlap seo optimalizálás


bdk blog archívum | BALLA D. KÁROLY WEBNAPLÓJA | + pr cikkek

Napló, 06. dec. 5.

2006. december 05. - BDK

Az ember vagy csinosítja a blogját, vagy ír bele. A kettőre egyszerre nincs ideje.

A napokban főleg az előbbivel bíbelődtem. Lassan minden a helyére került a szellemesen szerkeszthető két oldalhasábon is. Nagyjából talán így jó lesz a kategóriák, témák és műfajok szerinti felosztás (jobbra), külön büszke vagyok a hírablakra (balra), és jó sokat dolgoztam a linkgyűjteményekkel. Újdonság, hogy nyitottam egy-egy ilyen oldalt is: Üzenetek BéDéKának, Csevegőszoba-1. (Korábbi főhelyem, az Ungparty Manzárd egyelőre az archívum és az ajánló oldal szerepét tölti be.)

Ezen kívül más munkáim is voltak/vannak, új és újabb felkérések érnek el, ami sokkal inkább öröm, mint nyűg. Adtam versfordítást a Kistangóba és a Spanyolnáthába, írom új novellámat a Népszavának és lélekben már készülök arra, hogy a jövő héten én leszek a Litera naplóírója.

Friss publikációim közül külön örülök az Egy szakreferens szenvedélye megjelenésének a Bárkában. A két éve készített első változat után az idén készre írtam ezt a novellát, amelyről itt bevallhatom, hogy valami nagyobb lélegzetű vállalkozásnak, novellafüzérnek, kis- vagy nagyregénynek lenne/lehetne egy részlete, fejezete. Persze azt nem tudom, hány oldalon keresztül viselhető el ez a szándékosan rontott-túlbonyolított stílus, amelynek a funkciója, szándékom szerint legalábbis, az lenne, hogy kifejezze annak a túladminisztrált, agyonszabályzott mammutintézetnek a nehézkességét és lehetetlenségét, amelynek keretében történeteim játszódnak, de annyi bizonyos, hogy a következő epizódokban sem kímélem majd az olvasót, ilyen mondatokat bocsátva eléje:

"Az igazságos és körültekintő döntés meghozatalához a rektornak elegendő volt előbb körültekintenie, majd meggyőződve arról, hogy körültekintő és igazságos döntéshozatalának metodológiai alapjait, egyedül lévén a dolgozószobájában, senki nem fürkészheti ki, elővett egy ez esetben elégséges számú oldallal rendelkező érmet, a fejhez hozzárendelte az amorfot, az íráshoz a félvezetőt, amorf fej, félvezető írás, és anélkül, hogy akár a függőlegesen felfelé dobott test röppályájának, akár a tengely körüli pörgés forgatónyomatékának a képletébe belehelyettesítette volna a megfelelő adatokat és számításba vette volna a légellenállással, az érintkező testek rugalmasságával és egyéb hatásokkal kapcsolatos tényezőket, bőr karosszékében hátradőlve megvárta, míg az érme aláhull íróasztala sima felületére, és ott néhány kisebb felpattanás után egy ideig még tovább pörög, majd egyre magasabb frekvenciájú, ám egyszersmind gyöngülő hanghullámokat keltve szépen elpihen."

Ó jaj, szegény majdani olvasóim!

*

Szombaton házavatón voltunk Ildikóéknál. Igen takaros és kényelmes lakra tettek szert régi sajátjuk csarével kombinált eladása révén. Megvizitáltuk az összes helyiséget, aztán jókat ettünk (Ildikó kedvemben járt: krumpli, sajt, gomba) és finomakat ittunk, Finlandia vodka után a vacsorához Badacsonyi Kékfrankost Szeremley Huba pincészetéből, amelynek kedvéért még én is megszakítottam sörissza szokásomat.

*

Kolos babérjaimra tör! Nemrég indított blogja - web.buzz.hu - ezres nagyságrendben gyűjti be a napi olvasókat, ami pillanatnyilag jó tízszerese az én itteni látogatottságomnak. Igaz, ezt úgy éri el, hogy a szolgáltató favorizálja a számtech-témákat, s mivel ezen belül Kolos elég jókat ír, így folyton kikerül a címlapra.

Én csak a keresőoptimalizáló versenyekben elért szerény sikereimmel büszkélkedhetem, a pillangószív keresőszóra 4 címemet is az első találati oldalra sorolja a Google, és meglepetésemre a díjazásos versenyben is jó a helyezésem, a linkfelhő keresőszóra ötödikként adódik az a versenyoldalam, amely 3-3 aforizmámat adja ki minden frissítésre (lásd: fogalmi linkfelhő).

*

Aki teheti, nézze meg Zátonyi Tibor barátom fotóit a Nyitott Műhelyben (megnyitó holnap, részletek itt)

Néhány régebben bemutatott, Kárpátalján készült munkája:

A bejegyzés trackback címe:

https://bdk.blog.hu/api/trackback/id/tr6921126

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

évi 2006.12.05. 22:09:38

Egyre csinosabb a blogod!
Nagy munka van benne, az látszik.Szép, egyszerű,áttekinthető.Úgy érzem, kezded belakni és ez jó:)

újlány 2006.12.05. 23:09:42

Csak biztatni tudlak a novellafüzér folytatására. Szívesen leszek szegény olvasója a hasonló mondatoknak!
Egyébként kifejezi. Nagyon is jól.

nagya 2006.12.06. 00:58:06

Az igaz, hogy a a Karoly nev jelentese karvaly? Ma hallottam valakitol, es valahogy nem tudok nitelt adni ezen humanoid kijelenteseinek.

BDK · http://ungparty.net/ 2006.12.06. 09:03:46

Kösz; kösz; is.

Is-bővítmény nagyának: nagyon rég volt, amikor utánanéztem, de úgy emlékszem, hogy két név összolvadásából származik, és az egyik valóban a 'karuly', ami valami ragadozómadarat jelentett.

Leta · http://hhrf.org/ungbereg/eva/00/korzeti_szerelmek_i.htm 2006.12.06. 09:27:26

Hümm, az első fotóról a Körzeti szerelmek műsora c. novella villant most be Évától. Annak a nyitó képe is beégett az emlékeimbe...:)

B.E. 2006.12.06. 21:01:57

Imádom az új oldaladat (is), de egy valami nagyon hiányzik nekem. Olyan jó volt látni, éppen hányan bóklászunk nálad (rajtad???)! Nem lehetne ide is feltenni egy ilyen számlálót?

BDK · http://ungparty.net/ 2006.12.06. 21:15:47

Pár napja már kint van egy ilyen számláló, csak nem vetted észre. A jobb hasáb legalján, a Statgép alatt.
Számítástechnia. Megbízható használt notebook felújítása: webáruházból használt laptop vásárlás garanciával - Első kulcsszó: szerviz budapest.
süti beállítások módosítása