balla d. károly webnaplója nagy archívummal és nem túl szapora frissítésekkel | seo 2020: infra ClO2

>BDK FŐBLOG | | >Kicsoda Balla D. Károly? | | >Balla D. Károly ÉLETRAJZ | | >BDK KÖNYVEI | | >Egy piréz Kárpátalján | | >Balládium | | >Berniczky Éva | | TOVÁBBI FONTOS OLDALAIM > >
  

Balla D. Károly blogfő

  

Balla D. Károj: ÚJ BLOG elipszilon nélkül

  

Balla D. Károj első ly nélkül

  

BDK Balládium Blog

 

Balla D. Károly honlapjai

 

Mit kell tudni Kárpátaljáról?

 

Kik a pirézek, hol élnek? műhely

 

Kárpáty VIP PR cikkek

 

Első Google-helyre kerülés

 

weblap.org/google-helyezes-javitas/ X

 

Lapok színei a francia kártyában

 

PR-cikk beküldés: Seo tanácsadás

 

Linképítő Google-Seo

Google weblap optimalizálás, honlap seo

 

Optimalizált honlapok, SEO BP

 

Honlap seo optimalizálás


bdk blog archívum | BALLA D. KÁROLY WEBNAPLÓJA | + pr cikkek

10 éve írok nyilvános naplót

2006. december 26. - BDK
Pontosan 10 évvel ezelőtt, 1996. karácsonya táján kezdtem el  (újra) rendszeresen naplót írni. Ha nem lenne jelölve az időpont, akkor is jól rekonstruálható lenne a szövegből: az 1912-ben született Antonioni 84 éves volt, a híradás szerint Velencében töltötte a karácsonyt, én pedig "az otromba 40-es" dörömbölését hallottam. Az olasz mester most 94, karácsony van, és a fülemben a még otrombább 50-es dörömböl...

 

 

Miközben a 84 esztendős Mester, Michelangelo Antonioni feleségével Velencében töltötte a karácsonyt, római lakását kirabolták. Elvitték, többek között, díjait is, így a Cannes-i fesztiválon a Nagyítással (legkedvesebb filmem!) nyert Arany Pálmát, és az életmű-Oscart is, persze.

Amikor ezt bemondja a rádió, én épp Déry Tibor A napok hordaléka c. feljegyzéseit olvasom, s benne az epizódot: élményeit Cannes-ban, ahová A befejezetlen mondatból készült film írójaként érkezett, s ahol a fesztivál megnyitó ünnepségére a nagybátyjától öröklött színes selyemnyakkendőjében nem engedték be, mert fekete csokornyakkendőt írt elő az érvényes etikett.

Ez a véletlen egybeesés (napi hírek + olvasmány), továbbá ennek a felborult értékrendű világnak a kiábrándító viszonya művészhez és művészethez talán elegendő indítékul szolgálhat ahhoz, hogy ezeket a naplószerű feljegyzéseket éppen most indítsam útjukra, mert szükségét érzem, hogy a gyakran napi 8-10 valódi levél mellett amolyan Mikes Kelemen-i levelezést is folytassak, és hát a címzett ki is lehetne más, mint minden író közös virtuális nénikéje, az olvasó.

Az Antonioni-Déry párhuzam tehát voltaképpen csak ürügy arra, hogy elkezdjem feljegyezni azokat a gondolataimat, amelyek sem versben, sem novellában, sem publicisztikában vagy más egyébben nem kaphattak kifejezést. Ha kellene, találhatnék ennél sokkal konkrétabb apropót is. Először is, hát igen, elkezdődödik egy új év; aztán meg: dörömböl a nagy otromba 40-es, „perceken belül” elindulok az ötödik iksz felé. Ám akadna más évforduló is: épp 25 esztendeje annak, hogy kamasznaplómat abbahagytam.

Ennyi indok csak elég.

(1996. dec.)
Az egyetlen 1996-os bejegyzést később - mintegy bevezetőül - hozzácsaptam az 1997-es januári kronológiához, mely utóbbiból bizonyos részletek először Ungvári levelek, 1997. címen a Tisztás 2000/februári (II. évf. 1.) számában jelentek meg. A netre először 2004-ben tettem fel a csaknem teljes szöveget, ez itt olvasható - néhány részletet azonban még ekkor is kihagytam.

Gondoltam, szép lassan ide, új blogomba felpakolom naplóm teljes, kihagyások nélküli anyagát, apránként felépítem 10 év archívumát, szépen az adott dátumra állítva be a publikálás időpontját - de a rendszer 2000 előtti idpontokat nem fogad el. Így hát jobb híján a 2000 előtti szövegeim itt 2000. jan. 1-i publikálási dátummal fognak megjelenni, de a szövegek fölött mindig ott lesz a megírás tényleges dátuma.

A bejegyzés trackback címe:

https://bdk.blog.hu/api/trackback/id/tr6624339

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: 24395 2019.08.04. 17:10:49

Elsozott étel (feljavítása) - magyar retro kajak

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

évi 2006.12.26. 11:35:21

Boldog naplóírószülinapot!:)

Pirandellus 2007.01.03. 19:59:56

Antonioni és Déry találkozása egy blog-asztalon?
Naplót, naplót, még több naplót!
Számítástechnia. Megbízható használt notebook felújítása: webáruházból használt laptop vásárlás garanciával - Első kulcsszó: szerviz budapest.
süti beállítások módosítása